Laatst bijgewerkt: 12-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Hartelijke groeten van ReviewBox! Als je een baan hebt waarbij je voortdurend aan je bureau moet zitten, ook ’s nachts, dan heb je zeker goede verlichting nodig. Daarom wilden we je vandaag de beste bureaulampen laten zien die er te vinden zijn.

ReviewBox brengt je geen recensie als alle andere. Onze beoordelingen zijn bedoeld om je vragen en behoeften te bevredigen. Daarvoor brengen we je technische details, belangrijke informatie, meningen van gebruikers en andere belangrijke factoren bij het kopen. Wil je meer weten? Blijf ons artikel lezen.
Het belangrijkste is

  • Bureaulampen zijn elektrische apparaten die je bureau perfect verlichten. Ze zijn ideaal voor werk waarbij licht uiterst noodzakelijk is, zoals lezen, schrijven, tekenen of elke andere nachtelijke bezigheid.
  • Er zijn verstelbare, oscillerende en configureerbare modellen om je alle comfort en prestaties te geven die mogelijk zijn. Bovendien zijn de verschillende modellen er met gloeilampen of LED lampen, afhankelijk van je smaak.
  • Een van de functies van bureaulampen is die van decoratie. De prijs van dit product kan aanzienlijk stijgen als het decoratieve en gepersonaliseerde lampen zijn.

Bureaulampen: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over bureaulampen

Onze koopgids geeft je de details van het product dat je wilt kopen. Van wat ze zijn tot hun voordelen, nadelen en varianten. De details van het product kennen is uiterst belangrijk, evenals de prijs en de plaats waar je het kunt krijgen.

De lampen geven niet alleen licht, maar ook een decoratief tintje aan je kantoor.
(Foto: Diego Vito Cervo/ 123rf.com)

Wat zijn bureaulampen en wat zijn hun voordelen?

Bureaulampen zijn elektrische apparaten die gericht licht geven. Ze werden gemaakt om te functioneren als werkplekverlichters voor mensen die veel tijd doorbrengen met lezen of schrijven. Het gerichte licht geeft het bureau voldoende helderheid om allerlei taken uit te voeren.

Behalve hun hoofdfunctie, licht geven, hebben ze ook een decoratieve functie of voordeel. Bureaulampen zijn gemaakt om goed te staan in een ruimte. Passend bij je levensstijl en decoratieve stijl. Het is heel gebruikelijk dat mensen zich door deze factor laten beïnvloeden als ze er een kopen, meer nog dan andere technici.

Vroeger waren deze bureaulampen stijf gemaakt en met een gloeilamp. Met het verstrijken van de tijd en de invoering van technologie en nieuwe manieren van fabricage ontstonden ze met ganzenhals, soepel, en elektriciteit besparend led licht.

Voordelen
  • Geeft een goede lichtsterkte aan je bureau of nachtkastje
  • Uitstekend om te lezen, te schrijven of te werken
  • De meeste gebruiken een directe elektrische aansluiting
  • Lichtgewicht
Nadelen
  • Ze warmen gemakkelijk op
  • Sporadisch gebruik
  • Materialen kunnen breken of deuken als ze vallen

Verstelbare of schommelende bureaulampen – waar moet je op letten

Er zijn bureaulampen op de markt met elektrische aansluiting, op batterijen en in verschillende artistieke stijlen. Er zijn ook lampen met LED, fluorescerende en gloeilampen. Een belangrijk en interessant kenmerk van lampen is echter hun mobiliteit.

Verstelbaar Oscillerend
Je kunt ze heen en weer bewegen Je kunt ze naar beide kanten bewegen
In hoogte verstelbaar Zwanenhals (flexibel)
Gemaakt van metaal Gemaakt van lichte metalen en kunststof
Groot formaat Kleiner

Verstelbare bureaulampen bestrijken door hun hoogte meestal een grotere verlichtingsruimte. Terwijl oscillerende lampen hun licht op een groot gebied concentreren en beter handelbaar zijn.

Hoeveel kost een bureaulamp?

Als je enthousiast bent en nu je bureaulamp wilt kopen, willen we je een idee geven van de prijzen die je zult vinden. De goedkoopste van deze toestellen, zonder aanbiedingen, is ongeveer 200 MXN. Er zijn echter ook bureaulampen van hoge kwaliteit met een prijs van 400 tot 800 MXN.

Als het gaat om bureaulampen die niet alleen energiebesparend zijn, maar ook een verandering in intensiteit en kosten hebben, veranderen de kosten. Zozeer zelfs dat ze wel 1.000 MXN kunnen kosten. De prijs wordt ongelooflijk hoog als hij een decoratief motief heeft, op de markt zijn er lampen in industriële stijl voor 2.000 MXN.

Aankoopcriteria

Bij een aankoop moet je altijd rekening houden met bepaalde criteria. Met deze criteria of factoren kun je de verschillende producten of modellen van wat je op het punt staat te kopen, kwalificeren of beoordelen. In dit gedeelte laten we je zien wat de kenmerken zijn waarmee je rekening moet houden bij je zoektocht naar de beste bureaulamp.

Mobiliteit en verstelling

Behalve dat onze bureaulamp uitstekende verlichting moet geven, moeten we hem ook een bepaalde kant op kunnen richten. Moet je de lamp hoger zetten om een vlakker licht te krijgen? Misschien hoef je alleen maar zijn kop te verplaatsen zodat hij recht op het boek wijst dat je gaat lezen.

Gemakshalve kunnen verplaatsen en verstellen is een eigenschap die alle bureaulampen zouden moeten hebben. Fabrikanten kiezen er echter meestal voor om ze op de ene of de andere manier te maken, oscillerend of verstelbaar. Zo kun je zelf beslissen welke het beste bij je werk- of studiebehoeften past.

Bureaulampen zijn elektrische apparaten die je bureau perfect verlichten.
(Foto: Dmitrii Shironosov/ 123rf.com)

Voeding

Er zijn minstens 4 soorten voedingen als het om bureaulampen gaat. De eerste werkt op batterijen, wat er in feite op neerkomt dat je deze minibatterijen in de lamp steekt om hem aan te zetten. Het tweede zijn oplaadbare batterijlampen. De derde is via een USB verbinding. Terwijl de vierde rechtstreekse aansluiting is.

Afhankelijk van je behoeften en de tijd dat je de lamp gebruikt, kies je de voeding. Als je maar korte tijd werkt, zijn batterij- en accugevoede voedingen iets voor jou. Als je uren achter je bureau zit, is een directe stekkervoeding beter. Gebruik je een laptop? Een USB lamp is perfect voor jou.

Functies

Heb je zin om de intensiteit van het licht te moduleren? Geef je de voorkeur aan een dimmer, gelig licht of een helderder, koeler licht? De functies die de nieuwste bureaulampen hebben is een andere factor om rekening mee te houden als je op het punt staat een aankoop te doen.

Hoewel veel functies niet nodig lijken om er meer peso’s voor te betalen, zijn er andere die dat wel zijn. Geef je meer uit om de maximaal mogelijke configuratie te krijgen of ga je voor de klassiekers? Jij beslist.

(Uitgelichte foto: ErikaWittlieb/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies