magnetron programmeren
Laatst bijgewerkt: 12-01-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Al generaties lang maakt Bosch het dagelijks leven eenvoudiger. Dankzij de combinatie van hoogstaande technologie, gebruiksgemak en Duitse degelijkheid kun je jarenlang genieten van de producten van dit merk. Hoewel Bosch beter bekend is voor de productie van grote apparaten, maken ze ook kleinere apparaten zoals magnetrons.

Met de magnetrons van Bosch kun je, naast tijd, ook een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen. Ze hebben een moderne vormgeving en zijn zo ontworpen dat ze in elke keuken passen, met vrijstaande of inbouwmodellen. Je hebt keuze uit een combi-magnetron of een solo-magnetron.
Belangrijk om te weten

  • Magnetrons zijn onmisbare keukenapparaten die je veel tijd kunnen besparen. Daarom heeft Bosch specifieke programma’s voor dit doel in zijn magnetrons opgenomen.
  • Het merk Bosch wil zijn magnetrons niet beperken tot eenvoudige keukenapparaten. Daarom zijn er accessoires in verwerkt waarmee je zonder complicaties een groot aantal recepten kunt maken.
  • Om erachter te komen welke Bosch magnetrons voor jou geschikt is, beantwoorden we in dit artikel een aantal van de meest gestelde vragen van gebruikers.

Onze selectie: De beste Bosch magnetrons op de markt

De magnetrons van Bosch worden gekenmerkt door hun elegantie en gebruiksgemak evenals de toevoeging van geavanceerde functies om er optimaal gebruik van te kunnen maken. In deze sectie presenteren we je een aantal van de meest opvallende Bosch magnetrons van het moment, zodat je het model kunt kiezen dat het beste bij je past.

De beste Bosch vrijstaande solo-magnetron


AffiliateLinkDe Bosch HMT72M420 beschikt over 5 verschillende vermogensstanden die via een draaisysteem te bedienen zijn. Het is een vrijstaande solo-magnetron, met een inhoud van 17 liter.

Dit eenvoudige basismodel van 800 W is ideaal om snel gerechten te bereiden, op te warmen of te ontdooien. De binnenkant van de magnetron beschikt over verlichting en een glazen draaiplateau van Ø 24,5 cm. Dit model heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

De beste Bosch inbouw-bakoven met magnetron


AffiliateLinkDit model, de Bosch CMG633BB1 -Serie 8 is een compacte imbouw-bakoven met magnetron. De oven heeft 6 verwarmingssystemen: 4D hetelucht, Hetelucht eco, Infra-circulatiegrill, Grootvlakgrill, Kleinvlakgrill en Voorverwarmen.

De bakoven met magnetron met een vermogen van maximaal 1000 W beschikt over een inhoud van 45 liter, een kleur- en tekstdisplay met tiptoetsen en een AutoPilot met 14 automatische programma’s. Inclusief een combi-rooster en een universele braadslede.

De beste Bosch combi-magnetron


AffiliateLinkDeze Bosch CMA583MS0 Serie 4 combi-magnetron is de perfecte combinatie van een oven en een magnetron. De oven beschikt over 4 ontdooi- en 3 kookprogramma’s met de magnetronfunctie, een grillfunctie, een ontdooifunctie en een heteluchtfunctie.

Het grote LCD display is heel eenvoudig in gebruik en laat je snel de extra functies zien. De combi-magnetron met inhoud van 44 liter en 900 W heeft bovendien 15 AutoPilot standen. Al met al een zeer veelzijdig apparaat.

De beste Bosch inbouw magnetron


AffiliateLinkDe Bosch BFL634GS1 Inbouw Magnetron heeft een AutoPilot met 7 automatische programma’s. Je hoeft alleen het gewenste programma en gewicht in te voeren en het optimale verwarmingssysteem wordt automatisch geselecteerd.

Het model van 900 W is 60 cm breed, heeft een inhoud van 21 liter en heeft 5 standen. De magnetron is maximaal in te stellen tot 900 watt. Het 2.5 inch kleurendisplay heeft tiptoetsen die eenvoudig te bedienen zijn. Dankzij de linksdraaiende deur is de magnetron comfortabel te openen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Bosch magnetrons

Voor een magnetron van Bosch moet je soms wat meer betalen dan voor andere merken, maar je hebt dan ook wel een hoogwaardig apparaat waar je veel plezier van zult hebben. Het is een goed idee dat je voordat je een Bosch magnetron koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

magnetron programmeren

Magnetrons zijn een onmisbaar en tijdbesparend keukenapparaat geworden.  (Bron: Rostislavsedlacek: 27567552/ 123rf.com)

Waarom kiezen voor een Bosch magnetron?

Bosch magnetrons besteden veel aandacht aan het ontwerp. Als je op zoek bent naar een product dat past bij de inrichting van je keuken, zal dit ongetwijfeld een goede optie zijn. Bovendien kun je een Bosch magnetron vinden die past bij de rest van het meubilair en de apparatuur. Of je keuken nu klein of groot is.
Bosch magnetrons zijn uitgerust met functies die hen onderscheiden van de concurrentie.

Bijvoorbeeld, de modellen zonder schotel maken het mogelijk om meer bruikbaar oppervlak in het interieur te verkrijgen. Ze kunnen ook een roterende antenne bevatten die onder het keramische oppervlak is verborgen om een betere verdeling van de golven over het voedsel te bereiken.

Welke soorten Bosch magnetrons zijn er?

Het merk Bosch onderscheidt voornamelijk drie soorten magnetrons: bakovens met magnetron, inbouwmagnetrons en vrijstaande magnetrons. Het model dat je moet kiezen hangt vooral af van de beschikbare ruimte in je keuken, het soort gebruik dat je er van wilt maken en het ontwerp van de magnetron. Hieronder laten we je er meer over zien:

Type Bosch magnetron Omschrijving Voordelen Nadelen
Bakoven met magnetron Dit is een magnetron die ook de mogelijkheid biedt om te functioneren als een oven, zodat er meer mogelijkheden zijn. Zo kun je genieten van twee functies in één product.

Je kunt er meer verschillende gerechten mee bereiden.

De prijs is meestal hoger dan die van een normale magnetron.
Inbouwmagnetron De magnetron maakt deel uit van je keukenmeubilair en is één geheel. Het staat heel mooi in de keuken.

Ruimtebesparend.

Onopvallend.

Vereist installatie.

Moeilijk van plaats te veranderen.

Vrijstaande magnetron Het is de meest voorkomende magnetron. Ze zijn klein en compact.

Ze zijn eenvoudig te verplaatsen.

Ze zijn meestal goedkoper, omdat het basismodellen zijn.

In kleine keukens kunnen ze nogal veel ruimte innemen.

Het ontwerp is meestal minder modern dan de andere modellen.

Wist je dat Bosch magnetrons recepten bieden voor fijnproevers met weinig tijd?

De gastronomische technologie is aanwezig in verschillende Bosch magnetrons. In essentie stelt deze functie je in staat om recepten op te slaan in het geheugen van de magnetron, zodat het veel gemakkelijker (en sneller) is om gerechten te bereiden. Met deze functie kun je recepten voor ontdooien, koken en grillen opslaan.

Om te weten te komen of de Bosch magnetron die je hebt gekozen deze functie heeft, moet je naar de kenmerken op de productbeschrijving kijken.

Ze komen meestal met het woord ‘Gourmet’, gevolgd door het aantal opgeslagen of voorgeprogrammeerde recepten. Door het soort gerecht te selecteren, kun je genieten van de beste resultaten.

Wat is het voordeel van een Bosch bakoven met magnetron?

In bovenstaande tabel hebben we de verschillende soorten Bosch magnetrons besproken. Hierbij hebben we de bakovens met magnetron gepresenteerd als een van de meest veelzijdige opties. Het voordeel van deze ovens is dat ze de kracht van een normale oven combineren met de snelheid van een magnetron.

Met name de Bosch bakovens met magnetron maken het mogelijk om de gebruikelijke recepten in de helft van de tijd te koken. En dat bereiken ze door microgolven te combineren met conventionele verwarmingssystemen, wat resulteert in geavanceerde kookresultaten. Als je meer wilt dan een basis magnetron, is dit een goede optie.

voedsel in de magnetron

Het merk Bosch onderscheidt voornamelijk drie soorten magnetrons: bakovens met magnetron, inbouwmagnetrons en vrijstaande magnetrons. (Bron: Stockfotocz: 81936823/ 123rf.com)

Wat is de AutoPilot functie van sommige Bosch magnetrons?

De meeste Bosch magnetrons die kunnen worden ingebouwd beschikken over een AutoPilot functie. Twijfel je aan de bereidingswijze van een bepaald gerecht? Grote kans dat de ideale instellingen ervan staan opgeslagen in de AutoPilot functie van de oven.

Het enige dat je dan hoeft te doen is het gewicht aangeven, waarna automatisch de juiste temperatuur en baktijd worden ingesteld. Gegarandeerd makkelijk in gebruik, zonder uitzoekwerk of kans op mislukken.

Is het een goede optie om de ‘grillfunctie’ van Bosch magnetrons te gebruiken?

Veel Bosch magnetrons hebben een grillfunctie, maar wat betekent dat precies? Het feit dat je deze functie hebt, betekent vooral dat je je gerechten met meer kracht kunt verwarmen. Met andere woorden, het is de optie van de magnetron die het dichtst bij het vermogen ligt dat een oven kan bereiken.

De grill kan tot 1300 watt vermogen bereiken bij maximale verwarmingsniveaus, wat perfect is om tijd en moeite te besparen als je haast hebt of geen tijd in de keuken wilt doorbrengen. Voor het gratineren en braden van gerechten, bijvoorbeeld, kan deze functie heel erg handig zijn.

voedsel uit de magnetron halen

Met de magnetrons van Bosch kun je, naast tijd, ook een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen. (Bron: Chakrapong Worathat: 88857621/ 123rf.com)

Samenvatting

Bosch is een van de toonaangevende merken in huishoudelijke apparaten. Hoewel het bedrijf in eerste instantie onderdelen voor auto’s produceerde, is het door zijn ervaring met geavanceerde huishoudapparaten een referentie op dit gebied. De magnetrons zijn een van de meest populaire producten van dit merk, en ze zijn verkrijgbaar als bakovens met magnetron, inbouwmagnetrons of vrijstaande magnetrons.

Tegenwoordig bieden de magnetrons van Bosch zeer hoogwaardige producten. Ondanks de concurrentie, die goedkopere producten op de markt brengt, onderscheidt Bosch zich door zijn kwaliteit en geavanceerde design. Klanten waarderen dit en zijn vaak bereid om iets meer te betalen voor een betrouwbaar en duurzaam product.

Vond je onze shopgids over Bosch magnetrons interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Andriy Popov: 83755397/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies