Last updated: 17-12-2020

How we pick our products

19Products analyzed

24Hours invested

5Studies researched

86Comments collected

Veel mensen zien de toekomst van het papieren boek somber in. Ze denken dat met de komst van de verschillende mobiele apparaten waarop je kunt lezen, de traditionele boeken snel verouderd zullen zijn. Maar die tijd ligt ongetwijfeld nog ver weg. In feite zijn voor veel mensen boeken niet weg te denken in hun leven. Als dit bij jou het geval is, heb je er vast belang bij om een goede boekensteun te hebben.

Een boekensteun zal je helpen om orde op zaken te houden in je huis. Natuurlijk is het ook een decoratief object. Als je de juiste kiest, kan het een speciaal accent geven aan de ruimte waarin je dit element plaatst. Om dat te kunnen doen hebben we deze shopgids voor je samengesteld, zodat je een interessant, decoratief of origineel model kunt kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Op de markt vind je een groot aantal boekensteunen. De ontwerpen ervan zijn oneindig, evenals de mogelijkheden, dus het is belangrijk dat je duidelijk weet waar je naar op zoek bent. Alleen dan kun je de beste aankoop doen.
 • Bij het kopen van boekensteunen heb je meestal twee opties. De eerste mogelijkheid is dat ze uit twee delen bestaan, om de boeken aan elke kant te ondersteunen. De tweede is dat het slechts één steun is en dat je de muur of de zijkant van de boekenkast als steunpunt gebruikt.
 • Als je veel boeken wilt ondersteunen is het belangrijk dat de boekensteun zeer stevig is. Anders kan hij omvallen en kunnen de boeken beschadigd raken, houd hier rekening mee. Let ook goed op de kwaliteit ervan, zodat je boekensteun vele jaren mee zal kunnen gaan. In het hoofstuk: “Waar moet je op letten bij je aankoop?” kun je hier meer over lezen.

Onze selectie: De beste boekensteunen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste boekensteunen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte boekensteun een stuk eenvoudiger.

De beste functionele boekensteunen

Met deze metalen boekensteunen van 5 Star staan je boeken altijd recht op de plank. De boekensteunen zijn zeer stabiel en ook geschikt voor de ondersteuning van DVD’s. De afgeronde hoeken zorgen voor een mooi design.

De boekensteunen kunnen ook gebruikt worden voor catalogi, LP’s en folders. Set van 2 stuks. De afmetingen zijn 12 x 16 cm (b x h). Kleur: Zwart. (2 stuks). Een mooie en functionele eenvoudige boekensteun voor een redelijke prijs.

De beste onopvallende boekensteunen

De boekensteunen van MAUL zijn gemaakt van hoogwaardig acryl met een glanzend oppervlak, afgeronde hoeken en zonder scherpe randen. De extra sterke materiaaldikte van 3 mm garandeert een hoge stabiliteit en belastbaarheid van de steunen.

De schuine randen vergemakkelijken het ondersteunen van de boeken, en door het transparante acryl wordt het boek niet door de standaard bedekt. Afmetingen: 10 x 10 x 13 cm. (2 stuks)

De beste decoratieve boekensteunen

Deze boekensteunen van Han in moderne puzzelvorm met afgeronde randen zijn eenvoudig en op twee manieren neer te zetten en daardoor zeer stabiel. Daarmee blijven cd’s, dvd’s en boeken rechtop staan zodat je ze altijd geordend en bij de hand hebt.

Individueel combineerbaar en uitbreidbaar. De set van 2 stuks is geproduceerd in Duitsland. De afmetingen zijn(B x D x H): 123 x 142 x 171 mm, het materiaal is hoogwaardig kunststof, polystyreen (PS). Kleur: Zwart.

De beste boekensteunen voor kinderen

Deze boekensteunen van Small Foot Company van hoogwaardig gelakt hout verfraaien elke boekenplank in de kinderkamer. Ze zijn zeer praktisch omdat ze veel boeken kunnen ondersteunen en met de kleurige dierenmotieven zijn ze een leuke blikvanger.

De op spiralen geplaatste vlinders kunnen bewegen. Met deze steunen zal een boek nooit meer omvallen! De afmetingen zijn 14 x 9 x 16 cm. De onderkant heeft een anti-sliplaag.

Shopgids: Alles wat je moet weten over boekensteunen

Het is van groot belang dat je voordat je boekensteunen koopt, alle belangrijkste aspecten van deze producten leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Girl reading

Houd rekening met de kwaliteit van de boekensteun bij je aankoop.
(Bron: Racorn: 41208596/ 123rf.com)

Wat is een boekensteun?

Een boekensteun is, zoals de naam al doet vermoeden, een object om boeken overeind te houden. Je hebt geen boekenkast vol met boeken nodig om te voorkomen dat ze omvallen. Je kunt enkele exemplaren op een ordelijke manier neerzetten. Bovendien is het een element dat zeer decoratief is, omdat het een interessante uitstraling geeft aan de kamer.

Op de markt vind je veel verschillende ontwerpen, zodat je het model kunt kiezen dat het beste bij je smaak past. Natuurlijk moet het ook bij je inrichting passen. Aan de andere kant kan je een ontwerp zoeken dat opvalt in de ruimte waar je de boekensteun gaat neerzetten. Naast boeken kun je ook cd’s, lp’s, catalogi of tijdschriften tussen de boekensteunen zetten.

Rudi CarrellNederlands entertainer, zanger en producent
“Ik heb voor mijn kleinzoon een boek gekocht. Twee uur lang heeft hij naar de batterijen gezocht.”

Welke soorten boekensteunen zijn er?

Bij het kopen van boekensteunen kun je in principe twee opties vinden. Voordat je tot aankoop overgaat, moet je duidelijk weten welke je het beste vindt. Natuurlijk kunnen er in een huis verschillende boekensteunen in verschillende kamers zijn. Om je te helpen met het kiezen van de beste optie, hebben we de volgende tabel opgesteld:

Type boekensteun Kenmerken
Eéndelig Deze boekensteunen zijn samengesteld uit één stuk, dat aan één kant steun geeft aan de boeken. Aan de andere kant moeten de boeken ondersteund worden door de muur of door de zijkant van het meubel waarin ze worden geplaatst.
Tweedelig In dit geval bestaat de boekensteun uit twee delen. Ze worden aan beide kanten van de boeken geplaatst. Daarom kun je deze overal plaatsen, omdat je geen ander steunpunt nodig hebt.

Waarom heb ik een boekensteun nodig?

Een boekensteun kan een goede hulp zijn bij het netjes en overzichtelijk houden van je boeken. Je kunt een van deze objecten op één plaats of in verschillende delen van de kamer of het huis plaatsen. Het is niet alleen een manier om boeken neer te zetten, zoals we al zeiden, maar het is ook een decoratief element. Als je dit wilt, zal je meer aandacht moeten besteden aan het ontwerp.

Een boekensteun voor mijn kinderen?

Een andere mogelijkheid die je kunt vinden zijn de boekensteunen voor kinderen. In dit geval staat de originaliteit van hun ontwerpen voorop. Je vindt een groot aantal opties om het model te kiezen die het beste bij je past. En die ook bij de inrichting van de kinderkamer past. De fantasie speelt hierbij een zeer belangrijke rol.

Maar in het geval van kinderboekensteunen is er nog een reden om ze te kopen. Het is namelijke een manier om je kinderen aan te moedigen om boeken te lezen. In een tijd waarin kinderen in de ban van de technologie leven, is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar alternatieven voor hun vrije tijd. Lezen is ongetwijfeld één van de beste die je kunt vinden.

books

Je kunt kiezen tussen een ééndelige of tweedelige boekensteunen
(Bron: Galyna Tymonko : 54814008/ 123rf.com)

Functionele of decoratieve boekensteunen?

Wanneer je begint te kijken naar de verschillende modellen boekensteunen, zal je ontdekken dat er in principe twee mogelijkheden zijn. Je kunt een functioneel model kiezen of je kunt kiezen voor een decoratief ontwerp. Welke is beter? Dat hangt van jou en je behoeften af. Om je te helpen, hebben we deze kleine tabel voor je samengesteld. Hier vind je de informatie die je nodig hebt.

Type boekensteunen Kenmerken
Functioneel Een functionele boekensteun is een boekensteun die eenvoudigweg is ontworpen met het oog op zijn functie. Er wordt niet verwacht dat het als decoratief object gebruikt zal worden. De kans is het grootst dat hij op een plaats wordt gezet waar hij onopgemerkt blijft. Het belangrijkste is dat hij van nut kan zijn.
Decoratief De decoratieve boekensteunen hebben precies deze functie, ze spelen een belangrijke rol bij de inrichting. Daarom is het bij het kopen van dit soort objecten erg belangrijk dat je aandacht aan het ontwerp ervan besteedt. En dat het past bij de rest van de inrichting van de kamer.

Van welke materialen worden boekensteunen gemaakt?

Op de markt kun je verschillende soorten boekensteunen vinden, zoals je al gezien hebt. Je hebt gezien dat er ééndelige en tweedelige boekensteunen zijn. Bovendien zijn sommige ontworpen om uitsluitend hun functie te vervullen en andere als een decoratief object. Laten we nu eens kijken welke materialen er gebruikt worden om boekensteunen te maken:

 • Metaal: Ze zijn zeer decoratief, al zijn er ook hele eenvoudige modellen. In sommige gevallen zijn ze niet zo zwaar. Maar ze steunen de boeken toch goed.
 • Kunststof: De meeste van hen zijn niet al te bestendig. Meestal hebben ze aantrekkelijke ontwerpen.
 • Hout: Ze zijn robuust en kunnen veel gewicht dragen. Je moet voorzichtig zijn bij het plaatsen, want ze zijn nogal zwaar.
 • Methacrylaat: Het is een interessant materiaal, dat zich kenmerkt door zijn transparantie en stevigheid.
 • Karton: Je kunt een aantal kartonnen boekensteunen vinden, het is waar dat ze niet veel gewicht kunnen dragen, maar ze hebben andere voordelen. Het belangrijkste is dat ze gemaakt kunnen worden van gerecycled materiaal en dat je zo bijdraagt aan de milieubescherming.
 • Acryl: Het is een zeer resistent kunststof materiaal, het kan een goede optie zijn voor zwaardere boeken.

Guy reading a book

Het wordt aanbevolen dat de basis van de boekensteun anti-slip is.
(Bron: Kantver: 54433015/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van boekensteunen?

Bij het lezen van deze shopgids heb je een aantal details over boekensteunen kunnen ontdekken. Je hebt al veel informatie over dit product, maar er zijn nog een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Maar eerst zullen we je de belangrijkste voor- en nadelen van boekensteunen laten zien:

Advantages
 • Ze helpen om de boeken overzichtelijker te houden.
 • Er zijn zeer voordelige opties.
 • Sommige zijn zeer decoratief.
Disadvantages
 • Het is geen oplossing voor een grote hoeveelheid boeken.
 • Sommige modellen kunnen krassen op het oppervlak van de meubels veroorzaken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van boekensteunen om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de boekensteun te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de boekensteun die je nodig hebt:

Kwaliteit

Houd er bij de aankoop van je boekensteun rekening mee dat het een kwaliteitsobject is. Ten eerste omdat hij op deze manier langer mee zal gaan. En bovendien zal de boekensteun ook functioneler zijn. Het gewicht van de boeken zal beter worden ondersteund, hij zal niet verschuiven en hij zal waarschijnlijk een aantrekkelijker ontwerp hebben. Let er natuurlijk altijd op dat de boekensteun de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Books

Boekensteunen helpen je om je boeken overzichtelijker te houden.
(Bron: Zhudifeng: 67954587/ 123rf.com)

Basis

De basis van de boekensteun moet antislip zijn. Allereerst zorg je ervoor dat het object op de juist plaats blijft staan en het niet wegglijdt. Ten tweede vermijd je krassen op het meubel waar je de steunen plaatst. Denk eraan dat bepaalde materialen oppervlakken kunnen beschadigen als ze verschoven worden. Vergeet dus niet om aandacht te besteden aan dit aspect.

Waar ga je de boekensteun gebruiken?

Het is belangrijk dat je in gedachten houdt waar je de boekensteun die je koopt gaat neerzetten. Als je hem bijvoorbeeld op een glazen stelling wilt zetten, dan kan hij beter niet van zwaar materiaal gemaakt zijn. Bij overgewicht kan het glazen oppervlak misschien breken. Ook moet je de ruimte waar je de boekensteunen gaat plaatsen, zowel de diepte als de hoogte, goed meten.

Vergeet niet om rekening te houden met de grootte van de boeken. Het zou er nogal vreemd uitzien als de boekensteun groter was dan de boeken zelf. Hieraan moet je vooral denken als de steunen bestemd zijn voor de kinderkamer, want kinderboeken zijn natuurlijk meestal kleiner. Bedenk ook of je de voorkeur geeft aan een model met twee steunen of dat je er één wilt hebben en die tegen de muur steun geeft.

Hoeveel boekensteunen heb je nodig?

Een andere vraag die je in gedachten moet houden als je je aankoop doet, is hoeveel boekensteunen je nodig hebt. Hierbij zijn een aantal factoren van belang. Bijvoorbeeld, of je meerdere van hetzelfde model wilt hebben of dat ze tenminste allemaal even groot moeten zijn. Als je wilt dat ze allemaal hetzelfde zijn, is het belangrijk dat je ze op hetzelfde moment koopt, later kun je ze misschien niet meer krijgen.

Ontwerp

Uiteraard is het ontwerp van de boekensteun één van de aspecten waarmee je rekening moet houden. Probeer te zoeken naar een tijdloze optie, dat wil zeggen, dat hij je om een of andere reden na een tijdje niet gaat vervelen. Je moet erop letten dat de boekensteun bij de rest van je inrichting past. Ook of je kiest voor een functioneel model of dat je je meer focust op de vormgeving.

Samenvatting

Zoals je hebt gezien, kunnen boekensteunen zeer handige objecten voor je zijn. Niet alleen omdat ze een specifieke taak vervullen, maar ook omdat ze zeer decoratief kunnen zijn. Om dit te bereiken moet je aandacht besteden aan het ontwerp. Let ook op de afmetingen, afhangend van de grootte van je boeken en je boekenkast of wandrek. Neem ook het materiaal waarvan het is gemaakt in overweging. Zoek altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Bij het kopen van je boekensteun, moet je evalueren of je een twee-delige boekensteun wilt hebben, waarbij er aan weerszijde van de boeken een steun geplaatst wordt. Want als je voor een ééndelig model kiest moet je een steunpunt hebben, zoals een muur of de zijkant van een meubel. Als je het niet zeker weet, koop dan altijd de twee-delige boekensteun. Deze kan je als set of apart gebruiken.

Vond je ons artikel over boekensteunen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte boekensteunen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Aozora1: 72359561/ 123rf.com)

Reviews