Laatst bijgewerkt: 05-01-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

De komst van de herfst is veel meer dan rood kleurende bomen, heftige regenbuien en de tijd van lekker met een e-reader onder een dekentje op de bank. Vaak betekent het de val van duizenden bladeren, die door de wind worden verspreid en samen met stof en andere natuurlijke elementen door de wijk worden geblazen. Zodra de bomen massaal hun bladeren laten vallen, kan het al snel een zooitje op straat worden.

Gelukkig zijn er manieren om de straten schoon te houden. Met een bladblazer ruim je gevallen bladeren in je tuin en op straat eenvoudig op. Heb je een bladblazer nodig? Dan ben je op het juiste adres aangekomen. In deze shopgids vind je alle informatie over de voordelen die dit apparaat biedt. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Een bladblazer is een stuk gereedschap dat een sterke luchtstroom produceert dat kan worden gebruikt om bladeren en ander soort tuinafval weg te blazen. Het apparaat stoot onder hoge druk lucht uit om afval op specifieke plaatsen te verzamelen en te verplaatsen. Het is een handige tool die je helpt om je tuin netjes en opgeruimd te houden.
 • Er zijn elektrische bladblazers, maar ook bladblazers die op benzine of batterijen werken. Sommige modellen hebben een zuig- en versnipperfunctie, waardoor je tuin bijhouden nog makkelijker wordt.
 • Als je een bladblazer koopt, is het raadzaam om te kijken naar het vermogen en de snelheid van het apparaat. Deze factoren bepalen voor een groot gedeelte de werking van de motor of accu, het geluid dat ze maken en in hoeverre ze geluidsoverlast zullen veroorzaken. Kijk ook naar het gewicht, om er zeker van te zijn dat je het apparaat eenvoudig kunt gebruiken.

Onze selectie: De beste bladblazers op de markt

Als je veel last hebt van vallende bladeren in je tuin, is de aanschaf van een bladblazer misschien net wat je nodig hebt. Deze machines zijn ideaal voor het behoud van een nette tuin en helpen om bij te dragen aan de orde van de buurt waar je woont. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete bladblazers die je op de markt kunt vinden.

De bladblazer met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De bladeren in je tuin zullen geen probleem meer zijn met deze elektrische bladblazer van Einhell. Met een vermogen van 2500 watt kun je bladeren eenvoudig stofzuigen of wegblazen. Dankzij de elektronische snelheidsregeling kun je op elk moment het gewenste vermogen nauwkeurig instellen.

De capaciteit van de opvangzak is 40 liter. Het apparaat heeft een maximale snelheid van 240 km/u en een stationair toerental tussen de 7000 en 13500 omwentelingen.

De beste elektrische bladblazer

De elektrische bladblazer van Black+Decker heeft een enorm sterk vermogen. Met dit apparaat werk je zelfs het zwaarste tuinafval weg. Met een blaassnelheid van 418 km/u en een zuigkracht van 14 m³/min zorgt de variabele blaassnelheid voor een eenvoudige controle over de bladeren.

Dankzij de opvangzak met een capaciteit van 50 liter kun je met een stuk minder onderbrekingen doorwerken. Het apparaat is licht van gewicht en daardoor vriendelijk voor je rug.

De beste bladblazer met zuig- en blaasfunctie

De Gardena Ergojet 3000 is een krachtige bladblazer met een geïntegreerde versnipperaar en eenvoudige wissel tussen de zuig- en blaasfunctie. Het ideale hulpmiddel om je tuin goed te onderhouden. Deze bladblazer is geschikt om snel en eenvoudig blad- en tuinafval te verwijderen rondom je huis, garage of tuin.

Het is een krachtige blazer met variabele snelheid tot 310 km/h die je makkelijk zelf kan instellen. Door de metalen waaier wordt het vuil nog kleiner versnipperd. De blazer is comfortabel in gebruik door optimale gewichtsverdeling en ergonomische handgreep.

De beste bladblazer met accu

Deze VONROC accu bladblazer is een krachtige en betrouwbare machine dat je helpt bij het onderhouden en schoonhouden van je tuin, terras en oprit. Bladeren, kleine takjes en ander tuinafval blaast hij gemakkelijk van stenen, gazon of grind.

Deze complete set bevat een VONROC accu bladblazer, een VPower 20V 2.0Ah accu en een sneloplader. Binnen no time heb jij bladeren en ander tuinafval verzameld, dankzij de blaassnelheid van 190 km/h. Verwissel gemakkelijk van luchtsnelheid dankzij de 2 blaasstanden.

Shopgids: Alles wat je moet weten over bladblazers

Met een bladblazer ruim je eenvoudig gevallen bladeren in je tuin op. De apparaten worden steeds populairder. Soms is het echter niet duidelijk welk model het beste bij je past. Wat heb je nodig, een elektrisch model of een bladblazer met een benzinemotor? Met of zonder zuig- en versnipperfunctie? Om hierachter te komen, is het belangrijk om van tevoren te bepalen waar je de tool voor wilt gebruiken. Hieronder vind je de antwoorden op deze en de andere meest gestelde vragen over dit product.

man cleaning the garden

Bladblazers zijn er in 3 soorten: elektrische bladblazers met snoer, bladblazers met oplaadbare batterij en bladblazers met benzinemotor. 
(Bron: Alena Saklakova: 65987781/ 123rf.com)

Wat is een bladblazer precies?

Een bladblazer, ook bekend als een bladruimer, is een stuk gereedschap voor in de tuin dat een sterke luchtstroom uit een mondstuk produceert om tuinafval zoals bladeren en gemaaid gras te verplaatsen. Het zijn meestal draagbare apparaten, of op een rugzak gemonteerde blazer. Er zijn ook rijdende bladblazers, al dan niet gemonteerd op een voertuig. Bladblazers worden vooral gebruikt om tuinen en het algemene straatbeeld netjes en geordend te houden.

Waarvoor dient een bladblazer?

Bladblazers zijn handige tools die helpen om bladeren te verwijderen en zo je tuin en de wijk waar je woont netter en meer geordend te houden. In veel dorpen en steden is het aantal gevallen bladeren tijdens de herfst zo groot dat het niet alleen het beeld van de tuin of wijk bepaalt, maar ook ongevallen of files kan veroorzaken. Bladblazers worden voor verschillende situaties gebruikt:

 • Verzamalen van gevallen bladeren in bijvoorbeeld een tuin.
 • Wegblazen van onkruid of ander afval op straat.
 • Verzamelen van gemaaid gras.
 • Vrij maken van rioolputten die zijn bedekt door bladeren.
 • Verwijderen van stof dat zich in garages of andere buitenruimtes heeft verzameld.
 • Als het model de juiste functies en een opvangzak heeft, kun je er ook opgehoopt afval mee opzuigen en versnipperen.

Hoe werkt een bladblazer?

Er zijn verschillende soorten bladblazers op de markt verkrijgbaar. Bladblazers kunnen op basis van de stroomvoorziening in 3 soorten worden onderverdeeld. Er zijn modellen die een benzinemotor hebben, elektrische modellen met snoer en modellen die een oplaadbare batterij hebben. Elke soort bladblazer kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In de tabel hieronder beschrijven we de kenmerken en toepassingen van de 3 soorten:

Soort bladblazer Hoe werkt het? Onderhoud Vermogen Vooral geschikt voor
Benzinemotor Draait op twee- of viertaktmotoren. Je start de machine door aan het startkoord te trekken. Vereist periodiek onderhoud van de motor en speciale zorg bij het gebruik van de benzine. Zeer hoog vermogen en hoge luchtstroomsnelheid. Tuinen en zeer grote gebieden.
Elektrisch Je start de machine met een druk op de knop. De werking ervan is afhankelijk van het elektriciteitsnet. Het apparaat vereist zeer weinig onderhoud. Gemiddeld vermogen. Kleine tuinen en terrassen waar stroom is.
Met oplaadbare batterij Je start het apparaat met een druk op de knop. Het apparaat werkt met een accu. Vereist weinig onderhoud. Echter, de batterijen kunnen na verloop van tijd of bij langdurige blootstelling aan de zon beschadigd raken. Hangt af van de batterij, maar meestal is het vermogen beperkt. Tuinen of andere (kleine) oppervlakken waar er geen gemakkelijke toegang is tot elektrische stroom.

Hoe lang kun je een bladblazer met accu gebruiken?

Oplaadbare batterijen voor bladblazers gaan meestal tussen de 45 en 60 minuten mee. Als je tuin erg groot is of als je op andere grote oppervlakken wilt werken, raden we aan om te overwegen een reservebatterij te kopen, zodat je niet iedere keer tussendoor hoeft te wachten tot de batterij voldoende is opgeladen. De meeste moderne apparaten gebruiken lithium-ion-accu.

 • Lithium-ion-accu’s zijn over het algemeen licht van gewicht, namelijk tot 50% lichter dan een vergelijkbare nikkel-cadmium-accu, waardoor de bladblazer minder weegt.
 • Je ervaart geen stroomuitval of verminderde prestaties als de batterij leeg raakt. Het vermogen blijft gelijk gedurende de gebruikscyclus.
 • De accu’s kunnen tot driemaal vaker worden opgeladen dan een nikkel-cadmium-accu, voordat de batterij moet worden vervangen.

Gardening

Een van de toepassingen van de bladblazer is het verwijderen van stof dat zich in garages of andere buitenruimtes heeft opgehoopt.
(Bron: Bogdan Mircea Hoda: 110515740/ 123rf.com)

Welke andere functies kan een bladblazer hebben?

Hoewel bladblazers vooral worden gebruikt om met een luchtstroom bladeren en ander tuinafval te verzamelen en verplaatsen, zijn er in de loop van de tijd modellen gekomen, die een aantal andere nuttige functies bieden voor tuinwerkzaamheden. De twee belangrijkste extra functies zijn de zuig- en versnipperfunctie.

Functies Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Inclusief
Bladblazer Produceert een sterke luchtstroom, waarmee je o.a. afgevallen bladeren kunt verplaatsen. Smal mondstuk om de luchtaandrijving beter te richten. Alleen de blazeruitrusting.
Zuigfunctie Zuigt lucht naar binnen. Breed mondstuk om de zuigcapaciteit te vergroten. Opvangzak.
Versnipperfunctie Vernietigt bladeren, gras en onkruid. Zuigt daarna alles op. Je moet de nodige onderdelen installeren om het afval te kunnen versnipperen. Opvangzak en metalen snijbladen.

Maken bladblazers veel geluid?

Het geluidsniveau is voor sommige mensen een probleem bij het gebruik van een bladblazer. Het is moeilijk om iets algemeens te zeggen over het geluid dat door deze machines wordt geproduceerd, omdat elk model anders is. Wel geldt dat over het algemeen benzineblazers luider zijn dan elektrische modellen of bladblazers met accu.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het vermogen van de machine. Normaalgesproken geldt, hoe groter het vermogen is, hoe meer geluid het apparaat produceert. Als je echt je buren niet wilt hinderen of je oren niet wilt beschadigen, is het raadzaam om een model te zoeken dat niet meer geluid maakt dan een geluidsniveau van 89 decibel.

Is het nodig gehoorbescherming te dragen bij een bladblazer?

Als je een elektrische bladblazer of een blazer met oplaadbare batterij gebruikt, zal dit in principe niet nodig zijn. Echter, als je een bladblazer met benzinemotor gebruikt, en al helemaal in het geval van een tweetaktmotor met een groot vermogen, is het handig om wel bescherming voor je oren te dragen. Dit geldt nog meer als je voor een lange tijd achter elkaar in grote tuinen of op andere grote oppervlakken werkt.

Julia VoskuilAdviseur voor inrichting en het onderhoud van de tuin, in Trouw
“De herfst brengt veel goeds met zich mee. Nu spreeuwen massaal op mijn Taxushagen neerdwarrelen om de helderrode bessen te verorberen, is de herfst onmiskenbaar ingetreden.”

Is het gewicht van een bladblazer belangrijk?

Rekening houdend met het feit dat je voor het uitvoeren van de tuinwerkzaamheden de machine op je armen of schouders moet dragen, is het gewicht van de bladblazer inderdaad een belangrijk aspect. Elektrische bladblazers zijn meestal de lichtste modellen en kunnen vaak met één hand worden gebruikt. De zwaarste modellen zijn die met een accu en de modellen die op benzine werken.

De laatste jaren doen fabrikanten steeds meer hun best om ergonomische modellen te ontwerpen. Bladblazers worden daardoor steeds comfortabeler. Dat geldt ook voor de rugmodellen. Je kunt tot slot ook voor een rijdende bladblazer kiezen, zodat je de machine niet hoeft op te tillen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Soms word je in de herfst helemaal gek van de enorme bergen met bladeren in je tuin. Als je het harken en vegen beu bent, is het tijd om een bladblazer te kopen. Er zijn verschillende modellen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Als je een bladblazer wilt kopen, zijn er echter een aantal criteria die je altijd moet overwegen voordat je een model kiest. Hieronder vind je de belangrijkste aankoopcriteria:

Vermogen en snelheid

Het eerste criterium waar je een bladblazer op moet beoordelen, is het vermogen van de motor. Als de machine niet voldoende kracht heeft, kun je de werkzaamheden vaak moeilijk voltooien en is er een grote kans dat je snel geïrriteerd raakt door het trage proces. We raden je daarom aan om op zoek te gaan naar een vermogen van tenminste 2500 watt als je je tuin zonder teveel moeite vrij wilt houden van bladeren en opgehoopt stof.

man with leaf blower

Bij de aanschaf van een bladblazer is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen en de snelheid van het apparaat.
(Bron: Iakov Filimonov: 118998003/ 123rf.com)

Batterij

Als je liever een bladblazer met accu koopt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze is gemaakt met een Lithium-ion-accu (en dus niet een nikkel-cadmium-accu). Li-ion-accu’s vereisen minder onderhoud dan andere soorten batterijen. Wat de duur betreft, wordt het aanbevolen om op zoek te gaan naar een machine die ten minste 45 minuten op maximaal vermogen kan draaien.

Capaciteit van de opvangzak

Als de bladblazer een zuig- en versnipperfunctie heeft, is het goed om te controleren wat voor soort opvangzak het apparaat heeft. De opvangzak moet van een resistent materiaal gemaakt zijn, zodat takken en ander puin de zak niet beschadigen. Controleer ook de capaciteit van de zak. De eventuele zuigcapaciteit wordt uitgedrukt in liter per uur. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat de zak een inhoud heeft van ten minste 45 liter, zodat je deze niet te vaak moet legen.

Draagbaar- en wendbaarheid

Het gebruik van een bladblazer kan al snel een vervelende taak worden als je een grote tuin hebt of een aantal uur achter elkaar moet werken. Een ander essentieel aspect is daarom het gewicht van de machine. Het is vooral belangrijk dat het apparaat een compact en ergonomisch ontwerp heeft, zodat deze comfortabel op je lichaam past. Op deze manier wordt het onderhouden van je tuin een stuk eenvoudiger.

Geluid

De meningen over de bladblazer zijn nogal verdeeld. Vanwege het groeiende bewustzijn over geluidsoverlast en de akoestische zorg voor het milieu, is het belangrijk om goed na te denken over het geluid dat de machine mogelijk produceert, voordat je deze koopt.

Ondanks het lawaai dat ze maken, zijn bladblazers erg in trek. Bouwmarktketens zien de verkoop van de apparaten enorm stijgen. Zonder dat het nodig is om in te leveren op de kracht en snelheid van de machine, raden we je aan om te controleren of het geluidsniveau van het apparaat niet hoger is dan 89 decibel. Zo zul bij het gebruik je buren respecteren en tegelijkertijd voor de gezondheid van je oren zorgen.

Martijn BoeschotenUtrechtse hovenier
“Bladblazers met accu produceren alleen maar een soort ruistoon. Die gaat niet zo door merg en been.”

Samenvatting

Een bladblazer is een stuk gereedschap waarmee een sterke luchtstroom geproduceerd kan worden, dat helpt om afgevallen bladeren en ander afval te verplaatsen of verwijderen. Zo houd je je tuin en het algemene straatbeeld netjes en verzorgd. Bladblazers zijn er in 3 soorten: met oplaadbare batterij, elektrisch met snoer en met benzinemotor. Het zijn handige tools om opgehoopte bladeren, gemaaid gras, takken en ander onkruid te verwijderen dat in tuinen voorkomt.

Elke soort bladblazer heeft zijn eigen voordelen en wordt in verschillende situaties gebruikt. Veel modellen hebben naast een blaasfunctie ook een zuig- en versnipperfunctie. De beste modellen zijn licht en ergonomisch, zodat je er een lange tijd achter elkaar mee op grote oppervlakken kunt werken.

Vond je onze shopgids over bladblazers interessant? Deel dan het artikel met je vrienden en familie op social media. Je kunt ook hieronder een reactie plaatsen.

(Bron van de header afbeelding: Anna Bizoń: 95554221/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies