Laatst bijgewerkt: 26-07-2021

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

24Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

52Verzamelde opmerkingen

Als je een kleinere versie van een eettafel zoekt, overweeg dan een bistro tafel. Er zijn verschillende modellen naar ieders smaak, in verschillende uitvoeringen, gemaakt van talloze materialen en met allerlei extra functies.

Hieronder vind je de beste bistrotafels die we voor je vergeleken en beschreven hebben. We hebben ook de belangrijkste koop- en beoordelingscriteria op een rijtje gezet en veel gestelde vragen beantwoord. Je moet goed gewapend zijn om de juiste aankoopbeslissing te nemen.
Belangrijk om te weten

  • Klassieke bistrotafels in Franse stijl hebben een rond tafelblad. Tegenwoordig zijn er echter ook vierkante modellen op de markt.
  • Afhankelijk van het materiaal zijn bistrotafels meer geschikt voor gebruik binnenshuis of buitenshuis. In principe zijn er bistrotafels van hout, metaal, steen of kunststof.
  • Bistrotafels zijn er in verschillende uitvoeringen: landhuisstijl, klassiek Frans ontwerp, art nouveau, industrieel en nog veel meer!

Bistrotafel: Onze selectie

Wil je een bistrotafel kopen, maar weet je niet precies welke? We hebben de beste varianten voor je uitgezocht om je keuze te vergemakkelijken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende laten we je zien aan de hand van welke aspecten je de ideale bistro tafel voor je kunt kiezen. De criteria waarmee je de verschillende ontwerpen kunt vergelijken en beoordelen zijn o.a.:

In de volgende paragrafen kom je te weten wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria.

Materiaal

Bistrotafels van hout scheppen een gezellige en aangename sfeer. In principe kun je die van beuken, teak, eiken of walnoot op de markt vinden. Als je de bistrotafel echter buiten wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat hij weerbestendig is. In principe biedt teak de beste regenbestendigheid en duurzaamheid.

Met een bistrotafel van kunststof, zoals plastic of polyrattan, is hij veel gemakkelijker te verplaatsen of te vervoeren. Glazen bistrotafels laten kleine kamers groter lijken en zijn heel gemakkelijk te combineren met andere meubelstukken. Bistrotafels van metaal, zoals die van gietijzer of roestvast staal, zijn zeer stabiel, vuurvast en resistent.

Die van aluminium worden gekenmerkt door hun lichtheid en gering onderhoud. Maar als je een echt stijlvolle en bijzondere bistrotafel wilt, kun je modellen overwegen die gemaakt zijn van marmer, steen, mozaïek of die met een betonlook. Je vindt er vast wel een die je bevalt!

Mogelijke toepassingen

In principe is er een onderscheid tussen bistrotafels voor binnen en voor buiten. Die voor binnenshuis worden vaak gebruikt in de keuken, in de woonkamer of in de gastronomische ruimte. Bistrotafels voor buiten worden meestal gekocht voor gebruik op een balkon, terras of in de tuin. Als je een bistrotafel voor buiten nodig hebt, moet je beslist nagaan of hij weerbestendig is.

Ontwerp

Bijzonder populair zijn de originele Franse bistrotafels, die meestal bestaan uit een rond marmeren blad en een gietijzeren kolomvoet. De klassieke en stijlvolle vormgeving geeft ze een bijzondere flair van een Frans koffiehuis uit de jaren 50. Bistrotafels in de romantische landhuisstijl hebben ook een Franse oorsprong. Ze zijn echter vaak van massief hout gemaakt.

Een rond tafelblad van bruin eikenhout en een wit houten onderstel zijn twee kenmerken van een bistrotafel in landhuisstijl. Vintage bistrotafels in art nouveau of antiek uiterlijk worden gekenmerkt door hun ronde blad met een welgevormd patroon. Ze zijn meestal van metaal of aluminium gemaakt. Er zijn echter ook industriële bistrotafels die tot de meer moderne ontwerpen behoren. Je herkent ze aan hun hoekige tafelblad, dat zowel van massief hout als van metaal gemaakt kan zijn.

Extra functies

Wist je dat er verwarmde bistrotafels zijn die je voeten warm kunnen houden op een koude avond? Bistrotafels met een stralingsverwarming zijn echter niet zo gevaarlijk als ze lijken. Ze zorgen voor veiligheid tegen omvallen of brandwonden door verschillende mechanismen. Maar er zijn ook heel verschillende bistrotafels, zoals inklapbare, uitschuifbare of in hoogte verstelbare exemplaren. Deze extra functies maken het gebruik veel gemakkelijker en praktischer.

Shopgids Bistrotafel: Alles wat je moet weten

In het volgende willen we de belangrijkste vragen over bistrotafels beantwoorden. Dit geeft je een dieper inzicht en leert je alles wat je over het onderwerp moet weten.

Wat is een bistrotafel?

Een bistrotafel is een kleine tafel die traditioneel een rond tafelblad heeft. Vaak komt een bistrotafel in een set met twee bijpassende stoelen, die in allerlei materialen en uitvoeringen gemaakt kunnen worden. Ontstaan in de gezellige cafés van Frankrijk, zijn deze kleine bistrotafels zeer geschikt voor een intiem diner of drankje met een vriend.

Tegenwoordig zijn er echter ook grotere bistrotafels waar tot vier mensen comfortabel aan kunnen zitten. Bistrotafels worden vaak gebruikt in de horeca omdat ze heel stijlvol zijn, maar ook compact en praktisch. Om dezelfde reden zijn bistrotafels ook perfect voor gebruik in privé ruimten, zowel buiten als binnen.

Welke vormen bistrotafels zijn er?

In principe kun je kiezen uit twee vormen bistrotafels: ronde en vierkante. Hoewel authentieke bistrotafels een rond tafelblad hebben, zijn tegenwoordig ook modellen met vierkante bladen erg populair. De keuze tussen rond en vierkant hangt o.a. af van de plaats waar de bistrotafel komt te staan. Vierkante tafels zijn flexibeler en aanpasbaarder. Ze zijn het meest geschikt voor smalle kamers waar niet zo veel ruimte is.

Bistrotisch

Vierkante opklapbare bistrotafels zijn bijzonder praktisch. Na gebruik kunnen ze opgeborgen worden om ruimte te besparen. (Beeldbron: Unsplash/ Debby Hudson)

Ronde bistrotafels moeten ook in het middelpunt van de belangstelling staan. Je moet ook weten dat een groot voordeel van ronde bistrotafels is dat ze meer gezelligheid scheppen.

Hoeveel kost een bistrotafel?

De prijs van de ene of de andere bistrotafel varieert naar gelang van vele factoren, zoals ontwerp of materiaal. We hebben hieronder een tabel met een ruw prijzenoverzicht opgenomen.

Prijsklasse Beschikbare producten
Laaggeprijsd (20-100 €) Industriële look
Middelgeprijsd (100-200 €) Art Nouveau of landelijke stijl
Hooggeprijsd (200 € en meer) Franse stijl, antieke of vintage modellen

Bistrotafels in Art Nouveau stijl, landhuisstijl of Franse look zijn aanzienlijk duurder dan die in industriële uitvoering. De laatste komen echter vaak met extra functies, zoals inklappen of in hoogte verstellen.

Welke bistrotafel is het best voor buiten of binnen gebruik?

Als je je bistrotafel buiten wilt gebruiken, raden we je aan geen houten model te kiezen. Tenzij je een teakhouten bistrotafel neemt, want die biedt de beste weerbestendigheid en duurzaamheid. Vrijwel alle bistrotafels op de markt zijn geschikt voor gebruik binnenshuis. Je moet echter weten dat vierkante bistrotafels over het algemeen flexibeler en aanpasbaarder zijn. Als je echter de mogelijkheid hebt om de bistrotafel tot het middelpunt te maken, raden we je aan een ronde bistrotafel te nemen.

Hoe onderhoud en maak ik een bistro tafel schoon?

  • Bistrotafels van hout kunnen eenvoudig met een natte doek worden schoongeveegd. Maar sommige houtsoorten vereisen ook extra verzorging met een olie.
  • Bistrotafels van plastic moeten ook met een natte doek afgeveegd worden. Je moet ze echter beschermen tegen lage temperaturen, want dat kan leiden tot scheuren of vlekken.
  • Bistrotafels van glas kunnen schoongemaakt worden met een glasreiniger en een droge doek.
  • Bistrotafels van metaal moeten eerst met een natte doek en dan met een droge doek afgeveegd worden
  • Bistrotafels van steen of beton kunnen schoongemaakt worden met warm water en een zachte borstel. De overgebleven vloeistoffen moet je met een droge doek afvegen.

Samenvatting

Bistrotafels zijn ideaal voor wie comfort zoekt terwijl hij zich ontspant. Er zijn verschillende bistrotafels die beter geschikt zijn voor gebruik binnenshuis of buitenshuis, afhankelijk van het materiaal. Ze worden ook op heel verschillende manieren gebruikt: In de tuin, op een terras, in de keuken, in de huiskamer of in de horeca. In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen ronde (klassieke) bistrotafels en vierkante.

We hopen dat onze gids nuttig voor je is. Om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken, hebben we de beste bistrotafels, de belangrijkste aankoop- en evaluatiecriteria en de meest gestelde vragen in detail weergegeven.

Beeldbron: Unsplash / Alex Harmuth

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies