Laatst bijgewerkt: 15-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over de tapbiertoren, een gebruiksvoorwerp dat steeds populairder wordt in bars en thuis. Er gaat immers niets boven het samenkomen van vrienden met veel kwaliteitsdrankjes!

De haktoren heeft in het praktische zijn voornaamste voordeel: hij maakt het overbodig om vaak nieuwe flessen of blikjes te serveren, en vermindert het werk van de ober in restaurants of van de mensen zelf als het een thuisbijeenkomst is.

Maar hoe kies je de beste haktoren? Wat zijn de kenmerken die een model moet hebben om aan alle behoeften van de mensen te voldoen en hen alleen maar zorgen te laten maken over hun plezier? We zullen het over dit alles hebben in de volgende regels!
Belangrijk om te weten

 • De biertoren is een heel goede optie om het werk te verminderen van het vaak halen van nieuwe flesjes of blikjes, in bars of thuis. Het concentreert een grote hoeveelheid drank binnenin.
 • In tegenstelling tot andere gebruiksvoorwerpen, zoals tapbiermakers, heeft een biertoren geen koelcapaciteit. Hij houdt alleen de temperatuur vast waarbij de drank naar binnen gegoten werd.
 • Je kunt een biertoren gebruiken met veel soorten vloeistoffen, waaronder sappen, frisdranken en water. Daarom kan het ook het leven van de kinderen gemakkelijker maken.

Biertoren: Onze selectie

Shopgids Biertoren: Alles wat je moet weten

Is een biertoren echt de moeite waard? En hoe kies je uit de zo vele uitstekende modellen het model dat het beste past bij wat je wilt? Het is tijd om het te hebben over de belangrijkste eigenschappen en voordelen van dit gebruiksvoorwerp!

Daarvoor hebben we de beste informatie over het product verzameld in deze Koopgids. Of het nu voor je etablissement is of voor thuis, aan het eind van dit artikel weet je hoe je de ideale biertoren kunt kiezen.

Imagem mostra um grupo de amigos brindando com cerveja.

De biertoren zal de hoeveelheid blikjes en voorwerpen op tafel sterk verminderen. (Bron: dolgachov / 123RF)

Wat is een biertoren en waarvoor wordt hij gebruikt?

Een biertoren is een gebruiksvoorwerp dat in staat is grote hoeveelheden vloeistof in één keer op te dienen. De meeste modellen variëren tussen 2,5 en 3,5 liter, getallen die veel hoger liggen dan wat een glas of zelfs een fles kan dragen.

Meestal heeft het een grote centrale buis die de drank opslaat en de hoeveelheid laat zien die nog over is. Onderaan staan een of meer kranen, zodat de mensen zichzelf kunnen bedienen.

Het belangrijkste kenmerk is de koeling, want de drank moet immers koud gehouden worden. Er zijn verschillende manieren om dit doel te bereiken, zoals in torens waarin de buis bevroren kan worden, of andere die extra compartimenten hebben die met ijs gevuld moeten worden.

De hoofdzaak van de biertoren is om het plezier onder vrienden te vergemakkelijken, of dat nu aan de bar of thuis is. Met 2,5 liter (of zelfs meer) geserveerd, is het niet nodig vaak nieuwe blikjes of flesjes te halen. Het vullen van glazen wordt veel praktischer!

Wist je dat? Het belangrijkste verschil tussen bier en tapbier is pasteurisatie. Dit proces, in 1864 door Louis Pasteur gecreëerd, bestaat uit het koken van de drank tot ongeveer 70º C en het dan plotseling afkoelen. Dit elimineert bacteriën en verlengt de houdbaarheid.

Bierbrouwers gingen dit proces juist gebruiken om de vloeistof niet te laten bederven. Daarom is het na botteling gemiddeld 8 maanden houdbaar, tegen 45 dagen voor tapbier.

Wat zijn de voor- en nadelen van een biertoren?

Zoals gezegd is het belangrijkste voordeel de praktische bruikbaarheid. Als je thuis drinkt, hoef je niet vaak op te staan en nieuwe flessen of blikjes te halen. In een bar hoef je niet steeds de barman te roepen.

Als je een bar of restaurant bezit, komt dit tot uiting in minder kelnerservice. De toren loopt niet alleen langzaam leeg, maar heeft ook altijd zijn vulniveau gemakkelijk te zien.

Anderzijds is het vermogen om de temperatuur van de biertoren op peil te houden niet zo groot. De vloeistof zal nauwelijks langer dan twee uur koud blijven. Voor een klein aantal mensen heeft het geen zin.

Sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid om het ijs in het koelvak te verwisselen, maar dan nog blijft de temperatuur na een bepaalde tijd niet bevredigend op peil.

Kruis in de tabel hieronder de voor- en nadelen van de biertoren aan:

Voordelen
 • Praktisch, want het is niet nodig vaak meer drankjes te bestellen of te halen
 • Iedereen kan zichzelf bedienen zoals hij wil
 • Neemt minder plaats in op tafel dan emmers of meerdere flessen
Nadelen
 • De temperatuur wordt niet goed genoeg onderhouden
 • Het gebruik is niet zinvol voor weinig mensen
 • Hoge kosten van het gebruiksvoorwerp

Kan de biertoren ook bij andere dranken gebruikt worden?

Ja, geen probleem! Veel van de modellen vermelden in hun beschrijving dat ze ook met bier, sap, water, frisdrank, enz. gebruikt kunnen worden. Er ontstaat geen schade aan het product als het met andere vloeistoffen gevuld wordt.

Inclusief kan dit een groot plezier zijn voor de kinderen, die zich ook deel van het plezier zullen voelen door het sap of de frisdrank rechtstreeks uit de toren te halen.

Het is alleen nodig aandacht te schenken aan de hygiënische normen van het product. Zo blijven er geen resten achter voor als hij met andere soorten drank gebruikt wordt.

Crianças bebendo refrigerante no canudinho perto da piscina.

Je kunt de biertoren ook gebruiken om er water, sap of frisdrank in te doen, en zo het drinken van de hele familie te verzekeren. (Bron: sonjachnyj / 123RF)

Wat zijn de verschillen tussen een biertoren en een bierkoeler?

Een ander gebruiksvoorwerp dat veel succes heeft, is de bierkoeler. Ze hebben gelijkaardige eigenschappen, want ze stellen mensen in staat zichzelf te bedienen in een bak met grote inhoud, die lang nodig heeft om leeg te raken.

Er zijn echter grote verschillen. De grootste is dat de biertoren de vloeistof niet bevriest, hij houdt de temperatuur alleen een bepaalde tijd vast. Chopeiras daarentegen hebben ook koelcapaciteit.

Door deze eigenschap hebben veel chopeiras elektrische voeding nodig. De tapbiertorens hebben geen hulp nodig: vul het vak gewoon met ijs of volg de richtlijnen om het te laten werken. Er zijn geen draden of batterijen.

Een biertoren is aan te bevelen voor een bijeenkomst van vrienden waar koude dranken al voorhanden zijn en men gemakkelijk wil serveren. Een biertoren is completer, maar duurder en arbeidsintensiever.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nu je besloten hebt een tapbiertoren te kopen, is het tijd om er een uit te kiezen die het best aan je behoeften beantwoordt. We hebben enkele belangrijke criteria voor je keuze geselecteerd

 • Ontwerp
 • Capaciteit
 • Materialen
 • Gemak van vervoer

We zullen hieronder meer over elk van hen vertellen.

Ontwerp

Of het nu is om bij je huisdecor te passen of om de gewenste sfeer van je bar te behouden, het kiezen van een mooi ontworpen tapbiertoren is belangrijk. En gelukkig zijn fabrikanten nogal creatief in deze materie.

Er zijn torens met verschillende vormen, ontwerpen en contouren. Sommige zijn soberder, andere proberen al plezier in het ontwerp te verwerken. Er is zelfs een optie voor verlichte modellen en knipperen!

Opties in overvloed, dus je moet alleen weten wat het beste bij je omgeving past.

Imagem mostra um copo de cerveja à frente de um homem que faz sinal de positivo.

Het wordt nog gemakkelijker om bier te drinken of te drinken met een toren van goede kwaliteit. (Bron: MabelAmber / Pixabay)

Capaciteit

Voor je bar is het belangrijk haktorens van verschillende capaciteit te hebben, om zo groepen mensen van verschillende grootte (en zalen) te bereiken. Maar hoe zit het voor je huis?

In dit geval is het belangrijk te weten hoeveel gasten gewoonlijk de bijeenkomsten bijwonen en hoeveel ze drinken. Een toren van 2,5 liter kan in sommige gevallen niet genoeg zijn, terwijl een toren van 3,5 liter in andere gevallen te veel kan zijn.

Materialen

De materialen van een biertoren zijn om twee redenen belangrijk. Het eerste is de weerstand en duurzaamheid van het gebruiksvoorwerp. Geef de voorkeur aan het buitenste deel van versterkt plastic en het ijscompartiment van roestvast staal.

De tweede reden is dat de delen die met vloeistoffen in aanraking komen geen residuen kunnen afgeven of sporen van giftigheid kunnen bevatten. Let altijd op de productbeschrijving of die de nodige veiligheid biedt.

Imagem de torre de chopp.

Het materiaal heeft een directe invloed op de duurzaamheid en weerstand van de biertoren. (Bron: belchonock / 123RF)

Gemak van vervoer

Misschien wil je je biertoren meenemen naar barbecues of bijeenkomsten bij vrienden thuis. Daarom is het van fundamenteel belang dat hij niet te zwaar of onevenredig is en gemakkelijk vervoerd kan worden.

Hetzelfde geldt voor het gebruik in bars of restaurants, waar de obers de torens naar de tafels moeten brengen. Controleer altijd de afmetingen en het gewicht van het gebruiksvoorwerp en bedenk of het ideaal is voor de eventuele bewegingen die het zal doormaken!

(Fonte da imagem destacada: belchonock / 123rf)

Recensies