Laatst bijgewerkt: 13-06-2022

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

57Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Een zoutmolen is een apparaat dat zout tot fijne korrels vermaalt. Het kan gebruikt worden om voedsel op smaak te brengen of aan recepten toe te voegen, maar het heeft ook veel andere toepassingen in de keuken en rond het huis. Je kunt er bijvoorbeeld een gebruiken als kruidenmolen voor verse kruiden als peterselie of koriander; ze zijn ook geweldig voor het malen van koffiebonen. Ze zijn prachtige geschenken vanwege hun veelzijdigheid en bruikbaarheid.
Zoutmolen: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste zoutmolen: Onze selectie

Het perfecte elektrische, keramische slijpgerei

Als je een elektrische, keramische maalmolen zoekt die op verschillende maalgroottes ingesteld kan worden, van fijn poeder tot grove korrels, dan is dit het perfecte product voor jou. Met een knop om te bedienen en verlichting van de voet zodat je precies ziet waar je de ingrediënten strooit, zijn deze molens gemakkelijk te gebruiken. Ze werken op gemakkelijk te verwisselen batterijen (4 aa batterijen per molen, niet inbegrepen) en hebben een stijlvolle behuizing van geborsteld roestvast staal, inclusief 2 dopjes voor de bodem.

Himalaya zoutmolen – Voeg essentiële mineralen toe aan je dieet

Deze hoogwaardige roze Himalaya zoutmolen is perfect voor iedereen die een gezonde dosis essentiële mineralen aan zijn voeding wil toevoegen. De kalium, ijzer en magnesium in het zout zijn allemaal essentieel voor het behoud van een goede gezondheid, en de bijna identieke verzameling sporenelementen maken het een geweldige manier om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. De handige zoutmolen is ook herbruikbaar, zodat je hem lang na de eerste aankoop kunt blijven gebruiken.

De perfecte Peugeot zoutmolen

De Peugeot zoutmolen is de perfecte aanwinst voor elke keuken. Het strakke, roestvast stalen ontwerp is zowel elegant als tijdloos. De Paris Chef Kruidenmolen Collectie met zijn iconische vorm en hoogwaardige afwerking is er zeker van dat zelfs de meest veeleisende fijnproever onder de indruk zal zijn. De Peugeot Paris zoutmolen is het favoriete model van topkoks en is uitgerust met het gepatenteerde U’select systeem, dat het mogelijk maakt te malen met 6 precieze, individueel instelbare instellingen. Peugeot Saveurs: al meer dan 200 jaar maken we in onze plaatselijke fabriek alledaagse producten met Franse know-how en passie.

Zoutmolen: Vaak gestelde vragen

Welke soorten zoutmolens zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel verschillende soorten zoutmolens. Het meest gebruikelijke type is een handmatige zoutmolen die het zout maalt met een zwengel en een instelbare keramische molen heeft waarmee je kunt regelen hoe fijn of grof je je zout gemalen wilt hebben. Een andere populaire optie zijn elektrische molens, die ingebouwde motoren hebben om het zout te malen zonder dat je er ook maar enige moeite voor hoeft te doen. Sommige mensen geven hieraan de voorkeur omdat ze er sneller mee uit de voeten kunnen als ze wat versgemalen zeezout op hun eten nodig hebben.

De beste zoutmolens zijn van roestvast staal, hebben een keramisch maalwerk en zijn voorzien van een regelbare maling. Ze moeten ook gemakkelijk bij te vullen en schoon te maken zijn.

Wie moet een zoutmolen gebruiken?

Iedereen die wil genieten van de voordelen van het gebruik van een zoutmolen. Zoutmolens zijn geweldig voor iedereen met hoge bloeddruk, hartziekte of diabetes, omdat je ermee kunt regelen hoeveel natrium er in je eten zit. Ze zijn ook perfect voor mensen met een natriumarm dieet en voor wie meer smaak uit zijn voedsel wil halen zonder extra zout toe te voegen.

Op basis van welke criteria moet je een zoutmolen kopen?

Het eerste wat je moet overwegen is welk soort zoutmolen je wilt. Heb je er een nodig die zeezout, koosjer zout of tafelzout maalt? Zo ja, zorg dan dat de molen je specifieke behoeften aankan. Kijk vervolgens hoeveel ruimte je hebt voor een zoutmolen en waar zal hij opgeborgen worden als hij niet gebruikt wordt? Hij moet gemakkelijk op elk aanrecht passen zonder al te veel plaats in te nemen. Bedenk ook of dit iets is dat vaak door jezelf of anderen in je gezin gebruikt zal worden, en of iemand allergisch is voor noten (als ze van hout gemaakt zijn) of metalen onderdelen zoals zink, die een allergische reactie kunnen veroorzaken bij sommige mensen die gevoelig zijn voor deze materialen. Kies tenslotte op basis van prijs en kwaliteit – het heeft geen zin meer uit te geven dan nodig is, maar koop ook geen goedkope plastic exemplaren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van een Zoutmolen. Zorg ervoor dat je ze vergelijkt op basis van hun prestaties en kwaliteit, niet alleen op basis van de prijs.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een zoutmolen?

Voordelen

Zoutmolens zijn gemakkelijk te gebruiken, schoon te maken en bij te vullen. Ze kunnen met alle soorten zout (zeezout of steenzout) gebruikt worden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je favoriete smaak op is. De maling is regelbaar voor allerlei gebruik, van koken tot tafelkruiden.

Nadelen

Zoutmolens zijn duurder dan andere zoutvaatjes, en ze kunnen wat moeilijk bij te vullen zijn. Ze vereisen ook dat je je handen gebruikt bij het bijvullen met zout, wat betekent dat de inhoud van de molen vuil wordt als je hem niet meteen na elk gebruik uitwast.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Oliver’s Kitchen
  • Yugefom
  • Mill & Mortar

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Zoutmolen in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 572 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies