Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

22Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Welkom bij Sweetesthome Nederlands voor de onmisbare informatie waar elke consument rekening mee moet houden voor hij een zaag koopt. Heb een betere koopervaring na het lezen van de Gids.

Zagen zijn er in veel verschillende soorten maten, inch tanden en samenstellingen. De verkeerde kiezen kan invloed hebben op je zaagwerk en ook op je portemonnee, want je zult een andere versie moeten kopen.

Door deze informatieve inhoud te lezen, kom je meer te weten over de beste zaagtypes. Leer ook voor welk gebruik elke versie geschikt is, de gemiddelde prijs en andere belangrijke elementen in verband met de aankoop van het product.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn zagen met houten of kunststof handvatten. Houten versies zijn robuust, zwaar en passen goed bij robuuste zagen. Kunststof producties zijn licht en werken goed met middelgrote of kleine zagen.
 • Hoe meer maat er is in de tand en in de ruimten van elk van de tanden van de zaag, hoe beter het gereedschap is voor het zagen van zware structuren.
 • Zagen met gebogen bladen werken het best om hout te zagen bij het kamperen of tuinieren. Rechte voortbrengselen hebben meer functionaliteit bij timmerwerk.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Gereedschapskist: Hoe kies je de beste voor jou op 2021?
 • Fretzaag: Hoe kies je de beste uit 2021?
 • Boor: Hoe kies je de beste op 2021

Beste zaag: Onze selectie

Weet je niet wat je kunt verwachten als je de beste zaag koopt? Om je te helpen hebben we een complete ranglijst opgesteld met alle technische kenmerken van elk van de versies die succes hebben op de markt. Blijf op de hoogte van technische details en weet hoe je de beste keuze voor je behoeften kunt maken

Koopgids

Tegenwoordig kopen veel mensen een zaag om in hun eigen thuiswerkplaats projecten te maken en zich in de houtbewerking te ontwikkelen. Misschien zoek je ook naar het product voor dit doel.

Hoe dan ook, het is ook een hulpmiddel dat gebruikt wordt door professionals op allerlei gebieden. Wat de reden van je aankoop ook is, om geen vergissing te maken, bekijk je de volgende gids en leer je alles over de zaag.

Em uma marcenaria um homem usa óculos de proteção. Ele tem um serrote na mão esquerda e uma tábua de madeira na mão direita.

Nu is het tijd om te leren hoe je een zaag koopt (Bron: georgerudy / 123RF)

Wat is een zaag?

Over het algemeen wordt de zaag gebruikt om hout te zagen, en het is een van de bekendste zaaggereedschappen ter wereld. Het heeft een houten of plastic handvat, en een blad met zeer scherpe tanden.

In sommige versies zijn er handvatten met een soort groef, waardoor de timmerman zijn vingers kan plaatsen en meer controle heeft bij elke zaagsnede.

Er zijn producties met minder vergrendelde tanden en kleinere, aan de achterkant verstevigde tanden, die het gemakkelijker maken precieze zaagsneden uit te voeren. Zulke versies moeten erg scherp zijn om goed te kunnen werken.

Wist je dat het voor betere prestaties bij het zagen van materialen de moeite loont om de zagen regelmatig te smeren? Er zijn verschillende oliemogelijkheden op de markt om het blad mee in te smeren.

Wat zijn de voordelen van zagen?

Wil je een zaag kopen, maar weet je niet zeker of het de moeite waard is? Door de belangrijkste voor- en nadelen te kennen, is het mogelijk een beter idee te ontwikkelen over het al dan niet aanschaffen van het hulpmiddel.

Tegenwoordig zijn de zagen tegen lage prijzen verkrijgbaar. Door populaire prijzen te betalen is het mogelijk zelfs de versies van bekende merken te kopen, die aan INMETRO’s strenge normen voldoen.

Er zijn ook verschillende soorten en vormen van het blad. Je kunt een ideale keuze maken voor een bepaald soort werk, en zo de diensten gemakkelijker ontwikkelen.

Een ander positief punt is dat je geen elektriciteit nodig hebt om een krachtig snijwerktuig te hebben. Afhankelijk van de hardheidsgraad van het gezaagde materiaal is het echter nodig dat de armen voldoende kracht hebben om perfect te kunnen zagen.

Bekijk de samenvatting van de voor- en nadelen van de zaag door de tabel hieronder te lezen:

Voordelen
 • Lage prijzen
 • Verschillende versies voor uiteenlopende behoeften
 • Werkt zonder elektriciteit nodig te hebben
Nadelen
 • Dient het best voor het zagen van hout
 • Moet geslepen worden
 • Vereist kracht in de armen voor precieze zaagsneden

Wat zijn de verschillende soorten zaagbladen?

Alvorens het product te kopen moet je begrijpen wat je gebruiksbehoeften zijn, want er zijn 3 soorten zaagbladen. Elk dient om specifieke materialen te zagen: golvend blad, rakerblad en gewoon blad.

Laten we naar de definitie van elk van de zaagbladen gaan

 • Zaag met golvend blad: Deze soorten zaagbladen zijn populair bij vakmensen die dunne metalen moeten zagen. In het algemeen hebben dergelijke producties de tanden van links naar rechts gerangschikt.
 • Zaag met rakerblad: Het rakerblad moet gebruikt worden voor het zagen van pijpen en zeer harde robuuste metalen. De tanden zijn in groepen van 3 gerangschikt. Dit blad vereist veel kracht om de klus te klaren. Geen enkele andere zaagvariant heeft zo’n vermogen om harde metalen te zagen.
 • Regular Blade: Deze versie heeft de laagste prijzen en is erg populair over de hele wereld. In de praktijk is het een standaard product van de populaire zagen. Het zijn stevige producties die aluminium kunnen snijden. De tanden van het product zijn gelijkmatiger verdeeld van het ene uiteinde naar het andere uiteinde van het blad.

Zie hieronder voor de verschillen in zaagbladen:

Zaag met golvend blad Zaag met rakerblad Zaag met gewoon blad
Gebruik Dunne metalen Harde metalen Aluminium
Moeilijkheid van gebruik Gemiddeld Hoog Gemiddeld
Houtbewerking Ja / tuinieren en kamperen Ja / timmeren Ja / timmeren
Tandvormen Van links naar rechts geplaatst Samengevoegd in groepjes van 3 eenheden Gelijkmatig gerangschikt

Waarvoor dient het aantal tanden per duim op de zaag?

Bijna iedereen die het gereedschap niet goed kent, krijgt dezelfde vraag in gedachten: Wat betekent het aantal tanden per inch op de zaag?

In feite heeft elk van de zaagbladen een aantal tanden per inch. Dit is niet willekeurig, want elke versie is beter geschikt voor bepaalde specifieke klussen.

Bijvoorbeeld, zagen met 14 tanden per inch werken beter voor het zagen van metalen met een dikte van 1,8 mm, wat dikkere structuren zijn.

Um homem serrando uma madeira com serrote.

De hoeveelheid tanden op de zaag beïnvloedt het werk. (Bron: Dmitry Kalinovsky / 123RF)

Er zijn ook zaagversies met zagen met 16 tanden per duim. Je gebruikt deze producties best voor het zagen van metalen tot 1,4 mm dik.

De 24 tands per inch zagen zijn voor dunne metalen tot 1,1 mm dik. Er zijn ook de producties van 32 tanden per inch, handig voor het snijden van 0.8mm metalen die heel dun van dikte zijn.

Op de volgende tabel zie je het verschil tussen de zagen volgens het aantal tanden per inch:

Zaag 14 tanden per inch Zaag 16 tanden per inch Zaag 24 tanden per inch Zaag 32 tanden per inch
Ruimte tussen tanden Groot Groot Middel Klein
Dikte van het te zagen materiaal Dikkere metalen Dikkere metalen Middelmatige dikte metalen Einddikte metalen

Hoeveel kost het?

Een kwaliteitszaag kost van R$ 15 tot maximaal R$ 150. Veel hogere waarden zijn het niet waard, want er zijn gemakkelijk versies te vinden met prijzen binnen de gemiddelde range.

De zagen met gewoon blad zijn goedkoper. De rakerblad versies kosten meer. Het model dat metaal zaagt en dikke diktes heeft is op de markt ook iets meer waard.

Waar te koop?

Leroy Merlin, Telha Norte, Lojas Americanas en Magazine Luiza zijn winkels die zagen verkopen. Maar soms is het wat moeilijk om een diversiteit aan versies te vinden.

Op het internet is het gemakkelijker om verschillende soorten handzagen te vinden, hetzij in grootte, hetzij in vorm van de bladen. Amazon Brasil, Amazon USA, Submarino en Shoptime zijn winkels die veel versies van het gereedschap verkopen.

Wist je dat specialisten het gebruik van PBM uitrusting aanraden om de zaag zo veilig mogelijk te gebruiken? Vergeet niet bij het zagen een veiligheidsbril en handschoenen te dragen.

Koopcriteria: Factoren om zaagmodellen

te vergelijken
Het is goed om je ervan te vergewissen dat je een goede zaag koopt om je werk gemakkelijker te maken! Om je kansen op de beste aanbiedingen te vergroten neem je de volgende criteria voor het vergelijken van aanbiedingen in acht

 • Tanden
 • Frame
 • Handvat
 • Maat
 • Spanning

De definitie van elk criterium zie je hieronder:

Tanden

Analyseer de soorten materiaal die je moet zagen voor je de zaag koopt. Als de tanden groter zijn en meer ruimte tussen elkaar hebben, is dat een teken dat er voldoende weerstand is om heel dik materiaal te snijden.

Anderzijds worden de producties van kleine tanden die heel dicht bij elkaar staan, gebruikt om materiaal van minder dikte te snijden. Dezelfde regels gelden voor het zagen van metaal of hout.

Handvat

De duurdere versies hebben meestal hout in het handvat, een warmte-isolerend materiaal. Er zijn ook kunststof uitvoeringen die lichter zijn en het product op de markt goedkoper kunnen maken.

Het is belangrijk dat de handgreep van de zaag prettig in de hand ligt om het werk beter te kunnen doen. In veel gevallen gebruikt de vakman een handschoen, maar voor thuisgebruik kan het de moeite waard zijn een zaag te kopen met een met rubber beklede handgreep voor meer comfort.

Maat

Als je van plan bent enorme en dikke dingen te zagen, moet je een grote zaag kopen. Om minder dikke structuren te snijden kun je de middelgrote of kleine maat versies gebruiken. De grootte van de zaag kan gaan van 25 centimeter tot meestal wel 4 meter.

Spanning

De meest robuuste zagen die de moeite waard zijn hebben een verstelsysteem dat je dient om de spanning van de zaag naar behoefte in te stellen.

Door de juiste spanning van de zaag te kiezen volbreng je de klussen op een gemakkelijkere manier. Anderzijds, als de spanning verkeerd is, moet je meer blad en kracht gebruiken om de taken uit te voeren – hou het in de gaten. Stel de spanning af bij de vleugelmoer naast het zaagblad.

(Featured Image Source: Mark Bowden / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies