Laatst bijgewerkt: 26-09-2021

Voor het koude seizoen hebben velen behoefte aan een beetje extra warmte gedurende de nacht. Hiervoor zijn speciale winterdekbedden geschikt, met meer volume en vulling voor behaaglijke warmte.

Met onze winterdekbed vergelijking willen we het je wat gemakkelijker maken om een winterdekbed te kopen. We tonen je enkele opties die we kunnen aanbevelen en geven je enkele belangrijke criteria waar je op moet letten als je een winterdekbed koopt.
Beste Winterdekbed: Onze selectie

Winterdekbed: koop- en beoordelingscriteria

Nu willen we je enkele criteria laten zien waar je op moet letten bij het kopen van een winterdekbed.

We gaan er nu meer in detail op in:

Maat

Afhankelijk van hoe groot je bed is, heb je ook een navenant groot dekbed nodig. Ook als je bijvoorbeeld een dekbed zoekt voor twee personen, moet het groot genoeg zijn, zodat iedereen voldoende deken en warmte krijgt.

Wasmachine sterkte

Het is ook belangrijk dat je je winterdekbed gemakkelijk in de wasmachine kunt schoonmaken. Dit is mogelijk met de meeste modellen.

Allergievriendelijkheid

Vooral wat de voering betreft, moet je er zeker van zijn dat deze geschikt voor je is als je aan allergieën lijdt. Veel dekbedden zijn gevuld met dons of veren, dus als je daar gevoelig voor bent, kun je er beter van afblijven. Als alternatief zijn er dekens met polyester vulling.

Winterdekbed: veel gestelde vragen en antwoorden

Hier willen we nog een paar vragen over winterdekbedden beantwoorden, zodat je goed geïnformeerd bent bij je volgende aankoop.

Wat is een winterdekbed?

Winterdekbedden zijn dekbedden die speciaal voor de winter ontworpen zijn. Ze zijn gevoerd met meer materiaal om je de rest van het jaar warmer te houden dan gewone dekbedden. Als alternatief zijn er dekens voor alle 4 de seizoenen, die het hele jaar door aangename warmte geven.

Voor wie is een winterdekbed geschikt?

Winterdekbedden zijn geschikt voor iedereen die in streken woont waar het ’s winters bijzonder koud wordt. Ze zijn ook ideaal voor mensen die het snel koud krijgen en daarom wat extra warmte nodig hebben, vooral in de winter.

Als de dagen korter worden en de nachten langer, krijgen we ook te maken met dalende temperaturen. Met een winterdekbed ben je er zeker van dat je het zelfs in de koudste winternacht niet koud krijgt. (Image source: Sindre Strøm / Pexels)

Welke soorten winterdekbedden zijn er?

Winterdekbedden zijn er in veel verschillende maten, zodat iedereen de juiste kan vinden. We hebben hier enkele van de beschikbare en gangbare maten voor je op een rijtje gezet

  • 135 cm x 200 cm
  • 150 cm x 200 cm
  • 200 cm x 200 cm
  • 240 cm x 220 cm

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies