Last updated: 01-06-2022

How we pick our products

35Products analyzed

44Hours invested

11Studies researched

155Comments collected

Een magnetisch whiteboard is een soort whiteboard met magneten in het oppervlak. Met deze magneten kunnen gebruikers andere voorwerpen, zoals papieren en foto’s, direct op het bord bevestigen om ze gemakkelijk te kunnen bekijken. Magnetische borden worden vaak gebruikt door leraren of bedrijfseigenaars die belangrijke informatie aan hun muur willen laten zien zonder dat het permanent is.
Beste Whiteboard magnetisch: Onze selectie

Whiteboard magnetisch: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Magnetisch Whiteboard zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten whiteboards die magneten gebruiken om de droog uitwisbare markeerstift op zijn plaats te houden. Het eerste is een magnetisch oppervlak met een zelfklevende achterkant en het tweede is een gemagnetiseerd frame rond je bestaande bord. Beide werken goed, maar wij geven de voorkeur aan het laatste omdat het geen resten achterlaat als je het van je muur of bureau verwijdert.

Er zijn een paar dingen die de kwaliteit van magnetische whiteboards bepalen. Het eerste is hoe sterk de magneten zijn en of ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Een andere factor is of je gemakkelijk kunt uitwissen zonder je bord te beschadigen, en ook wat voor soort oppervlak het heeft (glad vs ruw). Tenslotte zijn er ook overwegingen over de afmetingen bij het kiezen van een goed magnetisch whiteboard voor thuis of op kantoor.

Wie moet een magnetisch whiteboard gebruiken?

Magnetische whiteboards zijn ideaal voor iedereen die belangrijke informatie moet opschrijven en ze steeds bij de hand moet houden. Ze kunnen gebruikt worden door leraren, studenten, kantoorpersoneel of zelfs huiseigenaren.

Op basis van welke criteria moet je een Magnetisch Whiteboard kopen?

De keuze van een magnetisch whiteboard moet afhangen van de gebruiker. Sommige magnetische whiteboards zijn ontworpen voor thuisgebruik, terwijl andere in een kantooromgeving gebruikt kunnen worden. Je moet ook nagaan waar je het bord zult plaatsen en hoeveel ruimte er beschikbaar is. Heb je een grote kamer of wil je ermee rondlopen, kies dan een groter model waaraan wieltjes zijn bevestigd, zodat je het gemakkelijk en zonder problemen van de ene plaats naar de andere kunt verplaatsen.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van een Magnetisch Whiteboard. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal en de montagekwaliteit van het Magnetische Whiteboard. Het is belangrijk dat deze dingen duurzaam zijn om je lang van dienst te kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Magnetisch Whiteboard?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel is dat je het overal kunt gebruiken. Je hebt geen muur of ander oppervlak nodig om het op te plakken, en je hoeft niet bang te zijn dat het bord eraf valt als je je verplaatst. Je krijgt ook meer vrijheid met je schrijfgerei – markers, pennen enz., want die laten geen sporen achter zoals droogplakmiddelen dat doen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een magnetisch whiteboard is dat je er geen droog-uitwisbare markeerstiften op kunt gebruiken. Dit betekent dat je in plaats daarvan nat-uitwisbare markeerstiften of permanente markeerstiften zult moeten gebruiken. Een ander probleem kan ontstaan als het bord met een schurend reinigingsmiddel is schoongemaakt, want dat kan de magneten in je whiteboard beschadigen en ze minder effectief maken om voorwerpen op je bord te houden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Nobo
  • Amazon Basics
  • Nobo

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Whiteboard magnetisch in onze review kost ongeveer 2 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 60 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews