Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

18Products analyzed

54Hours invested

20Studies researched

81Comments collected

Een whiskyglas is een glas waar je whisky uit drinkt. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk je drinkervaring helpen verbeteren door meer aroma en smaak uit de whisky te halen.
Whisky glazen: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste whisky glazen: Onze selectie

Glencairn Kristallen Glazen: De perfecte manier om van je whisky te genieten

Dit loodvrije kristallen glas is de perfecte manier om van je whisky te genieten. De firma Glencairn stak veel tijd en moeite in de ontwikkeling van dit glas, dat in 2006 beloond werd met de “the queen’s award for innovation”. Deze set bevat 2 glazen die vaatwasmachinebestendig zijn.

De Perfecte Whiskey Glazen

Deze moderne whiskyglazen zijn gemaakt van alleen de beste kwaliteit loodvrij kristal. Ze schitteren prachtig in het licht en hebben een elegant ontwerp dat zeker indruk zal maken als je je gasten bedient. De dikke zijkanten en bodem breken niet en houden je drank langer geïsoleerd op de perfecte temperatuur. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en levenslang gegarandeerd, dus je hoeft nooit bang te zijn dat ze breken. De luxe geschenkverpakking is een perfect geschenk voor elke gelegenheid.

Deze 5-delige decanteerderset is perfect om je favoriete whisky in te bewaren en op te dienen

Deze 5-delige decanteerderset is perfect om je favoriete whisky in te bewaren, te schenken en te serveren. De karaf heeft een siliconen afdichting om de inhoud luchtdicht te houden, zodat je whisky niet verdampt of bederft tijdens het bewaren. De traditionele ingekerfde versieringen maken dat deze set er in elke kamer stijlvol uitziet. Het bevat een whisky karaf van glas met een inhoud van 900 ml – groot genoeg voor een standaard fles scotch – en 4 “ouderwetse” glazen. Dit is een geweldig geschenk voor elke gelegenheid, geleverd in een elegante barcraft geschenkverpakking, waarin ook een recept zit voor een heerlijke old fashioned.

De Exreizst Whisky Stenen en Glas Geschenkset

Dit is het perfecte geschenk voor de man die alles heeft. De exreizst whiskystenen en glazen geschenkset bestaat uit spekstenen whiskystenen, een premium handgemaakte houten kist, kristallen whiskybekers en een gratis fluwelen etui. Deze set zal zeker indruk maken op elke drankliefhebber met zijn hoogwaardige constructie en doordachte vormgeving. Het houten kistje waarin de whiskystenen en glazen zitten is gemaakt van dennenhout dat bestand is tegen krimpen, opzwellen, kromtrekken en barsten. Het oppervlak van de kist is onder bepaalde omstandigheden gebrand om een mooie kleur te krijgen die ook ongedierte weghoudt. De whiskystenen zijn gemaakt van 100% natuursteen en zullen de drank tijdens het koelen nooit verdunnen. Ze bewaren de smaak en geven een zuivere drank. De bijgeleverde kristallen glazen zijn perfect om de kleur van sterke drank beter te kunnen waarderen. Ze zijn ook heel geschikt voor cocktails omdat niet-vloeibare ingrediënten van een cocktail er door hun brede rand in kunnen worden gepureerd. Als er vragen zijn kun je ons altijd vinden, we nemen klantentevredenheid heel serieus en stellen je feedback altijd op prijs.

Whisky glazen: Vaak gestelde vragen

Welke soorten whiskyglazen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn veel soorten whiskyglazen. De meest voorkomende zijn het Glencairn glas, Copita en Tulip glas.

Een goed whiskyglas moet gemaakt zijn van een kwaliteitsglas dat de temperatuur van je drank goed kan vasthouden. Het moet ook een vormgeving hebben waardoor je kunt genieten van het aroma van je whisky.

Wie moet een whiskyglas gebruiken?

Antwoord: Iedereen die van whisky geniet doet er goed aan een Whiskyglas te gebruiken. Het glas helpt om de aroma’s en smaken van je favoriete drank vrij te laten komen, waardoor de ervaring wordt versterkt.

Op basis van welke criteria moet je een Whiskybril kopen?

De criteria die je moet hanteren bij de keuze van whiskyglazen zijn gebaseerd op functies en eigenschappen. Je moet de verschillende soorten, maten, prijzen en technische specs van elk glas vergelijken voor je er een koopt. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat voor jou belangrijk is bij de aankoop van je nieuwe Whiskyglazen – is het de prijs of de hoge kwaliteit?

Zorg ervoor dat je de specificaties van een Whiskyglas bekijkt voor je het koopt. Het heeft geen zin je geld uit te geven aan iets dat niet aan je eisen voldoet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Whiskyglas?

Voordelen

Whiskyglazen zijn een geweldige manier om het aroma en de smaak van je favoriete whisky te waarderen. Het glas is speciaal voor whisky’s ontworpen, met zijn brede kom waardoor je de vloeistof kunt rondwervelen en er meer smaak aan kan onttrekken. Het helpt ook de drank te beluchten en iets op te warmen voor je hem drinkt, zodat je van elke laatste druppel kunt genieten.

Nadelen

Het enige nadeel van een Whiskyglas is het feit dat het nogal moeilijk kan zijn er een te vinden. Ze zijn niet zo algemeen als andere soorten glazen, en je kunt moeite hebben ze in je plaatselijke winkel of online te vinden. Als je er echter toch in slaagt een paar whiskyglazen te bemachtigen, dan gaan ze jaren mee zonder dat je er ook maar enig probleem mee hebt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • FLOW Barware
  • FLOW Barware
  • FLOW Barware

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Whisky glazen in onze review kost ongeveer 20 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 40 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews