Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

28Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

56Verzamelde opmerkingen

Hallo en welkom bij Sweetesthome! We weten dat wiskundige bewerkingen uitvoeren niet zomaar iets is, dus hebben we deze keer de taak op ons genomen om een totaaloverzicht te maken van een voorwerp dat veel studenten en professionals vaak gebruiken, dat klopt, we verwijzen naar de wetenschappelijke rekenmachine.

Ben je student en wil je complexe bewerkingen op een praktische en snelle manier uitvoeren? Werk je in een industrie waar je grafieken moet maken en met breuken moet werken? Of misschien vroeg je leraar je een wetenschappelijke rekenmachine te kopen voor je lessen algebra, trigonometrie of calculus? Maak je geen zorgen, we begeleiden je hier.

Bij ReviewBox vinden we het heel belangrijk dat je, voor je eender welke aankoop doet, super geïnformeerd bent over het product dat je interesseert, dus je kunt altijd rekenen op een recensie om je bij je aankoop te begeleiden en dat je er tevreden over bent. Blijf zonder verder oponthoud bij ons en ontdek welke de beste wetenschappelijke rekenmachine is.
Belangrijk om te weten

  • De wetenschappelijke rekenmachine is een elektronisch apparaat dat zowel gebruikt wordt op schoolniveau, zoals middelbare school, middelbare school en universiteit, als bij wetenschappelijk werk en onderzoek waar complexe wiskundige bewerkingen aan de orde zijn. In het algemeen kunnen ze rekenkundige, algebraïsche, goniometrische en statistische berekeningen uitvoeren.
  • Er zijn twee soorten wetenschappelijke rekenmachines, gewone en grafische. Conventionele rekenmachines worden het meest door gebruikers gekocht en bevatten de wiskundige basisfuncties die een wetenschappelijke rekenmachine nodig heeft, terwijl grafische rekenmachines over het algemeen een groter aantal functies hebben en de mogelijkheid om resultaten in grafieken weer te geven.
  • Tot de factoren en criteria waarmee je rekening moet houden voordat je een wetenschappelijke rekenmachine koopt, behoren: het soort voeding en batterijlading, het aantal cijfers dat moet worden weergegeven, het soort display, het aantal beschikbare functies en het gebruiksdoel. Deze overwegingen helpen je de rekenmachine te kiezen die voor jou geschikt is.

Beste wetenschappelijke rekenmachine: Onze selectie

Hieronder vertellen we je welke de beste wetenschappelijke rekenmachines zijn die je kunt vinden. We leggen ook uit waarom ze op hun respectieve plaats in onze selectie staan, en wat hun eigenschappen en functies zijn. Wil je weten welke wetenschappelijke rekenmachine op de eerste plaats staat? Laten we aan de slag gaan.

Koopgids: Wat je moet weten over wetenschappelijke rekenmachines

We zullen nu uitleggen wat een wetenschappelijke rekenmachine is, wat zijn kenmerken, functies en eigenaardigheden zijn. We zullen ook de belangrijkste voordelen analyseren die een gebruiker verwerft door dit apparaat te gebruiken en vooral het verschil dat het maakt bij het uitvoeren van berekeningen en bewerkingen tijdens je les of werk.

Het is heel gewoon dat wetenschappelijke rekenmachines gebruikt worden voor ingenieurs- en architectuurwerk. (Foto: Ilker Celik/ 123rf.com)

Wat is een wetenschappelijke rekenmachine?

Een wetenschappelijke rekenmachine is een elektronisch apparaat dat gebruikt wordt om bepaalde rekenkundige, goniometrische, algebraïsche en statistische wiskundige berekeningen uit te voeren. Het bestaat uit een klein scherm dat de gegevens weergeeft en meerdere knoppen waarmee je de verschillende geprogrammeerde bewerkingen kunt uitvoeren.

Dit product is bijzonder populair in de studentengemeenschap, vooral bij leerlingen van de middelbare school, de middelbare school en de universiteit. Of het nu voor het plezier is of voor de verplichting (we weten dat er altijd de leraar of baas is die het eist) dit product biedt twee belangrijke voordelen; snelheid en multifunctionaliteit.

Wat zijn de voordelen van een wetenschappelijke rekenmachine?

Zoals gezegd is het belangrijkste voordeel van een wetenschappelijke rekenmachine de mogelijkheid om ingewikkelde bewerkingen in zeer korte tijd uit te voeren. Zie het zo: als het al tijdrovend is om met je verstand rekenkundige berekeningen te doen, stel je dan eens voor hoe lang je erover zou doen met een goniometrische berekening! De rekenmachine bespaart tijd en energie.

Een ander voordeel van een wetenschappelijke rekenmachine is dat je er gemakkelijk verschillende bewerkingen tegelijk mee kunt doen, of multifunctionaliteit. Bij oefeningen en opgaven die bewerkingen combineren en waarbij het bijhouden van gegevens met potlood en papier omslachtig is, zal de rekenmachine alles vereenvoudigen door te helpen problemen eenvoudig op te lossen.

Voordelen
  • Snelheid om bewerkingen uit te voeren en wiskundige problemen op te lossen
  • Vereenvoudiging van gegevens en grote hoeveelheden Multifunctionaliteit van bewerkingen
  • Praktisch om overal mee naar toe te nemen
Nadelen
  • Het gebruik ervan zorgt ervoor dat mentale bewerkingen niet geoefend worden
  • Je kunt er wiskundige problemen mee oplossen zonder de procedure te leren
  • Bij sommige modellen moeten voortdurend de batterijen vervangen worden

Conventionele wetenschappelijke rekenmachines en grafische rekenmachines – Waar moet je op letten?

Het hebben van een wetenschappelijke rekenmachine zal ongetwijfeld je wiskundeprestaties verbeteren, maar dat wil niet zeggen dat je ook de juiste gebruikt. Als je overweegt een wetenschappelijke rekenmachine te kopen, dan moet je weten dat er twee verschillende soorten zijn; conventionele en grafische. Elk heeft unieke kenmerken.

Conventioneel. De gewone wetenschappelijke rekenmachine is het populairste type en wordt het meest gebruikt op middelbare en middelbare scholen. Het heeft meestal een display dat getallen en resultaten in zwart-wit weergeeft, en dat rekenkundige, goniometrische en algebraïsche bewerkingen kan genereren.

Graphing. Zoals de naam al aangeeft, kan deze rekenmachine binnen zijn kernachtige display grafieken genereren en de resultaten duidelijker weergeven. Het kan ook gebruikt worden voor rekenkundige en algebraïsche berekeningen, maar het zal heel nuttig zijn bij vakken als goniometrie of zelfs meetkunde.

Conventioneel Graferen
Beeldschermgrootte Van 1 tot 1.5 cm 2 tot 5 cm
Wiskundige functies Rekenen, algebraïsch, statistiek Algebraïsch rekenen, trigonometrie, statistiek
Gebruikte onderwerpen Statistiek, calculus Trigonometrie, calculus
Academisch niveau van gebruik Middelbare en middelbare school Middelbare school en universiteit

Hoeveel kost een wetenschappelijke rekenmachine?

De prijs van een wetenschappelijke rekenmachine wordt als betaalbaar beschouwd, althans voor het overgrote deel van de beschikbare modellen, maar dat betekent niet dat er geen extreem dure modellen zijn die onmogelijk te krijgen lijken. In deze zin zullen we het slechts over twee prijsklassen hebben en die worden bepaald door twee dingen, functies en voeding.

De populairste wetenschappelijke rekenmachines zijn die tussen 250.00 MXN en 499.00 MXN. Deze hebben meestal veel rekenkundige, goniometrische en statistische functies en zijn perfect voor gebruik in het klaslokaal. Dus als je leraar je er net een gevraagd heeft voor je rekenles, weet je waar je moet beginnen.

Aan de andere kant, als de prijs van de rekenmachine meer dan 800,00 MXN bedraagt, wordt hij als hoog geprijsd beschouwd. Over het algemeen zijn dit grafische rekenmachines met veel uitgebreidere beeldschermen dan gewone rekenmachines. Wist je trouwens dat de duurste wetenschappelijke rekenmachine meer dan 6.000,00 MXN kost?

Waar koop je een wetenschappelijke rekenmachine?

Zoals we al zeiden is dit een erg populair product, dus je zult geen moeite hebben om het model wetenschappelijke rekenmachine te krijgen dat je het meest bevalt. Allereerst kun je naar sites als Amazon, E-Bay, Mercadolibre of Best Buy gaan, waar je een grote verscheidenheid aan prijzen en modellen vindt.

Je kunt ook naar winkels gaan die gespecialiseerd zijn in de verkoop van kantoorartikelen, zoals Office Depot of Office Max. Je vindt vast wel een model dat je bevalt, al garanderen we niet dat er een grote verscheidenheid aan merken of modellen is. Je kunt ook naar je plaatselijke kantoorboekhandel gaan, want daar worden deze rekenmachines soms verkocht.

Maar als je het gedoe wilt vermijden om naar de winkel te gaan en een rekenmachine te zoeken die je bevalt, dan raden we je ten zeerste aan naar Amazon te gaan en de jouwe daar te kopen. Weet je hoe? Alles wat je nodig hebt is een computer of mobiele telefoon, de website of app en een credit/debit kaart of PayPal om hem te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Nu

gaan we verder met het uitleggen van de belangrijkste factoren en criteria waarmee je rekening moet houden bij het kopen van je wetenschappelijke rekenmachine. Elke rekenmachine is anders en het is daarom belangrijk deze informatie te onthouden, want ze kan het verschil maken tussen wel of niet tevreden zijn met je aankoop.

Type belasting en voeding

Het type belasting, of voeding, is een criterium waarmee je rekening moet houden als je een wetenschappelijke rekenmachine koopt. Er zijn momenteel drie verschillende soorten die je kunt vinden, eerst zijn er rekenmachines met een conventionele batterij, dan zijn er rekenmachines met een dubbele batterij en tenslotte zijn er rekenmachines op zonne-energie.

Conventionele batterij. Dit type batterij is het meest bekend bij elektronica gebruikers, en bestaat uit een batterij met een bepaalde levensduur die de rekenmachine van stroom voorziet. Over het algemeen wordt hij aan het eind van zijn levensduur vervangen door een nieuwe, die je rekenmachine van stroom voorziet. Bedenk dat elke batterij kost en vervuilt.

Dubbele batterij. Nu komen we echt in de technologische vernieuwing en dat komt omdat er rekenmachines zijn met dubbele voeding. Wat bedoelen we daarmee? Rekenmachines die gewone lithium batterijen gebruiken maar hun energie ook opladen met zonlicht helpen de levensduur van je rekenmachine te verlengen en vervuilen minder.

Op zonne-energie. Wil je nog milieuvriendelijker zijn, dan heb je een rekenmachine nodig die door zonlicht wordt aangedreven. Weet je, de technologie gaat elke dag vooruit en we proberen steeds minder te vervuilen. Met deze soort voeding hoef je geen batterijen te kopen en laad je hem op door hem gewoon bloot te stellen aan de zon. Ongelooflijk, is het niet?

Een rekenmachine gebruiken om statistieken te maken voor je bedrijf of project is een geweldig idee. (Foto: Ilker Celik/ 123rf.com)

Aantal cijfers op het display

Zonder twijfel is het aantal cijfers dat je rekenmachine op het display kan uitdrukken iets om bij je aankoop op te letten. Dit komt omdat hoe meer cijfers er zijn, hoe begrijpelijker de weergave kan zijn. Bijvoorbeeld, als je te maken hebt met exponentiële getallen. Er zijn rekenmachines met acht en tien cijfers op het display.

8 cijfers. Wetenschappelijke rekenmachines met de mogelijkheid om acht cijfers uit te drukken zijn erg nuttig voor gebruikers die vakken gaan volgen waarin rekenen en calculus terugkerende thema’s zijn. Over het algemeen hebben deze rekenmachines minder numerieke uitdrukkingscapaciteit, zodat het minder ingewikkeld zal zijn om relatief korte hoeveelheden te interpreteren.

10 cijfers. Wetenschappelijke rekenmachines die tot 10 cijfers op het display kunnen uitdrukken zijn perfect voor vakken als calculus of statistiek waar de hoeveelheden erg groot zijn. Daarom is de interpretatie van deze rekenmachines gemakkelijker. Hoewel het misschien niet zo lijkt, kunnen twee getallen een verschil maken. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak.

Of het nu voor de middelbare school, middelbare school of universiteit is, als je wiskundevakken gaat volgen, heb je een wetenschappelijke rekenmachine nodig. (Foto: Denise Arzer/ 123rf.com)

Beeldschermtype

Deze factor is ook van het grootste belang vanwege de gebruikerservaring die je kunt hebben. Hoewel het geen erg high-tech product is, hebben ook wetenschappelijke rekenmachines zich hierop beroepen en tegenwoordig kun je twee soorten displays onderscheiden; LCD en LED type.

LCD display. Dit type display is het klassieke display dat we allemaal op gewone en wetenschappelijke rekenmachines hebben gebruikt. Ze tonen meestal cijfers in zwart op een groenige achtergrond en zijn meestal niet meer dan 3 cm lang. Het is een dun beeldscherm dat zowel monochroom als in kleur kan zijn. Een pluspunt is dat hij bijna geen stroom verbruikt.

LED display. Het LED scherm is een verbetering van de technologie die in rekenmachines gebruikt wordt. Zie je, in tegenstelling tot LCD beeldschermen hebben LED beeldschermen een betere resolutie en meer kleur, zodat ze steeds regelmatiger gebruikt worden. Je moet er echter rekening mee houden dat ze veel stroom verbruiken, zodat de batterij sneller leeg is.

Aantal beschikbare functies

Weten hoeveel dingen, of in dit geval bewerkingen, je rekenmachine kan is van vitaal belang voor je er een koopt. Bij het zoeken naar rekenmachines zul je merken dat er twee groepen rekenmachines zijn die een bepaald aantal functies doen. Ten eerste die welke minder dan 200 functies kunnen uitvoeren en die welke tot 500 functies kunnen uitvoeren.

Minder dan 200. Dit zijn over het algemeen rekenmachines die voorrang geven aan rekenkundige en statistische functies en die gebruikt worden voor de midden- en middelbare school. Ze zijn perfect voor deze niveaus omdat in deze graden van onderwijs het aantal onderwerpen en hun complexiteit niet zo groot zijn als in andere gevallen.

Tussen 200-500. Wetenschappelijke rekenmachines die tot 500 functies hebben, zijn niet alleen complex, maar worden ook meer gebruikt voor specifieke universitaire vakken of banen die het oplossen van complexe bewerkingen en zelfs grafieken vereisen. Als dit niet het geval is, raden we je sterk af er een te kopen.

Gebruiksdoel

Over het soort gebruik gesproken, het doel voor de aanschaf van je wetenschappelijke rekenmachine is het laatste waar je op moet letten. Dit wordt belangrijk als je gevraagd wordt er een te kopen en je niet weet welke de klus het beste zal klaren. Bedenk dat de rekenmachine bedoeld is om wiskundige bewerkingen gemakkelijker te maken, niet ingewikkelder dan ze zijn.

Schoolgebruik. Hoevelen van ons is niet gevraagd naar de beroemde rekenmachine voor “de volgende les”? Of zelfs gedreigd de zitting niet binnen te gaan als we er geen meebrengen. Ongeacht dat, omdat het alleen voor academische doeleinden is heb je niets al te ingewikkelds nodig. Een rekenmachine met 200 functies en LCD scherm is meer dan genoeg.

Werk of wetenschappelijk gebruik. De vraag verandert als de taken die je gewoonlijk uitvoert bedoeld zijn voor een specifieke baan of voor wetenschappelijk onderzoek. Omdat je in dit geval met veel complexere problemen werkt dan op andere niveaus, is het gebruik van een complexe rekenmachine erg nuttig.

(Foto: Ilker Celik / 123rf.com) (Zichtbare foto: Ilker Celik / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies