Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

24Products analyzed

43Hours invested

26Studies researched

113Comments collected

Volkoren Rijst wordt gemaakt van hele rijstkorrels. De zemellaag en de kiem worden bij de bewerking niet verwijderd, zodat het meer voedingsstoffen bevat dan gepolijste witte rijst. Het heeft een nootachtige smaak die goed werkt in pilafs of als bijgerecht bij curry’s en roerbakgerechten.
Volkoren rijst: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste volkoren rijst: Onze selectie

Vuurgranen Freekeh: Een heerlijke, gezonde en traditionele graansoort

No products found.

Op zoek naar een heerlijk, gezond en traditioneel graan? Zoek niet verder dan onze heirloom vuurgranen freekeh. Onze freekeh wordt gemaakt van een speciaal geteelde heirloom variëteit durum tarwe uit de Galilee. De combinatie van bodemkenmerken, klimaat en zuiver regenwater zorgt ervoor dat je een eersteklas kwaliteit freekeh krijgt. Freekeh bevat bijna 3 keer zoveel vezels als zilvervliesrijst en twee keer zoveel als quinoa. Het is ook rijk aan ijzer, calcium en zink, en bevat bijna een derde minder vet dan quinoa. Onze freekeh wordt geoogst als de tarwe nog in de melkachtige fase is, zacht en groen, daarna wordt hij boven open vuur vlam geroosterd. Dit geeft het zijn aparte nootachtige en rokerige smaak die wonderen doet in de keuken. Je kunt echt creatief zijn met freekeh – probeer het in soepen, stoofschotels of zelfs salades voor een unieke twist. En dat zeggen we niet zomaar – onze natuurlijke stijl freekeh won de prestigieuze 2 sterren Great Taste Award 2019. We zijn ook finalist bij de World Food Innovation Awards 2019. Dus waarom nog wachten? Bestel vandaag nog je heirloom vuurgranen freekeh.

Heirloom Vuurgranen Freekeh: Een heerlijk, gezond en voedzaam graan

No products found.

Op zoek naar een heerlijk en gezond graan dat ook rijk is aan vezels? Zoek niet verder dan onze heirloom vuurgranen freekeh. Deze freekeh van topkwaliteit komt uit de streek Galilea en is gemaakt van een speciaal gekweekte heirloom variëteit van durum tarwe. De combinatie van bodemkenmerken, klimaat en zuiver regenwater zorgt ervoor dat je een product van topkwaliteit krijgt. Onze freekeh wordt geoogst als de tarwe nog in de melkachtige fase is, zacht en groen, daarna wordt hij boven een open vuur met de vlam geroosterd. Dit geeft het zijn aparte nootachtige en rokerige smaak die wonderen doet in de keuken. Je kunt echt creatief zijn met freekeh – gebruik het als rijstvervanger of voeg het toe aan soepen of stoofschotels voor extra smaak en voeding. En we zijn niet de enigen die dat vinden – onze freekeh in natuurlijke stijl won de prestigieuze 2 sterren Great Taste Award 2019. We zijn ook finalist bij de World Food Innovation Awards 2019. Dus waarom wachten? Probeer onze heirloom vuurgranen freekeh vandaag nog.

Op zoek naar een heerlijk, glutenvrij graan? Zoek niet verder dan onze witte biologische quinoa.

No products found.

Als je een heerlijk, glutenvrij graan zoekt dat boordevol proteïnen en voedingsstoffen zit, zoek dan niet verder dan onze witte biologische quinoa. Gekweekt onder gecontroleerde biologische omstandigheden in Zuid-Amerika is deze premium Inca rijst van de hoogste kwaliteit en perfect voor mensen met allergieën of overgevoeligheden. Onze quinoa bevat vitamine B & E en aminozuren zoals cystine, lysine en tryptofaan, waardoor het een uitstekende bron van energie en vezels voor je lichaam is. Het heeft ook een licht nootachtige smaak, waardoor het veelzijdig genoeg is om in allerlei gerechten te gebruiken. Onze quinoa wordt verpakt in recycleerbare kraftpapieren zakken van 0,5 kg/500 g, zodat je je goed kunt voelen dat je je steentje bijdraagt aan het milieu terwijl je toch geniet van alle voordelen van dit gezonde graan.

GABA supplement voor een betere gezondheid

No products found.

Dit product is perfect voor wie zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren. GABA is een neurotransmitter die helpt het zenuwstelsel te reguleren, en dit product bevat minder fytinezuur dan in ongekiemde vorm. Dit betekent dat het gemakkelijker door het lichaam wordt opgenomen, waardoor het voedingsvriendelijker is. De biologische kwaliteit uit Europa garandeert dat je een product van hoge kwaliteit krijgt, en voor elk pakje planten we een boom.

Volkoren rijst: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Volkoren Rijst zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn veel soorten volkorenrijst, maar de meest voorkomende is bruine rijst. Bruine rijst heeft een nootachtige smaak en een kauwachtige textuur. Je kunt het gebruiken in plaats van witte of basmati soorten voor een extra voedingsboost aan je maaltijden.

Antwoord: De kwaliteit van een Volkoren Rijst wordt bepaald door de hoeveelheid zemelen en kiemen die erin aanwezig zijn. Een goede rijst moet minstens 25% volkoren hebben, wat betekent dat 75% van zijn gewicht uit endosperm (het witte deel) bestaat.

Wie moet een Volkoren Rijst gebruiken?

Volkoren rijst is een prima keuze voor iedereen die zijn vezelinname wil verhogen. Het kan in plaats van witte rijst gebruikt worden, maar het duurt wel langer om te koken dan gewone bruine of langkorrelige rijst.

Op basis van welke criteria moet je een Volkoren Rijst kopen?

De beste Volkoren Rijst zal vers zijn, geen gebreken vertonen en lang houdbaar zijn. Bij voorkeur gemaakt in India of China. Lees de informatie op de verpakking van het product voordat je het koopt om zeker te zijn dat je krijgt wat je wilt.

Controleer of het product gemaakt is van 100% Volkoren Rijst en geen vulstoffen bevat. Kijk ook of het verrijkt is met vitaminen en mineralen, want dat kan een goed teken van kwaliteit zijn. Kijk ook uit naar toegevoegde suiker in de ingrediëntenlijst – je wilt je inname op dat front laag houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Volkoren rijst?

Voordelen

Volkoren rijst is een gezond en voedzaam alternatief voor witte rijst. Het bevat meer vezels, vitaminen en mineralen dan de geraffineerde variant van dit graan.

Nadelen

Antwoord: Er zijn geen nadelen aan volkoren rijst. Het is rijk aan voedingsstoffen en kan gebruikt worden om verschillende gerechten te maken, zoals idli, dosa enz.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • sevenhills wholefoods
  • Cheesies

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Volkoren rijst in onze review kost ongeveer 3 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 24 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews