Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

27Products analyzed

47Hours invested

25Studies researched

220Comments collected

Een vliegengordijn is een gaasgordijn dat de voorkant van je voertuig bedekt. Het helpt insecten en andere kleine voorwerpen te weren die via de luchtroosters je auto of vrachtwagen binnendringen.
Vliegenhor: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste vliegenhor: Onze selectie

Insect Stop Standaard Insectenhor

Het tesa insectenstop standaard insectengaas is een geweldige manier om je huis vrij te houden van vervelende insecten. Het slimme en eenvoudige ontwerp is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en het verstoort het zicht uit je raam niet. Het transparante net houdt het zicht uit je raam vrij, terwijl het zelfklevende klittenband het gemakkelijk te monteren maakt zonder te boren. Het zeer UV-bestendige, hygiënische en herbruikbare muskietennet kan tot 30 graden in de wasmachine gereinigd worden.

Houd insecten uit je huis met tesa insect stop comfort muggengaas.

Zoek je een gemakkelijke en effectieve manier om vervelende insecten uit je huis te houden? Zoek niet verder dan het tesa insect stop comfort muggengaas. Dit handige vliegengaas kan zonder boren aan je raamkozijn bevestigd worden, en kan gemakkelijk verwijderd worden als je ventilatie nodig hebt. De zelfklevende klittenbandstroken zorgen voor een stevige en betrouwbare bevestiging, terwijl de geïntegreerde druk- en kniphulp het gemakkelijk op maat te knippen maakt – ideaal voor caravans of kelderramen. Dit transparante en UV-bestendige muskietennet is gemaakt van duurzaam glasvezelweefsel en is hygiënisch en herbruikbaar, en kan zelfs in de wasmachine gewassen worden op max. 30 graden Celsius.

Het tesa insectenstop comfort muggengaas

Het tesa insect stop comfort muggengaas is de perfecte manier om je huis te blijven ventileren en tegelijk vervelende insecten buiten te houden. Dit eenvoudige en doeltreffende vliegengaas voor ramen is gemaakt van duurzaam glasvezelweefsel dat doorzichtig en UV-bestendig is. Het kan op maat geknipt worden, waardoor het perfect is voor gebruik in caravans of voor kelderramen. De zelfklevende klittenbandstroken maken het gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen, en de antracietgrijze kleur zal naadloos in je inrichting passen.

Wereldvorst: De insectenvrije manier om van het buitenleven te genieten

Dit vernieuwende product is de perfecte oplossing voor wie van het buitenleven wil genieten zonder last te hebben van insecten. World Frost is uiterst gemakkelijk te installeren – knip het eenvoudig op maat en klik het met een magnetische sluiting op het raamkozijn. Het raam kan nog steeds volledig gesloten worden, waardoor het een ideale keuze is als bescherming tegen muggen, vliegen en wespen.

Vliegenhor: Vaak gestelde vragen

Welke soorten vliegengordijnen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten vliegengordijnen verkrijgbaar. Het eerste is een standaard vliegengaas dat op de meeste deuren en ramen gebruikt kan worden, het tweede is een insectenwerend vliegengaas dat alle insecten, ook muggen, buiten houdt en het derde type vliegengaas is gemaakt van fijn draadgaas dat lucht doorlaat maar vliegen buiten houdt.

Een goed vliegengordijn is er een dat de vliegen buiten houdt en je toelaat er doorheen te kijken. Het moet gemakkelijk schoon te maken zijn, niet snel roesten of roesten, goed aansluiten zodat het niet rammelt bij harde wind (of tijdens het rijden), en er aantrekkelijk uitzien op je auto.

Wie moet een vliegengordijn gebruiken?

Vliegengordijnen worden gebruikt door iedereen die vliegen en andere insecten uit zijn huis of zaak wil houden. Ze zijn vooral nuttig voor mensen met allergieën, want ze helpen voorkomen dat ongewenst ongedierte binnendringt dat allergische reacties kan uitlokken.

Op basis van welke criteria moet je een vliegengordijn kopen?

Het belangrijkste criterium is dat het gemakkelijk te monteren en te verwijderen moet zijn. Het moet ook goed passen, zodat er geen kieren zijn tussen het scherm en het koetswerk van je fiets. Wil je iets stijlvollers dan een gewoon zwart of wit vliegengordijn, kies er dan een met wat kleur erin – maar zorg ervoor dat het nog steeds goed past.

Het eerste waar je op moet letten is de kwaliteit van het materiaal. Je moet ook nagaan of er garantie op zit en of het gemakkelijk te installeren is. Wil je iets dat lang meegaat, zorg er dan voor dat ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zoals een aluminium legering. Het moet ook bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, dus vergeet dit niet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vliegengordijn?

Voordelen

Het vliegengordijn vormt een barrière tussen de rijder en insecten, die tijdens het rijden een ergernis kunnen zijn. Het helpt ook om te voorkomen dat bij hogere snelheden puin in je gezicht wordt geslingerd.

Nadelen

Vliegengaas beschermt je niet tegen insecten, zoals muggen of knutten. Als je een scherm zoekt om die uit je tent te houden, dan raden we je ons muskietengaas aan.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • tesa
  • Sekey
  • ECHG

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Vliegenhor in onze review kost ongeveer 6 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 23 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews