Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

De verjaardag van die speciale persoon nadert, en de druk om het perfecte cadeau te vinden begint toe te nemen!

Het is niet eens mogelijk de oorsprong van deze kaarten te achterhalen, want het gebruik ervan is al heel lang traditioneel. En in principe moesten ze met de hand gemaakt worden, maar vandaag is er een industrie die ons veel werk en moeite bespaart, met onberispelijke resultaten, voor maar een paar pesos aan kosten.

Een verjaardagskaart kopen is, op het eerste gezicht, heel eenvoudig. Maar de voorzichtigen bestuderen elke aankoop goed, want ze weten dat de mate van tevredenheid die eruit voortkomt ervan afhangt.
Belangrijk om te weten

  • Verjaardagskaarten zijn brieven, industrieel gemaakt met vooraf bepaalde boodschappen en motieven, die aan iemand op zijn verjaardag worden geadresseerd. Ze bevatten meestal positieve, humoristische of humoristische boodschappen, bedoeld om de jarige goede wensen te brengen. Ze zijn een gangbaar element geworden in verjaardagscadeaus.
  • Er is een grote verscheidenheid aan verjaardagskaarten, maar het eerste wat je moet beslissen als je er een koopt is of het een fysieke kaart wordt, die je direct aan de persoon kunt overhandigen, of dat het een digitale kaart wordt, die als een digitaal bestand wordt verstuurd en ongrijpbaar is.
  • Om je te begeleiden bij het maken van de perfecte aankoop zijn er verschillende criteria die je kunt nagaan en aan de hand daarvan bevestigen of het model dat je in gedachten hebt het juiste is. Denk aan de leeftijd van de jarige, de grootte en het ontwerp van de kaart, het formaat en zelfs het materiaal waarvan ze gemaakt is. Over al deze aspecten hebben we het later.

Beste Verjaardagskaart: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over verjaardagskaarten

Verjaardagskaarten zijn eenvoudige voorwerpen, maar er komen wel wat beslissingen kijken bij het kopen ervan. Om je te helpen de perfecte aankoop te doen, hebben we deze koopgids gemaakt, waarin we je alles vertellen, van de voor- en nadelen tot het budget waar je rekening mee moet houden. Lees verder!

Verjaardagskaarten zijn de perfecte aanvulling op een geschenk, en kinderen vinden het leuk ze zelf te maken. (Foto: choreograph / 123rf.com)

Wat zijn verjaardagskaarten en wat zijn de voordelen ervan?

Verjaardagskaarten zijn een soort brieven met positieve boodschappen, die aan iemand op zijn verjaardag gegeven worden. Het is de bedoeling dat de jarige goede wensen ontvangt op zijn speciale dag, en in veel gevallen worden deze kaarten gebruikt als aanvulling op een cadeau, maar ze kunnen ook als enig cadeau gegeven worden.

Voor deze kaarten zijn de ontwerpen vrijwel eindeloos: speciale boodschappen, illustraties met allerlei thema’s, opvallende foto’s, verschillende formaten, en zelfs muziekkaarten! Er is zoveel om uit te kiezen, en dat is een van de belangrijkste voordelen, want zo ben je er zeker van dat je precies de kaart vindt die je zoekt.

Het gebruik van deze kaarten is een traditie en een teken van goede wil geworden, zodat de productie ervan nu bijna industrieel is geworden. Bij deze massaproductie vind je een enorme beschikbaarheid, samen met de mogelijkheid om je geschenk naar een ander niveau te tillen.

Voordelen
  • Ze stellen je in staat goede wensen te uiten op deze speciale datum
  • Ze zijn een leuke aanvulling op een geschenk
  • Er is een oneindige verscheidenheid aan ontwerpen, naar ieders smaak
  • De kaart kant-en-klaar kopen bespaart je tijd
Nadelen
  • De kaarten kunnen zoekraken en de herinnering verloren gaan
  • Velen beschouwen ze als onpersoonlijk
  • De beste modellen zijn duur

Fysieke of digitale verjaardagskaarten – waar moet je op letten?

Een kaart uit een miljoen kiezen is niet gemakkelijk, want het is geen kwestie van toeval, maar van een weloverwogen beslissing nemen. Daarom geven we je alle beschikbare details, ook de categorieën kaarten die je kunt vinden. Lees verder en leer meer over de verschillen tussen fysieke en digitale verjaardagskaarten.

Fysieke verjaardagskaarten. Dit zijn de traditionele kaarten, die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in winkels en kantoorboekhandels. Het zijn kaarten met boodschappen en illustraties gewijd aan verjaardagswensen, verkrijgbaar in verschillende formaten – zoals gevouwen of ongevouwen – en in allerlei materialen.

Deze zijn gewoonlijk ondertekend door de persoon die ze geeft, en vormen een tastbaar aandenken voor de jarige om te bewaren. Dit, en het feit dat ze persoonlijk bezorgd worden, geeft een veel intiemer gevoel aan de details, wat velen waarderen en verkiezen.

Digitale verjaardagskaarten. Een van de voordelen van de technologie van haar kant is dat ze van bijna alles digitale versies heeft gemaakt, ook van verjaardagskaarten. Dit zijn digitale bestanden met mooie boodschappen, vergezeld van beelden en illustraties, en in sommige gevallen zelfs van animaties.

Ze zijn een leuke manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt op zijn of haar verjaardag, ook al is hij of zij ver weg. Maar velen beschouwen ze als minder persoonlijk en stellen ze niet zo op prijs als fysieke kaarten. Het is echter de moeite waard op te merken dat de bedoeling in beide gevallen dezelfde is, en dat het verschil in de presentatie zit.

Fysieke verjaardagskaarten Digitale verjaardagskaarten
Personalisatie Hoog Media
Formaat Gedrukte vellen papier of allerlei materialen Digitale bestanden voor telefoons of computers
Duurzaamheid Ze kunnen wegwerpbaar zijn, hoewel ze als aandenken bewaard worden Dit zijn bestanden die op digitale toestellen of in wolken bewaard worden
Omstandigheden van gebruik Perfect als je de jarige nog zult zien Als je in een andere streek bent, is dit de beste optie

Wat zijn muzikale verjaardagskaarten?

Muzikale verjaardagskaarten bevatten een apparaatje met een schakelaar, dat bij het openen van de kaart een kleine hoorn met een melodie in werking stelt, en een fragment van een liedje speelt. Het is een erg populair model kaart, niet alleen bij verjaardagskaarten, maar bij wenskaarten in het algemeen.

Deze zijn over het algemeen iets duurder dan de gewone, vanwege de technologie die in de kleine muziekspeler zit. En het grote nadeel is dat als de batterij op is, deze functie niet meer bruikbaar is. Maar zowel kinderen als volwassenen zijn enthousiast over deze modellen, dus overweeg ze ernstig.

Kleine verjaardagskaarten zijn een welkome aanvulling op elk geschenk. (Foto: dolgachov / 123rf.com)

Koopcriteria

Als de verjaardag van een speciaal iemand nadert zijn we geneigd veel over het cadeau na te denken, met als doel het perfecte cadeau te vinden. Een kaart kan het geschenk aanvullen, maar om succes te hebben moet het de juiste kaart zijn. Je hoeft je niet te ergeren, als je deze criteria volgt zul je ze zonder veel moeite kunnen vinden.

Afwerking

Als je een verjaardagskaart gaat kiezen, is een van de eerste kruispunten die zich aan je voordoet, welk soort afwerking je in je kaart zoekt. Het lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar dit is een aspect dat van invloed is op alles, van het effect dat de kaart op de ontvanger heeft tot je budget, dus let goed op.

Industrial. Merken als Hallmark bieden industrieel geproduceerde verjaardagskaarten aan, wat betekent dat zowel het ontwerp als het drukwerk over de hele linie en in zeer grote hoeveelheden worden gedaan. Deze zijn goedkoop, en in ruil daarvoor krijg je een product met replica’s in de duizenden. Ze zijn aan te bevelen bij elk geschenk.

Handgemaakt. Er is ook een markt voor handgemaakte kaarten, met bijna exclusieve ontwerpen. Dit is een veel kleinere markt, maar je kunt er nog steeds veel opties krijgen. Ze zijn duurder dan de industrieel gemaakte, dus we raden je aan ze te reserveren voor als je een geschenk zoekt voor iemand die heel bijzonder is.

Het kiezen van een goede verjaardagskaart kan het doorzoeken van vele modellen vergen, maar het is altijd leuk. (Foto: auremar /  123rf.com)

Materiaal

Ook het materiaal is vaak een belangrijk aspect, want het bepaalt de kwaliteit, de stijl en de prijs van de kaarten. We vertellen je over de meest gebruikte materialen, zodat je je steeds duidelijker kunt voorstellen welke kaart je nodig hebt.

Gerecycleerd papier. Wil je een geschenk geven met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk? Dan is dit het materiaal dat je moet gebruiken. Het is milieubewust, want het is gemaakt volgens het principe van hergebruik van papier. Ze hebben een heel aparte uitstraling, met een rustieke en poreuze afwerking, zodat het resultaat mooi maar informeel is.

Karton en varianten. Ongetwijfeld het meest voorkomende materiaal en waarvan de meeste verjaardagskaarten gemaakt zijn. Je vindt er een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten, waarmee je elegante, kinderlijke of sobere looks kunt bereiken. Als je op zoek bent naar een mooie kaart voor een lage prijs, ga dan voor karton!

. Dit is een doorschijnend papier, erg populair vooral voor handgemaakte verjaardagskaarten. Het resultaat is een mooie kaart met een eenvoudige maar gedenkwaardige uitstraling. We raden aan kaarten van dit materiaal te geven aan bijzondere mensen die ze zorgvuldig zullen bewaren, want ze kunnen beschadigd raken als ze gevouwen worden.

Thema

Om de juiste kaart te krijgen is het heel belangrijk iets te weten over de smaak van de jarige of het meisje. Hier komen de thema’s om de hoek kijken, want binnen de grote verscheidenheid die er is kun je er een krijgen met de juiste referenties, als je maar weet waar je naar moet zoeken. Hier zijn enkele van de thema’s die je kunt vinden.

Algemene thema’s. Kaarten met afbeeldingen van landschappen, schattige puppy’s, en elk thema dat niet op een verhaal of merk gericht is, zijn een algemene themakaart. Dit zijn de juiste om te krijgen als je niet helemaal weet wat de jarige leuk zou kunnen vinden. Ze zijn een perfecte wild card.

Characters. Je hebt het cadeau voor het zoontje van je beste vriendin dat dol is op Pokemon, maar je weet niet welke kaart je moet kiezen, of je Star Wars fanatieke vriendje is jarig en je kunt geen goede boodschap schrijven om hem te geven. Hoe het ook zij, met deze kaarten kan de jarige zijn lievelingsfiguur feliciteren voor jou!

Verjaardagskaarten zijn industrieel gemaakte kaarten met vooraf bepaalde boodschappen en ontwerpen, bestemd voor iedereen die jarig is. (Foto: tomertu/ 123rf.com)

Leeftijd van de jarige

Verjaardagskaarten zijn heel bijzonder, en hoe specifieker ze zijn, hoe intiemer ze beschouwd worden, en hoe meer ze gewaardeerd worden. Om zo’n kaart te krijgen moet je, onder andere, de leeftijd van de jarige kennen, om je keuze aan hun profiel aan te passen.

Kinderen. Jongere kinderen zijn meer visueel ingesteld, dus kaarten met lange boodschappen zijn niet het meest geschikt. Zoek kaarten met korte boodschappen en veel illustraties, en als ze over een personage of verhaal gaan dat ze leuk vinden, dan nog beter! Het is raadzaam te kiezen voor industrieel vervaardigde modellen, die resistent zijn.

Jonge-tieners. Over het algemeen zijn tieners moeilijk te behagen, dus de beste optie kan zijn om hen te verrassen. Zoek kaarten met pop-up boodschappen die leuk en opvallend zijn, maar ook sterke, attente boodschappen die hen door de tumultueuze tienerjaren kunnen helpen.

Volwassenen. Volwassenen stellen krachtige beelden op prijs, dus kun je op zoek gaan naar kaarten met goede foto’s, en boodschappen om ze te vergezellen met hun goede wensen. Ga na wat de smaak van de persoon is, maar je vindt vast wel iets. Je kunt zowel industriële als handgemaakte opties zoeken.

Senioren. Voor senioren zijn boodschappen belangrijk, dus een kaart met een ontroerende en attente boodschap kan precies het juiste zijn. Zoek naar een begeleidende afbeelding, en het is belangrijk te kijken naar de persoonlijke smaak van de jarige. Met de hand gemaakte kaarten zijn opties die oudere volwassenen zullen waarderen.

Grootte

De afmetingen van de kaart zijn een belangrijk aspect, en eentje waar je beslist serieus rekening mee moet houden. De maat die je kiest hangt af van je bedoeling, de prijs die je bereid bent te betalen, en de smaak van de jarige.

Small. Er zijn bepaalde mini verjaardagskaarten, die we aanraden om aan te geven van wie het geschenk is, want er is weinig ruimte voor attente boodschappen. Ze meten ongeveer 8 cm x 6 cm, de prijzen zijn laag, en de motieven zijn niet erg opvallend.

Medium. Middelgrote kaarten komen het meest voor. Hun afmetingen zijn ongeveer 10 cm x 14 cm. In deze is meer dan genoeg ruimte voor mooie boodschappen, dus kies ze als je wilt dat ze meer opvallen in het geschenk.

Large. Een collega op het werk is jarig en een middelgrote kaart past niet bij ieders handtekening? Kies dan voor een grote! Ze meten meestal ongeveer 15 cm x 18 cm, en als ze opvouwbaar zijn heb je tot het dubbele van die ruimte. Zoek ze met een envelop, zodat je ze goed beschermd kunt bewaren.

Formaat

Nu moet je een goed idee hebben van alle mogelijkheden die voor je liggen als je een verjaardagskaart koopt. Maar er is nog meer, want het formaat van de kaart is van belang voor het ontwerp en de prijs van de kaart. Mis dus niet de belangrijke opmaakaspecten.

Single. Deze kaarten bestaan uit vellen met de illustratie en/of boodschap erop gedrukt. Ze kunnen dubbelzijdig of enkelzijdig zijn. Ze zijn het eenvoudigste model dat je kunt krijgen, en hun prijs is laag. Als je hiervoor kiest, zoek dan naar gerecycleerd papier of handgemaakte ontwerpen, die het een extra tintje geven om de eenvoud te compenseren.

Vouwkaarten. De meeste kaarten zijn vellen met een vouw in het midden, waardoor het vouwkaarten worden. Deze modellen spelen gewoonlijk op het geven van de helft van de geïllustreerde boodschap op het voorplat, en de andere helft aan de binnenkant. Als je hiervoor kiest, is het raadzaam karton te kiezen, want dat is bestand tegen probleemloos vouwen.

Pop Up. Tot de leukste modellen behoren die met Pop Up, die bestaat uit een structuur, meestal van stevig karton, zo gevouwen en gerangschikt dat als je de kaart opent, de enveloppe er in “3D” uitkomt. Ze zijn meestal duurder, maar kinderen zijn er dol op, dus het is een manier om ze een plezier te doen.

(Foto bron: Lightfieldstudios/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies