Last updated: 29-09-2021

How we pick our products

21Products analyzed

26Hours invested

6Studies researched

75Comments collected

Een verjaardagstaart zonder verjaardagskaarsjes? Het idee alleen al klinkt vreemd. Hoe kun je een wens doen zonder verjaardagskaarsjes? Of het nu op een taart is of in een verjaardagsstoet, iedereen is het erover eens dat de brandbare kaarsen onmisbaar zijn op de dag van de eer. Maar hoe vind je de juiste verjaardagskaarsen? Waar moet je op letten bij aankoop? Antwoorden op deze vragen en veel, veel meer informatie over verjaardagskaarsen vind je in deze gids!
Belangrijk om te weten

  • Verjaardagskaarsjes zijn er voor jong en oud
  • Verjaardagskaarsen zijn er in allerlei kleuren en vormen
  • Je kunt zelfs je eigen persoonlijke verjaardagskaarsen ontwerpen

Beste verjaardagskaarsen: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor verjaardagskaarsen

Verjaardagskaarsen zijn een must voor verjaardagsfeestjes van kinderen. Maar verjaardagskaarsen zijn ook populair bij “oudere” kinderen. Hier zijn een paar criteria om het je gemakkelijker te maken de perfecte kaarsen voor je feest te vinden.

Meer informatie over de criteria vind je hieronder

Scope

Verjaardagskaarsen zijn voor verjaardagen. Zoveel is duidelijk. Je moet echter wel opletten hoeveel kaarsen je koopt. Heb je dit jaar alleen de kaarsjes nodig, voor de verjaardagstaart van een collega? Dan zijn twee kaarsen waarschijnlijk genoeg. Maar als je de kaarsen nodig hebt voor een verjaardagsfeestje van een kind, is een hele set misschien zinvoller, zodat je goed voorbereid bent!

Brandtijd

De brandtijd is alleen al om veiligheidsredenen belangrijk. Maar ook de brandtijd speelt een rol bij de verjaardagskaarsen die niet uitgaan. Dit zijn kaarsen die meteen weer oplichten nadat ze uitgeblazen zouden zijn en zorgen voor veel plezier! Dit is een leuke manier om de eerste verjaardagsgrap uit te halen! Om de kaarsen voorgoed te laten doven, kun je ze gewoon in een kom water leggen!

Afmetingen

Verjaardagskaarsen zijn er in verschillende maten. Afhankelijk van waar je de kaarsen wilt neerzetten, moet je van tevoren nagaan of de afmetingen van de kaars passen. Voor verjaardagstaarten maakt het natuurlijk niet uit, je kunt zelf bepalen welke kaars(en) je op je taart zet. Als je de kaarsen echter wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een verjaardagstocht, zorg dan dat de kaarsen van tevoren passen. Als je niet weet welke vorm je taart moet hebben, is het gemakkelijk om inspiratie op te doen.

Design

Op verjaardagen staat de jarige in het middelpunt van de belangstelling. Daarom zou het geweldig zijn als er kaarsen waren met de favoriete held of het favoriete personage van de jarige! Attentie! Er zijn ook sites die je instructies geven voor het versieren en je helpen om je eigen individuele verjaardagskaarsen te maken. Het wordt pas echt wild als je naast de zelf ontworpen kaars ook nog een mooie kleurrijke taart hebt. Individueler dan dat kun je niet worden!

Gids: Veelgestelde vragen over verjaardagskaarsen in detail beantwoord

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van verjaardagskaarsen, hebben we de meest gestelde vragen over verjaardagskaarsen voor je samengevat:

Voor wie zijn

verjaardagskaarsen bedoeld? Verjaardagskaarsjes zijn een leuke toevoeging aan de verjaardagstaart, en niet alleen voor de allerkleinsten. Natuurlijk zijn kinderen vooral blij als ze de prachtig brandende kaarsjes op hun lievelingstaart ontdekken.

Of je nu 4, 47 of 74 bent; verjaardagskaarsjes geven elke taart net dat beetje extra. (Image source: Ariel Paredes / PEXELS)

Maar ook je collega op het werk of goede vrienden zijn vast en zeker opgetogen als de verjaardagstaart fel verlicht is. Verjaardagskaarsen zijn nu eenmaal geschikt voor iedereen.

Welke soorten verjaardagskaarsen zijn er?

Er zijn nogal wat verschillende modellen. Groot, klein, lang, kort, blauw, geel, groen, kleurrijk. Verjaardagskaarsjes die niet meteen uitgeblazen kunnen worden. Verjaardagskaarsen die je voor je verjaardagstocht kunt gebruiken. Er zijn verjaardagskaarsen in de vorm van getallen of als kleurenspiralen. Of je kunt je verjaardagskaars helemaal op maat laten maken. Er zijn geen grenzen aan je verbeelding.

Reviews