Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

27Products analyzed

63Hours invested

29Studies researched

151Comments collected

Turkse thee is een theesoort die al eeuwenlang in het Midden-Oosten gebrouwen wordt. Het wordt gemaakt door zwarte thee te zetten met suiker en water, en dan kruiden als kaneel of kruidnagel toe te voegen om een aromatische drank te maken. De naam “Turks” komt van het Ottomaanse Rijk, dat eens over een groot deel van Turkije (en delen van Europa) heerste.
Turkse thee: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste turkse thee: Onze selectie

Proef het beste van Turkije met deze proefset van 6 verschillende vruchten.

At this moment the product mentioned is not available from the supplier. That is why we have replaced it with another one with similar characteristics. Report a problem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Dit is een proefset met 6 soorten van 130 g elk turkse appel, granaatappel, marrokaanse thee (mint-limoen smaak) kiwi, kers, aardbei fris en fruitig van smaak gemakkelijk te bereiden. Je kunt er warm of koud van genieten. De klassieker uit turkije.

Heerlijke Turkse thee

At this moment the product mentioned is not available from the supplier. That is why we have replaced it with another one with similar characteristics. Report a problem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Zet een pot Turkse thee met aykur’s Filiz thee en geniet van de intense smaak van zwarte thee. Deze melange van hoge kwaliteit wordt gemaakt van fijne, natuurlijke blaadjes die in het seizoen verzameld worden. Het geheim van het zetten van een heerlijk kopje Turkse thee is zacht water te gebruiken en 10-12 minuten op laag vuur te zetten. Geniet van de zoete slokjes van deze rijke, smaakvolle thee.

Koza Instant Drink Poeder: Heerlijke drankjes met vruchtensmaak die perfect zijn om gehydrateerd te blijven.

Als je op zoek bent naar een heerlijke manier om gehydrateerd te blijven, kijk dan niet verder dan Koza Instant Drink Poeder. Deze serie oplosdranken met vruchtensmaak is er in allerlei smaken, dus er is voor elk wat wils. Gewoon water toevoegen en genieten.

Turkse thee: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Turkse thee zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn veel soorten Turkse thee. De meest voorkomende zijn zwarte, groene en kruidenthee. In Turkije wordt de term “thee” gebruikt voor alle soorten warme dranken die van bladeren of kruiden gemaakt worden (niet alleen Camellia sinensis). Daarom kan het verwarrend zijn te begrijpen wat voor soort drank je krijgt als je in Istanboel een kopje thee bestelt. Hieronder hebben we enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

Zwarte thee – Deze soort heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij tijdens het brouwen donkerder wordt naarmate de tijd verstrijkt, door oxidatieprocessen die in het blad zelf optreden tijdens het trekken in kokend water. Zwarte thee wordt meestal gedronken met suiker erin toegevoegd; wil je je zwarte thee echter zonder suiker, vraag dan om ‘sade çay’ wat gewone/eenvoudige thee betekent.

– Deze soort heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij tijdens het zetten donkerder wordt naarmate de tijd verstrijkt, door oxidatieprocessen die zich in het blad zelf voordoen tijdens het trekken in kokend water. Zwarte thee wordt meestal gedronken met suiker erin toegevoegd; wil je je zwarte thee echter zonder suiker, vraag dan om ‘sade çay’ wat gewone/eenvoudige koffie betekent. Groene thee – Ook bekend onder

Antwoord: Een goede Turkse thee is de thee die je zelf lekker vindt. Er zijn veel verschillende soorten thee, en er zijn geen regels om te volgen bij het zetten van een thee. Je kunt je eigen stijl maken door naar eigen smaak suiker of honing toe te voegen; sommige mensen geven de voorkeur aan hun thee met melk, terwijl anderen helemaal geen toevoegingen gebruiken. Het is aan jou.

Wie moet een Turkse thee gebruiken?

Iedereen. Het is een geweldige manier om te ontspannen, en het heeft ook veel gezondheidsvoordelen.

Op basis van welke criteria moet je een Turkse thee kopen?

Het belangrijkste is dat je een thee koopt die in Turkije verbouwd is. Er moet het woord “TURKEY” op staan en de thee moet gecertificeerd zijn door TÜRKAK (Turkish Tea Producers Association). Je kunt ook nagaan of er certificeringen zijn van internationale organisaties zoals Fair Trade of Rainforest Alliance. Als je kleine producenten wilt steunen, zoek dan naar merken met namen van streken waar ze hun thee verbouwen, zoals Çaykur, Kavaklidere enz. Probeer ook verschillende soorten Turkse thee; sommige passen misschien beter bij je smaak dan andere.

Er zijn veel dingen waar je op moet letten als je een Turkse thee vergelijkt. Je moet de kwaliteit van de theebladeren en hun versheid controleren, of het met andere ingrediënten gemengd is of niet, hoeveel suiker er aan toegevoegd is enz. Je moet dus altijd goed het etiket lezen voor je er een koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Turkse thee?

Voordelen

Turkse thee wordt gezet met een speciale pot, die “cezve” heet, en hij wordt geserveerd in kleine glaasjes. De voordelen van deze soort thee zijn dat de blaadjes meer dan eens gebruikt kunnen worden, zodat je bij het zetten van elk kopje minder thee of suiker hoeft te gebruiken. Hij smaakt ook beter omdat hij langer gebrouwen is; daarom is er geen melk of citroensap nodig (die sommige mensen aan hun thee toevoegen).

Nadelen

Het kan leiden tot een slecht geval van loopneigingen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • caykur
  • PERGAMO Natural Flavor

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Turkse thee in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 573 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews