Laatst bijgewerkt: 21-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

We zijn blij dat je er weer bent voor deze Sweetesthome. Huizen worden steeds kleiner en de kamers ook. Daarom zoeken we steeds meer manieren om de ruimte te optimaliseren, hetzij met kleinere en eenvoudigere meubels, hetzij met meubels die voor meerdere dingen tegelijk werken.

Stapelbedden gebruiken in slaapkamers is een goede optie als we meubels voor kleine slaapkamers zoeken. Deze bedden maken het mogelijk twee slaapplaatsen te hebben in slaapkamers waar twee aaneengesloten bedden niet zouden passen of als we ze er zouden zetten de kamer te krap zou aanvoelen. Andere keren is er misschien niet eens plaats voor een gang.

Er is een grote verscheidenheid aan stapelbedden, met verschillende aantallen bedden, afmetingen en materialen van fabricage. Het lijkt een beetje moeilijk en tijdrovend om voor je slaapkamer het juiste stapelbed te vinden dat past bij je behoeften en budget. In dit artikel vertellen we je over de verschillende kenmerken die je in dit bedtype kunt vinden.
Belangrijk om te weten

 • Een stapelbed is een meubelstuk dat meestal bestaat uit twee eenpersoonsbedden die boven elkaar zijn gespiegeld, zodat je ruimte kunt besparen en andere meubels in de kamer kunt zetten. Ze zijn gewild voor kleinere kamers waar twee aaneengesloten eenpersoonsbedden niet passen of kamers die door meer dan twee personen gebruikt worden.
 • Hoewel stapelbedden uit twee evenwijdige bedden bestaan, zijn er ook andere varianten van stapelbedden met drie bedden, een eenpersoonsbed en zelfs twee bedden maar dan loodrecht op elkaar opgesteld met extra meubilair zoals een bureau of ladekast.
 • Een van de dingen die je moet overwegen is of het bovenste bed een veiligheidsfunctie heeft of niet. Als je het bed voor kleine kinderen wilt, is het beter als het een veiligheidsreling heeft. Je wilt ook weten of het een ladder heeft, de soort materiaal en het aantal bedden.

Beste stapelbedden: Onze selectie

Koopgids

Er zijn verschillende soorten stapelbedden, niet alleen tweelingbedden. Omdat we weten dat de variëteit groot is, vertellen we je hieronder over de belangrijkste kenmerken, de voordelen en de verschillende stapelbedden. Met deze informatie kun je gemakkelijk het juiste stapelbed vinden.

Een stapelbed met een hekje is een goede keuze voor een kinderkamer. (Foto: petro / 123rf.com)

Wat is een stapelbed en wat zijn de voordelen ervan?

Een stapelbed is een meubelstuk dat bestaat uit twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar geschoven zijn. Het bovenste bed wordt gebruikt met behulp van een ladder waar je op kunt klimmen en die aan het onderste bed of de vloer bevestigd is. Vaak zit er geen ladder bij, omdat de bedbodem buisvormig is en je hem kunt gebruiken om omhoog te klimmen.

Het voordeel van een stapelbed is dat je zo ruimte in de kamer overhoudt voor andere dingen of om de kamer ruimer te doen lijken. Vanwege dezelfde ruimtebesparende eigenschap zijn het de favoriete bedden in huizen waar de kamers erg klein zijn. Ook grote gezinnen met maar een paar kamers zoeken dit soort meubilair.

Het nadeel is dat de persoon die in het bovenste bed slaapt niet te veel gewicht kan hebben om de persoon eronder veiligheid te bieden. Ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor kleine kinderen die tijdens het slapen nog uit bed vallen.

Voordelen
 • Bespaart ruimte
 • Meer mensen gebruiken de kamer
 • Kamer lijkt ruimer
 • Andere meubels kunnen geplaatst worden
Nadelen
 • Kleine kinderen kunnen eruit vallen en zich bezeren

Stapelbedden: dubbel, driedubbel, loodrecht of enkel – waar moet je op letten?

Als je het woord stapelbed hoort, komt misschien het beeld op van twee tegen elkaar geschoven bedden. Heb je er ooit bij stilgestaan dat een stapelbed meer dan twee bedden kan hebben? Welnu, er zijn stapelbedden met twee, drie en zelfs met maar één matras en zelfs stapelbedden met twee enkele bedden kunnen op een andere en zeer opvallende manier opgesteld worden.

Dubbel stapelbed. Dubbele stapelbedden komen het meest voor. Ze bestaan uit twee eenpersoonsbedden die met een ladder op elkaar gezet worden. Met dit bedtype kunnen twee personen “in dezelfde ruimte” slapen, zodat ze de voorkeur hebben voor kleine kamers.

Een andere versie van deze bedden zijn met het bovenste bed in eenpersoonsformaat en het onderste bed in tweepersoonsformaat. Ze nemen iets meer ruimte in door het lagere bed, maar slapen iets comfortabeler. Beide versies zijn verkrijgbaar in buisvorm of in hout.

Triple. Deze bedden zijn als de stapelbedden voor twee personen, maar hebben een extra bed op de bodem. De extra matras wordt verwijderd als hij gebruikt gaat worden en opgeborgen om de ruimte vrij te maken en doorgang mogelijk te maken. Ze zijn handig om een extra bed te hebben voor bezoek als je geen extra kamer hebt.

Loodrecht. Dit zijn ook twee eenpersoonsbedden, maar ofwel de bovenste, ofwel de onderste staat loodrecht op de andere. De overgebleven ruimte wordt meestal gebruikt voor een meubelstuk, zoals een boekenkast of bureau, dat bij het stapelbedpakket inbegrepen is. Ze zijn aan te bevelen voor kamers met wat meer ruimte.

Individuals. Dit is praktisch een eenpersoonsbed, maar hoog genoeg opgetrokken om er wat meubels onder te kunnen zetten. Ze zijn ook gewild voor kleine kamers, maar als je er een bureau en een boekenkast in wilt zetten in plaats van meer mensen.

Dubbel Driedubbel hx Loodrecht Enkelvoudig
Aantal bedden 2 3 2 1
Meubels extra No No Si Ja
Ze besparen ruimte Si Si Ja

Hoeveel kosten stapelbedden?

Hoewel stapelbedden grote meubelstukken zijn, kun je ze vinden van MXN 3.000 zonder matrassen tot meer dan MXN 30.000 voor een loodrecht stapelbed met meerdere meubelstukken en lades. Eenpersoons stapelbedden van buismateriaal zonder matrassen kosten ongeveer 5.000 MXN.

Als je een stapelbed zonder matrassen gaat kopen moet je er rekening mee houden dat elk matras meer dan 2.000 MXN per stuk kan kosten. Bijvoorbeeld, voor een stapelbed met drie bedden heb je meer dan 6.000 MXN nodig als je alle matrassen wilt hebben. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat stapelbedden met extra meubilair iets duurder zijn dan gewone stapelbedden.

Sommige stapelbedden hebben een tweepersoonsbed als basisbed. (Foto: tirachard / freepik.com)

Waar koop je stapelbedden?

Je online winkel Amazon.com.mx heeft een ruime keuze aan stapelbedden met thuisbezorging. Elke dag hebben ze geweldige aanbiedingen, waarvan sommige wel in je budget moeten passen. Andere online winkels waar je ze kunt vinden zijn Linio, Sam’s Club, Costco, CityClub of Mercado libre.

Warenhuizen als Liverpool of Sears hebben deze producten ook. Natuurlijk vind je ze in gespecialiseerde meubelwinkels zoals Mueblería Standard, Elizondo, Mueblerías Gaia en meer. Je kunt ze bezoeken als je het product liever in levende lijve ziet om de kwaliteit ervan te bekijken.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen stapelbedden kunt vergelijken en beoordelen

Omdat er een grote verscheidenheid aan stapelbedden met verschillende ontwerpen is, kan het wat ingewikkeld zijn om te beslissen welke je in je kamer wilt gebruiken. In dit gedeelte presenteren we enkele kenmerken die je zullen helpen om het gewenste product beter te kiezen en het te vergelijken met andere soorten bedden

 • Aantal bedden
 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Ladder

Aantal bedden

Stapelbedden begonnen oorspronkelijk als lits-jumeaux, maar in de loop van de tijd werden ze aangepast aan de behoeften van de mensen. Tegenwoordig kun je stapelbedden vinden met één, twee of zelfs drie bedden. Hieronder beschrijven we meer in detail waaruit elk bestaat.

Eén bed. Deze optie komt niet veel voor, omdat de meeste mensen bij het zoeken naar een stapelbed op zoek zijn naar een lits-jumeaux bed. Maar met dit meubel kun je je bed laten verhogen en het onderste deel bezetten met een meubel zoals een schrijftafel, een kleine boekenkast of een ladekast voor je kleren.

Twee bedden. Ze zijn comfortabeler voor kleine plaatsen waar twee mensen in dezelfde ruimte moeten rusten. Het ene bed staat op het andere bed, evenwijdig of loodrecht. Bij sommige modellen is het onderste bed meestal een grotere maat, zoals een tweepersoonsbed, terwijl het bovenste bed een eenpersoonsmaat is.

Drie bedden. Deze bedden zijn ook comfortabel en worden gebruikt op kleine plaatsen. De ruimte die het onderste bed inneemt als het gebruikt moet worden, kan echter niet voor andere voorwerpen gebruikt worden als dit bed elke dag gebruikt wordt. Maar is het alleen voor als er bezoek komt, dan is het een goede ruimtebesparende optie.

Materiaal

De meest voorkomende materialen waarin je dit soort meubilair vindt zijn metaal en hout. De houten zijn in verschillende kleuren versierd en de metalen meestal in grijs. Hier zijn enkele interessante feiten over elk.

Metal. Stapelbedden van dit materiaal hebben een structuur van metalen buisprofielen, zelfs de ladder is van metaal. Door de spijlen ziet het bed er esthetischer uit en alle soorten dekbedden passen erbij. Het is gemakkelijker te combineren met de rest van de meubels.

Wood. Ze zijn helemaal van hout, de stangen voor de matrasondersteuning zijn ook van hout. Eenpersoons-, tweepersoons- en driepersoonsbedden zijn ook van dit materiaal gemaakt. Het nadeel is dat je ze niet altijd bij de rest van de meubels kunt laten passen.

Beide soorten materiaal zijn even sterk en beide zijn even moeilijk in elkaar te zetten. De meeste mensen kiezen echter voor de metalen exemplaren, want die passen overal bij. Ze hebben geen last van het feit dat ze in de winter wat kouder zijn, omdat ze verwarmd kunnen worden.

Veiligheid

Voor mensen of kinderen die de neiging hebben uit bed te vallen, zijn de bedden boven het stapelbed vaak wat gevaarlijk. Dit komt omdat de gemiddelde hoogte van een stapelbed 1,7 meter is. We vertellen je over onveilige en veilige stapelbedden.

Onveilig. Ze worden aanbevolen voor oudere kinderen of volwassenen die tijdens het slapen niet uit bed vallen. Ze hebben geen enkele soort barrière aan de randen van het bed om te voorkomen dat ze van het bed erboven op de grond vallen.

Met spijlen. Dit zijn stangen van hetzelfde materiaal als het bed en worden geplaatst vanaf hoofdhoogte tot een derde of halverwege het bed. Deze maken het mogelijk kinderen vast te binden als ze zich omdraaien en nog niet in staat zijn de rand van het bed te identificeren terwijl ze slapen. Deze spijlen vind je alleen op het bovenste bed.

Ladder

Om bij het bovenste bed te komen is het gemakkelijker als het bed een ladder heeft. Er zijn echter stapelbedden die geen ladder hebben, maar waar je toch bij het bed kunt. Beide zijn goede opties, maar de ene lijkt misschien beter dan de andere.

Met ladder. Dit is een ladder van hetzelfde materiaal als de stapelbedden. Het kan aan de zijkant van het bed of aan het voeteneinde van het bed staan. Het wordt meestal aan het bovenste bed vastgemaakt om ongelukken te voorkomen. Een ladder is aan te bevelen als het stapelbed voor kinderen of voor zeer volwassen personen is.

Zonder ladder. Als er geen ladders zijn, zijn de voeten van de bedden zo aangepast dat je naar het bed erboven kunt klimmen. Zowel metalen als houten bedden hebben deze mogelijkheid. Ze zijn een beetje ongemakkelijk voor blote voeten omdat het geen echte ladder is en de randen van het hout je voeten pijn kunnen doen.

Sommige bedden hebben relingen aan alle randen van het bed (Foto: tirachard / freepik.com)

(Uitgelichte foto: cfesd / pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies