
How we pick our products
Sojasaus is een vloeibaar specerij gemaakt van gefermenteerde sojabonen, geroosterde tarwe en zout. Het wordt in Azië al duizenden jaren gebruikt als een integraal onderdeel van de dagelijkse voeding.
Sojasaus: Bestsellers en huidige aanbiedingen
Beste sojasaus: Onze selectie
De beste glutenvrije sojasaus voor thuis koken
No products found.
Als je op zoek bent naar een heerlijke, glutenvrije sojasaus die perfect is om thuis mee te koken, zoek dan niet verder dan umami. Deze rijke saus wordt op natuurlijke wijze gebrouwen van gefermenteerde sojabonen en bevat alle umami-smaak die je nodig hebt om je gerechten naar een hoger niveau te tillen. Bovendien is ze vrij van vervelende toevoegingen als kleurstoffen, MSG, kaliumsorbaat, en toegevoegde alcohol. En omdat het een verlaagd zoutgehalte heeft (slechts 8g per 100g), is het een gezondere optie voor wie op zijn natriuminname let. Het beste van alles is dat deze sojasaus in de koelkast bewaard kan worden zodat de smaak langer behouden blijft. Dus waarom wachten? Probeer umami vandaag nog.
Sojasaus: Vaak gestelde vragen
Welke soorten sojasaus zijn er en wat bepaalt een goed product?
Sojasaus wordt gemaakt van sojabonen, tarwe en zout. De kwaliteit van de gebruikte ingrediënten bepaalt de smaak van een goede sojasaus. In het algemeen worden Japanse merken als beter beschouwd dan Chinese, omdat ze zorgvuldiger geselecteerde ingrediënten gebruiken die langer gerijpt zijn voor ze tot sojasaus verwerkt worden.
Wie moet een ketjap gebruiken?
Op basis van welke criteria moet je een Sojasaus kopen?
Het eerste waar je op moet letten zijn de ingrediënten. Je moet altijd nagaan of er kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen, conserveringsmiddelen of MSG (mononatriumglutamaat) in zitten. Een goede sojasaus zal alleen sojabonen en water als hoofdbestanddeel bevatten. Er kan ook zout aan toegevoegd zijn, maar dat is optioneel omdat de meeste merken al genoeg hiervan in hun product doen.
Wat zijn de voordelen en nadelen van een ketjap?
Voordelen
Sojasaus is een vloeibaar specerij gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel natrium en moet daarom spaarzaam gebruikt worden, maar het geeft smaak aan veel voedsel. Een klein beetje gaat ver.
Nadelen
Antwoord: De nadelen van een ketjap is dat hij erg zout kan zijn. Het kan bij sommige mensen ook brandend maagzuur en indigestie veroorzaken.
Winkelgids: Alles wat u moet weten
Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?
In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:
- Kishibori Shoyu
- Yamasa
- ArkiFACE
Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?
De goedkoopste Sojasaus in onze review kost ongeveer 4 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 50 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.