Laatst bijgewerkt: 21-10-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

58Verzamelde opmerkingen

Welkom bij ReviewBox Brasil. Moet je muren, oppervlakken of gebouwen in het algemeen verven? Dan is een heel interessante optie het gebruik van een schuimroller. Schuimrollers worden veel gebruikt bij het schilderen, maar ze hebben de juiste specificaties voor welke verfsoorten en ondergronden ideaal zijn.

Dit is wat ze anders maakt dan wollen rollers of andere hulpmiddelen zoals borstels of pistolen. Weet je niet zeker welk hulpmiddel ideaal is voor je behoeften of hoe je een schuimroller moet kiezen? Blijf dan bij ons! In de volgende paragrafen leggen we alle noodzakelijke details uit om een eind aan je twijfels te maken!
Eerst het belangrijkste

  • Foam rollers worden gebruikt om gladde, houten of metalen oppervlakken te schilderen. Er zijn ook enkele speciale verfsoorten die door hen ondersteund worden. Ga altijd na of je een schuim- of wolhulpmiddel nodig hebt.
  • Er zijn schuimrollen in verschillende lengtes en diameters, en ook een onderverdeling in polyester, polyether en hybriden.
  • Naar gelang het materiaal en de lengte kunnen de prijzen sterk variëren.

Dit vindje misschien ookleuk

  • Trena: Wat zijn de beste modellen van 2021?
  • Gereedschapskist: Hoe kies je de beste voor jou op 2021?
  • Schildersezels: Hoe kies je de beste bij 2021

Beste schuimroller: Onze selectie

We hebben vier foam roller modellen apart gezet die tot de beste op de markt behoren.

Gids:

Hoe weet je of de schuimroller het beste is voor je schilderwerk? Wat zijn de specifieke problemen rond elke roller en elk gereedschap?

We brengen je nu alle details die je nodig hebt, zodat je kunt schilderen wat je maar wilt als een pro, waarmee je indruk maakt op al je vrienden en familie en je echt trots kunt zijn op je werk!

Foto de homem agachado em frente a recipiente com tinta amarela com o rolo de espuma dentro.

Er zijn schuim- en wolrollers en elk heeft zijn eigen toepassingen (Bron: rawpixel.com / Pexels)

Wat is een schuimroller en waarvoor wordt hij gebruikt?

De roller is de populairste manier om schilderijen te maken op oppervlakken zoals muren en wanden. Je hebt er waarschijnlijk wel eens een gebruikt of tenminste iemand er een zien gebruiken. Dat komt omdat het contactoppervlak groter is, waardoor met minder bewegingen meer verf kan worden opgebracht.

De beweeglijkheid en snelheid van het werk zijn belangrijk, vooral als je bijvoorbeeld een heel huis schildert. Er zijn twee meest gebruikelijke materialen voor verfrollers: wol en schuim. Elk van hen heeft zijn eigen voordelen en toepassingen die ze geschikter maken.

Dus voor je de aankoop doet moet je weten welk type het beste is voor je behoeften.

Hoewel zeer wijdverbreid in ons leven, zijn verfrollers een relatief nieuwe uitvinding. Ze ontstonden in 1938, dankzij de Canadezen Morris en David Welt.

David ging naar een winkel waar kaarten gedrukt werden en zag hoe de machine werkte, met een roller die inkt op het papier bracht. Dus bedacht hij dat hetzelfde kon worden gedaan voor het schilderen van muren. Eenmaal in de handel duurde het niet lang of het accessoire werd een groot succes.

Schuimroller of wolroller?

Wolrollers komen meer voor dan schuimrollers. Ze kunnen van schapenwol of synthetische wol gemaakt zijn, en dit beïnvloedt ook de gebruiksaanwijzing. In het algemeen zijn ze ideaal te gebruiken met verf op oplosmiddelbasis en materialen zoals acryl en PVA.

Je kunt ook beter een wollen roller kiezen als de ondergrond ruw is of meer structuur heeft. De meervoudige groeven in dit materiaal maken het mogelijk alle kleine hoekjes van deze muren of wanden te vullen. Foam rollers zijn gladder en nemen meer verf op.

Daarom zijn ze het meest geschikt voor gladde oppervlakken. Of het nu gaat om een muur zonder texturen, een metalen of een deur, als er niet veel reliëfveranderingen zijn, zal het werk gemakkelijker gaan met schuim.

Wat de verfsoorten betreft, is er een verdeling die te maken heeft met het schuimmateriaal: polyester, polyether of gemengd. De eerste worden meer gebruikt met verven of emails op oliebasis, zoals vernis, bijvoorbeeld. De tweede zijn op waterbasis. De derde zijn het meest veelzijdig, maar duurder.

Gebruik een schuimroller nooit met bijtende stoffen, zoals thinner. De chemische reactie zal niet goed zijn en spoedig zal je gereedschap vervormd en beschadigd zijn.

Wolroller Schuimroller
Materiaal Synthetische wol of schapenwol Polyester, polyester of gemengd
Geschikt voor Ruwe en getextureerde oppervlakken Gladde oppervlakken
Verven Oplosmiddelhoudend, acryl of PVA Oliehoudend of email

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een schuimroller?

Omdat hij gladder en gelijkmatiger is, houdt een schuimroller meer verf vast dan een wollen roller en brengt hij de verf efficiënter aan. De afwerking zal altijd superieur zijn, juist door dit verschil in toepassing. Een andere factor is dat er minder verfverspilling is, door dit behoud en de efficiëntie van de toepassing.

De overdracht is dus veel groter. Dit is het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere gereedschappen zoals verfpistolen. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat het aanbrengen goed gebeurt, met inachtneming van de aanwijzingen voor het te verven oppervlak en de gebruikte verfsoort.

Koopcriteria: Factoren om de verschillende schuimroller aanbiedingen te vergelijken

Behalve de vragen over materialen die we al hebben uitgelegd, zijn er nog enkele andere factoren die van belang kunnen zijn bij het kopen van een schuimroller. We hebben die, waarvan we denken dat ze het belangrijkst zijn, apart gezet

  • Lengte
  • Diameter
  • Aanwezigheid van steun
  • Sterkte en duurzaamheid

Hieronder leggen we elk van deze factoren uit.

Lengte

De lengte van een verfroller houdt verband met twee factoren: beweeglijkheid en grondigheid. Hoe langer hij is, hoe gemakkelijker het is om grote oppervlakken te bedekken, want elke pas zal een meer respectabele oppervlakte innemen. Het werk is dan sneller klaar.

Als wat je moet schilderen kleiner is en vol details, is het ideaal een heel korte roller te kiezen. De afwerking zal zo superieur zijn, omdat de verf op ingewikkelder plaatsen komt en geconcentreerder wordt aangebracht. Bedenk dus dat grote en gladde oppervlakken langere rollers nodig hebben, kleine en gedetailleerde oppervlakken kortere.

Imagem de pessoa segurando rolo de espuma grande com tinta branca.

Afhankelijk van de ruimte die je gaat schilderen, heb je een grotere of kleinere roller nodig. (Bron: vitkalova / Pixabay)

Diameter

Voor een grotere verfopname is ook de diameter van belang. Het mag niet nalaten evenredig te zijn met de lengte, maar grotere maten staan in dit opzicht voor minder verspilling en meer beweeglijkheid bij het schilderen. Een roller met een grotere diameter neemt meer verf op telkens als hij in het blik wordt gedompeld.

Er zal dus minder gestopt worden om bij te vullen. Bovendien zal het minder druipen en minder inhoud verliezen, wat je werk in veel opzichten gemakkelijker maakt.

Aanwezigheid van steun

Tenzij het schuim van je oorspronkelijke roller gebroken is en je al een steun hebt, wees dan voorzichtig: je moet er een kopen met dit extra stukje dat gemaakt is om het voorwerp gemakkelijker te hanteren. Een roller moet een goede steun hebben om hem te kunnen hanteren.

Als je de specificaties niet zorgvuldig leest, kan het zomaar gebeuren dat het schuim bij je thuis aankomt zonder dat je het kunt vasthouden. Tenzij je natuurlijk van uitvindingen en improvisaties houdt!

Imagem de rolo de espuma ao lado de tinta azul.

Het is belangrijk dat de schuimroller een goede steun heeft, zodat je hem goed kunt gebruiken. (Bron: Anete Lusina / Pexels)

Sterkte en duurzaamheid

We hebben al uitgelegd voor welke soorten materialen elke rol wordt aanbevolen. En we zeiden dat schuim gebruiken samen met bijtende stoffen zoals Thinner geen goed idee is. Bij sommige staat echter in de specificaties dat ze extra weerstand hebben.

Onder de genoemde materialen is bijvoorbeeld weerstand tegen terpentijn, een traditioneel oplosmiddel dat bij het schilderen gebruikt wordt. Als je met sterkere materialen wilt werken, lees dan altijd goed of de roller die je kiest weerstand belooft, of tenminste beweert dat hij resistenter is dan andere modellen.

(Zichtbare afbeelding bron: Tookapic / Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies