Laatst bijgewerkt: 19-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

15Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

41Verzamelde opmerkingen

In het artikel van vandaag helpen we je bij de keuze van een voorwerp dat in geen enkele rugzak van een leerling mag ontbreken: het schoolschrift. Uiterst veelzijdig en praktisch zijn schoolschriften in verschillende formaten, groottes en aantal bladzijden.

Met verschillende thema’s, kleuren en configuraties evolueert het product elke dag meer om zich aan te passen aan de behoeften van de moderne student en te helpen de studie aantrekkelijker en overzichtelijker te maken voor alle leeftijden.

Volg ons in deze lezing en bekijk de beste opties van het product, en de kenmerken waarop je moet letten om de beste keuze van een schoolschrift voor je activiteiten te maken.
Belangrijk om te weten te komen

 • De markt biedt een overvloed aan modellen schoolnotitieboeken, van de eenvoudigste tot de meest verfijnde, met verschillende kleuren en thema’s. Kies op basis van de leeftijd van de gebruiker, het gebruiksdoel, het ontwerp en de afmetingen van het product.
 • Model, afmetingen, omslag, papiersoort en hoeveelheid materiaal zijn enkele kenmerken waarmee bij de aankoop rekening gehouden moet worden.
 • Er is een ruime prijsklasse voor het product, die afhangt van het merk en model. Er zijn eenvoudige versies te vinden vanaf R$5, en de meest geavanceerde kunnen meer dan R$50 kosten.

Beste Schoolschrift: Onze selectie

Koopgids

Vond je onze Ranking goed? Laten we dan verder gaan met het zoeken naar het ideale notitieboek, want het product is een must-have item in de rugzak van elke student.

Het notitieboek is verkrijgbaar in verschillende mogelijkheden van maten en vormen, kleuren, thema’s en materialen, en is niet alleen praktisch en functioneel, maar helpt ook om de studie overzichtelijker en interessanter te maken.

Kijk in onze Koopgids, waar we je helpen de versie van dit product te vinden die het beste aan je behoeften voldoet.

Jovens leem livro juntos sobre mesa com diversos cadernos ao redor

Van lagere school tot universiteit is het notitieboek een voortdurende metgezel van leerlingen (Bron: Freepik/ Freepik.com)

Wat zijn de voordelen van een goed schoolnotitieboek?

Het notitieboek is een product voor hoofdzakelijk school- en academisch gebruik. Het bestaat uit een stel bladen, al dan niet gelijnd, omgeven door een omslag en verbonden door een spiraal, naden, lijm, ringen of andere mechanismen.

Het gebruik kan zijn voor onderwijs, artistieke doeleinden, voor geheugensteuntjes of het maken van notities in het algemeen, naast andere mogelijkheden. Er zijn schriften met verschillende soorten omslagen, materialen, prijzen en afmetingen. De meest populaire zijn paperback en spiraal gebonden.

Er zijn ook kalligrafie-, teken-, raster- en ringnotitieboeken, naast andere varianten. Hoewel er ook heel betaalbare versies van zijn. De meer uitgewerkte versies met modieuze thema’s kunnen vrij duur zijn. Verstandig kiezen is dus van fundamenteel belang. Bekijk de tabel met voor- en nadelen van het gebruik van het notebook:

Voordelen
 • Er zijn modellen geschikt voor alle schoolleeftijden
 • Er zijn versies in alle prijsklassen
 • Veelzijdig en praktisch
Nadelen
 • Sommige thema”s kunnen het product duurder maken

Waarop letten bij de keuze van je notebook?

Met de grote verscheidenheid aan schoolnotitieboeken is het moeilijk om één model als ideaal te kiezen. Er zijn immers veel profielen van leerlingen, dus het ideale model verschilt van persoon tot persoon. Om het perfecte notebook te bepalen, begin je met het analyseren van je gebruiksdoelen voor het product. Overweeg ook

 • Wat zal het voornaamste gebruik van het notitieboek zijn;
 • Waar het gebruikt zal worden (grootte van de portemonnee, soort oppervlak);
 • Leeftijd en persoonlijkheid van de gebruiker;
 • Hoeveel vakken het zal bijwonen;
 • Wat zal de gebruiksperiode zijn (Een jaar? Een semester?);

Op basis van deze informatie kun je bepalen welk model in elk geval het handigst is. Kleinere schriften zijn ideaal voor jonge kinderen of situaties waarin ze licht gebruikt of gedragen moeten worden.

Modellen met opvallende thema’s of kleuren zijn ideaal voor meer extroverte leerlingen, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan meer sobere modellen.

Bovendien bepalen de gebruiksperiode en het aantal onderwerpen het aantal benodigde bladzijden. Voor meer gevorderde leerlingen, die aan verschillende vakken moeten werken, is het gebruik van ordners ook een alternatief.

Notitieboeko Ordner
Gebruik Voor leerlingen van alle profielen Leerlingen met veel vakken
Verschillen Er zijn versies voor verschillende vakken Ze kunnen een variabel aantal vakken bevatten door eenvoudig verdelers toe te voegen
Negatieven Ze laten niet toe dat bladen verplaatst en herschikt worden Ze zijn meestal groot en passen niet in sommige rugzakken

Hoe kun je het gebruik van het schoolschrift optimaliseren?

Vooral vanaf de lagere school is er behoefte aan een groter aantal schriften, of schriften met meerdere onderwerpen die tegelijk voor verschillende vakken gebruikt kunnen worden. Maar om het schrift goed te kunnen gebruiken, en overschotten of gebrek aan bladen tijdens het gebruik te vermijden, is planning nodig. Bekijk hier enkele tips

 • Begin met een opsomming van alle onderwerpen (thema’s of onderwerpen) die het schrift zal bedienen;
 • Stel, op basis van schattingen en van de ervaring van de voorgaande jaren, een gemiddelde vast van de noodzakelijke vakken voor elk vakgebied. Het is normaal dat sommige meer ruimte nodig hebben dan andere;
 • Reserveer een vak met lege bladzijden. Dit kun je gebruiken voor kladjes, snelle notities en ander willekeurig gebruik, zonder de organisatie en indeling van je notitieboek in gevaar te brengen;
 • Benoem elk deel duidelijk met de naam van de onderwerpen. Het gebruik van vakverdelingen in de zijkanten helpt je om het gewenste onderwerp sneller te vinden, zodat je niet in het schrift hoeft te bladeren om het gewenste onderwerp te vinden.

Hoeveel kost het en waar koop je schoolschriften?

Het is mogelijk om schoolschriften te koop te vinden op de markt met grote variatie in prijs, vooral in tijden van promotie en terug naar school. De prijzen variëren naargelang het merk van het product, het model, het gebruikte materiaal en de bijgeleverde accessoires. Beoordeel de prijzen van het gekozen model uit de verschillende merken die op de markt zijn, om er zeker van te zijn dat je een voordelige aankoop doet.

Jovem segura caderno repleto de anotações enquanto sorri para foto com mochila nos ombros

Modellen met spiraal gebonden notitieboeken bieden meer veelzijdigheid in gebruik (Bron: Freepik/ Freeprick.com)

Koopcriteria: Hoe vergelijk je notebook modellen

Voel je je na zo veel geweldige informatie al een expert op het gebied van notebook modellen? Maar voor je je favoriete model kiest, bekijk je nog enkele kenmerken van het notebook, die je helpen de opties te vergelijken en de best mogelijke versie te kiezen:

Hieronder detailleren we elk van deze kenmerken, zodat er geen twijfels zijn bij het kiezen:

Model

Notebook modellen kunnen variëren in grootte en in de bindwijze. De meest voorkomende zijn

 • Spiraalvormig model: veelzijdig en praktisch, het kan in 360º geopend worden. Je kunt bladen losmaken zonder de structuur van het notitieboek te beschadigen. Zo kun je hem gebruiken die minder ruimte op je bureau inneemt. Versies met harde kaft zijn ideaal om aantekeningen te maken zonder steunvlak.
 • Paperback model: met in het midden geplakte of genaaide vellen kan het de structuur van het notitieboek beschadigen als vellen losraken. Hij kan maar 180º geopend worden, zodat hij meer geschikt is voor leerlingen van jongere schoolleeftijd, waar de bureaus meer ruimte hebben.

Soort vellen

Behalve in gewicht en papiersoort kunnen de vellen van het notitieboek ook variëren

 • Effen: witte vellen, zonder opschriften en details. Ideaal voor tekeningen, collages en meer creatief gebruik, of zelfs voor wie liever zijn eigen indeling van het notitieboek maakt.
 • Pautadas: vellen met lijnen, ideaal voor het schrijven en doornemen van teksten, het maken van lijsten en notities in het algemeen; Quadriculadas: ideaal voor het oefenen van kalligrafie, voor meer uitgewerkte of technische tekeningen en voor het ordenen van to-do lijstjes;

Aantal onderwerpen

Het aantal onderwerpen in het notitieboek varieert met het aantal bladzijden. Eenvoudige schriften, enkelvoudige notitieboeken genoemd, zijn er meestal in 48, 50, 96 en 100 vellen. Vanaf 100 vellen worden notitieboeken ingedeeld naar het aantal onderwerpen, dat kan variëren van 5 tot 30 onderwerpen.

Gewoonlijk begrenzen drukkers één verhaal per 20 bladen, waarbij ze tussen sets van 20 bladzijden een scheidingsblad invoegen. Dit aantal kan variëren naargelang het model en merk van het product.

Fichário aberto ao lado de caderno em espiral com lápis, canetas e estojo ao redor

De keuze tussen notebook of ordner hangt af van persoonlijke voorkeur en leerlingenprofiel (Bron: Kstudio/ Freepik.com)

Cover

Het kenmerk dat het notebook het meest van het andere onderscheidt is de cover. Behalve de variatie in kleuren en thema’s, kan de bekleding ook variëren in soort, dikte en materiaal. De meest populaire modellen zijn

 • Hardcover: ook bekend als kartonnen omslag, het is stijf en resistenter, houdt de bladen stevig, waardoor de kans op verkreukelen, het ontstaan van oren of buiken vermindert.
 • Zachte kaft: ze zijn lichter en breekbaarder, ze zijn buigzaam en kneedbaarder. Het gebruik ervan vereist echter zorgvuldigheid, want ze bieden minder bescherming voor de lakens, die eerder zullen kreuken.

(Uitgelichte afbeelding bron: Freepick/ Freepick.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies