Laatst bijgewerkt: 05-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Is het mogelijk een perfecte huid te hebben? We weten dat het moeilijk is om imperfecties tot nul te krijgen, maar met salicylzuur is het mogelijk. Dankzij de technologie en de steun van honderden dermatologen zijn er producten ontwikkeld die helpen om goede resultaten te bereiken.

In dit artikel vertellen we je over salicylzuur. Het wordt veel gebruikt in gezichtsverzorgingsproducten omdat het helpt om een vlekkeloze huid te krijgen. Misschien gebruik je het nu al en besef je het niet eens. Natuurlijk leest bijna niemand de kleine lettertjes op het etiket. Maak je geen zorgen. Hier vertellen we je er alles over!
Belangrijk om te weten

 • Salicylzuur is een antibacterieel middel. Dat wil zeggen, het bestrijdt bacteriën of micro-organismen die de huid aantasten.
 • Je kunt salicylzuur dagelijks gebruiken. Het is echter nodig je huidtype te kennen voor je een behandeling met dit product begint.
 • Mensen met een acne-gevoelige huid zijn het meest geschikt voor het gebruik van salicylzuur. Bedenk dat acne niet alleen een huidaandoening van tieners is.

Beste salicylzuur: Onze selectie

Winkelgids: Wat je moet weten over salicylzuur

Mensen worden zich steeds meer bewust van hun uiterlijk en huidaandoeningen (1). Je bent waarschijnlijk op zoek naar een product met salicylzuur omdat je over een voordeel gehoord hebt of misschien gebruikt iemand die je kent het. Dit is niet voldoende. Het is beter om geïnformeerd te zijn en te weten waarom het echt een optie voor je is. Hier zijn de meest gestelde vragen over dit populaire ingrediënt.

Salicylzuur wordt veel gebruikt in de cosmetica-industrie vanwege zijn geweldige eigenschappen. (Bron: Shiny Diamond: 3762634/ pexels)

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een stof die veel gebruikt wordt door dermatologen. Het is een ontstekingsremmend middel dat, hoewel het je misschien vreemd in de oren klinkt, al eeuwenlang gebruikt wordt. Het is afkomstig van planten en werd vaak gebruikt om koorts te genezen. Het werkt ook als regulator van de vettigheid van de huid (2). Tegenwoordig wordt het vrij op de markt gebracht om een van de meest voorkomende huidziekten, zoals acne, aan te pakken (3). Klinkt wonderlijk, nietwaar? Ja, en alsof dat nog niet genoeg was, is het een multifunctioneel ingrediënt met meer dan één voordeel.

Wat zijn de voordelen van salicylzuur?

Voor je te weten komt welke andere wonderbaarlijke eigenschappen salicylzuur heeft, moet je weten dat acne niet alleen in de puberteit voorkomt. Voor het geval je het nog niet wist, veel volwassenen hebben er last van. Daarom is salicylzuur heilzaam voor alle leeftijden. Behalve in de strijd tegen deze zichtbare vijanden, laat salicylzuur zich ook in andere situaties gelden. Als je een benijdenswaardige huid wilt hebben, kijk dan eens wat deze stof voor je in petto heeft!

 • Het bestrijdt oneffenheden.
 • Verbetert littekens.
 • Vernieuwt de oppervlakte van de huid en maakt haar gladder.
 • Reguleert talg in de vette huid.
 • Elimineert mee-eters en mee-eters.
 • Reinigt de huid diep.
 • Elimineert rimpels.

Kan iedereen salicylzuur gebruiken?

Nee. Sommige mensen kunnen er allergisch voor zijn. Ondanks de voordelen die het kan opleveren, weet je nooit of je lichaam goed of slecht zal reageren. Voor je het begint te gebruiken, is het raadzaam een specialist te raadplegen. Dermatologen zijn de artsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van huidziekten (4). Natuurlijk is salicylzuur perfect voor mensen die neigen naar gecompliceerde huidtypes. Vooral die met een acne-gevoelige huid. In deze gevallen is het heel waarschijnlijk dat je producten met salicylzuur moet gebruiken om die vervelende huidaandoeningen te bestrijden.

Kun je salicylzuur elke dag gebruiken?

Ja. Vergeet niet de aanwijzingen op het product dat je gekocht hebt te volgen, of, als dat niet zo is, luister goed naar de aanbevelingen van je dermatoloog. Hij of zij zal je het meest geschikte advies kunnen geven volgens je huidtype. Soms zullen mensen met een gevoelige huid een andere routine volgen dan anderen. Juist vanwege deze gevoeligheid moet je extra voorzichtig zijn. In werkelijkheid moet iedereen zijn huid verzorgen. De gevoelige huid reageert echter heftiger en, hoe hulpeloos een product ook lijkt, het kan ernstige problemen veroorzaken.

De huid wordt aan verschillende externe factoren blootgesteld. (Bron: Fleur Kaan: w4Dj3MshHQ0/ unsplash)

Welke aanbevelingen moet ik opvolgen bij het gebruik van salicylzuur?

Het gebruik ervan is niet aan te raden op plaatsen dicht bij de ogen of waar een dunne huid is, want het kan een chemische brandwond veroorzaken (5). Anderzijds moet je, net als bij elk ander geneesmiddel of middel, stoppen met het gebruik als je een afwijking of bijwerking bemerkt. Informeer ook je arts of apotheker als je in een van de volgende situaties verkeert

 • Zwangerschap.
 • Borstvoeding.
 • Problemen met de bloedcirculatie.
 • Leverproblemen.
 • Nierproblemen.

Je moet er ook rekening mee houden dat een zuur dat in diepe huidlagen doordringt, de huid veel meer blootstelt. Vergeet dus niet om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken!

Wat zijn de bijwerkingen van salicylzuur?

Ondanks de voordelen van salicylzuur kan het ook bijwerkingen veroorzaken. Hier zijn enkele van de bijwerkingen die gemeld zijn bij mensen die salicylzuur gebruikt hebben.

[/tablex] We hebben ze in 3 blokken verdeeld zodat je ze uit elkaar kunt houden.

Bijwerkingen Voorbeelden Mild Huidirritatie, jeuk of netelroos Matig Verwardheid, duizeligheid, vermoeidheid, hoofdpijn, snelle ademhaling, suizende oren, overgeven

[email protected] Natuurlijk. Niemand zou een van deze gevolgen willen meemaken. Maar, maak je geen zorgen. De kans op voorkomen is klein en is alleen in individuele gevallen ontdekt. Maar zoals altijd raden we je aan een dermatoloog of je apotheker te raadplegen voor je een product aanbrengt, vooral op het gezicht.

Aankoopcriteria

Huidverzorging is de meest actieve sector in de wereldwijde industrie van persoonlijke verzorging. Enkele van de factoren die de groei van deze sector stimuleren zijn het verlangen naar een jeugdig uiterlijk, de stijgende percentages huidziekten, de groeiende tendens naar esthetisch niet-invasieve ingrepen en de technologische vooruitgang (6). Misschien vraag je je, nadat je de beste producten op de markt gezien hebt, nog steeds af wat voor jou de beste optie is. Het is allemaal een kwestie van vinden wat het beste bij je past. Om dit te doen moet je rekening houden met de volgende 4 criteria.

Samenstelling

Salicylzuur heeft vele voordelen en producten die met deze stof samengesteld zijn, winnen steeds meer aan populariteit. Er wordt veel gesproken over de werkzaamheid ervan tegen acne. Hoeveel mensen zouden die ongemakkelijke puistjes wel willen vermijden? We denken dat iedereen. Tussen 1 en 2% concentratie is ideaal voor optimale effectiviteit en gebruik thuis (7). Bovendien moet je je bewust zijn van de andere ingrediënten die bij de fabricage van de hedendaagse producten worden toegevoegd. Vergeet niet dat gezondheid op de eerste plaats komt. Daarom, als je ziet dat de samenstelling van het product een element bevat dat je schade kan berokkenen, vermijd het, of raadpleeg in elk geval een specialist. Het is beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Mano con guante rojo sosteniendo una fórmula química

Duizenden cosmetische producten bevatten salicylzuur en andere actieve ingrediënten. (Bron: Tara Winstead: 7722645/ pexels)

Format

Dit heeft betrekking op de presentatie van het product. Je vindt salicylzuur in de vorm van zeep, crème, reiniger, gel en meer. Je hebt ook keuze uit verschillende formaten voor elk formaat. Als je al je hele leven de gewoonte hebt zeepjes te gebruiken, kies je misschien voor een zeeppresentatie. Tenzij je eens iets anders wilt proberen. In dat geval kun je een nieuw formaat kopen en het eens proberen. Zoals ze zeggen: als je het niet probeert, weet je niet wat je mist!

Behandeling of reiniging?

Als onderdeel van een behandeling om een huidaandoening te genezen, koop je een van de producten met salicylzuur om je huid te behandelen. Je mag reiniging echter niet verwaarlozen. Onthoud dat voor je met de behandeling begint, hij helemaal schoon moet zijn. Je kunt een product kopen voor de behandeling en een voor de reiniging. Als beide salicylzuur bevatten, zoveel te beter. We hebben je de beste opties op de markt voor beide laten zien. Je huid zal je dankbaar zijn.

Vergeet je huidtype niet!

Er zijn 4 soorten. Ze hebben verschillende kenmerken en de zorg voor elk geval is anders. Daarom moet je je huidtype kennen en het op de beste manier verzorgen.

[/tablex] Als je je huidtype nog steeds niet kent, is de tijd gekomen!

Huidtype Wat is het? Kenmerken Tips Normaal Een goed uitgebalanceerde huid Fijne poriënGoede doorbloedingVelijnd zachte en gladde textuurAbsentie van onzuiverheden Je kunt de meeste huidproducten gebruiken

[email protected] Dit kan op verschillende soorten huid voorkomen. Daarom moet je, als je ontdekt bent, kiezen voor producten die zacht en vooral geschikt zijn.

Samenvatting

Salicylzuur is in verschillende vormen verkrijgbaar. Bovendien zijn er producten die geschikt zijn voor elk huidtype. Zelfs voor de gevoelige huid. Maar voordat je dermatologische producten koopt, moet je weten welk huidtype je hebt. Anders kun je ernstige schade aanrichten. Nu je op de hoogte bent van salicylzuur, vertel je vrienden en familie erover. Deel dit artikel op je sociale media kanalen om meer mensen van dit wonder op de hoogte te brengen – ze zullen je dankbaar zijn! Tot slot, als je vragen of vragen hebt, laat dan een reactie achter. (Bron: Domenicogelermo: 8802725/ 123rf)

Referenties (7)

1. Ramos, C. L. La innovación en el servicio en una clínica dermatológica: una estrategia de incrementalismo lógico. 2012
Bron

2. Cuéllar, L., Sehtman, A., Donatti, L., Allevato, M. Acido salicílico. Antiguos y vigentes. 2008; 31(108): 108-112.
Bron

3. SILVA, K. V. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE ACIDO SALICILICO AL 10% VS. ACIDO MANDELICO AL 20% PARA ACNE GRADO II EN MUJERES ADOLESCENTES DE 16 A 18 AÑOS DEL COLEGIO NACIONAL HUAMBALO, PROVINCIA DE TUNGURAHUA. UNIBE. 2014.
Bron

4. Ramos, C. L. La innovación en el servicio en una clínica dermatológica: una estrategia de incrementalismo lógico. 2012
Bron

5. SILVA, K. V. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE ACIDO SALICILICO AL 10% VS. ACIDO MANDELICO AL 20% PARA ACNE GRADO II EN MUJERES ADOLESCENTES DE 16 A 18 AÑOS DEL COLEGIO NACIONAL HUAMBALO, PROVINCIA DE TUNGURAHUA. UNIBE. 2014.
Bron

6. Ramos, C. L. La innovación en el servicio en una clínica dermatológica: una estrategia de incrementalismo lógico. 2012
Bron

7. SILVA, K. V. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE ACIDO SALICILICO AL 10% VS. ACIDO MANDELICO AL 20% PARA ACNE GRADO II EN MUJERES ADOLESCENTES DE 16 A 18 AÑOS DEL COLEGIO NACIONAL HUAMBALO, PROVINCIA DE TUNGURAHUA. UNIBE. 2014.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Artículo científico
Ramos, C. L. La innovación en el servicio en una clínica dermatológica: una estrategia de incrementalismo lógico. 2012
Ga naar bron
Artículo científico
Cuéllar, L., Sehtman, A., Donatti, L., Allevato, M. Acido salicílico. Antiguos y vigentes. 2008; 31(108): 108-112.
Ga naar bron
Artículo científico
SILVA, K. V. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE ACIDO SALICILICO AL 10% VS. ACIDO MANDELICO AL 20% PARA ACNE GRADO II EN MUJERES ADOLESCENTES DE 16 A 18 AÑOS DEL COLEGIO NACIONAL HUAMBALO, PROVINCIA DE TUNGURAHUA. UNIBE. 2014.
Ga naar bron
Artículo científico
Ramos, C. L. La innovación en el servicio en una clínica dermatológica: una estrategia de incrementalismo lógico. 2012
Ga naar bron
Artículo científico
SILVA, K. V. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE ACIDO SALICILICO AL 10% VS. ACIDO MANDELICO AL 20% PARA ACNE GRADO II EN MUJERES ADOLESCENTES DE 16 A 18 AÑOS DEL COLEGIO NACIONAL HUAMBALO, PROVINCIA DE TUNGURAHUA. UNIBE. 2014.
Ga naar bron
Artículo científico
Ramos, C. L. La innovación en el servicio en una clínica dermatológica: una estrategia de incrementalismo lógico. 2012
Ga naar bron
Artículo científico
SILVA, K. V. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE ACIDO SALICILICO AL 10% VS. ACIDO MANDELICO AL 20% PARA ACNE GRADO II EN MUJERES ADOLESCENTES DE 16 A 18 AÑOS DEL COLEGIO NACIONAL HUAMBALO, PROVINCIA DE TUNGURAHUA. UNIBE. 2014.
Ga naar bron
Recensies