Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Tapijten zijn gebruikt als woonaccessoires voor decoratie. Maar van de vele mogelijkheden die je op de markt vindt, valt het rubber tapijt op door zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, zowel buiten als binnen. Deze tapijten worden gekenmerkt door hun antislip kwaliteit. Rubber is gemakkelijk schoon te maken en vraagt minimaal onderhoud. In het volgende artikel vertellen we je over de voordelen van het kopen van een rubber mat en wat de nadelen van dit soort matten zijn.
Belangrijk om te weten

 • Rubber matten zijn een slimme keuze voor kinderen en ouderen met beperkte mobiliteit, vanwege de voordelen van antislip onderlagen.
 • Ze kunnen op elke gladde ondergrond aangebracht worden, zoals keramische tegelvloeren. Ook in de buitenlucht en op werkplekken met zware machines of waar met vloeistoffen, chemicaliën of levensmiddelen gewerkt wordt.
 • Het onderhoud en schoonmaken van een rubbermat is gemakkelijk en vereist niet veel producten.

Beste Rubberen mat: Onze selectie

Shopgids: Wat je moet weten over een rubber mat

Het is begrijpelijk dat je onderzoek doet naar de functionaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid van de producten die je wilt kopen. Daarom raden we je aan het volgende gedeelte te bekijken, waarin we de vragen onderzochten die andere gebruikers hadden bij de aanschaf van een rubber tapijt, vloerkleed, mat of deurmat.

Rubber matten zijn een slimme keuze voor kinderen en ouderen met beperkte mobiliteit, vanwege de voordelen van antislip onderlagen. (Bron: myshakisia: 139501129/ 123rf)

Waarvoor dient een rubberen mat?

Rubberen matten zijn synoniem met stevigheid door hun duurzaamheid in de tijd. Een mat is een accessoire dat deel uitmaakt van de inrichting van een huis, kantoor of voertuig. Het is bedoeld om de vloer te bedekken, schoenen te beschermen tegen vuil en kan zelfs je treden beveiligen op gladde plaatsen. Het is ook een uitstekende bondgenoot voor baby’s of mensen die acrobatische toeren uithalen op de vloer. De voorkeur voor rubber matten komt doordat dit soort materiaal de kracht heeft om duurzaam te zijn. Rubber matten zijn gemakkelijk schoon te maken, vergen minder onderhoud en bieden comfort. Heb je hem nodig voor een auto en woon je in een landelijke omgeving of regent het veel, dan is rubber de beste keuze.

Hoe gebruik je een rubber mat?

Afhankelijk van waar de mat komt te liggen, heb je een meer slipvaste onderlaag nodig. Dit advies is echter vooral belangrijk voor gevaarlijke plaatsen zoals badkamers, betegelde vloeren of alle gladde oppervlakken die valpartijen kunnen veroorzaken. Daarom is het heel belangrijk dat je het oppervlak dat je wilt bedekken analyseert. Als je de ruimte hebt bepaald die je met een tapijt wilt bedekken, begint de actie met het schoonmaken van het oppervlak voordat je het tapijt legt. Dus als het rolrubber is dat voor een vaste uitvoering bestemd is, moet je specifiek advies inwinnen voor de juiste toepassing. Bij snap-on matten moet je erop letten dat het bevestigingsbeslag past bij de vloer van het voertuig in kwestie.

Welke functies moeten de rubber matten vervullen?

In de eerste plaats moet het materiaal de duurzaamheid en slijtvastheid garanderen die het garandeert. Daartegenover staat het comfort, want rubber matten zijn meestal bekleed met andere soorten materiaal, zoals polyacryl, nylon, polyester of polypropyleen. Ze zorgen voor een comfortabele inrichting en geven een warme en gastvrije atmosfeer aan de voorzieningen.
Tot de kenmerken waaraan voldaan moet worden behoren ondoordringbaarheid en hygiëne.

Ten tweede, als ze voor een badkamer bestemd zijn, moeten ze de nodige veiligheid garanderen om dodelijke ongelukken te voorkomen. Dit soort tapijt heeft meestal een ontwerp met gaatjes om waterophoping te voorkomen. Tenslotte is de mat bestand tegen chemicaliën, vlekken of oliën.

Wat zijn de voordelen van rubber matten?

Van de verschillende kwaliteiten die je in het artikel over rubber matten voorgesteld werden, werden de voordelen genoemd, maar we tonen je de volgende tabel, zodat je zowel de positieve als de negatieve eigenschappen duidelijk hebt.
Voordelen
 • Bestendig materiaal
 • Gemakkelijk afwasbaar
 • Minimaal onderhoud
 • Slijtvaste vloerbescherming
 • Niet-poreus oppervlak
 • Geluidsisolator
 • Comfortabel oppervlak
 • Gemakkelijke installatie
 • Antislip
 • Vermindert vermoeidheid
 • Milieuvriendelijk
 • Verbetert de veiligheid
Nadelen
 • Sommige zijn niet antislip
 • Sommige rubbers hebben een diepe geur die niet schadelijk is voor de gezondheid
 • Gespecialiseerd rubber heeft een hogere kostprijs
 • Slechte isolatie tegen temperatuuroverdracht

De indeling van rubber matten wordt gevonden volgens de functie die eraan gegeven wordt. De eigenschappen kunnen variëren, of het een stoffen bekleding heeft of waterdicht is. Para vehículos; Puzle EVA; Ergonómica [/tr]

[/tablex] Over het algemeen maken de voordelen van rubber antislip mogelijk, maar er zijn uitzonderingen.

Badkuipgebruik Buiten Voertuigen Eva puzzel Anti-vermoeidheid

Para el baño ; Para exteriores ;

Je moet rekening houden met de precieze afmetingen en met een liniaal de rechte lijnen voortekenen om de juiste lengte te vormen voor het verlengstuk dat je nodig hebt. Het geschikte instrument om te snijden is een kniptang. Het is raadzaam een dik stuk onder het rubber te leggen om de plaats waar je besluit te snijden niet te beschadigen.

Trek 5 cm in hoogte en lengte af van de gekozen afmetingen voor een geschikte ondergrond.

Plaats eerst de punt van de frees tegen het tapijt. Sleep dan het scherpe mesje langs de vorige streken. Het is mogelijk dat het mesje zijn scherpte verliest, dus je moet de mesjes zo vaak als nodig vervangen tot je klaar bent.

Het kan op elke gladde ondergrond, zoals keramische tegelvloeren, aangebracht worden. Ook in de buitenlucht en op werkplekken met zware machines of waar met vloeistoffen, chemicaliën of voedsel gewerkt wordt. (Bron: belchonock: 143487432/ 123rf)

Wat is de juiste manier om dit rubberen accessoire schoon te maken?

Schoonmaken is een belangrijke taak, want het verwijdert opgehoopte bacteriën of ziektekiemen. De juiste manier om te wassen is warm water met afwasmiddel in een kom te doen en het tapijt er ongeveer 10 minuten in te laten weken. Schrob na deze tijd alle plekken met een zachte borstel. Als je schimmel of meeldauw op je waterdichte rubbermat opmerkt, is het belangrijk dat je hem goed droogt. Bepoeder de aangetaste plekken daarna een nacht met zuiveringszout. Bespuit de volgende dag de antislipmat met azijn en borstel hem af. Als je ze goed afgespoeld hebt, laat je ze drogen in de zon of met een föhn.

Koopcriteria

In het volgende gedeelte laat ik je de belangrijkste kwaliteiten zien waarmee je rekening moet houden bij een goede aankoop van rubber matten. Het is belangrijk dat je heel duidelijk bent over het gebruik dat je aan het product gaat geven, de grootte van de vloer die je wilt bedekken en of je ondersteuning nodig hebt. Geef tenslotte prioriteit aan de hygiëne van je producten en dat ze een ontwerp hebben dat je persoonlijkheid weerspiegelt.

Utility

Behalve een accessoire voor de binnen- of buiteninrichting van een huis, kantoor, hotel of restaurant. Een rubberen mat kan een geschikte ondergrond zijn voor een baby om veilig op te kruipen. Een ander nut van dit soort matten is dat ze ergonomische en antislip eigenschappen kunnen hebben. Voorkomt vooral absenteïsme, isoleert tegen kou en vochtigheid. Bovendien biedt hij meer comfort voor wie lange werkdagen moet staan. Rubber is een soort tapijtmateriaal dat de stroom van elektrische lading afremt.

Het onderhoud en de reiniging van een rubber tapijt is gemakkelijk en vereist geen grote hoeveelheid producten. (Bron: aleksandrkondratov: 141221255/ 123rf)

Maat

Om de afmetingen te kennen van de mat die je nodig hebt, is het aan te raden de afmetingen goed op te meten, liefst twee keer voor de zekerheid. Als het een grote ruimte is, vraag dan iemand anders om je te helpen om zeker te zijn van de juiste afmetingen. Als het voor een natte ruimte is, zoals een badkamer, moet er genoeg ruimte overblijven om het water te laten stromen. In het geval van een puzzeltapijt voor kinderen is het belangrijk dat je een afmeting van 150×120 cm in overweging neemt. Ook de bewegingsruimte in een keuken maakt de maat rubber nuttig.

Bevestiging

Bij douchematten bestaat de bevestiging uit nippels die aan de badkuip blijven kleven en veiligheid bieden midden op een gladde plaats. De belangrijkste eigenschap is dus antislip. De antislip eigenschappen van een mat minimaliseren de beweging op alle oppervlakken waarop ze gelegd wordt. Zulke oppervlakken bieden veilig houvast in gladde omgevingen zoals industriële keukens of keukens thuis.

Hygiëne

Welk materiaal je ook kiest, je zult een reinigingsfrequentie moeten overwegen voor je decoratieve of voor doeleinden gemaakte vloerkleden. Daarom is voor rubberen tapijten schoonmaken met afwasmiddel en een grote hoeveelheid water het meest aan te bevelen.

Het tapijt met lauw water wassen geeft meer zekerheid bij het elimineren van bacteriën en vuil.

Schoonmaken is een essentiële handeling, want behalve dat het ziektekiemen, vuil of schimmel elimineert, helpt het om de gebruiksduur te verlengen. Als de rubbersoort bestand is tegen hoge temperaturen, moet heet water gebruikt worden, anders verdient koud water de voorkeur.

Ergonomie

Restauranttapijten vereisen meestal ergonomische voordelen voor de werker. Dit type is meestal gemaakt van dik, veerkrachtig maar taai nitrilrubber. Dit type matten heeft specifieke eigenschappen voor de voedingsmiddelenindustrie. Over het algemeen maakt deze eigenschap de matten geschikt voor werkplekken met een agressieve omgeving van zware lasten of het droog hanteren van machines. Ook geschikt voor zwembadzones, die anti-bacteriële PVC roosters moeten hebben, UV-bestendig, voor veel verkeer.

Samenvatting

Zoals je kon lezen, heeft rubbermatten een veelzijdigheid om zich aan te passen aan buiten- en binnenruimten. Het is een uitstekend accessoire voor de inrichting van een huiskamer, gang of badkamer. De aanpasbaarheid van dit soort matten maakt ze erg handig voor mensen die lange uren staan, voor ruimtes met kwetsbare plekken zoals een keuken of industriële werkplaatsen. Rubber matten zijn gemakkelijk schoon te maken en vergen weinig onderhoud. Ze passen in voertuigen en beschermen vloeren en kinderen of huisdieren. Als je van plan bent de mat veel te gebruiken, is rubber het ideale materiaal voor je aankoop. (Zichtbare foto bron: ljovkovski: 121736169/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies