Laatst bijgewerkt: 29-09-2021

Omdat je zelfs tijdens een hevig onweer niet met je hond kunt gaan wandelen, moet je samen het weer trotseren. Het ligt voor de hand dat je bij slecht weer een regenjas aantrekt, maar hoe zit het met je harige vriend?

Er is nu een geweldige regenhoes voor hem om te dragen. Daarmee zijn jullie beiden goed beschermd, ook bij slecht weer, en kunnen jullie altijd samen van jullie wandeling genieten.
Beste Regenjas voor honden: Onze selectie

Als je denkt dat een regenjas voor honden complete onzin is en dat wolven geen bescherming tegen het weer hebben behalve hun vacht, moet je niet te snel oordelen. Want er zijn nu grote verschillen in het vermogen van hondenrassen om met kou en nattigheid om te gaan. Een husky, bijvoorbeeld, zal waarschijnlijk geen bescherming nodig hebben tegen lage temperaturen, maar honden zonder ondervacht zijn heel anders uitgerust om met koude klimaten om te gaan. Natuurlijk overleeft je hond de wandeling ook zonder mackintosh.

Maar de vraag is hoe comfortabel hij zich zal voelen als hij naast je moet lopen, helemaal doorweekt en verkleumd…
We zijn daarom op zoek gegaan naar het beste regenjack voor honden in alle maten en hebben veel producten getest op hun prijs-kwaliteit verhouding. Onze testwinnaars, en alle criteria die belangrijk zijn bij de aanschaf van een regenjas voor honden, worden hier kort voorgesteld.

Regenjas voor honden: koop- en beoordelingscriteria

Er is dus veel keus als het gaat om regenjassen voor je harige vriend. Om te voorkomen dat je een slechte aankoop doet, let je altijd op deze kenmerken voor je een nieuw regenjack voor honden koopt:

Materiaal

Het buitenmateriaal moet natuurlijk waterdicht en regenafstotend zijn om je hond droog te houden, zelfs bij echt slecht weer.

Als de jas ook bescherming tegen de kou moet bieden, zijn modellen met een zachte binnenvoering het best. Ze zullen echter ook meer wegen dan die zonder.

Maat

De juiste maat van een regenjas is natuurlijk de belangrijkste voorwaarde, wil je viervoeter er plezier aan beleven om hem te dragen. Om er zeker van te zijn dat je geen model koopt dat te klein of te groot is, moet je je hond precies opmeten. Kies dan de maat volgens de aanbeveling van de fabrikant.

Vakmanschap

Om er zeker van te zijn dat je hond en jij lang van je nieuwe mackintosh kunnen genieten, is hoogwaardig vakmanschap het allerbelangrijkste. Alle naden moeten er stevig uitzien en van een dikkere draad gemaakt zijn.

Dubbele naden zijn natuurlijk altijd te verkiezen, want ze zijn veerkrachtiger en duurzamer. De stof van de jas moet ook hoogwaardig en robuust aanvoelen, zodat hij niet na korte tijd gaatjes krijgt en scheurt.

Regenjas voor honden: veel gestelde vragen en antwoorden

We hebben veel vragen gekregen over regenjassen voor honden. Daarom willen we besluiten met een kort en bondig antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat zijn de verschillen in regenjacks voor honden?

De belangrijkste verschillen in regenjacks voor honden hebben natuurlijk te maken met de kleur, de maat en het gebruikte materiaal. Er zijn modellen die met een voering ook goede bescherming bieden tegen de kou, of lichtere die alleen bescherming bieden tegen nattigheid. Er zijn ook regenjacks voor honden met en zonder capuchon.

Voor wie is een regenjas voor honden geschikt?

Een regenjas is geschikt voor elke hondenbezitter die zijn viervoeter wil beschermen tegen harde wind en regen bij het uitlaten.

Om je viervoeter tegen de regen te beschermen, is een regenjasje perfect. (Image source: Karsten Winegeart / Unsplash)

Zo ondersteun je de gezondheid van je huisdier en kunnen jullie beiden genieten van jullie wandelingen samen, bij elk weertype.

(Coverfoto: Chewy / Unsplash)

Recensies