Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

21Products analyzed

77Hours invested

16Studies researched

128Comments collected

Een rasp is een keukengerei dat gebruikt wordt om voedsel in kleine stukjes te raspen. Het kan gemaakt zijn van metaal, plastic of hout en er zitten veel verschillende soorten messen op voor verschillende doeleinden. Raspen worden het meest gebruikt bij de bereiding van kaas, maar kunnen ook voor andere voedingsmiddelen gebruikt worden, zoals groenten en chocolade.
Rasp: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste rasp: Onze selectie

Progressive 4-delige Raspenset

De Prep Solutions by Progressive 4-delige Raspenset is de perfecte aanwinst voor elke keuken. Deze set bevat vier rasp- en snijbladen: grof, middel, recht en julienne. Het deksel fungeert ook als reservoir om voedsel op te vangen en af te meten. De kleurgecodeerde snijbladen kunnen boven een kom of bord gebruikt worden voor kleine klusjes. De residuhouder biedt een veilige, comfortabele greep bij het raspen of snijden.

Rooster koksmes: Precisie, duurzaamheid en comfort

Het Grate Chef’s Blade is het perfecte gereedschap voor elke kok die precisie en duurzaamheid wil. Met een foto-geëtst, ultrascherp roestvrijstalen lemmet is dit product gemaakt in de VS en bevat het een beschermkap en een ergonomisch zacht handvat voor comfort. Hij is gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig, zodat hij ideaal is voor drukke keukens. Bovendien wordt het voedsel nauwkeurig gesneden zonder te scheuren of barsten, en komt het natuurlijke aroma vrij om de smaak te versterken.

Rasp: Vaak gestelde vragen

Welke soorten rasp zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie hoofdsoorten rasp, elk met zijn eigen unieke doel. De eerste is een doosrasp die vier kanten heeft en gebruikt kan worden om kaas of groenten tot fijne snippers te raspen. Een tweede soort is de rasp met platte kanten, die heel geschikt is voor het raspen van citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels, en ook van harde kazen zoals Parmezaanse kaas. Tenslotte is er de microplane, die lijkt op een houten schaaf maar in plaats van van hout is hij van roestvast staal of plastic, zodat je hem op elk oppervlak kunt gebruiken, ook op pannen met antiaanbaklaag, zonder er krassen op te maken.

Het belangrijkste aan een rasp is de grootte van de gaatjes. Je wilt je voedsel kunnen raspen zonder er te veel, of te weinig af te halen. Het is ook fijn als er een soort bakje bij zit om alle kleine beetjes op te vangen die eruit komen als je dingen als kaas raspt.

Wie moet een rasp gebruiken?

Iedereen die kaas, groenten of chocolade moet raspen.

Op basis van welke criteria moet je een rasp kopen?

De keuze van een rasp moet afhangen van het doel dat hij gaat dienen. Zoek je iets dat je helpt bij het raspen van harde kaas, kies er dan een met scherpe messen en een ergonomisch handvat. Anderzijds, als het je er vooral om gaat versnipperde groenten of fruit te krijgen, kies dan voor die met roestvrijstalen messen, want die kunnen zelfs zachte voedingsmiddelen gemakkelijk raspen zonder er schade aan te brengen.

Het gewicht van de Rasp is een belangrijke factor om op te letten. Sommige raspen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk van de ene plaats naar de andere gedragen kunnen worden. Er zijn er ook die met speciale handvatten komen, zodat je ze stevig kunt vasthouden terwijl je je voedselwaren raspt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een rasp?

Voordelen

Een rasp is een keukengerei dat gebruikt wordt om voedsel te raspen. De meest voorkomende soorten rasp die tegenwoordig op de markt zijn, zijn doosrasp, handrasp en microplane. Raspjes kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals roestvrij staal of plastic. Ze zijn er in verschillende maten om aan je behoeften te voldoen, of je nu kaas over pasta of groenten over soep wilt raspen.

Nadelen

De nadelen van een rasp zijn dat hij niet zo nauwkeurig is en meer tijd kan kosten.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • DEISS
  • joeji’s Kitchen
  • Lantana

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Rasp in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 46 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews