Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

17Products analyzed

87Hours invested

28Studies researched

151Comments collected

Een Window Robot is een robot die gebruikt kan worden om ramen schoon te maken. Hij heeft een arm met een zuigmond aan het uiteinde, en gebruikt zuignappen om zich op je raam te plakken. Als je hem aanzet, beweegt de robot rond om vuil of vegen van je glasoppervlak op te ruimen.
Raamrobot: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste raamrobot: Onze selectie

De perfecte glazenwasser

Deze ruitenreiniger wordt aanbevolen voor het dagelijks onderhoud van ruiten. Als het raam lange tijd niet is schoongemaakt, maak het dan eerst met de hand schoon voordat je de ruitenreiniger voor onderhoud gebruikt.

De itech win 40: De slimste en krachtigste glazenwassersrobot op de markt

De itech win 4.0 is de slimste en krachtigste glazenwassersrobot op de markt. Met zijn geavanceerde navigatiesysteem berekent hij de ideale route om je ramen snel en efficiënt schoon te maken. De extra krachtige zuigpomp maakt de robot stevig vast aan glazen oppervlakken, zodat je er zeker van bent dat hij niet valt tijdens het gebruik. Er zijn vier automatische schoonmaakprogramma’s om uit te kiezen, zodat je gemakkelijk de perfecte schoonmaakcyclus kunt aanpassen aan je behoeften. En als je wat extra hulp nodig hebt om die moeilijk bereikbare plekken te bereiken, kun je met de afstandsbediening de robot met de hand bedienen. En met zijn hoge snelheid en grote zuigkracht kan deze kleine machine elk soort oppervlak aan – binnen of buiten.

iRobot Raamrobot

Op zoek naar een top-of-the-line robotstofzuiger? Zoek niet verder dan de i7+ van iRobot. Deze krachtige machine kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring en innovatie op het gebied van robotica, waardoor hij perfect is voor je schoonmaakwerk thuis. De stofverzamelaar wordt automatisch geleegd in een stofzak met allergenen-lock, die tot 60 dagen vuil kan bevatten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het maandenlang legen van de stofzak. En dankzij de allergen lock stofzakken wordt 99% van de pollen, schimmels en stofmijten opgevangen en niet weer in de lucht vrijgelaten. Met imprint smart mapping kun je bepalen welke kamers wanneer worden schoongemaakt, zodat er gestofzuigd wordt wanneer het jou het beste uitkomt. Je kunt ook instellen dat de robot uit de buurt blijft van bepaalde kamers of voorwerpen met aanpasbare vermijdingszones. En als je een rommel ziet terwijl je de deur uit rent, kun je de irobot home app of je google of alexa stemassistent gebruiken om de i7/i7+ te zeggen die plek meteen schoon te maken – over gemak gesproken. Dankzij dubbele (rubberen) borstels voor alle vloertypes en een krachtig stofzuigsysteem met 10x

Mamibot W120-T: De veelzijdige schoonmaakrobot

De Mamibot W120-T is een veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken schoonmaakrobot die elk oppervlak aan kan. Met drie manieren om hem te bedienen is de Mamibot perfect voor iedereen die een schoon huis wil zonder een vinger op te steken. De borstelloze motor produceert een hoge zuigkracht van 5.600 PA, waardoor hij perfect is voor ramen, tegels, houten vloeren en meer.

Raamrobot: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Window Robot zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Raamrobotten. Het eerste is het standaard model, dat aan elke kant een enkele zuignap heeft en gebruikt kan worden om ramen van binnen of buiten je huis schoon te maken. Het tweede type heet een “extended reach” robot, die drie zuignappen per kant heeft voor het schoonmaken van hoger gelegen ramen (zoals die in garages) en andere moeilijk bereikbare plaatsen die meer hefboomwerking vereisen dan wat één zuignap biedt.

Een goede raamrobot is er een die je ramen tot de hoogste standaard kan schoonmaken. Hij moet alle delen van een raam kunnen bereiken, en hij moet een automatische schoonmaakcyclus hebben, zodat je niets anders hoeft te doen dan op start te drukken.

Wie moet een Raamrobot gebruiken?

Iedereen zou een Window Robot moeten gebruiken. Het is de handigste manier om je ramen schoon te maken.

Op basis van welke criteria moet je een Raamrobot kopen?

Je moet een Window Robot kopen op basis van de volgende criteria.

1) De robot moet alle ramen in je huis of kantoor kunnen schoonmaken, ook grote en kleine ruiten. Dit betekent dat hij een instelbare reinigingskop moet hebben die bij elk raamformaat kan (d.w.z. van 1 voet bij 2 voet tot 10 voet bij 20 voet). Hij moet ook zowel verticale als horizontale oppervlakken kunnen schoonmaken zonder van de richel te vallen of iets in je huis/kantoorgebouw te breken (daarom heb je een zwaar uitgevoerd model nodig met metalen wieltjes in plaats van plastic – zie hieronder voor meer details). Tenslotte moet het uitgerust zijn met zuigmondbladen, zodat je na gebruik geen strepen krijgt.

De zuigkracht is een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Het beïnvloedt rechtstreeks hoe goed hij je ramen en spiegels zal schoonmaken, en ook of je hem op verticale oppervlakken kunt gebruiken of niet. Een andere factor die je moet overwegen is of er accessoires bij een Window Robot pakket worden geleverd (zoals zuigmondjes). Zo weet je wat je nog meer apart moet kopen om dit apparaat goed te laten werken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Raamrobot?

Voordelen

Glazenwassen is een heel gevaarlijke baan. Je moet er ladders voor beklimmen en op hoogte werken, wat uiterst gevaarlijk kan zijn als je niet goed voor de taak opgeleid of uitgerust bent. Een raamrobot elimineert deze risico’s door je in staat te stellen van binnenuit je huis ramen schoon te maken zonder ooit buiten op een ladder of steiger te hoeven stappen.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een raamrobot is dat hij maar één soort glas kan schoonmaken. Heb je meerdere soorten ramen, zoals dubbel glas of getinte ruiten, dan zal de raamrobot ze niet goed kunnen schoonmaken. Ook als je huis grote erkerramen heeft met brede dorpels en diepe uitsparingen tussen de ruiten (zoals sommige Victoriaanse huizen), dan kan het toestel misschien niet effectief genoeg in deze ruimtes komen om ze grondig schoon te maken. Een ander nadeel is dat ze vrij duur zijn in vergelijking met andere robotstofzuigers die nu op de markt zijn – hoewel we denken dat dit prijskaartje hun kwaliteit weerspiegelt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • HUTT
  • Cecotec
  • fegayu

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Raamrobot in onze review kost ongeveer 45 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 510 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews