Last updated: 11-04-2022

How we pick our products

21Products analyzed

90Hours invested

34Studies researched

79Comments collected

Zelfklevende folie is een dun en soepel materiaal dat op het oppervlak van een voorwerp aangebracht kan worden. Het heeft meestal lijm aan één kant, waardoor het op een ander voorwerp of oppervlak kan kleven.
Beste Plakfolie: Onze selectie

Plakfolie: Vaak gestelde vragen

Welke soorten plakfolie zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten kleeffilm, drukgevoelige en hete smelting. Drukgevoelige Zelfklevende Film is een eenlagig product dat een applicatietape vereist die over de bovenkant wordt aangebracht. De hete Smeltings Zelfklevende Film heeft veelvoudige lagen die het duurzamer maken dan drukgevoelige films maar nog een toepassingsband bovenop vereisen voor bescherming tegen UVlichtblootstelling tijdens installatie.

De kleeffilm moet sterk en duurzaam zijn, maar ook soepel. Het is belangrijk dat het materiaal niet broos wordt bij koude temperaturen of bij langdurige blootstelling aan UV licht.

Wie moet een Zelfklevende Folie gebruiken?

Iedereen die zijn toestel wil beschermen tegen krassen en slijtplekken.

Op basis van welke criteria moet je een Zelfklevende Folie kopen?

De keuze van een Zelfklevende Folie moet afhangen van het gewenste gebruik. Zoek je iets om je telefoon tegen krassen en slijtage te beschermen, dan zul je een Armor Case of hoesje moeten kopen. Wil je daarentegen iets dat je toestel maximaal beschermt tegen vallen en stoten, dan is het beter te kiezen voor een Heavy Duty case of een Rugged Case/Cover.

De kwaliteit van de zelfklevende folie wordt afgemeten aan de duurzaamheid, de kleefkracht en de hittebestendigheid. Om zeker te zijn dat je een product van hoge kwaliteit krijgt, bekijk je hieronder onze tips voor het kiezen van een zelfklevende folie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een klevende folie?

Voordelen

Zelfklevende films zijn een goed alternatief voor traditioneel lamineren. Ze bieden dezelfde bescherming als laminaat, maar kunnen gemakkelijk verwijderd en herplaatst worden zonder je documenten te beschadigen of resten achter te laten. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op posters, borden en andere voorwerpen die vaak moeten worden bijgewerkt.

Nadelen

Zelfklevende folie is niet zo duurzaam en langdurig als een metalen bord. De kleefstof kan er na verloop van tijd afslijten, vooral bij warm weer of als het oppervlak waarop het aangebracht is vuil wordt. Het ziet er ook niet zo professioneel uit in vergelijking met andere soorten borden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • KINLO
  • TYUINMG
  • Fablon

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Plakfolie in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 44 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Why you can trust me?

Reviews