Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

19Products analyzed

48Hours invested

25Studies researched

118Comments collected

Een pizzasteen is een rechthoekige of ronde keramische tegel die je in de oven legt om je pizza’s te bakken. Het poreuze oppervlak absorbeert warmte en houdt die vast, waardoor hij kan bakken als een steenoven in de open lucht. Hij is ook heel geschikt voor het bakken van brood, broodjes en koekjes.
Pizzasteen: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste pizzasteen: Onze selectie

Haal een heerlijke pizza zoals je die uit een Italiaans restaurant zou halen met de Stone Oven

Het genot uit de steenoven is de perfecte manier om een heerlijke pizza te krijgen, net zoals je die uit een Italiaans restaurant zou krijgen. De steenoven straalt de optimale hitte uit om overtollig vocht onmiddellijk te absorberen, zodat je een knapperige bodem en sappige topping krijgt. Hij is universeel bruikbaar voor elke oven, gasgrill of houtskoolgrill en wordt niet alleen aanbevolen voor het bakken van pizza, maar ook voor brood, tarte flambee en andere lekkernijen. Met zijn onberispelijke kwaliteit en vermogen om temperaturen tot 900 graden Celsius te weerstaan, is de 38 x 30 x 1,5 cm rechthoekige bakplaat geschikt voor bijna elke oven of grill. Als je niet tevreden bent met het product, beloven we je je geld terug te geven – tot 2 jaar na aankoop.

De originele pizzasteen

De Original Pizza Stone is de perfecte manier om heerlijke pizza te maken voor het hele gezin. De grote baksteen slaat hitte op en geeft die gelijkmatig af, zodat je deeg perfect knapperig wordt. De bekleding bewaart je verse ingrediënten en voedingsstoffen. De hoogwaardige steenplaat is gemaakt van cordieriet, dat beter is dan vuurvaste steen wat betreft warmteopslag en duurzaamheid. De metalen houder houdt de pizzabaksteen binnen handbereik, met twee handige handgrepen om hem gemakkelijk in en uit de oven te schuiven.

Pizzacraft pizzasteen – Maak de perfecte pizza.

De Pizzacraft pizzasteen is gemaakt van voedselveilig cordieriet, waardoor hij ideaal is voor het bakken van pizza en flambeau. Hij is ook praktisch als baksteen voor gekruid brood en broodjes met handleiding met recept voor luchtig, knapperig deeg zoals traditioneel uit Italië. De Pizzacraft Pizzasteen is geschikt voor de oven of als grillsteen voor gebruik op de houtskool- of gasbarbecue. Deze pizzasteen is gemaakt van voedselveilig cordieriet en is temperatuurbestendig tot 1200 grc, extra dik 5 cm.

Maak de perfecte pizza met de Osoltus Pizzasteen.

Als je een liefhebber bent van knapperige, heerlijke pizza dan is de Osoltus Pizzasteen iets voor jou. Deze steen is gemaakt van cordieriet, waardoor hij beter bestand is tegen temperatuurwisselingen en je pizza lekker knapperig blijft. De steen wordt geleverd met een recept voor traditioneel, luchtig deeg, zodat je elke keer het perfecte resultaat krijgt. Of je nu pizza’s grilt, vlammende kuchen maakt of brood bakt, deze steen helpt je om verrukkelijke gerechten te maken die iedereen terug zal laten komen voor meer.

Pizzasteen: Vaak gestelde vragen

Welke soorten pizzastenen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn twee soorten pizzastenen. De eerste is van keramiek en de tweede is een soort staal dat met een emaillaag behandeld is. Beide werken goed, maar als je je pizza’s gelijkmatig wilt bakken, kies je er beter een van steen dan van metaal, want die houden de warmte beter vast.

De beste pizzastenen zijn gemaakt van keramisch materiaal. Ze hebben een hoge thermische massa, wat betekent dat ze langer warmte kunnen opnemen en vasthouden dan andere soorten steen of metaal. Dit is belangrijk omdat het helpt de temperatuur tijdens het hele bakproces constant te houden, zodat je aan beide kanten een gelijkmatig baksel krijgt zonder dat de korsten verbranden. Keramiek maakt ze ook niet-reactief met voedsel (in tegenstelling tot sommige metalen) en is ook gemakkelijker op te ruimen na gebruik.

Wie moet een pizzasteen gebruiken?

Iedereen die thuis een betere pizza wil maken. Het is niet alleen voor pizzeria’s of restaurants, je kunt het ook in je eigen keuken gebruiken.

Op basis van welke criteria moet je een pizzasteen kopen?

De belangrijkste factor is het materiaal. Pizzastenen zijn ofwel van keramiek ofwel van steen, en elk heeft zijn eigen voordelen. Keramische pizzastenen warmen snel en gelijkmatig op, maar ze kunnen barsten als ze op een hard oppervlak vallen. Stenen pizzastenen hebben meer tijd nodig om voor te verwarmen dan hun keramische tegenhangers, maar ze zijn duurzamer – en het duurt veel minder lang voor ze na gebruik afgekoeld zijn, zodat je minder lang hoeft te wachten voor je je oven weer gebruikt (als dat er toe doet). Wil je iets dat eeuwig meegaat zonder onder druk te barsten, kies dan voor steen; kies anders voor keramiek omdat die meestal goedkoper zijn dan steengoed opties. Wat ook het overwegen waard is, is hoe dik de pizzasteen is-dikkere materialen houden de warmte beter vast, wat betekent dat pizza’s sneller en gelijkmatiger gaar worden als je ze erop legt.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je pizzastenen vergelijkt. Het eerste is de grootte van de steen, en of hij in je oven past of niet. Een goede regel is dat als je hem niet met één hand kunt vasthouden terwijl je op een stoel staat, hij met geen mogelijkheid in je oven zal passen. Iets anders om rekening mee te houden is hoe dik de steen eigenlijk is; sommige fabrikanten kunnen beweren dat hun producten “dikke wanden” hebben, maar dat is echt niet zo. Je wilt iets dat minstens 1 inch dik is om hoge temperaturen te kunnen weerstaan zonder te snel te barsten of af te breken. Zorg er ten slotte voor dat je een ongeglazuurde pizzasteen aanschaft, want die zijn meestal duurzamer dan geglazuurde die gemakkelijk barsten bij extreme hitte (waarvan we allemaal weten dat die tijdens het bakken voorkomt).

Wat zijn de voordelen en nadelen van een pizzasteen?

Voordelen

Pizzastenen zijn geweldig voor het bakken van pizza omdat ze de hitte gelijkmatig verdelen en de korst snel gaar laten worden. De steen absorbeert vocht uit het deeg, wat helpt om een knapperige bodemkorst te krijgen, terwijl je ook minder olie in je recept kunt gebruiken. Dit is vooral handig als je probeert calorieën of vet uit je dieet te schrappen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een pizzasteen is dat hij moeilijk schoon te maken kan zijn. Je moet het hele ding schrobben, en dan moet je het helemaal laten drogen voor je het opbergt of weer gebruikt. Hij is ook zwaar, dus als je iets draagbaars wilt voor kampeertochten of tailgating party’s zal dit helemaal niet goed werken. En tenslotte zijn ze erg duur in vergelijking met andere mogelijkheden die nu op de markt zijn.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Pizza Divertimento
  • Navaris
  • Pizza Divertimento

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Pizzasteen in onze review kost ongeveer 20 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 45 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews