Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

16Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte pizza? Maar het erge is dat het tijd kost om je eigen deeg te maken. Gelukkig is er een remedie: een pizzadeeg.

Dankzij een pizzadeeg kun je meteen je eigen pizza bakken. In het volgende artikel laten we je kennismaken met verschillende pizzadeeg alternatieven. In onze criteria kun je het juiste pizzadeeg voor je kiezen.
Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende soorten pizzadeeg, waaronder enkele die geschikt zijn voor mensen met een allergie en een ketogeen dieet.
  • pizzadeeg kan je veel tijd en moeite besparen als je zin hebt in een pizza.
  • Pizzadeeg kan van verschillende meelsoorten gemaakt worden. Deze hebben een sterke invloed op de smaak.

Pizzadeeg: Onze selectie

In deze rubriek hebben we onze favorieten voor je samengesteld, die je kunnen helpen bij je aankoopbeslissing.

Koop- en beoordelingscriteria voor pizzadeeg

Om je te helpen je volgende pizzadeeg te kiezen, hebben we de belangrijkste criteria samengevat, zodat je het beste pizzadeeg voor jou kunt vinden. Deze criteria zijn als volgt:

Nu leggen we uit waar je bij deze criteria op moet letten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Verpakkingsgrootte

De verpakkingsgrootte van een pizzadeeg geeft informatie over de prijs-prestatie verhouding en hoeveel pizza’s je ermee kunt bakken. Verpakkingsmaten van pizzadeeg variëren van 100-2000 gram. Hoe groter de verpakkingsmaat, hoe lager de prijs.

Bij grootverpakkingen kun je het probleem hebben dat je het deeg niet lekker vindt of dat het niet smaakt, maar omdat je er zoveel van gekocht hebt, moet je het eerst opgebruiken.

We raden je daarom aan niet te veel pizzadeeg te bestellen, maar liever verschillende kleinere pizzadeegverpakkingen. Dit geeft je ook de gelegenheid om andere meelsoorten uit te proberen en je favoriete pizzadeeg te vinden.

Meelsoort

De meelsoort is vooral belangrijk voor de smaak en als je een glutenallergie hebt. Ook de meelsoort kan je pizzadeeg gezonder maken. Ook veranderen de voedingsstoffen door de verschillende ingrediënten. Het standaard meel in de meeste pizzadegen is wit meel met gist.

Alternatieve meelsoorten zijn onder andere speltmeel, kokosmeel en goudmeel, die gezonder zijn dan witte bloem en een goed alternatief als je een glutenintolerantie hebt.

Bakmix of kant-en-klaar deeg

Pizzadeeg wordt verkocht in twee soorten, bakmixen en kant-en-klaar deeg. Bij mixen moet je de aanwijzingen op de verpakking volgen om het pizzadeeg te maken. Kant-en-klare mixen zijn snel te bereiden. Maar als je meteen een kant-en-klaar deeg gebruikt, kun je jezelf wat tijd besparen en is er minder kans dat het misgaat.

Er is niet zo veel keus in kant-en-klaar deeg als in kant-en-klare bakmixen, en het kant-en-klare deeg kost meestal meer dan de bakmix. Dus als je tijd hebt en geld wilt besparen, raden we een bakmix aan, maar als het sneller moet gaan en je niet op de prijs hoeft te letten, is een kant-en-klaar deeg de juiste keuze.

Gids: Veelgestelde vragen over pizzadeegExtensief beantwoord

In dit deel leggen we de meest gestelde vragen over pizzadeeg uit, zodat je voldoende geïnformeerd bent als je een pizzadeeg wilt kopen.

Voor wie is een pizzadeeg geschikt?

Een pizzadeeg is geschikt voor wie graag zelf pizza bakt en die niet wil bestellen. Het grote voordeel van een kant-en-klaar pizzadeeg is dat je tijd kunt besparen op het deeg.

Dankzij een kant-en-klaar pizzadeeg kun je je pizza meteen toppen. (Image source: Pixabey / Felix_W)

Zo gaat het koken veel sneller en kun je meer tijd besteden aan andere ingrediënten voor de pizza.

Wat is een pizzadeeg?

Een pizzadeeg is een kant-en-klaar bakmengsel of een kant-en-klaar deeg dat er is om vereenvoudigd pizza te bereiden. Deze bevatten al een bakmix, gist en zout en zijn klaar om een pizza te bakken. Dit bespaart veel tijd bij het bereiden van een pizza.

Conclusie

Om je tijd te besparen bij het kopen of bestellen van kant-en-klare pizza, is een pizzadeeg een goedkoper en gezonder alternatief. Door de vele verschillende bakmixen en verpakkingsgroottes is er voor iedereen het juiste pizzadeeg te vinden. We hopen dat dit artikel je wat inspiratie heeft gegeven over verschillende pizzadegen. (Omslagfoto: Pixabay / Mrdidg)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies