Last updated: 20-10-2021

How we pick our products

12Products analyzed

22Hours invested

5Studies researched

46Comments collected

Of het nu op feestjes is, voor de lunch, of om thuis te snoepen, pinda’s zijn een van de nietjes bij het snacken. Welkom in Sweetesthome, waar we het zullen hebben over de verschillende soorten en merken pinda’s die te koop zijn en hoe je de beste kunt krijgen.

Iedereen geeft de voorkeur aan een andere soort pinda, of het nu Japanse, enchilados, knoflook, limoen, of naturel zijn. Er zijn zoveel voordelen van het eten van pinda’s, omdat ze deel uitmaken van de gezonde vetten die ons lichaam nodig heeft.

We beginnen met de grondbeginselen uit te leggen, zoals wat pinda’s precies zijn en welke voordelen ze hebben. Daarna bespreken we hoe je merken kunt kiezen die de meest natuurlijke producten verkopen, en waar je op moet letten bij je aankoop. We hopen dat je deze gids nuttig vindt!




Belangrijk om te weten

  • Pinda’s behoren tot de peulvruchtengroep, dus ze zijn rijk aan eiwitten en goede en noodzakelijke vetten voor ons lichaam. Het eten van pinda’s is, in tegenstelling tot andere soorten snacks, goed voor onze gezondheid, en helpt bijvoorbeeld de bloeddruk op peil te houden.
  • Er zijn verschillende soorten pinda’s op de markt, zoals Japanse, enchilados, of gezouten. Deze keer leggen we de verschillen uit tussen deze soorten pinda’s en natuurlijke, onbewerkte pinda’s.
  • Bij het kopen van pinda’s is het belangrijk op de voedingsindexen te letten, want veel pinda’s zullen bewerkingen hebben ondergaan waarin bijvoorbeeld suiker is verwerkt. Ons soort consumptie bepaalt welke soort pinda’s geschikt is voor ons, en hoe we ze kopen in relatie tot ons dieet, frequentie en hoeveelheid consumptie.

Beste Pinda’s: Onze selectie

In dit gedeelte laten we je kennismaken met enkele basisprincipes van pinda’s, en leggen we uit hoe je uit kunt zoeken welk type het beste bij je past. Pinda’s zijn een perfecte toevoeging aan je schalen, met fruit of met andere noten. (Foto: Freepik / Freepik.com)

Wat zijn pinda’s en wat zijn hun voordelen?

Pinda’s zijn zaden van de peulvruchtengroep, zoals bonen of linzen. Ze bevatten veel vitaminen door hun gezonde vetgehalte, en leveren vooral veel eiwitten aan ons dieet. Als pinda’s in voldoende hoeveelheden worden gegeten, kunnen ze veel gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, een hoog cholesterolgehalte of bloeddruk, helpen verbeteren of voorkomen.

Als calorierijk voedsel kunnen ze echter gewichtstoename veroorzaken als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Veel versies van pinda’s worden ook met chemicaliën verwerkt, gefrituurd, of er worden andere ingrediënten aan toegevoegd die grote hoeveelheden suiker, zout, of ongezonde vetten toevoegen.

Dit ontneemt niet alleen de goedaardige eigenschappen van deze zaden, maar maakt ze ook schadelijk voor het lichaam als de hoeveelheden niet gemeten worden. Rijk aan vitamines ; Rijk aan eiwitten ; Voorkomen van hartziekten ; Voorkomen van hoog cholesterol ; Goed voor de bloeddruk Rijk aan calorieën ; Veel zijn bewerkt met chemicaliën ; Sommige bevatten ongezond vet ; Veel bevatten toegevoegd zout ; Veel bevatten toegevoegde suikers

Advantages
Disadvantages

Pinda’s in de dop of verpakt – waar moet je op letten?

Veel van de voordelen van pinda’s gaan verloren als ze verwerkt worden, dus waarom koop je geen pinda’s in de dop, van plaatselijke producenten? De realiteit is dat beide versies van pinda’s hun verdiensten hebben, dus let op de verschillende voordelen die elke soort biedt.

Pinda’s in de dop. Pinda’s in de dop hebben veel voedingsvoordelen, en onderscheiden zich vooral door het feit dat ze geen extra of kunstmatige ingrediënten bevatten. Ze zijn verkrijgbaar bij plaatselijke producenten, of in bulk in sommige winkels. Ze zijn moeilijker te vinden, en moeten met de hand gepeld worden.

Verpakte pinda’s. Ze hebben het voordeel dat de smaakkwaliteit ervan gegarandeerd kan worden. Pinda’s hebben niet alleen de voedingsvoordelen van pinda’s in hun natuurlijke staat, ze kunnen ook lekkerder smaken door de toegevoegde ingrediënten, hoewel ze met mate gegeten moeten worden. Ze zijn kant-en-klaar en gemakkelijker te vinden. Pinda’s in de dop Verpakte pinda’s Smaak Natuurlijk Verrijkt met ingrediënten Voedingsstoffen Rijk aan voedingsstoffen Voedzaam, hoewel de consumptie van addit.

Pinda’s hebben niet alleen veel voordelen bij ziektepreventie, maar zijn ook een “goed vet”. Pinda’s bevatten goede vetten die sommige ziekten voorkomen In de groep van goede vetten vinden we ook producten als avocado, noten en olijfolie. Deze vetten zijn, in kleine hoeveelheden, goed om ons lichaam energie te geven en te helpen de slechte vetten die we opgeslagen hebben te verwijderen.

Pinda’s in de dop Verpakte pinda’s
Smaak Natuurlijk Verrijkt met ingrediënten
Voedingsstoffen Rijk aan voedingsstoffen Voedzaam, hoewel de consumptie van extra ingrediënten moet worden gematigd
Verwerking Onbewerkt Bewerkt
Toegankelijkheid Moeilijk te vinden en te consumeren Gemakkelijk toegankelijk, gemakkelijk te consumeren

Hoe zit het met pindakaas?

Een andere vaak gestelde vraag over de voedingskwaliteiten van pinda’s is of pindakaas, of pindakaas, gezond of ongezond is. Dit hangt echt sterk af van het merk van het product. De meeste commerciële producten, bijvoorbeeld, voegen altijd grote hoeveelheden suiker en andere ingrediënten toe om een betere, smeerbaardere textuur te krijgen. We raden je aan pindakaas in je dieet op te nemen, maar zorg er wel voor dat het 100% natuurlijk is.

Tip: De beste manier om te weten of een pindakaas natuurlijk is, is hem in de pot te laten zitten. Als je een scheiding opmerkt tussen het olieachtige bestanddeel en de pinda’s zelf, is de boter natuurlijk. Als het steeds een gelijkmatige pasta blijft, heeft de boter toevoegingen.

Pindakaas is een gezond vet met veel eiwitten, ideaal als aanvulling op het dieet van vegetariërs.Pinda’s in de dop zijn het minst bewerkt, ideaal voor een gezond dieet. Pinda’s leveren goede vetten en zijn ideaal als tussendoortje of bij je ochtendkoffie.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen pinda’s kunt vergelijken en beoordelen

Als we pinda’s kopen, zullen we noodzakelijkerwijs nadenken over het specifieke gebruik dat we eraan gaan geven en op grond daarvan kunnen we weten welke voedings- en smaakeigenschappen we in ons product nodig hebben. Hier is een lijst met aankoopcriteria die je stap voor stap bij je beslissing zullen helpen

  • Soort verbruik
  • Frequentie van consumptie
  • Soort dieet
  • Presentaties
  • Hoeveelheid

Soort consumptie

De soort consumptie is de belangrijkste factor bij de keuze van specifieke pinda’s, want die bepaalt welke voedingswaarde we nodig hebben en hoe belangrijk dit aspect is bij onze aankoop.

Om te feesten. Als we pinda’s willen die we bijvoorbeeld voor bijeenkomsten thuis kunnen gebruiken, maar die we niet elke dag zullen eten, raden we aan pinda’s met extra smaak te nemen, zoals pinda’s met knoflook en zout of enchilados. Deze zijn perfect als tussendoortje als je gasten over de vloer hebt.

Voor de lunch. Pinda’s zijn lekker als lunch, vooral in hun natuurlijke gepelde vorm (geroosterd), of in pindakaas. Het is belangrijk dat je niet dagelijks pinda’s met extra smaakjes eet, tenzij het ongezouten enchilados zijn, want veel pindasmaakjes bevatten te veel natrium.

Voor diëten. Als je pinda’s wilt kopen om een dieetplan te volgen of voor een gezonder dieet, raden we je aan onbewerkte pinda’s te kopen, zo mogelijk in de dop. Als je niet veel tijd hebt om ze te pellen, zijn er vetvrije geroosterde pinda-opties.

Pinda’s zijn de ideale snack om aan te bieden op feestjes en bijeenkomsten (Foto : heecehil / pixabay.com)

Frequentie van consumptie

De frequentie van consumptie staat in direct verband met de soort consumptie, en vertelt ons in principe hoe gezond het is om welke soort pinda met een bepaalde frequentie te eten. Dit helpt ons te weten of wat we consumeren goed voor onze gezondheid is of dat het ons aantast.

Matige consumptie. Als je consumptie gematigd is, d.w.z. je eet alleen pinda’s op bijeenkomsten of af en toe als traktatie, kun je je in principe tegoed doen aan je favoriete smaak pinda’s. Onthoud dat het goed is om af en toe een lekker tussendoortje te eten, maar kies altijd voor natuurlijke ingrediënten.

Veelvuldige consumptie. Als je vaak eet, d.w.z. meerdere keren per week, raden we je aan geen pinda’s te eten die veel calorieën bevatten of veel bewerkt zijn, zoals Japanse pinda’s of gefrituurde pinda’s. Je kunt kiezen voor citroenachtige, al moet je wel op je zoutinname letten. Je kunt ze het beste geroosterd of in de schil eten.

Consistente consumptie. Als je elke dag pinda’s eet, is je dieet waarschijnlijk vrij evenwichtig, zolang je maar kiest voor natuurlijke pinda’s in de dop of geroosterd, waarbij je erop let dat ze geen toegevoegde vetten hebben of niet gefrituurd zijn

Soort dieet

Ons soort dieet is ook een factor die onze keuze kan beïnvloeden, want verschillende soorten pinda’s hebben iets andere eigenschappen. Kortom, we moeten weten of we pinda’s zullen gebruiken als aanvulling op onze eiwitinname of als aanvulling op een dieet.

Vegetarisch. Als je vegetariër bent, zijn pinda’s een van de meest aanbevolen voedingsmiddelen om je eiwitinname aan te vullen. Veel mensen kiezen ervoor pindakaas te eten, omdat het grote hoeveelheden pinda (eiwit) in elke lepel heeft en gemakkelijker te eten is dan afzonderlijke pinda’s.

Carnivoor. Als je dieet vlees bevat, moet je oppassen dat je inname van pinda’s de dagelijkse caloriebehoefte van je dieet niet overschrijdt, want dit voedsel vormt een extra gezond vet, maar zal waarschijnlijk je eiwitinname overschrijden.

Om af te vallen. Om af te vallen is de ideale presentatie van pinda’s in de dop, want de tijd die het kost om ze te pellen dient om het signaal van verzadiging naar de hersenen te sturen en die onrust weg te nemen die we kunnen krijgen als we willen eten. Ook zijn dit de gezondste en meest natuurlijke pinda’s.

Presentaties

Verschillende presentaties of smaken van pinda’s hebben een verschillend effect op je lichaam. Hier splitsen we elke soort uit en leggen uit welke voedingsstoffen of ingrediënten ze leveren en voor welk soort dieet ze ideaal zijn of juist vermeden moeten worden.

Japanse en Japanse enchilados. Japanse pinda’s zijn het minst gezond van alle soorten, want ze hebben een coating van meel, maïs, vet en zout, naast andere ingrediënten, waardoor hun calorieën oplopen tot 300 kcal per zakje van 60 gram. We raden deze soort pinda’s niet aan aan mensen die ze vaak consumeren.

Gezouten of enchilados. Gezouten enchilado pinda’s zijn een publiekslieveling, maar ze worden zo gebakken dat het zout aan de pinda blijft kleven. We raden deze pinda’s alleen aan als partysnack. Sommige merken gebruiken echter natuurlijke ingrediënten, waardoor ze vaker als tussendoortje gebruikt worden.

Natural. Natuurlijke of rauwe pinda’s zijn de beste optie voor een gezonde voeding, en zijn ideaal om te eten met yoghurt, in een kommetje, of op zichzelf als tussendoortje halverwege de ochtend. Ze zijn ook heel smakelijk, zodat ze in elke context gegeten kunnen worden.

Met citroen. Citroenpinda’s, zoals gezouten en enchilados, smaken heerlijk maar hebben extra vet, want de meeste zijn gefrituurd en bevatten veel zout. Als tip raden we aan naturel of geroosterde pinda’s te kopen en een citroen uit te knijpen met zoutvervanger.

Geroosterd. Geroosterde pinda’s tenslotte behouden alle voedingsaspecten van natuurlijke pinda’s, maar hebben door het roosteren een andere smaak en textuur gekregen. Deze pinda’s smaken erg goed en zijn ideaal voor elk dieet, zolang we er maar op letten dat er geen toegevoegde vetten in zitten.

Hoeveelheid

Om te weten hoeveel pinda’s we moeten kopen, is het tenslotte belangrijk de porties te kennen die we moeten consumeren, en die hangen af van het soort dieet dat we volgen. We moeten vooral kijken naar de hoeveelheden calorieën, vet, koolhydraten, en eiwit.

Portie (30g). Een portie van 30 g is de hoeveelheid die in een lunch gegeten moet worden. In pindakaas is dit gelijk aan een halve eetlepel. Deze portie is ideaal als tussendoortje halverwege de ochtend bij het diëten, want ze bevat 159 calorieën, 13 gram vet, 4,5 gram koolhydraten, en 7,2 gram eiwit.

Zak (200 g). Deze zakjes zijn ideaal om wekelijks te kopen voor één persoon, als je één of twee porties pinda’s per dag eet. Ze zijn niet erg groot, en de waarheid is dat bijna niemand slechts een portie van 30 g eet, tenzij ze op dieet zijn.

Box (5 zakjes). Ons advies is om pinda’s altijd in bulk of in een doos zakken te kopen, want ze zijn erg duurzaam en zo hebben we altijd pinda’s tot onze beschikking, vooral als we een groot gezin hebben.

Bij sweetesthome.nl hopen we dat je deze gids nuttig vond en dat je de best smakende en voedzaamste pinda’s krijgt. Kom snel weer eens terug!

(Uitgelichte foto: forwimuwi73 / Pixabay.com)

Reviews