Last updated: 19-08-2021

How we pick our products

13Products analyzed

23Hours invested

5Studies researched

77Comments collected

Hallo en welkom bij een nieuw Sweethome recensie. Deze keer bekijken we een hulpmiddel dat in elke gereedschapskist ter wereld te vinden is. We hebben het over tangen, een voorwerp dat onbuigzame oppervlakken en kabels van verschillende diameters kan grijpen en, in sommige gevallen, doorknippen en buigen.

Tangen zijn handgereedschappen die gebruikt worden om kleine voorwerpen vast te grijpen of om kabels of metalen platen te buigen en door te knippen. De vorm van de tang heeft een glijdend scharnier, gegroefde bekken en een draaigat dat in beide standen kan draaien om voorwerpen van verschillende afmetingen vast te grijpen.

Bij ReviewBox.com.mx willen we je helpen de beste tangen op de markt te vinden, zodat je je werk snel en nauwkeurig gedaan krijgt. Daarom tonen we je de verschillende vormen en maten die ze kunnen hebben, samen met de belangrijkste kenmerken en voordelen die deze een goed kwaliteitswerk bezitten.
Belangrijk om te weten

  • Pincetten zijn handgereedschappen van metaal die gebruikt worden om kleine voorwerpen vast te houden of om ze te knippen, afhankelijk van hun dikte en grootte. Pincetten vind je meestal afzonderlijk of in sets van verschillende modellen van deze hulpmiddelen.
  • Er is een grote verscheidenheid aan pincetten op de markt. Tot 32 modellen van deze gereedschappen kunnen voor verschillende werkzaamheden geteld worden. Maar er zijn 5 modellen die het meest gebruikt worden om het werk te voltooien. Dit zijn universele tangen, snijdende tangen, naaldnijptangen, verstelbare tangen en druktangen.
  • Weten wat de uit te voeren klus zal zijn, weten met welke veiligheidsmaatregelen we rekening moeten houden en de juiste maat zijn de factoren waarmee we rekening moeten houden als we een goede tang voor onze gereedschapskist willen kopen.

Beste pincet: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over tangen

Met tangen kun je meer dan één klus doen. Van grijpen, loslaten, snijden en zelfs buigen van materialen met gemak en precisie. In dit deel leer je over de voordelen, de uitrusting, de verschillende soorten modellen die er zijn, afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden en de kosten die ze kunnen hebben.

Universele tangen zijn de meest voorkomende modellen die we in elke huisgereedschapskist aantreffen. (Foto: Paolo Gajus / 123rf.com)

Wat zijn tangen en wat zijn hun voordelen?

Tangen zijn handgereedschappen waarvan het belangrijkste doel is voorwerpen zoals bouten, moeren, plaatwerk of draden, om er een paar te noemen, stevig vast te houden bij bouw- of reparatiewerk. In sommige gevallen kunnen met een tang materialen gemakkelijk gebogen of geknipt worden.

Tangen zijn samengesteld uit een paar evenwijdige handvatten en een paar bekken die verbonden zijn door een scharnier waardoor het materiaal vastgegrepen kan worden. Deze gereedschappen zijn gemakkelijk met één hand te gebruiken om het uit te voeren werk te optimaliseren. De handvatten kunnen een elektrisch isolerende laag hebben, wat erg handig is.

Advantages
  • Ze zijn er in verschillende vormen en maten
  • Ze kunnen verschillende materialen vasthouden en/of knippen
  • Ze zijn gemakkelijk in het gebruik
  • Ze beschermen onze handen
Disadvantages
  • Ze moeten onderhouden worden om roest te voorkomen
  • Ze moeten voorzichtig gehanteerd worden om ongelukken te voorkomen

Universele, naald-, verstelbare, knip- en druktangen – waar moet je op letten?

De markt biedt een groot aantal tangen waarop we voor ons werk kunnen rekenen. In feite zijn er in totaal 32 modellen tangen die in groepen kunnen worden ingedeeld. In het algemeen gebruiken de gebruikers van dit gereedschap 5 soorten tangen: universele tangen, naaldtangen, verstelbare tangen, snijdende tangen en druktangen.

Universele tangen. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze tang heel veelzijdig en kan voor allerlei klussen gebruikt worden. Van losmaken, vastdraaien, pellen of snijden van verschillende materialen. Dit is te danken aan het feit dat zijn bekken een snijgedeelte hebben, en ook een groef en een korte, stevige punt. Het is ideaal om in elk huis te hebben.

Puntig pincet. Dit model pincet heeft een dunne, langwerpige bek met een spitse punt aan het uiteinde. Naaldtangen zijn ideaal voor het werken met kleine, moeilijk bereikbare voorwerpen. Ze zijn ook ideaal voor het grijpen en draaien van materiaal; maar ze werken niet om te knippen.

Verstelbare tangen. Verstelbare klemmen zijn ideaal voor het werken met materialen van verschillende afmetingen en diktes. Dit is te danken aan hun beweegbare schroefmechanisme waarmee je de opening van de bekken kunt aanpassen en instellen op de maat die je nodig hebt.

Snijklemmen. Dit type klem heeft geen bekken om voorwerpen vast te houden, maar heeft een snijsysteem. Ze worden gebruikt bij elektrisch werk om elektrische kabels met gemak door te knippen en te strippen. Hun handvat is meestal versterkt met een elektrisch isolerend materiaal.

druktang. Dit model tang heeft een vergrendelingsmechanisme op de handvatten. Zo kunnen we het te bewerken voorwerp vasthouden zonder druk uit te hoeven oefenen op het gereedschap, wat onze handen vrijmaakt om comfortabel te werken.

Spoiler title
Universele pincetten Puntige pincetten Verstelbare pincetten Scherpe pincetten Drukpincetten
Gebruik Meerdere toepassingen Kleine voorwerpen vasthouden en materialen buigen Verschillende materialen vasthouden Knippen en strippen van kabels Materialen vasthouden
Kaak type Kaak met sectie voor vasthouden en knippen Dunne kaak, lange, spitse bekh Sikkelvormige punt bek met snijsysteemh Bek met klemtanden Brede en lange kaak, met vasthoudende tanden
Gebruikt in Diverse branchesh Mechanica en elektriciteith Diverse branchesh Elektriciteith Mechanica

Wat kost een tang?

Tangen zijn de gereedschappen die bij uitstek in een gereedschapskist horen. Dit komt omdat ze gebruikt kunnen worden om materialen met gemak vast te houden, te snijden en te buigen. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan prijsklassen waarin we dit gereedschap kunnen vinden.

Over het algemeen vinden we tangen tussen 285 MXN en 12.000 MXN, afhankelijk van het merk, het model, of ze in een set of afzonderlijk geleverd worden, hun grootte en het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Deze factoren kunnen de prijs van tangen sterk doen variëren.

Er zijn wel 32 modellen tangen om uit te kiezen, afhankelijk van het werk dat we moeten doen. (Foto: Andriy Popov / 123rf.com)

Waar koop je een tang?

De markt biedt ons meerdere alternatieven om een goede tang of een set tangen aan te schaffen om ons werk tot een goed einde te brengen. Als eerste alternatief zijn er de websites Amazon Mexico, Mercado Libre en Ebay, waar een grote verscheidenheid aan merken en modellen tangen tegen zeer concurrerende prijzen te koop is.

We kunnen ook naar warenhuizen gaan zoals Liverpool, SEARS Mexico of El Palacio de Hierro en hun bouw- of ijzerwarenafdelingen bezoeken, waar we een grote verscheidenheid aan modellen tangen voor diverse materialen kunnen vinden.

Tenslotte kunnen we naar winkels als Lowe’s, The Home Depot of El Gran Tlapalero gaan, die in hun bouw- en ijzerwarenafdeling een groot aantal merken en modellen tangen hebben, hetzij afzonderlijk, hetzij in pakketten, zodat we de meest geschikte voor ons project of karwei kunnen kiezen.

Met tangen kunnen we alles doen, van mechanisch werk tot elektrische installaties, zolang ze maar isolerend zijn. (Foto: Narith Thongphasuk / 123rf.com)

Aankoopcriteria

Een tang is een van de meest voorkomende en praktische gereedschappen die je in een gereedschapskist vindt. Dit komt omdat je er meerdere klussen mee kunt uitvoeren met zeer grote precisie. Maar voor je een tang gaat kopen, moet je bepaalde factoren kennen die je aankoop veiliger maken.

Op elk van deze punten wordt dieper ingegaan, zodat je een preciezer en beknopter beeld krijgt van waar je op moet letten als je een tang of een set tangen wilt kopen om in je gereedschapskist te hebben.

Het werk dat gedaan moet worden

Zoals we gezien hebben, kunnen tangen verschillende taken uitvoeren, afhankelijk van het model dat we bij de hand hebben. Weten wat het uit te voeren werk is, is belangrijk om het gereedschap te kunnen kiezen dat het beste bij onze behoeften past.

Vasthouden. Als we moeten vasthouden of repareren op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, kunnen we het beste een langwerpige tang met fijne punt gebruiken, want daarmee kunnen we gemakkelijk bij deze ruimten komen. Bovendien geeft dit model tang ons voldoende houvast om materialen te buigen of los te buigen.

Om te knippen. Als je draad of kabel moet doorknippen, kun je het beste een kniptang gebruiken. Dit model heeft een voldoende sterke snijkant in zijn bekken om zowel harde als zachte materialen met gemak te snijden.

Als je niet weet wat het werk is. Je kunt in een scenario terechtkomen waarin je niet weet wat je gaat doen. In zulke gevallen kun je een universele klem gebruiken die zowel een klembek als een snijgedeelte heeft. Dit model zie je het meest in woningen.

Om een kabel of draad door te knippen, kun je het beste een kniptang gebruiken en niet de knipmessen.
(Foto: lightfieldstudios / 123rf.com)

Onderhoud

Deze factor is heel belangrijk, want het is de sleutel tot je veiligheid bij het hanteren van een kniptang. Bij de aanschaf van zo’n gereedschap moeten we er altijd op letten dat het handvat geen defecten of breuken in de isolatie vertoont, vooral als we met elektriciteit gaan werken.

Het is ook belangrijk na te gaan waarvan de tangen gemaakt zijn; dit komt omdat we ze meestal in een vloeistof kunnen onderdompelen en als ze niet roestvrij zijn, kan het mechanisme vastlopen en niet meer goed werken.

Tenslotte moeten we nagaan of de bekken geen veranderingen van welke aard ook vertonen. Is dat wel het geval, dan bestaat het gevaar dat de tang pijnlijk wordt en een breekpunt heeft dat kan ontstaan als er te veel druk op het gereedschap wordt uitgeoefend.

De grootte van de tang

De grootte van de tang hangt af van het oppervlak dat bewerkt moet worden en hoe moeilijk het is om er bij te komen. De markt biedt, zoals we gezien hebben, een grote verscheidenheid aan modellen en maten van dit soort gereedschap om ons werk tot in de perfectie uit te voeren.

Het meest aan te bevelen is een tang met een beklengte van tussen de 150 en 200 millimeter, als we niet weten hoe moeilijk het is om bij het punt te komen waar we gaan werken. Als we het wel weten, moeten we gewoon een tang aanschaffen met de juiste afstand om efficiënt en nauwkeurig te kunnen werken.

(Bron van de afgebeelde foto: Jaruek Chairak/ 123rf.com)

Reviews