Laatst bijgewerkt: 05-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Als we van huis gaan is iets wat we niet kunnen vergeten onze paraplu, het kan regenen of een heel zonnige dag zijn, terug is tijd om hem te bewaren, dus een paraplubak is onmisbaar. Dit wordt beschouwd als gewoon een ander meubelstuk, dus kies er een die bij je inrichting past. Dit accessoire is er in verschillende stijlen en materialen, om je een beetje te helpen, zullen we het later over deze en andere aspecten hebben. Bovendien hebben we antwoorden gegeven op vragen als Waar plaats je ze? Hoe maak je ze schoon? Vergeet niet een blik te werpen op onze aanbevelingen, sommige ervan zullen je zeker helpen. Laten we aan de slag gaan!
Het belangrijkste om te weten

 • De paraplubak is een meubelstuk dat je met je inrichting kunt combineren, en tegelijk je paraplu’s geordend kunt houden.
 • Als je een liefhebber bent van modern en avant-garde, kies dan een paraplubak met deze kenmerken, je kunt ook andere stijlen kiezen.
 • Het is aan te raden je paraplubak in de buurt van de ingang te zetten, je zult hem minder snel vergeten en als je paraplu wat water meeneemt, wordt niet je hele huis nat.

Beste Paraplubak: Onze selectie

Shopgids: Wat je moet weten over paraplubakken

Er is een grote verscheidenheid aan paraplubakken op de markt, dus als je overweegt er een te kopen, is het normaal dat er vragen rijzen. Om je door het proces te leiden hebben we de volgende sectie gemaakt, waarin vragen als: waar plaats je het, hoe maak je het schoon, en andere worden uitgelegd En andere worden uitgelegd.

Als je huisinrichting klassiek is, past een antieke metalen paraplubak er perfect bij. (Bron: Titelio: 1797389/ 123rf)

Wat zijn de voordelen van paraplubakken?

Een bak hebben om je paraplu’s in op te bergen heeft veel voordelen, het eerste is veiligheid, je vloeren zullen geen waterkloven vertonen, waardoor de kans op een ongeluk kleiner wordt. Een ander voordeel is dat je een plaats voor je paraplu’s kunt bepalen, je ruimte wordt opgeruimd gehouden, trouwens, het is ideaal voor vergeetachtigen. Als dit nog niet genoeg is, voeg ik er aan toe dat dit meubilair niet geïnstalleerd hoeft te worden en dat ze meestal erg duurzaam zijn.

Wat is de ideale plaats om een paraplubak te zetten?

Het handigst is om de paraplubak naast de deur te zetten, zodat het een goed zichtbare plaats is, wat de kans verkleint dat je je paraplu vergeet. Ook hoef je het niet door je hele huis te dragen, vooral in het regenseizoen.

Hoe moet de voet van een paraplubak zijn?

Paraplubakken hebben meestal een vierkante of cilindrische vorm, ze lijken op een vaas maar dan veel groter, de voet volgt hetzelfde silhouet, hier moeten we nagaan en ons afvragen hoe stabiel hij is? Het is belangrijk om na te gaan en je af te vragen hoe stabiel hij is, anders zal, als je er meerdere paraplu’s in zet, de voet zijdelings kantelen en op de grond belanden.

Waarom roesten paraplubakken?

Het is belangrijk te verduidelijken dat niet alle paraplubakken roesten, dit hangt af van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Die van metaal zoals ijzer of aluminium ondergaan dit proces; als ze aan vochtigheid worden blootgesteld versnellen ze deze reactie, waardoor ze een oud en versleten uiterlijk krijgen. Om je paraplubak tegen vocht te beschermen, breng je een laagje spuitvet aan, zo wordt hij geïsoleerd.
Als je paraplubak van metaal is, kies er dan een met een roestwerende coating en voorkom roest.

Hoe maak je een paraplubak goed schoon?

Zoals elk woonaccessoire dringt stof erin, waardoor hij zijn aantrekkelijke kwaliteit verliest. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat je paraplubak er goed uitziet. Schoonmaken is niet erg ingewikkeld, doe gewoon het volgende

 • Laat eventuele waterresten weglopen, doe dit zonder paraplu’s erin.
 • Gebruik een doek of stofdoek en veeg het stof eraf.

Sommige modellen zijn voorzien van een lekbak, zodat opgehoopt water gemakkelijker verwijderd kan worden. Zoals we al eerder zeiden, versnelt water corrosie op metalen zoals ijzer, dus droog ze zo snel mogelijk af.

Een kapstok helpt om je spullen te organiseren, hang er je kleren of paraplu’s aan. (Bron: Yastremska: 97547726/ 123rf)

Wat is het alternatief voor paraplubakken?

Een van de meubels die ook paraplu’s kunnen opbergen zijn kapstokken, hoewel ze ontworpen zijn om kledingstukken zoals jassen en hoeden aan op te hangen, kun je ze met de U-vormige handgrepen van klassieke modellen toch overal ophangen. Dit is niet veel anders bij de opvouwbare modellen, deze bevatten een handvat met tape dat een goede grip mogelijk maakt, zelfs met natte handen, dankzij dit kun je ze ook opbergen en ophangen. Die van het wand- of vloertype zijn het meest geschikt voor deze taak, vanwege de ruimte waarin ze meestal staan. Toch is het gebruik van kapstokken in plaats van paraplubakken niet zo handig, in delen waar het dagelijks regent zullen de waterresten er een plas omheen vormen. Overweeg dit!

Aankoopcriteria

Je hebt al een idee waar je je paraplubak moet zetten, hoe je hem moet schoonmaken en al het andere. Nu is het tijd om de juiste te kiezen, om je te helpen hebben we de volgende rubriek gemaakt met criteria waarmee je rekening moet houden.

Stijl

De markt biedt een grote verscheidenheid aan paraplubakken, en ze doen het niet voor je paraplu’s, omdat ze als een ander meubelstuk beschouwd worden, ze willen dat ze bij je inrichting passen, je omgeving bereiken om je te personaliseren. Dit zijn enkele van de stijlen

 • Modern: Dit model is voor wie van recent houdt.
 • Vintage: Ze vallen op omdat ze een aantrekkelijke stijl hebben, ondanks dat ze al een paar jaar oud zijn, worden paraplubakken met deze stijl erg gewaardeerd.
 • Lechera: Evenals de container waarin de melk bewaard wordt. Ze hebben de vorm van een vaas, maar zijn veel groter.
 • Auto: Ze zijn er ook voor de auto, sommige zijn zelfklevend en gemakkelijk te bevestigen.

Dit zijn niet de enige ontwerpen, maar ze worden wel het meest gebruikt. De antieke stijl in een paraplubak wordt zeer gewaardeerd, maar een origineel stuk vinden kan moeilijk en duur zijn omdat het verzamelobject is. Een retro exemplaar zou dus de meest haalbare optie zijn. Paraplubakken kunnen de vorm aannemen van bepaalde voorwerpen, die meestal een andere functie hebben, zoals melkbussen of laarzen, die ook veel gebruikt worden. Denk ook niet alleen aan je huis, maar houd ook je auto droog met een daaraan aangepaste paraplubak.

De paraplubak is een meubelstuk dat je kunt combineren met je inrichting, en tegelijk je paraplu’s geordend kunt houden. (Bron: Vlabo: 19797440/ 123rf)

Materiaal

Na het kiezen van het ontwerp is het tijd om kennis te maken met de materialen waarvan de paraplubakken gemaakt zijn. Deze garanderen hoe duurzaam en bestendig het kan zijn. Dit zijn de meest gebruikte materialen

 • Hout: gemaakt van wilg, walnoot en andere houtsoorten. Ze geven een landelijke sfeer.
 • Plastic: Het is niet alleen zuinig, maar ook duurzaam, dus het is helemaal niet verwonderlijk dat je ze in dit materiaal vindt.
 • Keramiek: Dit materiaal kan elke vorm aannemen, en waarom niet als paraplubak? Het heeft een hoge weerstand tegen corrosie, maar kan breekbaar zijn.
 • Kunstleer: Dit synthetische materiaal, dat leer wil vervangen, brengt elegantie aan je paraplubak.
 • Metaal: Vormbaar bij hoge temperaturen, neemt metaal de vorm aan van een paraplubak, staal en ijzer worden het meest gebruikt.

Een paraplubak kan van andere materialen gemaakt zijn of het resultaat zijn van een combinatie van het bovenstaande, als je de voorkeur geeft aan natuurlijk, maar milieuvriendelijk, kun je kiezen voor een model van bamboe.

Grootte

Dit aspect hangt samen met het aantal paraplu’s dat je moet opbergen, als het voor thuis is, is een paraplubak waarin je tot vijf paraplu’s kunt opbergen meer dan prima. De meest voorkomende maten zijn 20 breed, 20 lang en 50 centimeter hoog. Maar als de plaats een kantoor, galerie, winkelcentrum of een andere plaats is waar een groter aantal paraplu’s moet worden opgeborgen, is een standaard maat niet voldoende. Gelukkig zijn er ook paraplubakken voor deze plaatsen gemaakt.

Extra’s

Sommige modellen hebben verdelingen voor lange paraplu’s en de compacte kunnen ook haken hebben om paraplu’s aan op te hangen. Ook voegen bepaalde modellen een watervanger toe. Andere accessoires die zeer gewaardeerd worden zijn schoenenrekken of kapstokken, waardoor je meer dan alleen paraplu’s kunt opbergen. Nu kun je je paraplu’s, hoeden, wandelstokken en meer organiseren in een mooi meubelstuk zonder de inrichting van je huis te veranderen.

Samenvatting

Voor veel mensen is gemoedsrust synoniem met netheid en organisatie en het hebben van paraplubakken helpt daarbij. Dit meubel houdt paraplu’s netjes opgeborgen, het is eenvoudig, maar daarom moet je niet zomaar een paraplubak kiezen. Als extra meubelstuk draagt de keuze van een exemplaar dat bij de inrichting van een plaats past bij tot de smaak en het onderscheid, en je kunt het meest geschikte kiezen uit een hele reeks stijlen en materialen. Zoals we al gezegd hebben, komen sommige modellen met extra accessoires en functies, de opvangbak is er een van. Zet tenslotte een zichtbare plaats zo dicht mogelijk bij de deur, om te voorkomen dat je je paraplu vergeet of dat je hele huis nat wordt als het geregend heeft. Heb je een vraag, laat die dan achter in de reacties en vergeet niet anderen te helpen door deze inhoud te delen (Zichtbare afbeelding bron: Igroyal: 64028029/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies