Laatst bijgewerkt: 19-08-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

13Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

41Verzamelde opmerkingen

Hallo en welkom bij Sweethome Nederlands. In het artikel van vandaag gaan we je helpen bij het kiezen van een product dat heel nuttig kan zijn bij de organisatie van huis en kantoor: de papiersluiter. Uiterst praktisch, goedkoop en bestendig, kunnen papieren sluitingen veel meer toepassingen hebben dan de voor de hand liggende functie van papier vasthouden, van organisatie tot decoratie.

De moderne versies hebben vernieuwende en kleurrijke ontwerpen, en zijn een Must Have voor elke liefhebber van organisatie- en schrijfwaren. Volg ons in deze lezing en bekijk de beste productmogelijkheden, en ook de kenmerken waar je op moet letten om de beste keuze van papierbevestiging voor je huis of kantoor te maken.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende mogelijkheden van merken en modellen van papierbevestigers op de markt. Van de eenvoudigste tot de meest gesofisticeerde zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, capaciteiten en configuraties. Kies op basis van je behoefte, productontwerp en afmetingen.
 • Type, materiaal, kleur, details en capaciteit van het produkt zijn enkele kenmerken waar je bij de aankoop op moet letten.
 • Er is veel prijsvariatie voor het product, die afhangt van het merk en model. Er zijn eenvoudige versies te vinden voor minder dan 1€ per toestel, terwijl de meest geavanceerde kits en met meerdere toestellen meer dan 50€ kunnen kosten.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Hangmap: Hoe kies je de beste op 2021?
 • Nietmachine: Welke is het beste bij 2021?
 • Papiervernietiger: Hoe kies je de beste op 2021?

Beste paperclip: Onze selectie

De papierbevestiger is een voorwerp dat zo gewoon kan worden in onze dagelijkse routine thuis, op school of op het werk, dat het uiteindelijk onopgemerkt kan blijven. Behalve als je er een nodig hebt en er geen hebt, dan is het zeker een hoofdpijn. We stellen enkele van de interessantste modellen voor die in het Nederlands te koop zijn:

Koopgids

Het kan een hele opgave zijn om bepaalde hoeveelheden papieren en documenten bij elkaar te houden zonder de vellen te markeren, te doorboren of te beschadigen. Nog ingewikkelder is het om ze bij elkaar te laten blijven zonder dat ze uit elkaar vallen en een warboel vormen.

Om aan deze moeilijkheden een eind te maken is de papierbevestiging de oplossing, die je praktische en veilige ordening van je papieren en dossiers brengt. Ga met ons verder om alles te weten te komen over dit onmisbare product voor het ordenen van papierwerk – en andere voorwerpen – thuis of op kantoor.

Moça carrega pilha de papéis organizados com prendedores coloridos.

Papierbevestiger is het beste alternatief om meerdere vellen vast te zetten zonder het papieroppervlak te doorprikken of te markeren. (Bron: Belchonock / 123rf)

Wat is een papiersluiting?

In het Engels binderclip genoemd, is de papiersluiting een soort klem met twee beweegbare metalen staafjes, die hefbomen vormen die helpen om het lichaam van de sluiting te openen zodat er plaats is voor het papier en langs de vellen gebogen kan worden voor een betere bevestiging en stevigheid van het papier.

In Brazilië heeft het verschillende namen, zoals clip, mapclip, dossierklem, binderclip, alligatorclip, enz.

Papiersluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Behalve dat het een van de meest efficiënte manieren is om papieren en documenten vast te maken zonder het oppervlak ervan te beschadigen met gaatjes – zoals met de nietmachine gebeurt – of sporen en groeven achter te laten – zoals met gewone paperclips gebeurt – kan de papiersluiting nog verschillende andere toepassingen hebben.

Er zijn versierde modellen, met uitsnijdingen en leuke prints, die zowel ter versiering als ter onderscheiding en identificatie van papieren en documenten gebruikt kunnen worden.

Ook de maten variëren, evenals de opbergcapaciteit.

Papieren sluitingen beperken zich al lang niet meer tot hun hoofdfunctie en worden veel gebruikt voor organisatie in andere ruimten, zoals de keuken, de slaapkamers, de huiskamer en zelfs als decoratie om foto’s, boodschappen, souvenirs en andere voorwerpen te bevestigen.

Bekijk de tabel met enkele voor- en nadelen van het product:

Voordelen
 • Veelzijdig: kan verschillende voorwerpen ordenen en zelfs versieren
 • Betaalbare prijs
 • Diverse mogelijkheden van maten en capaciteiten
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen
Nadelen
 • De maximale capaciteit is betrekkelijk gering
 • Plastic modellen kunnen breekbaar zijn

Hoe kies je de ideale papierbevestiging?

Er zijn heel wat variabelen tussen de papierbevestigers op de markt. Om de ideale te kiezen, bedenk je welk gebruik het product zal krijgen, en aan welke voornaamste behoeften het moet voldoen, en kies je het exemplaar dat het best aan deze parameters beantwoordt.

Gekleurde en versierde modellen zijn ideaal om papieren en documenten te categoriseren en te onderscheiden bij het organiseren ervan.

Ze zijn ook ideaal om te gebruiken met notities, foto’s en andere voorwerpen voor decoratieve doeleinden. De meer eenvoudige modellen zijn goedkoper, dus ideaal voor wie het product in grote hoeveelheden moet kopen.

Bekijk de tabel waarin gewone paperclips en papierbevestigers vergeleken worden om te bepalen wat het beste bij je behoeften past.

Gewone paperclips Papierbevestiger
Gebruik Om kleine hoeveelheden papier bij elkaar te houden Om papieren vast te zetten, draden, foto’s, juwelen, enz. te ordenen.
Matenhx Van mini tot groothx Van klein tot extra groot
Capaciteithx Gereduceerd Tot 200 vel, afhankelijk van het model
Differentialshx Waarden in rekening, verschillende opties van formaten en kleurenhx Waarden in rekening, verschillende opties van formaten en kleuren en hulpprogramma’s

Hoe kun je het

beste organiseren met een papierbevestiging?

Eenzelfde papierbevestiging kan efficiënt kleine en grote hoeveelheden papier vasthouden – tot de grens van zijn capaciteit en formaat. Daarom zijn de grotere modellen het voordeligst, want ze zullen even efficiënt zijn met documenten van 3 pagina’s als met vellen van bijna 200 vel.

De manier om de papieren te ordenen stelt dan ook niet veel voor. Sorteer de vellen gewoon en lijn ze goed uit, met de hendel om ze in het midden van de clip te plaatsen. Je kunt het in de hoeken van het papier leggen of in het midden, aan de bovenkant of aan de zijkant.

Na het vastzetten laat je de flappen over de vellen zakken, wat het materiaal meer stevigheid en steun geeft. Zorg ervoor dat je de sluiting nooit voor meer papier gebruikt dan het product aankan. Naast het beschadigen van het materiaal, kan verkeerd gebruik ook de papierbevestiging beschadigen.

Itens de papelaria sobre uma mesa.

Gebruik de papierbevestiging om je organisatie te helpen. (Bron: rawpixel / Pixabay)

Welke andere toepassingen kan ik aan de papiersluiting geven?

Zoals we al gezegd hebben, gaan de toepassingen van de papiersluiting veel verder dan alleen maar papier vastzetten.

De lijst van mogelijkheden die het product biedt is enorm, van een steun om je koptelefoon op te bergen zonder te schokken tot een geweldige koelkast organizer.

Bekijk hier enkele tips voor merkwaardige toepassingen van het product

 • Tillen van toetsenborden en bureautelefoons;
 • Organiseren van muis-, luidspreker- en printerdraden;
 • Bevestigen van foto’s en boodschappen op rasters en muurschilderingen;
 • Maak een waslijn voor briefjes en souvenirs;
 • Maak een steun voor mobiele telefoons;
 • Bewaar flessen op hun plaats in de koelkast;
 • Hang kleine bakjes aan de muur;
 • Organiseer glazen en juwelen;
 • Bescherm scheermesje voor op reis;
 • Organiseer mobiele telefoon accessoires zoals draden, opladers en koptelefoons;
 • Steun voor breien;
 • Kleding aan kleerhanger vastmaken;
 • Om voedselpakketten te verzegelen.

Bekijk de video van Amanda Morbeck’s kanaal voor meer trucs die je moet weten met papieren bevestigingsmiddelen:
Hoeveel kosten papieren bevestigingsmiddelen.

Je vindt op de markt papieren bevestigingsmiddelen te koop met een grote verscheidenheid aan prijzen. De prijs varieert naargelang het merk, model, materiaal en capaciteit van het product. Hoe basaler de sluiting, hoe lager de prijs.

Er zijn modellen waarvan de kit meer dan $ 50 kan kosten, maar het is ook mogelijk eenvoudiger types te vinden voor minder dan $ 1 per stuk. Beoordeel de prijzen van het gekozen model bij de verschillende merken die op de markt zijn om er zeker van te zijn dat je een aankoop doet met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Waar koop je de papiersluiting?

Je kunt je papiersluiting kopen in fysieke winkels die school- en kantoorbenodigdheden verkopen, zoals Kalunga, Lojas Americanas en Saraiva. Je vindt het product ook in supermarkten zoals Walmart of Extra.

Waar echter een grotere beschikbaarheid van gevestigde merken en modellen zal zijn, is in online winkels zoals Amazon, Mercado Livre of Americanas.com.

Prendedor de papel preso ao barbante sobre mural de cortiça.

Speld is een goedkope en moderne optie om muurschilderingen voor foto’s en boodschappen te maken. (Bron: Onsuda Usanakornkul / 123rf)

Koopcriteria: Factoren om de soorten papierbevestiger

te vergelijken
Om ons overzicht af te ronden, geven we je nog wat meer hulp bij het maken van de juiste keuze van papierbevestiger voor je documenten, foto’s, draden en kabels en andere toepassingen. Bekijk de lijst van eigenschappen waar je op moet letten als je de soorten en merken van dit product vergelijkt

 • Materiaal
 • Capaciteit
 • Maat
 • Kleuren en details

Om geen twijfels te hebben, bekijk je de detaillering van de kenmerken:

Materiaal

Papieren bevestigingsmiddelen zijn meestal gemaakt met een metalen behuizing met geëmailleerde verf en metalen of roestvrij stalen staafjes.

Er zijn ook modellen van het product met een plastic basis. Deze versies kunnen echter kwetsbaarder zijn en minder lang meegaan dan modellen van metaal.

De kwaliteit van de materialen werkt rechtstreeks in op de weerstand en duurzaamheid van de papieren sluiting. Geef de voorkeur aan gerenommeerde merken, die voor de fabricage eerstelijns grondstoffen gebruiken.

Prendedores de papel sobre tampa vermelha.

Geef de voorkeur aan papieren sluitingen van metaal of roestvrij staal. (Bron: lazysheep / Pixabay)

Capaciteit

De capaciteit van de papierbevestigingen wordt gemeten met vellen gewoon sulfietpapier als parameter. Er zijn modellen met verschillende capaciteiten, tot 200 vellen (gemiddeld), en je kunt kiezen naargelang je behoeften.

De capaciteit van de papierbevestiger kan veranderen naargelang het gewicht van de vellen en de manier waarop ze geordend worden.

Grootte

De grootte van de papierbevestiger houdt rechtstreeks verband met de capaciteit. Over het algemeen volgen de maten een standaard inhoud, hoewel er verschillen kunnen zijn van merk tot merk. De meest voorkomende waarden zijn

 • 15 mm: capaciteit tot 50 vellen
 • 19 mm: capaciteit tot 70 vellen
 • 25 mm: capaciteit tot 90 vellen
 • 32 mm: capaciteit tot 120 vellen
 • 41 mm: capaciteit tot 150 vel;
 • 51 mm: capaciteit tot 190 vel.

Kleuren en details

Behalve een esthetisch effect kunnen kleuren en andere details op de papieren sluiting ook een functioneel effect hebben. Je kunt het onderscheid tussen de kleuren en patronen van het product gebruiken om de manier van segmenteren van papieren en documenten bij het ordenen te bepalen, door te kiezen voor de indeling naar kleuren.

Deze manier van ordenen maakt het veel gemakkelijker om de dossiers te bekijken en terug te vinden in mappen, laden of kasten, bijvoorbeeld.

(Bron van het hoofdbeeld: Readyelements / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies