Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Een Opklapbed is veelzijdig. Het is een modern meubelstuk in huis. Door zijn onopvallende vormgeving is het niet opvallend dat er een bed in de kast staat. Als logeerbed vindt een Opklapbed zijn plaats in elke kamer, maar het kan ook dagelijks als gewoon bed gebruikt worden.

Met onze Opklapbed test 2021 willen we je helpen het beste Opklapbed voor jou te vinden. We hebben verschillende modellen Opklapbedden met elkaar vergeleken en de respectieve voor- en nadelen op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
Belangrijk om te weten

  • Een Opklapbed biedt je voldoende ruimte voor overnachtende gasten. Het is een goed alternatief voor uitschuifbare sofa’s of opblaasbare matrassen.
  • Opklapbedden zijn er in alle populaire maten, van een jeugdbed tot een tweepersoonsbed.
  • Uitgelezen Opklapbedden hebben extra voorzieningen. Je kunt kiezen of je een bank of een bureau aan de buitenkant wilt als het bed neergeklapt is.

Beste Opklapbed: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke Opklapbedden. De criteria die je kunt gebruiken om de Opklapbedden met elkaar te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat belangrijk is bij de afzonderlijke criteria.

Maat

Als je tot een Opklapbed besluit omdat er door plaatsgebrek geen ander bed in je kamer past, is de maat van de kast en het bed erg belangrijk. Opklapbedden zijn er meestal in drie standaardmaten.

Kinderen hebben nog niet zo’n groot bed nodig als volwassenen. Een bed van 90×200 cm is geschikt voor hen. Een iets groter bed zou geschikt zijn als logeerbed.

De afmetingen 120×200 cm maken het mogelijk dat er in geval van nood twee mensen op kunnen slapen. Het is voldoende voor één persoon. Voor twee personen moet minstens een 140×200 cm maat genomen worden, beter nog een 160×200 cm, zodat iedereen voldoende ruimte heeft voor een langere tijd.

Uitrusting

Opklapbedden worden altijd met een lattenbodem geleverd. Bij het bestellen kun je bij sommige fabrikanten verschillende lattenbodems kiezen.

Als je een matras moet kopen voor bij het bed, moet je erop letten dat de matras een maximale hoogte heeft.

Afhankelijk van de aanbieder is een matras bij de levering inbegrepen of moet apart gekocht worden. Als je een geschikt matras moet kopen, moet je ervoor zorgen dat je de maximale hoogte van het matras kent voor je het koopt.

De hoogte van de matras is aangegeven op het opklapbed. Kies je een te hoge matras, dan kun je het bed niet meer dichtmaken. Een ander criterium voor de juiste matras is of het een uitklap- of uitschuifbaar bed is.

Bij de uitklapbare versie moet de matras stug zijn, zoals een koudschuim of verende matras. Bij een uitschuifbaar bed moet het een koudschuim of latex matras zijn. Deze zijn wat flexibeler.

Materiaal

Vooral als het Opklapbed in een open ruimte wordt geplaatst, mag het visueel niet opvallen. Er zijn nu ontelbare ontwerpen van Opklapbedden, van modern tot rustiek.

Een populair materiaal is hout, houtlook of hoogglans look. KleerOpklapbedden zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als gewone bedden. Bruintinten, zoals hout, of wit in hoogglans of mat zijn populair.

Extra voorzieningen

KleerOpklapbedden kunnen met veel extra voorzieningen gekocht worden. Afhankelijk van wat je verder in de kamer nodig hebt, kun je een geïntegreerde bank met een opklapbed kopen.

Wil je iets comfortabelers, dan kun je een opklapbed kopen dat met een druk op de knop uitklapt en weer opklapt. De vouwfunctie wordt elektronisch bediend met een afstandsbediening.

Als je niet veel ruimte hebt in de kamer of in de flat in het algemeen, is een opklapbed met extra bergruimte ideaal. Je kunt allerlei dingen in de kast opbergen. Planken in de kleerkast bieden extra bergruimte.

Het is ook mogelijk om een kantoor en slaapkamer of logeerkamer in één kamer te combineren. Er zijn Opklapbedden die met een ingebouwde tafel komen.

Shopgids Opklapbed: Alles wat je moet weten

In het volgende willen we graag de belangrijkste vragen beantwoorden die je over Opklapbedden kunt hebben. We hebben de vragen voor je uitgezocht en zullen ze binnenkort beantwoorden. Als je de gids doorgelezen hebt, ken je alle essentiële achtergrondinformatie over opklapbeds.

Wat is een opklapbed en voor wie is het geschikt?

Bij een opklapbed worden de matras en de lattenbodem in een kast opgeborgen. Het bed en de kleerkast vormen één geheel. Dit is een ruimtebesparende versie van een bed.

Hiermee kun je het bed overdag opbergen, zodat het beddengoed op het bed blijft liggen en er ruimte vrijkomt. Een opklapbed is onopvallend en past perfect in een kamer.

Een opklapbed is bijzonder geschikt voor mensen met kleine flats.

Een Opklapbed is geschikt voor mensen met kleine flats. Het is ideaal voor bezoekende gasten, want met een eenvoudige handgreep klap je het bed uit. De garderobekast kan gekozen worden in verschillende kleuren en materialen die bij elke kamer passen. De garderobe valt niet op. Het bed heeft een lattenbodem en biedt comfortabel slapen.

Schrankbett-1

Een Opklapbed is voor bezoekende gasten een veel comfortabeler optie dan een eenvoudige matras. Het Opklapbed is een volledig functioneel bed met lattenbodem en comfortabele matras.
(Image source: Moriah Leynes / Unsplash)

Welke soorten Opklapbedden zijn er?

Als je een opklapbed koopt, zijn er verschillende soorten te koop. Afhankelijk van hoeveel vrije ruimte je in de kamer hebt, kies je een opklapbed dat in de hoogte omhoog of in de breedte omlaag gaat.

Dit heet een verticaal of horizontaal opklapbed. De volgende tabel bespreekt de voor- en nadelen van de verschillende opklapbare Opklapbedden, en van een derde variant, het uitschuifbare Opklapbed.

Soort bed Voordelen Nadelen
Verticaal opklapbaar Opklapbed Klapt uit in de kamer als het in de lengte groeit. Het bed is geschikt voor weinig vrije ruimte aan de muur. Als je meubels in de buurt hebt staan, moet je die weghalen als je het bed uitklapt.
Horizontaal opklapbaar opklapbed Klapt uit aan de langste kant. Dit vraagt wat meer vrije ruimte op de muur. Als je een kleine kamer hebt, is er geen plaats voor een kledingkast van ongeveer 2 meter lang.
Uitschuifbaar Opklapbed Het bed schuift uit de kast. Dit bespaart nog meer ruimte Als de batterij leeg is of het ingewikkelde mechanisme defect is, werkt niets.

Afhankelijk van hoe je kamer is ingedeeld en hoeveel vrije ruimte je hebt, kun je een opklapbed kiezen. Als je minder muurruimte hebt, kies dan een verticaal opklapbed. Als je veel vrije muurruimte hebt, is een horizontaal opklapbed meer geschikt.

Schrankbett-2

Een hoogslaper biedt je verschillende manieren om ruimte te besparen. Je kunt er een tafel onder zetten, planken of zelfs een tweede bed. Je hebt veel bergruimte met een hoogslaper.
(Image source: cfesd /Pixabay)

Welke alternatieven zijn er voor een opklapbed?

Als je geen opklapbed voor je gast wilt kopen, is er een opblaasbaar matras als alternatief. Een andere optie voor kleine kamers zijn hoogslapers waaronder je tafels of planken kunt zetten.

Product Kenmerk van het product
Hoogslaper Onder een hoogslaper kun je een tafel of planken plaatsen, die veel bergruimte bieden. Een hoogslaper is perfect voor kleine kamers en is functioneel.
Opblaasbare matras De matras heeft een geïntegreerd systeem dat de matras automatisch met elektriciteit opblaast. Als het bed niet meer nodig is, laat je de lucht eruit en kun je het opklappen.

Welke matras is geschikt voor een opklapbed?

Bij het kopen van een matras voor een opklapbed moet je letten op de hoogte van het matras. Als de matras te hoog ligt, kan het bed niet opgevouwen worden. Let bij het kopen van een opklapbed op de informatie over de hoogte van het matras.

Als je een uitklapmatras hebt, zorg dan voor een stijver matras, zoals een koudschuim of een springveer matras.

Samenvatting

Een opklapbed heeft vele functies. Als logeerbed kun je het snel opbergen en de kast valt niet op. Als je een kleine kamer hebt, kun je het bed overdag opklappen en je meubels verplaatsen naar de kamer die je nodig hebt voor dagelijkse taken. Voor kinderen is een opklapbed geweldig omdat het in opgevouwen toestand veel speelruimte in de kamer vrijmaakt.

Of het nu voor overnachtende gasten is of voor permanent gebruik, een opklapbed biedt je vele mogelijkheden. Met zijn moderne afwerking ziet de kast er bijzonder chic uit en wordt hij aangezien voor een gewone kleerkast.

Foto bron: ??????/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies