Last updated: 19-08-2021

How we pick our products

16Products analyzed

19Hours invested

3Studies researched

81Comments collected

Welkom bij Sweethome Nederlands! Je gezicht schoon houden en er goed uitzien zijn tegenwoordig twee belangrijke doelen voor veel mensen. Een apparaat dat hierbij kan helpen is een neustrimmer.

Neustrimmers zijn er in handbediende en elektrische versies. Er zijn voordelen en nadelen aan elk van beide, maar ze doen allebei heel goed wat ze moeten doen. We praten hier meer over in de volgende regels.

Weet je hoe je de beste neustrimmer voor je behoeften kunt kiezen? Weet je wat dit apparaat nodig heeft om perfect te werken? Blijf bij ons en al je vragen worden in dit artikel beantwoord!
Belangrijk om te weten

  • Hoe goed het trimmen van de neusharen ook is voor de esthetiek en de hygiëne, ga nooit te diep of vernietig de vacht helemaal. Er is een reden waarom het bestaat!
  • Er zijn handmatige en elektrische tondeuses, elk type met zijn eigen kenmerken. Bijna altijd zijn ze multifunctioneel, niet beperkt tot de neus alleen.
  • De handmatige tondeuse is het goedkoopst, maar is ook minder praktisch en sneller. De prijsklasse voor de elektrische modellen is veel hoger.

Beste neushaartrimmer: Onze selectie

Er zijn enkele uitstekende neustrimmers op de Braziliaanse markt. We hebben er een paar uitgekozen die je zeker niet in de steek zullen laten, of ze nu andere functies hebben of niet.
We hebben deze modellen hieronder op een rijtje gezet en over elk iets meer uitgelegd.

Koopgids

Je weet toch al dat het hebben van een neushaartrimmer heel belangrijk is voor je schoonheid en hygiëne?

Dus nu is het tijd om het te hebben over de belangrijkste voor- en nadelen van deze apparaten, en over wat de verschillen tussen de modellen zijn.

Imagem mostra a face de um homem em close-up.

Je neushaar goed getrimd houden is belangrijk voor je persoonlijke esthetiek. (Bron: 401711/ Pixabay.com)

Wat is een neustrimmer en waarvoor wordt hij gebruikt?

Een neustrimmer is een handmatig, elektrisch of op batterijen werkend apparaat dat helpt bij de gezichtshygiëne. Het heeft mesjes waarmee je ongewenst overtollig haar kunt verwijderen en het helpt ook bij de esthetiek.

Veel neustrimmers zijn multifunctioneel. Ze kunnen ook op de oren en wenkbrauwen gebruikt worden. Het gebruik van deze apparaten is vrij eenvoudig, je hoeft alleen maar op een knop te drukken en het naar de gewenste plek te brengen.

Een andere optie, speciaal voor mannen die een baard laten groeien, zijn de apparaten van het type “multigroom”, met verschillende mesjes die verwisseld kunnen worden afhankelijk van de te trimmen zone van het gezicht (snor, sik, neus, wenkbrauwen, enz.). De kosten zijn hoger.

Wist je dat neusharen niet voor niets bestaan?

Ze werken als een filter voor de lucht die ons lichaam binnenkomt, en voorkomen dat onzuiverheden en microben onze longen bereiken.

Verwijder neusharen daarom nooit helemaal. Bijsnoeien is aan te bevelen, maar niet op een diepe manier. Ze zijn nodig en zijn er om een belangrijke reden voor je gezondheid.

Wat zijn de voor- en nadelen van een neustrimmer?

Er zijn andere manieren om neushaar te trimmen. We kunnen bijvoorbeeld denken aan een schaar en een pincet, voorwerpen die in het dagelijks leven uiteenlopende functies hebben.

De belangrijkste voordelen van de trimmer zijn comfort en praktische bruikbaarheid. Het proces ermee zal pijnloos zijn, anders dan met een pincet, en de snelheid zal veel groter zijn dan met een schaar. Als je niet veel tijd hebt om aan het proces te wijden, is dit de beste optie.

Aan de andere kant is een trimmer een apparaat voor specifiek gebruik, terwijl een schaar verschillende andere toepassingen kan hebben. De kosten zijn hoger en er is behoefte aan onderhoud, bijvoorbeeld het vervangen of opladen van de batterijen.

Een ander probleem is dat er minder controle is over welke haren geknipt worden: met een schaar of pincet is het veel gemakkelijker om direct naar de “escapees” te gaan, diegenen die je op het moment lastig vallen, en ze te elimineren. De trimmer doet zijn werk veel vollediger.

Kijk in de tabel hieronder naar de voor- en nadelen van de neushaartrimmer:

Advantages
  • Grotere snelheid om het haar te trimmen
  • Pijnloos en comfortabel proces
  • Minder agressief voor het lichaam en minder vatbaar voor besmetting
Disadvantages
  • Apparaat kan extra onderhoud nodig hebben, zoals batterijen vervangen of opladen
  • Hogere kosten
  • Minder controle bij het trimmen van het haar

Elektrische, handmatige of multigroom trimmer?

Als je eenmaal besloten hebt een trimmer aan te schaffen, is de volgende vraag welk type het meest zinvol is voor je behoeften.

De multigroom wordt, zoals we al zeiden, aanbevolen voor mannen die een lange baard laten staan. Het valt op door het aantal verschillende bladen en kammen, een voor elke streek van het gezicht. De prijs is veel hoger.

Een manuele trimmer daarentegen werkt niet zoals een schaar of een pincet. Het snijdt met een veersysteem dat lijkt op een papierperforator. Het vereist een grotere motorische coördinatie en verliest de voordelen van praktische bruikbaarheid en snelheid.

Er zijn echter mensen die last hebben van de trillingen van elektrische apparaten en zich gekieteld voelen door het proces. Handleidingen hebben deze problemen niet en zijn daarom in dit geval meer aan te bevelen.

We hebben ook een tabel gemaakt met de voordelen en aanbevelingen van elk van deze soorten:

Elektrische trimmer Handmatige trimmer Multigroom
Voordelen Snelheid, comfort, gebruiksgemak Elimineert het kriebelende gevoel van de elektrische trimmer, minder agressief dan een schaar en pincet Het is een complete set met specifieke mesjes voor elke streek van het gezicht
Aanbeveling Mensen die hun neushaar getrimd willen houden zonder tijd aan het werk te besteden Mensen die een specifiek voorwerp willen om hun neus te trimmen maar geïrriteerd zijn door het kriebelende gevoel van het elektrische model hx Mensen die een lange baard laten groeien en die getrimd willen houden, niet alleen hun neushaar

Hoeveel kost een neustrimmer?

Elke categorie neustrimmers is in een bepaalde prijsklasse. De handgeschakelde zijn het goedkoopst.

Omdat de elektrische het meest op de markt zijn, maken ze ook de grootste variatie door. Kleine, draagbare modellen kunnen heel goedkoop zijn, maar de waarden kunnen, afhankelijk van het merk en de functies.

Waar koop je een neustrimmer?

Apotheken, supermarkten, cosmeticawinkels, kapperszaken. Er zijn veel plaatsen die modellen neustrimmers zullen aanbieden. Zelfs in kleine steden zou je ze gemakkelijk moeten kunnen vinden in de hierboven genoemde handelszaken.

Als je liever via internet koopt, raden we je het Braziliaanse Amazon aan. Andere goede opties zijn Amazon International en Mercado Livre. Kijk ook eens op de websites van de grote drogisterijketens, die vrij rijk zijn aan dit soort artikelen.

Koopcriteria: hoe neushaartrimmers

vergelijken
Er zijn een paar categorieën waarmee je rekening kunt houden voor je een neushaartrimmer kiest. We sommen de belangrijkste hieronder op:

We leggen elk van deze hieronder meer in detail uit.

Kracht en duurzaamheid

Je wilt waarschijnlijk een trimmer die lang meegaat, zodat je niet binnen korte tijd een nieuwe hoeft te kopen. Het is dus belangrijk dat het van kwaliteitsmateriaal gemaakt is. Roestvrij staal is een prima optie.

Kijk ook of je trimmer waterbestendig is. Daardoor kun je hem in bad gebruiken of hoef je je geen zorgen te maken over eventueel contact met natte plekken. Behalve tot duurzaamheid draagt deze eigenschap ook bij tot de praktische bruikbaarheid van het product.

Draagbaarheid

Wil je je trimmer meenemen op reis of andere afspraken buitenshuis? Dan zijn de afmetingen belangrijk. Er zijn enkele veel kleinere modellen, die al met deze bedoeling ontworpen zijn.

Controleer of de gekozen trimmer in je handtas of tas past. De bedoeling van het apparaat is al om praktisch nut te brengen in een handeling van dagelijkse persoonlijke verzorging, en het zal nog beter zijn als het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is!

Extra artikelen

Sommige trimmers worden geleverd met een groot aantal extra artikelen. Enkele zijn van het grootste belang: batterij-oplader (voor op batterijen werkende modellen), batterijen (voor op batterijen werkende modellen) en mesjes voor elk gebied dat het moet bestrijken.

Er is ook een beschermhoesje voor het mesje, dat de duurzaamheid verhoogt, een draagkoffer, kammen en een organiseerkoffer. Dit alles maakt het je gemakkelijker voor het product te zorgen en je hoeft je niet zo gauw zorgen te maken over de aanschaf van een nieuwe.

Imagem mostra uma pessoa usando um aparelho para aparar pelos da cabeça de um homem.

Sommige tondeuses zijn multifunctioneel en hebben messen voor verschillende delen van het gezicht. (Bron: Firza Pratama/ Unsplash.com)

Power

In de categorie elektrische trimmers zijn er elektrische trimmers op batterijen, op accu’s of op stekkers. Ga na welke je koopt en of dit de optie is die het beste bij je behoeften past.

Batterij- of insteekmodellen moeten een voltage hebben dat compatibel is met je stad. Als je veel reist en van plan bent het apparaat mee te nemen, is het ideaal een bivolt trimmer te kiezen.

(Zichtbare afbeelding bron: lightfieldstudios/ 123rf.com)

Reviews