Laatst bijgewerkt: 28-09-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Als je nieuwe keukenapparatuur overweegt, of in elk geval een nieuwe kookplaat, kom je bij je onderzoek zeker inductiekookplaten van Miele tegen. Miele inductiekookplaten bekoren door hun tijdloos design, intuïtieve bediening en ultrasnelle verwarming. Miele biedt diverse modellen met verschillende functies.

Met onze grote Miele inductiekookplaat test 2021 willen we je nader kennis laten maken met inductiekookplaten van Miele. Hier vind je belangrijke informatie over de verschillende soorten inductiekookplaten en de factoren waarmee je rekening moet houden voor je tot aanschaf overgaat. Dit moet je in staat stellen de juiste Miele inductiekookplaat voor je te vinden.
Belangrijk om te weten

 • Miele staat bekend om het moderne ontwerp en de hoogwaardige afwerking van zijn inductiekookplaten. De serie omvat een groot aantal modellen in verschillende maten en met verschillende functies.
 • Met een inductiekookplaat van Miele kun je snel en gemakkelijk eten bereiden. De plaat warmt niet op tijdens het koken. Miele inductiekookplaten vormen daarom weinig risico en zijn ideaal voor gezinnen met kinderen.
 • Miele biedt inductiekookplaten met voorgedefinieerde zones, modellen met geïntegreerde rookafzuiging en full-surface inductie. De varianten verschillen vooral in flexibiliteit en gemak.

Beste miele inductie kookplaat: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Miele inductiekookplaat koopt

Wat is een Miele inductiekookplaat?

Op het eerste gezicht lijkt een Miele inductiekookplaat op een keramische kookplaat.

In de regel is het oppervlak ook van glaskeramiek. De kookplaat is meestal gevat in een roestvast stalen frame en heeft tussen vier en zes gemarkeerde kookzones. Miele biedt echter ook frameloze inductiekookplaten en inductiekookplaten met een volledig oppervlak.

Miele Induktionskochfeld-1

Je herkent pannen die geschikt zijn voor inductie aan het inductiesymbool op de onderkant van het kookgerei. Het symbool toont een vierkant met drie draadspoelen in het midden.
(Image source: pixabay.com / Bruno /Germany)

Het verschil tussen een inductiekookplaat en een keramische kookplaat zit in de technologie. Op de inductiekookplaat zitten onder het oppervlak platte inductiespoelen van koperdraad, die bij inschakeling een elektromagnetisch veld opwekken. Zodra je er een inductie-compatibele pan op zet, warmt de basis op omdat hij de energie van het magnetisch veld omzet in warmte. Bij een keramische kookplaat daarentegen warmt de kookplaat zelf op.
Wat is de

prijsklasse van Miele inductiekookplaten?

Miele biedt inductiekookplaten met diverse functies in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van het model kost een Miele inductiekookplaat tussen 900 en 3300 euro. Voor inductiekookplaten met geïntegreerde dampafzuiging moet je iets meer betalen dan voor eenvoudiger modellen zonder dampafzuiging.

Wat onderscheidt Miele inductiekookplaten van andere fabrikanten?

Miele is een van de grootste en bekendste fabrikanten van inductiekookplaten. Hoewel de toestellen relatief duur zijn in aanschaf, maken ze altijd indruk door hun goede kwaliteit. Miele biedt een uitgebreide serie inductie-units in diverse maten en uitvoeringen. Dit is niet het geval bij veel andere fabrikanten van inductiekookplaten.

Het bedrijf is bekend om de talrijke geavanceerde functies van zijn inductiekookplaten. Zo kunnen inductiekookplaten met TwinBooster het vermogen van twee kookzones in één bundelen. Zo kun je niet alleen snel koken, maar bespaar je ook energie.

Miele biedt zijn klanten ook individuele configuraties aan. Of je nu een los in de keuken geïnstalleerde inductiekookplaat wilt of een bakplaat met inductie – Miele maakt je droomopstelling mogelijk.

Waar kan ik Miele inductiekookplaten kopen?

Miele inductiekookplaten zijn verkrijgbaar bij onafhankelijke winkeliers. Gespecialiseerde elektronicawinkels en winkels in huishoudelijke apparatuur hebben ze meestal in voorraad. Meubelzaken bieden ook vaak Miele inductiekookplaten aan als onderdeel van hun keukenplanning.

Het Internet biedt een ruime keuze aan Miele inductiekookplaten. Miele heeft een eigen online winkel voor de verkoop van huishoudelijke apparaten. Maar je kunt Miele inductiekookplaten ook kopen bij “Amazon” of online postorderbedrijven zoals “Otto”, “Universal” en “Quelle”.

Wat zijn de voor- en nadelen van Miele inductiekookplaten?

Een Miele inductiekookplaat kenmerkt zich door zijn snelheid van verwarmen. Je kunt voedsel veel sneller opwarmen dan met een keramische kookplaat. In slechts vijf minuten kun je 1,5 liter water aan de kook brengen. Sommige Miele modellen zijn uitgerust met de TwinBooster functie, die het water nog sneller verwarmt.

Met een Miele inductiekookplaat kook je niet alleen sneller, maar bespaar je ook energie. Om het koken efficiënter te maken, zijn de meeste Miele inductiekookplaten voorzien van een praktische potmaatherkenning. De inductiekookplaat herkent het oppervlak van je kookpot en geeft de warmte precies aan dit oppervlak af. Er zijn geen uitstekende warmteranden zoals bij een keramische kookplaat.

Miele Induktionskochfeld-2

Vergeleken met andere kookplaten kun je met een inductiekookplaat tussen 20 en 30 procent op de elektriciteitskosten besparen.
(Image source: pixabay.com / Werner Heiber)

Omdat de inductiekookplaat van Miele niet de kookplaat maar het kookgerei zelf verwarmt, is de kookplaat meteen weer koud als hij wordt uitgezet. Pas bij langere verhitting geeft het kookgerei warmte af aan de kookplaat. Het risico op verwondingen door brandwonden op de kookplaat is zeer gering. Inductiekookplaten van Miele zijn daarom minder gevaarlijk voor kinderen dan andere kookplaatvarianten.

Omdat de plaat van je Miele inductiekookplaat zelf koud blijft, zullen etensresten minder snel verbranden. Het gebruik van een metalen schraper is meestal overbodig bij Miele inductiekookplaten. Als er ooit saus of vet op de inductiekookplaat druppelt, kun je het er later gewoon afvegen met een vochtige doek.

Een ander voordeel is dat je je Miele inductiekookplaat heel precies kunt bedienen. Als je de temperatuur iets verlaagt, merk je dat meteen in de pan. Kokend water stopt onmiddellijk met koken als je de regelknop op nul zet.

Voordelen
 • Snel opwarmen
 • Energiezuinig dankzij automatische panherkenning
 • Minder gevaar voor verwondingen
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Nauwkeurige bediening
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Speciaal kookgerei en toebehoren
 • Niet voor mensen met pacemakers
 • Onaangename geluiden

Waar voordelen zijn, zijn er echter meestal ook nadelen. Miele staat voor goede kwaliteit, maar dat zie je ook terug in de prijs. Miele inductiekookplaten zijn niet bepaald goedkoop in aanschaf. Als je ook nog kookgerei moet kopen dat geschikt is voor inductie, ben je al gauw enkele honderden of zelfs meer dan duizend euro kwijt.

Behalve speciaal kookgerei heb je ook geschikt kookgerei voor een inductiekookplaat nodig.

Om op je Miele inductiekookplaat een wisselend magnetisch veld op te wekken, heb je niet alleen veel nieuwe potten en pannen van magnetiseerbaar materiaal nodig. Je moet geen metalen lepels of ander metalen kookgerei gebruiken om in te roeren. Dit kan magnetische lekstromen veroorzaken die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Zoals alle inductiekookplaten produceren ook die van Miele een laag zoemend of zelfs tjilpend geluid bij het koelen van de elektronica. Deze geluiden zijn hoorbaar voor huisdieren en kunnen hen afschrikken of van streek maken. Mensen met pacemakers moeten bijzonder voorzichtig zijn bij het gebruik van een inductiekookplaat. Door de inductie kan de pacemaker zijn ritme verliezen.

Welke alternatieven zijn er voor een Miele inductiekookplaat?

Een Miele inductiekookplaat is niet per se de juiste keuze voor jou. Ook Miele heeft goede alternatieven in zijn assortiment. Behalve inductiekookplaten produceert en verkoopt de fabrikant ook gaskookplaten en elektrische kookplaten. De volgende tabel geeft je een overzicht van de verschillende kookplaatvarianten en hun belangrijkste voor- en nadelen.

Variant Voordelen Nadelen
Maakt korte kooktijden mogelijk, Stelt de temperatuur traploos en nauwkeurig in, Zijn populair bij hobbykoks, Gas veroorzaakt geen schadelijke stoffen Gasaansluiting of gasfles vereist, Hoog risicopotentieel zoals brandwonden of vergiftiging met kooldioxide
Elektrische kookplaten Kan zonder problemen worden schoongemaakt, Geeft warmte aan door een rode gloed, Zijn ideaal voor huur- of studentenflats Oppervlak krast gemakkelijk, Gevaar voor brandwonden door verhitte kookzone, Reageren slechts zeer langzaam op regelgeving

Gaskookplaten

Gaskookplaten zijn populair bij hobbykoks. Ze waarderen de vele voordelen, zoals een snelle kooktijd, precieze warmteregeling en laag energieverbruik. De open vlammen van een gaskookplaat zijn perfect om heet te bakken, zoals in een wok, en scheppen ook een gezellige sfeer in de keuken.

Je hebt echter een gasaansluiting of een gasfles nodig om het te bedienen. Een gaskookplaat is niet zo gemakkelijk schoon te maken als een keramische kookplaat. Voor grondig schoonmaken moet je de pansteun verwijderen. Koken met een open vlam kan gevaarlijk zijn, bv. brandwonden. Bovendien moet je altijd voor voldoende ventilatie zorgen, want bij koken met gas ontstaat kooldioxide.

Miele biedt gaskookplaten aan die met elektronica zijn uitgerust. Deze modellen hebben voorzieningen die nog meer veiligheid en gemak bieden. Met QuickStart kun je gaskookplaten bijzonder snel en gemakkelijk aanzetten. Dankzij GasStop&ReStart wordt de vlam automatisch opnieuw ontstoken als hij uitvalt.

Elektrische kookplaten

CERAN is eigenlijk de beschermde merknaam van SCHOTT AG voor optisch glas.

Elektrische kookplaten worden ook wel keramische kookplaten genoemd. De verwarming van een elektrische kookplaat gebeurt door verwarmingselementen onder het glaskeramiek. Je merkt het aan de manier waarop de kookzone gloeit. Elektrische kookplaten zijn perfect voor goedkope overgangskeukens, bijvoorbeeld in een huurflat. Ze zijn betrekkelijk goedkoop in aanschaf en gemakkelijk schoon te maken. Daarom worden elektrische kookplaten veel gebruikt.

Met een elektrische kookplaat warmt het actieve kookgedeelte zelf flink op. Je mag het niet aanraken of in contact komen met gemakkelijk brandbare voorwerpen. Een ander nadeel is de relatief lange reactietijd van de elektrische kookplaat als je de warmte regelt. Bovendien is het oppervlak erg gevoelig voor krassen.

Miele biedt elektrische kookplaten aan in verschillende frame-ontwerpen en met verschillende bedieningsfilosofieën. Afhankelijk van het model kun je de vermogensniveaus ofwel klassiek instellen met een tuimelknop, ofwel met behulp van een numerieke rij. Dankzij Miele’s innovatieve ExtraSpeed technologie kun je veel tijd besparen tijdens het koken. Modellen met ExtraSpeed van Miele zijn de snelste elektrische kookplaten ter wereld (vanaf januari 2015).

Miele Induktionskochfeld-3

Inductiekookplaten zien er net zo uit als elektrische kookplaten. Je herkent elektrische kookplaten aan de rode gloed als ze ingeschakeld zijn.
(Image source: pixabay.com / congerdesign)

Zoals je ziet zijn er bij Miele prima alternatieven voor inductie te koop met gaskookplaten en elektrische kookplaten. Naast Miele zijn bekende fabrikanten van inductiekookplaten onder meer Bosch, Neff, Siemens en AEG. Maar ook fabrikanten als Oranier of Smeg duiken steeds vaker op in verband met inductiekookplaten.

Besluit: Welke soorten Miele inductiekookplaten zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een Miele inductiekookplaat wilt kopen, kun je kiezen uit drie verschillende soorten. Dit zijn de volgende soorten

 • Miele inductiekookplaten met voorgedefinieerde zones
 • Miele inductiekookplaten met vrije zones
 • Miele inductiekookplaten met geïntegreerde dampafzuiging

In de volgende beschrijvingen leggen we de verschillen uit, en hun voor- en nadelen.

Miele inductiekookplaten met voorgedefinieerde zones

Miele biedt inductiekookplaten waarmee je alleen op voorgedefinieerde kookzones kunt koken. Dit zijn vier tot zes cirkelvormige kookzones voor verschillende potmaten, braadzones of PowerFlex kookzones die voor beide gebruikt kunnen worden. Miele biedt inductiekookplaten met voorgedefinieerde kookzones in verschillende breedtes tussen 40 en 90 centimeter.

Voordelen
 • Goedkoper dan inductiekookplaten met een volledig oppervlak
 • Verkrijgbaar in verschillende toestelbreedtes
Nadelen
 • Geen flexibele plaatsing van de kookpot

Miele heeft verschillende modellen inductiekookplaten met voorgedefinieerde kookzones met verschillende functies in zijn assortiment. Deze modellen zijn over het algemeen minder duur dan Miele full-surface inducties, maar ze hebben wel een nadeel. Je kunt je potten en pannen niet flexibel op de kookplaat zetten, maar moet je aan de kookzones houden.

Miele inductiekookplaten met vrije zones

Miele’s inductiekookplaten met een volledig oppervlak zijn innovatief en handig. Er zijn geen voorgedefinieerde kookzones. Je kunt je kookgerei overal op het hele kookoppervlak plaatsen. Speciale sensoren detecteren waar een pan staat en activeren dan de kookplaat op het juiste punt. Je kunt tot zes potten, pannen en braadpannen apart plaatsen. Miele inductiekookplaten met een volledig oppervlak zijn verkrijgbaar in verschillende toestelbreedtes.

Voordelen
 • Flexibele plaatsing van kookgerei
 • Automatische panherkenning
 • Afhankelijk van het model veel ruimte voor potten, pannen en braadpannen
Nadelen
 • Duurder in aanschaf
 • Vaak onderhoudsgevoeliger dan met afgebakende kookzones

Zoals je ziet is het gebruik van inducties met een volledig oppervlak van Miele bijzonder innovatief en handig. Een van de negatieve aspecten is de relatief hoge aanschafprijs van Miele inductiekookplaten met vrije zones. Anderzijds zijn inductiekookplaten met een volledig oppervlak in het algemeen ook wat onderhoudsgevoeliger.

Miele inductiekookplaten met geïntegreerde dampafzuiging

Behalve eenvoudige inductiekookplaten biedt Miele ook modellen met geïntegreerde dampafzuiging. De eerste zijn goedkoper in aanschaf dan een inductiekookplaat met een afzuigventilator. De combinatie-units zijn echter ruimtebesparender en belemmeren het gezichtsveld niet in vergelijking met een afzuigkap aan het plafond.

Voordelen
 • Ruimtebesparende afzuigventilator geïntegreerd
 • Automatische regeling van ventilatorsnelheden
Nadelen
 • Duurder dan eenvoudige inductiekookplaten

Miele’s assortiment omvat zowel modellen met roestvrijstalen frames als zonder frames. Met verzonken afzuigkappen kun je kookgerei gemakkelijk en zonder hindernissen rond de kookplaat bewegen. De afzuigkap en de kookplaat communiceren met elkaar via [email protected] De kookplaat geeft de instellingen door aan het elektronische systeem van de afzuigkap, dat automatisch de ventilatorsnelheden regelt.

Aankoopcriteria: Gebruik deze factoren om inductiekookplaten van Miele te vergelijken en te evalueren

Miele biedt inductiekookplaten in verschillende uitvoeringen aan. Je kunt de afzonderlijke productvarianten onderscheiden aan de hand van de volgende criteria:

De volgende alinea’s leggen uit wat belangrijk is bij de afzonderlijke criteria.

Bediening

Miele’s inductiekookplaten zijn gemakkelijk en intuïtief te bedienen. De basisinstellingen, zoals de reactiesnelheid van de sensortoetsen, kunnen aan je eigen behoeften aangepast worden. Je kunt kiezen uit verschillende bedieningsmethoden, afhankelijk van het type en de grootte van de kookplaat. Mogelijke bedieningsmogelijkheden voor Miele inductiekookplaten zie je hieronder

 • Toggle control: Met de beproefde toggle control kun je snel en intuïtief vermogensniveaus en tijden instellen. Elke kookzone wordt met een aparte knop bediend.
 • SmartSelect: Met SmartSelect kun je via een sensor snel en gemakkelijk vermogensniveaus en tijden instellen. Je bedient elke afzonderlijke kookzone via een gele rij cijfers met achtergrondverlichting, die steeds gemakkelijk af te lezen zijn.
 • SmartSelect White: De verbetering van SmartSelect White ten opzichte van SmartSelect is het witte, bijzonder contrastrijke lettertype. Dit maakt het aflezen van de display nog comfortabeler voor je.
 • ComfortSelect: Met ComfortSelect kun je ook alle kookzones en vermogensstanden kiezen via een centrale rij cijfers. De extra functies staan direct boven de rij cijfers, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken. Je kunt hier ook snel en gemakkelijk de timertijden instellen.
 • EasySelect: Met EasySelect concentreer je je op de belangrijke dingen. Je bedient alle kookzones en vermogensstanden via een centrale rij cijfers. De werking is alleen geconcentreerd op de essentiële functies.

Miele inductiekookplaten kunnen zowel met knoppen als met sensorknoppen bediend worden. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Vuil kan zich op de knoppen ophopen. Als je de sensortoetsen met vette vingers bedient, verschijnen ze vaak als hinderlijk. Sensorbesturingen worden steeds populairder. Miele installeert ze steeds vaker in inductiekookplaten.

Maat

Een belangrijk beslissingscriterium bij de aanschaf van een Miele inductiekookplaat kan ook de maat zijn. Houd bij je keuze rekening met de beschikbare ruimte in je keuken, en ook met hoeveel en hoe regelmatig je kookt. Miele biedt inductiekookplaten met voorgedefinieerde en vrije zones in drie verschillende maten.

Benaming Grootte Aantal kookzones
De klassieker Toestellen met een breedte van circa 60 cm Vier kookzones
Voor meer comfort Toestellen van circa 75 cm breed Vier tot zes kookzones
Maximaal royaal Toestellen met een breedte van circa 90 cm Vier tot zes kookzones

Design

Design kan ook een doorslaggevende factor zijn bij de keuze van een Miele inductiekookplaat. De Duitse fabrikant produceert kookplaten niet alleen in verschillende maten, maar ook in verschillende uitvoeringsvarianten. Hieronder tonen we de mogelijkheden die Miele biedt op het gebied van de uitvoering van inductiekookplaten.

Glazen kookplaten zonder omlijsting
Miele biedt twee verschillende varianten van glazen kookplaten zonder omlijsting. Glazen kookplaten kunnen vlak in het werkblad worden ingebouwd of zonder lijst worden gemonteerd. Bij de eerste optie zijn er geen hinderlijke hoeken of randen in je kookgedeelte.

Glazenkookplaten met omlijsting
Miele beschermt glazen kookplaten vaak met een omlijsting van roestvast staal aan alle kanten. Je hebt de keuze uit verschillende frame varianten. Miele inductiekookplaten met rondom afgeschuinde randen springen bijzonder in het oog.

Design

Bij de aanschaf van een Miele inductiekookplaat kun je kiezen tussen een vrijstaand of een op het fornuis gemonteerd toestel. Velen kiezen voor het klassieke “kookstation”, met de kookplaat boven en de oven beneden. Als je last van je rug hebt, kun je misschien beter een oven op borsthoogte kiezen en de inductiekookplaat apart kopen. Je persoonlijke voorkeur bepaalt de soort oven.

Functies

Afhankelijk van het model en de prijsklasse zijn Miele inductiekookplaten met verschillende functies uitgerust. Hieronder presenteren we enkele van de vernieuwingen die op Miele inductiekookplaten verkrijgbaar zijn.

 • Timer: Een timer biedt je veel gemak. Je kunt de timer onafhankelijk van de kookplaatfuncties gebruiken of, afhankelijk van het model, zelfs een tijdsduur voor elke kookzone instellen. Als de tijd verstreken is, schakelt de kookplaat automatisch uit.
 • Oproepfunctie: Met deze functie is per ongeluk uitschakelen geen probleem meer. Als je de kookplaat binnen tien seconden weer activeert, zijn alle vermogensstanden en tijdinstellingen van voorheen weer beschikbaar.
 • Houd warm: Met deze functie kun je voedsel op een ideale manier warm houden, ongeacht de hoeveelheid. Voedsel wordt op de juiste temperatuur gehouden om op te dienen zonder aan te branden.
 • Stop & Go: De Stop & Go functie is praktisch en biedt meer veiligheid. Met een druk op de knop kun je alle kookzones terugschakelen naar vermogensniveau 1 als je de keuken even moet verlaten. Bij terugkeer kun je de eerder ingestelde vermogensniveaus weer activeren door opnieuw op de knop te drukken.
 • Veegbescherming: Met een druk op de knop kun je de werking van de kookplaat gedurende 20 seconden blokkeren om vuil te verwijderen. Alle instellingen blijven behouden.
 • Vergrendeling en startblokkering: De vergrendelingsfunctie voorkomt onbedoelde aanpassing van de gekozen vermogensniveaus terwijl je aan het koken bent. De inschakelblokkering daarentegen beschermt tegen ongewild of ongeoorloofd inschakelen. Het dient ook als kinderslot.

Behalve de hierboven genoemde functies zijn er nog veel meer technische voorzieningen die zorgen voor gemak en veiligheid bij het koken met een Miele inductiekookplaat. Hoe meer een Miele inductiekookplaat te bieden heeft, des te duurder is de aanschaf.

Wetenswaardigheden over Miele inductiekookplaten

Sinds wanneer maakt Miele inductiekookplaten?

In 1899 stichtten de technicus Carl Miele en de zakenman Reinhard Zinkann de firma in Herzebrock. Miele bracht zijn eerste inbouwovens en kookplaten op de markt in de jaren 1970. De firma paste het ontwerp aan aan de huidige keukenmeubelen en produceerde het in de Miele fabriek in Warendorf. In 1993 bracht de Duitse firma eindelijk de eerste inductiekookplaten op de markt.

Welke garantie krijg ik van Miele op mijn inductiekookplaat?

Op alle Miele inductiekookplaten krijg je gratis twee jaar fabrieksgarantie. Gedurende deze periode zal Miele bij een garantieclaim alle materiaal- en fabricagefouten gratis repareren. Voor veel toestellen is een garantie-uitbreiding verkrijgbaar. Tegen een passende vergoeding kun je de garantie voor je Miele inductiekookplaat verlengen tot vijf of tien jaar. In de volgende tabel staan de prijzen voor elke garantie-uitbreiding.

Duur garantieverlenging Prijs
Garantie voor vijf jaar 155 euro
Garantie voor tien jaar 339 euro

Je kunt de garantieverlenging binnen de volledige fabrieksgarantie van twee jaar afsluiten. Tijdens de verlengde garantieperiode worden je geen kosten aangerekend voor reparaties waarvoor je niet verantwoordelijk bent. De klantenservice van Miele biedt je snelle en betrouwbare hulp bij een reparatie.

Welke potten en pannen zijn geschikt voor mijn Miele inductiekookplaat?

Niet alle kookgerei kan op een inductiekookplaat gebruikt worden. Maar in de regel kunnen op een inductiekookplaat allerlei metalen potten of pannen met elektrische geleiding gebruikt worden. Idealiter gebruik je kookgerei met een ferromagnetische bodem die het magnetische veld aantrekt.

Je kunt zelf nagaan of je oude kookgerei geschikt is voor inductie.

Als een magneet aan de bodem van je pan blijft kleven, kun je hem voor je inductiekookplaat gebruiken.

Je herkent pannen die geschikt zijn voor inductie aan een symbool op de onderkant van het kookgerei. Het toont een vierkant met drie draadspiralen in het midden. Potten en pannen van gegoten aluminium, aluminium, roestvrij staal en koper zijn niet geschikt voor gebruik met een Miele inductiekookplaat. Kookgerei van geëmailleerd staal, ijzer en gietijzer, daarentegen, zijn goed geschikt.

Waar kan ik accessoires en schoonmaakmiddelen voor mijn Miele inductiekookplaat krijgen?

Je kunt accessoires en schoonmaakmiddelen voor je Miele inductiekookplaat rechtstreeks op de website van de fabrikant bestellen. Hier vind je pannen, bakpannen, braadpannen en wokpannen die geschikt zijn voor inductie, en ook speciale onderhoudsproducten voor je inductiekookplaat. Kies het product dat je wilt, betaal online en het wordt naar je huis gestuurd.

Accessoires voor je Miele inductiekookplaat zijn ook in de winkel verkrijgbaar. Je kunt er potten, pannen, braadpannen en ander kookgerei kopen in diverse maten die ook geschikt zijn voor gebruik met je Miele inductiekookplaat.

Hoe maak ik mijn Miele inductiekookplaat schoon?

Omdat inductiekookplaten niet het oppervlak zelf verhitten maar de bodem van het kookgerei, is schoonmaken meestal heel eenvoudig. Als er geen vuil op zit, is het voldoende het oppervlak schoon te maken met een vochtige microvezeldoek.

Als er iets overkookt, raden we je aan de Stop&Go functie op je Miele inductiekookplaat te gebruiken. Maak de plaat onmiddellijk en grondig schoon met een vochtige doek. Ga dan verder met koken met de Stop&Go functie.

Zelfs lichte vervuiling op je Miele inductiekookplaat kun je wegvegen met een vochtige microvezeldoek en eventueel een beetje afwasmiddel. Als alternatief kun je glasreiniger gebruiken. Een keramische pannenlikker is geschikt voor hardnekkig vuil.

Wie repareert Miele inductiekookplaten?

Miele biedt een eigen storings- en reparatieservice voor zijn toestellen. Om van deze dienst gebruik te maken, bezoek je de homepage van het bedrijf. Volg daar de aanwijzingen.

Als er een defect aan je Miele inductiekookplaat is, kun je hem meestal zelf repareren. Geef je foutcode of een trefwoord op in het zoekveld op de homepage onder het menu item Repair. Het zoekresultaat geeft je mogelijke oorzaken en informatie over hoe je het probleem kunt verhelpen.

Als je de storing niet zelf kunt verhelpen of als je inductiekookplaat kapot is, neem dan telefonisch contact op met de Miele klantendienst. Om het gesprek te kunnen voeren, moet je weten welk type toestel op je inductiekookplaat staat. Op de Miele website vind je instructies over hoe je het type toestel op je kookplaat kunt achterhalen.

Welke andere producten biedt Miele aan?

Miele produceert en verkoopt elektrische apparaten voor huishoudelijk en industrieel gebruik. Het productrepertoire van het merk is groot. Tot Miele’s bekendste producten behoren wasmachines, wasdrogers, vaatwassers en stofzuigers. Daarnaast fabriceert Miele ook fornuizen, ovens, kookplaten, pannenkappen, koffiezetapparaten, koelkasten en diepvriezers, strijksystemen en andere huishoudelijke apparaten.

Beeldbron: Khambubpha/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies