Laatst bijgewerkt: 11-04-2022

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

48Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

196Verzamelde opmerkingen

Een zonnebank is een apparaat dat ultraviolette straling uitzendt. Hij kan gebruikt worden om te bruinen of voor medische doeleinden, zoals de behandeling van psoriasis en eczeem.
Beste Ligstoelen: Onze selectie

Ligstoelen: Vaak gestelde vragen

Welke soorten zonnebanken zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten zonnebanken. De eerste is de traditionele, vrijstaande zonnebank die je in de meeste salons en kuuroorden ziet. Deze bedden hebben een groot glazen venster zodat je kunt zien hoe je zelf bruint, en ook een interne timer om je sessietijd te regelen (meestal 10-15 minuten). Veel mensen verkiezen deze omdat ze meestal goedkoper zijn dan andere opties en meer privacy bieden voor wie dat wil. Ze zijn ook meestal kleiner dan sommige van de nieuwere modellen, wat ze gemakkelijker te verplaatsen maakt als dat nodig is, of op te bergen als ze niet in gebruik zijn.

De tweede soort heet een “sunlounger” – dit is in wezen net een gewone stoel, maar met UV-lampen erin ingebouwd in plaats van kussens. Dit betekent dat er helemaal niet veel bediening op zit; ga gewoon zitten, zet de lichtschakelaar aan en ga je gang terwijl je bruin wordt. Sommige ligstoelen hebben binnenin zelfs ventilatoren die lucht doorlaten terwijl je blootgesteld wordt aan UVA stralen. perfect voor zomerdagen aan het zwembad of strand. Je hebt wel toegang tot elektriciteit nodig, dus zorg ervoor dat waar je ook kiest er voldoende stopcontacten beschikbaar zijn voor je er een koopt, anders kunnen ze eindigen

De beste zonnebanken zijn die waarmee je veel UVB stralen op je huid kunt krijgen, en met minimale hitte. Dit komt omdat te veel warmte ook schade aan je huid veroorzaakt. Een goede zonnebank moet je ook voldoende UVA licht kunnen geven, zodat hij rimpels en andere tekenen van veroudering op je gezicht kan helpen voorkomen. Hij moet een instelbare timer hebben, zodat je voor elke sessie kunt instellen hoe lang je hem wilt hebben, afhankelijk van wat voor bruiningseffect of mate van bescherming tegen schadelijke UV-straling je op een bepaald moment nodig hebt. Neem er tenslotte zo mogelijk een met verschillende instellingen voor verschillende lichaamsdelen, zoals armen, benen enz., want dat zorgt ervoor dat alle zones tijdens elke sessie gelijkmatig worden belicht zonder dat je je te vaak hoeft te verplaatsen, wat zou kunnen leiden tot ongelijke belichtingsniveaus over de lichaamsdelen, zelfs bij gebruik van meerdere bedden tegelijk (wat ik niet aanbeveel).

Wie moet een zonnebank gebruiken?

Zonnebanken worden gebruikt door mensen die in zo kort mogelijke tijd bruin willen worden. Ze kunnen door iedereen gebruikt worden, maar ze mogen niet gebruikt worden als je een of andere huidaandoening of ziekte hebt, zoals eczeem en psoriasis. Gebruik je ze toch, zorg er dan voor dat je arts eerst het groene licht gegeven heeft, anders loop je het risico je te verbranden, wat tot verdere problemen met je huid kan leiden.

Op basis van welke criteria moet je een Zonnebank kopen?

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een Zonnebank is het gebruik ervan. Kijk dan naar de materiaal- en montagekwaliteit van een bepaald product. Hoe gebruikers een product hoog of laag beoordelen moet ook overwogen worden. Ook de prijs is belangrijk om te controleren voor je het koopt.

Als je verschillende zonnebanken vergelijkt, let er dan op dat het product duurzaam is en gedurende langere tijd dienst kan doen. Het moet ook gemakkelijk in het gebruik zijn. Je moet waar voor je geld krijgen, dus kijk eerst naar deze eigenschappen voor je iets koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een zonnebank?

Voordelen

Zonnebanken worden gebruikt voor de behandeling van allerlei huidaandoeningen, waaronder psoriasis en vitiligo. Ze helpen ook bij de behandeling van acne en verminderen rimpels en fijne lijntjes op je gezicht. De UV stralen van zonnebanken kunnen heel heilzaam zijn voor mensen met een gevoelige of droge huid, omdat ze geen irritatie veroorzaken zoals andere behandelingen zoals lasertherapie dat wel kunnen doen.

Nadelen

De nadelen van zonnebanken zijn dat ze huidkanker en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Ze geven ook niet dezelfde hoeveelheid vitamine D als natuurlijk zonlicht, dat essentieel is voor een goede gezondheid.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Sunbed
  • [en.casa]
  • Sunbed

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ligstoelen in onze review kost ongeveer 16 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 477 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies