Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

19Products analyzed

69Hours invested

34Studies researched

108Comments collected

Een lasapparaat is elk gereedschap dat een vlam of een elektrische boog gebruikt om metaal te lassen, te solderen, te solderen of te snijden. Dit omvat, maar is niet beperkt tot MIG en TIG toortsen, plasmasnijgereedschap (plasmasnijder), zuurstof-acetyleen toortsen die gebruikt worden om te solderen/solderen, alsmede autogeensnijgereedschap.
Lasapparaat: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste lasapparaat: Onze selectie

De perfecte elektrode voor het lassen van 1-8 mm koolstofstaal en 1-5 mm roestvast staal

At this moment the product mentioned is not available from the supplier. That is why we have replaced it with another one with similar characteristics. Report a problem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze elektrode is perfect voor het lassen van 1-8 mm koolstofstaal en 1-5 mm roestvast staal. Hij weegt slechts 2,6 kg, dus is hij draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Het ergonomische ontwerp van de handgreep voorkomt beschadiging van de handen, zelfs bij langdurig lassen. Deze elektrode voldoet aan de CE voorschriften met een inschakelduur van 60% bij 140 ampère en 100% bij 112 ampère. De ingebouwde EMV printplaat voorkomt interferentie tussen stroomcircuits, en garandeert zo perfecte lasprestaties – vooral voor beginners. Deze elektrode start in 5 minuten en is gemakkelijk binnen of buiten te installeren. Hij is ook energiezuinig en milieuvriendelijk, met een laag geluidsniveau vergeleken met transformator lasmachines

Lichtbooglasser

Dit lichtbooglasapparaat is ideaal voor kunstsmeedwerk, carrosseriewerk, slotenmakerij en reparaties van metalen stukken. Hij maakt gebruik van IGBT inverter technologie om het lassen te vereenvoudigen en gemakkelijk bijsnijden, aanbrengen en homogeen lassen mogelijk te maken. De compacte en lichte constructie maakt hem gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren. Hij wordt geleverd met een lasstaaf met een diameter van 2,5 mm, die gemaakt is van staal, roestvast staal of gietijzer.

De perfecte lasmachine

At this moment the product mentioned is not available from the supplier. That is why we have replaced it with another one with similar characteristics. Report a problem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze krachtige en energiezuinige zevenbladige cycloonventilator is perfect om elke ruimte snel en efficiënt af te koelen. De volledig koperen constructie garandeert duurzaamheid en stabiliteit, terwijl de inverter technologie metaalmaterialen en stroomverbruik spaart. Dit lasapparaat wordt algemeen gebruikt voor roestvast staal, gelegeerd staal, koolstofstaal en andere metalen materialen, zodat het een veelzijdig gereedschap is voor elke lasser. Hij is ook compact en licht genoeg om gemakkelijk draagbaar te zijn, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen waar je hem nodig hebt.

De perfecte lasmachine

No products found.

De acdctig-200p is een krachtige en veelzijdige lasmachine die perfect is voor zowel thuisgebruik als voor professionals. Met zijn volledig digitale ontwerp, hf ontsteking, e-hand bedieningspaneel, 32-bit microprocessor en igbt technologie kan deze lasmachine elke klus aan die je hem voor de voeten werpt. De pulsfunctie en hoge inschakelduur maken hem perfect voor het lassen van metalen als staal, aluminium, roestvast staal, titanium en koperlegeringen. Met het MMA/E-Hand elektrode lasapparaat kun je ook perfecte resultaten bereiken met de staafelektrode.

Lasapparaat: Vaak gestelde vragen

Welke soorten lasapparaten zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten lasapparaten. Het eerste is een gastoorts, die een oxyacetyleen vlam gebruikt om metalen aan elkaar te lassen. Dit type apparaat bestaat al meer dan 100 jaar en wordt ook nu nog in sommige industrieën gebruikt. Het kan gevaarlijk zijn als je er niet goed mee omgaat, want het vereist het gebruik van brandbare gassen zoals acetyleen of propaan, maar het heeft wel zijn voordelen want je hebt geen elektriciteit nodig om het te bedienen en er ontstaan geen vonken tijdens het gebruik (wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over brand). Als dit klinkt als iets dat je kan interesseren, kijk dan eens naar ons artikel over hoe je zelf een Oxy-Acetyleen Lasbrander kunt maken.

De tweede soort lasser heet een TIG Welder (Tungsten Inert Gas) en werd uitgevonden door Miller Electric Mfg Company in 1955. Een TIG lasser werkt met een niet-verbruikbare wolfram elektrode met een inerte beschermgasstroom door de punt, terwijl hij elektrisch wordt aangedreven met hoge frequenties tussen 10KHz – 20KHz, afhankelijk van het metaal (de metalen) dat (die) zal (zullen) worden samengevoegd bij het samenvoegen van twee stukken via booglassen; hoewel ze ook goed werken

Een goed lasapparaat is er een dat voor allerlei toepassingen gebruikt kan worden. Hij moet ook verschillende soorten metaal en diktes aankunnen, en gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zijn.

Wie moet een lasapparaat gebruiken?

Lasapparaten zijn bedoeld voor gebruik door personen die in het juiste gebruik van lasapparatuur zijn opgeleid en wier werk nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Ze mogen niet worden gebruikt door kinderen of ongetrainde volwassenen.

Op basis van welke criteria moet je een Lasapparaat kopen?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden als je een lasapparaat koopt. De grootte, het vermogen en de kosten zijn enkele van de belangrijkste. Wil je een goedkoop apparaat kopen, ga dan voor een met minder vermogen, want het zal alleen lichte taken aankunnen. Heb je echter iets krachtigers en veelzijdigers nodig, kijk dan uit naar apparaten met een hoger wattage, zodat ze zware lasklussen zonder problemen kunnen uitvoeren. Je moet er ook rekening mee houden of je dit apparaat regelmatig zult gebruiken, want als het maar af en toe gebruikt wordt, voldoen zelfs goedkope modellen prima, maar anders zouden producten uit het topsegment hier beter van pas komen omdat ze meestal ook langer meegaan.

De stroombron van het lasapparaat is een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden als je een lasapparaat vergelijkt. Je moet je ervan vergewissen dat er voldoende elektriciteit is voor je behoeften en ook nagaan of het apparaat voldoende spanning heeft. Iets anders waar je op moet letten is hoeveel warmte produceert dit apparaat? Dit zal helpen bepalen of het bepaalde materialen zoals roestvrij staal, aluminium, enzovoort wel of niet aankan. Kijk ook wat voor accessoires er in het pakket zitten, want sommige apparaten komen met extra’s zoals spoelpistool kits waarmee je kunt lassen zonder gastanks in de buurt te hebben.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een lasapparaat?

Voordelen

De voordelen van een lasapparaat zijn dat het draagbaar is, gemakkelijk te gebruiken en voor veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Een lasapparaat heeft het vermogen metalen aan elkaar te lassen om nieuwe producten te maken of bestaande te repareren. Lasapparaten hebben ook het voordeel dat ze met verschillende soorten metaal kunnen werken, o.a. staal, aluminium en koper.

Nadelen

Het grootste nadeel van een lasapparaat zijn de kosten. Een kwalitatief goed lasapparaat kost je ongeveer $300-$400, en dat is alleen voor het apparaat zelf. Wil je je verdiepen in TIG (Tungsten Inert Gas) of MIG (Metal Inert Gas), dan komt daar nog eens honderd dollar bovenop. Je moet ook gastanks en andere toebehoren kopen als je van plan bent je lasapparaat buiten je thuiswerkplaats te gebruiken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • acrosser
  • GEEKEN

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Lasapparaat in onze review kost ongeveer 4 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 2313 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews