Last updated: 09-08-2021

How we pick our products

18Products analyzed

24Hours invested

11Studies researched

48Comments collected

Een laptop is al heel lang niet meer weg te denken uit ieders leven. De eerste draagbare computer (laptop) werd gemaakt in 1975, maar hij woog 25 kg, zodat er weinig sprake is van draagbaarheid.

Door de verschillende soorten en bescherming van laptoptassen zijn ze voor veel mensen een must-have geworden. Daarom bekeken we de verschillende modellen en vergeleken ze. In het volgende kun je ontdekken waar je op moet letten bij het kopen van een laptoptas, zodat je het juiste model voor je vindt.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Een laptoptas zorgt ervoor dat je laptop altijd goed gewatteerd is en dus beschermd tijdens veelvuldig transport. Naast je eigen verzorging is je laptoptas het belangrijkste accessoire om bescherming te garanderen.
  • Ook al denk je dat je je laptop met elke andere gewone tas kunt vervoeren, toch moet je het niet stellen zonder bescherming en de bijbehorende opvulling voor je laptop.
  • In principe kun je een laptoptas kopen in alle elektronicawinkels en online. Je vindt allerlei soorten laptoptassen in winkels en online.

Laptoptas: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor laptoptassen

Om je te helpen de juiste laptoptas te vinden, hebben we hier de belangrijkste koopcriteria voor je op een rijtje gezet. Deze criteria moeten het je gemakkelijker maken de verschillende laptoptassen te vergelijken, zodat je gemakkelijker kunt beslissen.

De criteria om het vergelijken van laptoptassen te vergemakkelijken zijn:

In het volgende vind je een verklaring van de aankoopcriteria die we opgesomd hebben.

Materiaal

Laptoptassen zijn er in veel verschillende materialen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je de tassen in allerlei vormen kopen.

De meeste stoffen laptoptassen zijn gemaakt van nylon of oxford om duurzaamheid te garanderen. Er zijn echter ook tassen van leer, vilt of zelfs neopreen. Behalve stoffen tassen kun je ook kiezen voor een hardcase laptoptas.

Maat

De maat van de laptoptas is van cruciaal belang bij het kopen, want je wilt natuurlijk een tas kopen waar je laptop in past. Houd bij het zoeken naar een laptoptas altijd rekening met de grootte van je beeldscherm.

Het zou vervelend zijn als dit niet het geval was. Er zijn laptoptassen in allerlei verschillende maten. Je kunt het beste een iets grotere tas kiezen, zodat je laptop er perfect in past.

Draagkoffer of hoes

Allereerst een korte uitleg van de hoes. Een sleeve is niet meer dan een laptoptas zonder riem.

Dit brengt ons bij het volgende aankoopcriterium. Er zijn draagkoffers en er zijn mouwkokers. Als je de jouwe liever in een hoesje stopt, zijn er natuurlijk allerlei soorten en kleuren. Hier moet je er rekening mee houden dat je hem vaak in een andere handtas of rugzak zult doen om hem gemakkelijk te kunnen vervoeren.

Met laptoptassen heb je deze factor mee. Een laptoptas die riemen of handvatten heeft is gemakkelijker te dragen. Er is ook een rugzakversie als draagtas.

Accessoires & vakken

Laptoptassen zijn er in verschillende uitvoeringen. De meeste hebben een of meer vakjes om accessoires in op te bergen. Sommige hebben vakjes voor je oplaadkabel, koptelefoon of zelfs een tablet. Andere hebben alleen een klein accessoirevakje waarin je alleen een oplaadkabel of een notitieblokje kunt opbergen.

Gids: Veelgestelde vragen over laptoptassen in detail beantwoord

In het volgende deel beantwoorden we de belangrijkste vragen over laptoptassen. Om je een meer gedetailleerd en dieper inzicht te geven.

Voor wie is een laptoptas geschikt?

Als je eenmaal een laptoptas bezit, wordt hij je metgezel. Een laptoptas is geschikt voor iedereen die zijn laptop wil beschermen of hem gemakkelijk wil vervoeren.

Laptoptasche

Je kunt veel verschillende soorten tassen gebruiken om je laptop in te vervoeren. Er is echter niet altijd voldoende bescherming, en daarom moet je aandacht besteden aan goede vulling. (Image source: neonbrand/ Unspalsh)

Of het nu als rugzak, schoudertas of hoes is, er is voor elk wat wils.

Welke soorten laptoptassen zijn er?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen rugzakken, mouwtassen en gewone schoudertassen. Deze verschillen weer in vormgeving, materiaal en afmetingen. Je persoonlijke voorkeur is de doorslaggevende factor. Welke versie je ook kiest, je moet er zeker van zijn dat hij goed gewatteerd is om je laptop een uitstekende bescherming te bieden.

Uiteindelijk hangt het af van het soort gebruik. Als je je laptop overal mee naartoe neemt en hij is ouder en zwaarder, dan zou ik een rugzak aanraden. Voor korte trips volstaat een schoudertas voor zwaardere toestellen.

Wat kost een laptoptas?

De prijs van een laptoptas varieert sterk, afhankelijk van het materiaal, de soort of het merk. De prijs kan sterk variëren van laag tot hoog. Je vindt er ook een ruime keuze.

Prijsklasse Beschikbare producten
Laag geprijsd 14 – 25 €) Sleeve cases zitten meestal in deze prijsklasse. Je vindt echter ook schoudertassen voor je laptop in de lage prijsklasse
Middelhoog geprijsd 25 – 70 €) H Hier vind je rugzakken van hoge kwaliteit met veel opbergruimte en andere extrs
Hoog geprijsd 70 – 250 €) In deze prijsklasse vind je ook laptoptassen van echt leer of andere bijzonder extravagante stoffen/materialen

Zoals je ziet, heb je al een goede en ruime keuze in de lage prijsklasse. Je zult het zeker mooi vinden. Voor “extra wensen”, b.v. qua materiaal, moet je rekening houden met een hogere prijsklasse en meer geld uitgeven.

Zijn er alternatieven voor laptoptassen?

Er is geen echt alternatief voor een laptoptas. Natuurlijk kun je hem in elke rugzak of gewone tas stoppen, als hij maar past. Maar je hebt niet de bescherming van de bekleding en het houvast. Bovendien kan je laptop in de tas beschadigd raken omdat hij niet beschermd is.

Het enige alternatief voor het kopen van een laptoptas is er zelf een naaien. Je vindt veel instructievideo’s op het internet (b.v. YouTube). De meeste zitten op mouwen van vilt.

Conclusie

Om je laptop praktisch, stijlvol en beschermend te vervoeren, is een laptoptas de ideale keuze voor je toestel. Door de vulling of voering van een laptoptas bieden ze de perfecte bescherming. Bovendien zijn er zo veel verschillende ontwerpmogelijkheden dat er voor elk wat wils is.

Behalve de bescherming die de laptoptassen bieden, zijn de accessoirevakken die bij elke tas horen gewoon praktisch. Ze zijn dus niet alleen geschikt voor vervoer en bescherming, maar dienen ook als extra opbergmogelijkheden. Bij je keuze moet je luisteren naar je persoonlijke wensen, maar ook letten op een goede vulling, zodat de belangrijkste functie van de laptoptas behouden blijft.

(Coverfoto: bert brrr / unsplash)

Reviews