Last updated: 28-09-2021

How we pick our products

22Products analyzed

32Hours invested

9Studies researched

ze nu moe zijn na een lange dag op het werk of met de kinderen, de meerderheid van de bevolking kan niet zonder hun dagelijkse koffie als bron van cafeïne.

Om echt van dit moment te genieten heb je het perfecte glas voor dagelijks gebruik nodig.

Met dit artikel willen we je helpen bij het kopen van het juiste koffieglas. In de eerste stap stellen we verschillende koffieglazen voor en vergelijken ze.

Dan zullen we de voor de vergelijking gebruikte koop- en beoordelingscriteria opsommen en beschrijven. Tenslotte beantwoorden we veel gestelde vragen en vatten die samen in een conclusie. Geniet van ons artikel!
Belangrijk om te weten

  • Er wordt onderscheid gemaakt tussen enkel- en dubbelwandige koffieglazen, met of zonder handvatten.
  • Mogelijke aankoop- en beoordelingscriteria zijn: de mogelijke gebruiksgebieden, enkel- of dubbelwandig, geschiktheid voor de magnetron en de afwasmachine, en de afmetingen.
  • Om melkachtige koffieglazen te voorkomen, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het schoonmaken.

Beste koffieglas: Onze selectie

In dit gedeelte worden de producten opgesomd, hun eigenschappen opgesomd en verklaard, en hun voor- en nadelen omschreven.

Koop- en beoordelingscriteria voor koffieglazen

De belangrijkste koopcriteria voor koffieglazen worden hieronder opgesomd en beschreven. Met behulp van deze criteria kun je de afzonderlijke producten beter vergelijken en zo het perfecte koffieglas kiezen.

Nu beschrijven we wat je in de afzonderlijke koopcriteria moet zoeken.

Mogelijke toepassingen

Idealiter koop je koffieglazen die ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is het meestal mogelijk ze te gebruiken als theeglazen of als glazen voor koele drankjes.

Ook de vormgeving speelt hier een belangrijke rol.

Hoewel sommige alleen op koffieglazen lijken, zijn er ook zonder handvatten, bijvoorbeeld, die gemakkelijk als waterglazen zouden kunnen doorgaan. Hier is het een kwestie van persoonlijke smaak.

Als je glazen koopt voor koele dranken, is het belangrijk om voor gebruik na te gaan of ze ook geschikt zijn voor warme dranken. Daarom is het beter koele dranken in koffieglazen te doen dan omgekeerd.

Enkel- of dubbelwandig

Allereerst moet gezegd worden dat het hier ook kan gaan om het optische effect, het zogenaamde zwevende effect.

Bovendien is het voordeel boven enkelwandige glazen dat de bekers niet heet worden en dat verbranding bij aanraking voorkomen kan worden, zelfs zonder handvat.

Bovendien blijft de drank langer warm of koud. Dit verschijnsel wordt ook wel het isolerend effect genoemd.

Vaatwasmachinebestendig

Bij het kopen van koffieglazen moet je goed weten of ze geschikt moeten zijn voor de vaatwasser of dat ze toch met de hand moeten worden afgewassen.

In de meeste gevallen zijn deze glazen echter geschikt voor de vaatwasser, omdat ze voor koffie toch hittebestendig moeten zijn. Je moet dit echter altijd controleren voor je koopt.

Voor de magnetron

Je moet je eerst afvragen of je deze extra eigenschap nodig hebt. Het punt is dat je het glas ook bij het snel verwarmen van een vloeistof in de magnetron kunt zetten. Afhankelijk van wat je verkiest wordt hier aanbevolen.

Maat

De maat hangt ook af van persoonlijke smaak. Drink je liever uit een groot of een klein koffieglas? Geef je de voorkeur aan een espresso of een lange?

Gids: Veelgestelde vragen over koffieglazen in detail beantwoord

Dit deel behandelt de belangrijkste vragen over koffieglazen.

Voor wie zijn koffieglazen geschikt?

Koffieglazen zijn niet alleen geschikt voor liefhebbers van diepe L! Want afhankelijk van de gebruiksmogelijkheden kunnen ze ook gebruikt worden voor alledaagse koude drankjes, wat het gebruik van de glazen kan verhogen.

Kaffeegläser

Koffieglazen voor dagelijks gebruik (Image source: Mauro/ Unsplash)

Deze vaten kunnen meestal ook gebruikt worden voor thee of andere warme dranken. In de specificaties van de fabrikant staan meestal de mogelijke gebruiksgebieden vermeld.

Welke soorten koffieglazen zijn er?

Er zijn dubbelwandige en enkelwandige koffieglazen. Ze zijn ook verkrijgbaar met of zonder handvat, waarbij enkelwandige er meestal een hebben.

De reden hiervoor is dat dit glas heet wordt in vergelijking met het dubbelwandige. De dubbelwandige heeft ook een zwevend effect, wat een extra visuele factor toevoegt.

Ook de vormgeving kan variëren, van modern tot vintage.

Hoe maak je koffieglazen schoon?

Schoonmaken kan met een klassieke handwas en drogen met een doek of met de vaatwasser. Als de vaatwasser vaak gebruikt wordt, kan er een melkachtige verkleuring ontstaan.

Het probleem is hier dat het water een hoog kalkgehalte heeft of dat er glascorrosie optreedt, wat betekent dat de schoonmaakmiddelen te agressief waren.

Verder kan een te lage of te hoge dosering van afwasmiddel, vaatwaszout of spoelglansmiddel tot zulke afzettingen leiden.

Conclusie

Koffieglazen hebben de bijzondere eigenschap dat ze, door hun vormgeving, ook populair en geschikt zijn voor andere doeleinden.

In principe kun je kiezen tussen enkelwandige of dubbelwandige glazen, die een handvat of geen handvat hebben. Ze zijn er in verschillende maten en ook in verschillende prijsklassen.

Bij het schoonmaken zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden om te voorkomen dat de glazen melkachtig worden.

Kies een perfect passend product, met je favoriete ontwerp en geniet van je dagelijkse drinkgenot.

(Omslagfoto: 123rf / Oleksii Hulak)

Reviews