Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

22Products analyzed

82Hours invested

17Studies researched

108Comments collected

Kikkererwtenmeel is een glutenvrij, graanvrij alternatief voor tarwemeel. Het wordt gemaakt van gemalen kikkererwten en kan gebruikt worden in plaats van meel voor alle doeleinden of volkorenmeel. Je vindt het bij de meeste natuurvoedingswinkels (ik haal het mijne bij Whole Foods) maar je kunt het ook vervangen door amandelmeel/meel als je dat gemakkelijker kunt vinden.
Kikkererwtenmeel: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste kikkererwtenmeel: Onze selectie

Biologisch cichoreivloem: Een gezonder alternatief voor tarwemeel

No products found.

Biologisch cichoreimeel is een ideaal alternatief voor traditioneel tarwemeel. Het meel van biologische kwaliteit is bijzonder geschikt voor eiwitrijke recepten. Ons organisch cichoreimeel is rijk aan eiwitten en ballaststoffen, het kan mooi toegevoegd worden voor het maken van zoete desserts of muesli, yoghurt enz. Biologisch kikkererwtenmeel is van nature gluten- en cholesterolvrij.

Biologisch cichoreivloem: Een ideaal alternatief voor tarwe

No products found.

Biologisch cichoreimeel is een ideaal alternatief voor traditioneel tarwemeel. Het meel van biologische kwaliteit is bijzonder geschikt voor eiwitrijke recepten. Ons organisch cichoreimeel is rijk aan eiwitten en ballaststoffen, het kan mooi toegevoegd worden voor het maken van zoete desserts of muesli, yoghurt enz. Biologisch kikkererwtenmeel is van nature gluten- en cholesterolvrij

Voeg wat knapperigheid toe aan je maaltijd met biologische geroosterde kikkererwten.

No products found.

Biologische kikkererwten zijn de perfecte aanvulling op elke maaltijd. Deze gedroogde, biologische kikkererwten zijn vrij van additieven en zitten vol eiwitten en vezels. Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken, van hummus maken tot roosteren voor een knapperig tussendoortje. Onze tip? Geroosterde kikkererwten zijn een heerlijk en voedzaam tussendoortje. Leg gekookte kikkererwten gewoon op een bakplaat, bestrijk ze met olie, breng op smaak en bak tot ze knapperig zijn. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent over ons product of onze service, laat het ons dan weten zodat we het kunnen verbeteren. Bij voorbaat dank voor je feedback.

Kikkererwtenmeel: Vaak gestelde vragen

Welke soorten kikkererwtenmeel zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten kikkererwtenmeel, de ene is geroosterd en de andere is ongeroosterd. Het verschil tussen beide heeft te maken met hun kleur. Geroosterd kikkererwtenmeel heeft de neiging donkerder van kleur te zijn dan zijn tegenhanger, omdat het langer bij een hogere temperatuur geroosterd is (dit proces maakt ook dat het beter smaakt). Ongeroosterd kikkererwtenmeel kan een lichtere of meer gelige tint hebben, afhankelijk van hoe lang het geweekt werd voor het gedroogd werd. Beide soorten werken goed bij het maken van glutenvrije baksels, dus je hoeft je geen zorgen te maken over welke soort je gebruikt.

Het kikkererwtenmeel moet glad zijn, vrij van klontjes en een lichtgele kleur hebben. Het is ook belangrijk de houdbaarheidsdatum op de verpakking te controleren, want het kan snel ranzig worden als het niet goed bewaard wordt.

Wie moet een kikkererwtenmeel gebruiken?

Antwoord: Iedereen die meer eiwitten aan zijn dieet wil toevoegen. Kikkererwtenmeel bevat 10-12 gram eiwit per kopje. Het kan gebruikt worden als vervanger voor tarwebloem in bijna elk recept, maar het werkt het beste in combinatie met andere meelsoorten en zetmelen zoals rijst- of aardappelzetmeel. Als je glutenvrij bent, is kikkererwtenmeel ook een uitstekend alternatief voor gewone all purpose witte bloem (het bevat geen gluten).

Op basis van welke criteria moet je een kikkererwtenmeel kopen?

Niet alle kikkererwtenmeel is gelijk. Kijk altijd op het etiket naar ingrediënten en voedingsfeiten om zeker te zijn dat je een product van goede kwaliteit krijgt, dat past bij je voedingsbehoeften.

Het eerste wat je moet controleren is de kwaliteit van het product. We raden aan te gaan voor merken die erom bekend staan dat ze producten van topkwaliteit maken. Let ook op hoeveel proteïnen en vezels een bepaald merk in zijn kikkererwtenmeel heeft, want deze twee factoren bepalen of het de moeite van het kopen waard is of niet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van kikkererwtenmeel?

Voordelen

Kikkererwtenmeel is een geweldige bron van eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen. Het heeft de hoogste hoeveelheid voedingsvezels dan enig ander graan of peulvrucht ter wereld. Een portie (1/4 kop) bevat 8 gram plantaardig eiwit van hoge kwaliteit, waardoor het een uitstekend alternatief is voor tarwemeel voor mensen die glutenintolerant zijn of coeliakie hebben. De kikkererwten bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden ijzer, magnesium en zink, en B-vitamines zoals foliumzuur en niacine die helpen voedsel in je lichaam om te zetten in energie.

Nadelen

Antwoord: Het grootste nadeel van kikkererwtenmeel is dat het een laag eiwitgehalte heeft.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Lake Isle Press
  • experiment

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kikkererwtenmeel in onze review kost ongeveer 5 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 18 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews