Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

19Products analyzed

52Hours invested

28Studies researched

205Comments collected

Een kattenluik is een klein luikje dat je huisdier in staat stelt te komen en gaan wanneer het wil. Het kan in elk soort muur worden aangebracht, ook in bakstenen of betonnen blokken muren. De klepjes zijn gemaakt van duurzaam kunststof dat niet roest of corrodeert zoals metalen deurtjes dat doen. Ze hebben ook een verstelbaar sluitmechanisme zodat je de katten buiten kunt houden als dat nodig is.
Kattenluik: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste kattenluik: Onze selectie

Maak kennis met de maat buitenframe hordeur voor huisdieren.

Maak kennis met de maat buitenframe hordeur voor huisdieren. Dit product is perfect voor kleine tot middelgrote honden of katten en is gemaakt van hoogwaardig, veilig, niet-toxisch ABS materiaal dat duurzaam is. Aan de onderkant van het deurframe zitten magneten waarmee het deurtje automatisch sluit als je huisdier erdoor komt, en onderaan de klep zitten twee schuifgrendels waarmee je het deurtje kunt vergrendelen zodat je huisdier zonder toezicht binnen kan blijven. De montage is eenvoudig – breng het eenvoudig aan in soorten hordeuren of -ramen en bevestig het met schroeven (instructies inbegrepen). Voor het beste resultaat buig je de binnenste flap lichtjes bij het inbrengen in het buitenste frame. Gebruik deze suggestie om je huisdier te leren hoe het door het huisdier-hor-deurtje naar binnen/naar buiten kan.

4-weg Schakelstand Pet Flap

Dit huisdierenluik met 4-weg schakelstand is perfect voor wie gemakkelijk controle wil hebben over het in- en uitlaten van zijn huisdier. Met de rode en groene schakelaars met lipjes kun je het klepje in 4 standen instellen: alleen uit, alleen in, zowel in als uit, of volledig vergrendeld. Door zijn afmetingen en toepassing is hij geschikt voor montage op deuren en dunne muren, en hij is ook geschikt voor katten en honden lichter dan 12,49 kg met een tailleomvang korter dan 63 cm. De uitwendige regenafdichting beschermt tegen weersinvloeden, terwijl de borstelstrip het geluid bij het sluiten van de deur wegneemt.

MaxSeal huisdierenluik

Dit huisdierenluik is perfect voor honden en katten met een maximale schouderbreedte van 20,9 cm en een lichaamslengte van 31,1 cm (framemaat h x b 40 cm x 27,5 cm). Het stevige aluminium frame past op houten deuren, bakstenen, pvc en metalen sluitingen. De soepele, transparante, matte sluiting sluit snel dankzij een magneet en vermindert zo tocht.

Magnetische hordeur voor huisdieren

Dit is een geweldig product voor mensen die huisdieren hebben die ze in en uit het huis willen kunnen laten zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze ontsnappen. Het deurpaneel is afneembaar, dus als het nodig is kun je het er gemakkelijk afhalen en er weer opzetten. Er zitten ook schroeven op het deurtje waardoor het gemakkelijk te installeren en te verwijderen is, wat erg handig is. Dit product is geschikt voor grote honden, want het is groot genoeg om ze erdoor te laten. Het is ook heel geschikt om te voorkomen dat je huisdier ontsnapt, want als ze het hordeurtje verschuiven houdt het in het frame ingebouwde magnetische apparaat het automatisch gesloten. Dank je voor je aankoop van ons product.

Kattenluik: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Kattenluiken zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn verschillende soorten kattenluiken, maar het meest gebruikelijke is een klepdeur. Dit type heeft een opening die open en dicht zwaait als een gewone deur. Een andere populaire optie is om je kat door een gat in de muur of het raamkozijn naar binnen te laten gaan (ook wel “door-de-muur” genoemd). Deze deurtjes kunnen zowel aan buitenmuren als binnenmuren gemonteerd worden, zolang ze maar niet in de weg zitten van elektrische stopcontacten, loodgietersleidingen, enz. Het derde type kattenluik dat je kunt overwegen in je huis te installeren is er een dat automatisch opengaat als het beweging in de buurt detecteert – dit zou geweldig werken voor katten die graag naar buiten gaan.

Een goed kattenluik is er een dat je kat gemakkelijk kan gebruiken en waarvan je niet bang hoeft te zijn dat ze klem komen te zitten. Het moet gemakkelijk voor de kat zijn om erdoor te duwen, maar niet zo groot dat een hond of wasbeer er in kan. Het klepje mag niet uit zijn baan vallen als het door een pootje wordt opengeduwd, het moet automatisch sluiten achter het dier dat erdoor gaat (of op z’n minst binnen enkele seconden) en er mogen geen kieren zijn waar insecten of andere dieren kunnen binnendringen.

Wie moet een kattenluik gebruiken?

Wie zijn kat veilig en beschermd wil houden, doet er goed aan een Kattenluik te gebruiken. Katten zijn nieuwsgierige wezens, ze houden ervan de vrije natuur te verkennen, maar buiten kan het gevaarlijk voor ze zijn. Een kattenluik is een gemakkelijke manier om je katten binnen te laten komen en naar buiten te laten gaan wanneer ze maar willen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze verdwalen of gewond raken terwijl jij niet thuis bent.

Op basis van welke criteria moet je een Kattenluik kopen?

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de grootte van je kat. Zijn ze klein, dan is een kleiner deurtje het beste waar ze door passen en gemakkelijk kunnen gebruiken. Je wilt er ook zeker van zijn dat het in de inrichting van je huis past en tegelijk functioneel is in zijn doel. Een goed idee zou zijn om uit te meten waar je de deur denkt te plaatsen, zodat hij bij een juiste plaatsing niet te groot of onhandig lijkt. Denk er ook aan als er meerdere katten in huis zijn, er een te kopen die groot genoeg is voor hen allemaal.

Het eerste wat je moet controleren is de grootte van de deur. Het moet groot genoeg zijn voor je kat om er gemakkelijk door te kunnen, maar klein genoeg zodat het niet te veel koude lucht binnenlaat of andere dieren in je huis toelaat. Je wilt ook een stevig klepje en frame van duurzaam materiaal, zoals staal of aluminium. Let er ten slotte op dat er geen scherpe randen aan delen van het product zitten, die je huisdier kunnen verwonden als hij het na verloop van tijd regelmatig gebruikt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kattenluik?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een kattenluik is dat je huisdier erdoor kan komen en gaan wanneer hij wil. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat hij buitenkomt als de voor- of achterdeur open staat, wat gevaarlijk kan zijn voor zowel huisdieren als mensen. Een kattenluik verhindert ook dat ongedierte zoals wasberen door een open raam of glazen schuifdeur binnenkomen. Als je in een kouder klimaat woont, kun je door er een te installeren je kat warm laten blijven tijdens de wintermaanden zonder dat ze telkens op menselijk ingrijpen moet rekenen als ze naar binnen wil.

Nadelen

Het grootste nadeel van een kattenluik is dat het gemakkelijk beschadigd kan worden. Als je hond of een ander dier besluit dezelfde ingang te gebruiken, kunnen ze hem beschadigen en verhinderen dat je hem in de toekomst nog kunt gebruiken. Een ander probleem met kattendeuren is dat als er meerdere katten in een huis wonen, ze elk hun eigen individuele toegangspunt nodig hebben, zodat ze niet vechten om wie er het eerst door mag.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Pet Mate
  • Pet Mate
  • Cat Mate

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kattenluik in onze review kost ongeveer 13 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 92 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews