Last updated: 16-08-2021

How we pick our products

12Products analyzed

22Hours invested

4Studies researched

53Comments collected

Katten moeten, net als elk ander dier, items hebben waar ze zich prettig bij voelen. Daarom nodigen we je uit om dit artikel te lezen waarin we het hebben over de beste kattenhangmatten op de markt. Een kattenhangmat is ideaal als je je kat wilt laten rusten op een plek die lijkt op hun natuurlijke habitat.

In dit geval kun je met zo’n product in de hoogte blijven. En we weten allemaal dat dat voor een kat van levensbelang is, want hij laat je overal op letten en je relevant voelen.

We willen dat je aankopen een succes worden, daarom geven we in dit artikel een aantal factoren die je helpen bij je keuze, de voordelen van hetzelfde en een rangschikking van de drie beste modellen kattenhangmatten. Wij geloven dat je met al deze informatie het beste apparaat op de markt vindt.
Belangrijk om te weten

 • Een kattenhangmat is een toestel dat bedoeld is om je huisdier veiligheid en comfort te bieden. Het zijn voorwerpen van onschatbare waarde, want behalve dat ze goed zijn voor je kat, leren ze je kat ook de grenzen van het huis te respecteren en zijn eigen ruimte te waarderen.
 • Er zijn twee soorten kattenhangmatten: raamhangmatten en boomhangmatten. De eerste is geweldig als je je kat een dutje wilt laten doen, terwijl de tweede ideaal is voor allerlei activiteiten, zoals spelen met het touw of klimmen.
 • Bedenk dat je, om de beste kattenhangmat te kopen, rekening moet houden met de volgende aankoopfactoren: gewichtbestendigheid, materialen, vormgeving en netheid. Koop er een die het beste bij je behoeften past.

Beste Kattenhangmat: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over kattenhangmatten

We willen dat je boodschappen perfect verlopen, daarom hebben we deze gids gemaakt. Hieronder tonen we je een aantal factoren die je helpen de kattenhangmat te kiezen die het beste bij je past, en ook de voor- en nadelen van het product.

Katten houden van hoogtes, want ze voelen zich er veilig en geborgen. (Foto: YULIYA LAPKOVKAYA/123rf.com)

Wat is een kattenhangmat en wat zijn de voordelen ervan?

Een kattenhangmat is een toestel waarvan de bedoeling is dat je huisdier zich er prettig bij voelt door het de nodige hoogte te geven om te klimmen en zich bewust te zijn van alles wat er gebeurt. Dit product is gunstig voor de opvoeding van je kat, want het leert hem zijn ruimte te hebben en de andere plaatsen in huis te respecteren.

Omdat er zo veel soorten hangmatten zijn, is het moeilijk te kiezen welke bij je kat zal passen. Je hoeft je er echter geen zorgen over te maken. Probeer op de voorkeuren van je kat te letten en kies een hangmat die qua hoogte of comfort aan de verwachtingen van je kat voldoet.

Advantages
 • Het biedt je kat veiligheid
 • Er zijn verschillende modellen
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken
Disadvantages
 • Het is moeilijk om een soort hangmat te kiezen
 • Ze zijn vaak niet bestand tegen het gewicht van dikke katten

Raam- of boomkat hangmat – Waar moet je op letten?

Kiezen tussen een Raam- of Boomkattenhangmat kan moeilijk zijn, want beide bieden veel voordelen aan je huisdier. Om je beslissing gemakkelijker te maken, ga je na wat je kat het liefst doet: dutten of klimmen. Als je dat eenmaal weet, is kiezen tussen een raam- of boomhangmat gemakkelijk.

Raamkattenhangmat: Zo’n model is samengesteld uit industriële zuignappen, waarmee de hangmat op elk soort raam geplaatst kan worden. Je kat zal onmiddellijk genieten van het uitzicht en het comfort dat dit toestel biedt. Ze kunnen een gewicht tot 12 kg dragen.

Tree kattenhangmat: Dit toestel biedt je kat de gelegenheid te klimmen, een touw om aan te spelen en een hangmat om rustig in uit te rusten. Dus als je kat een van degenen is die altijd onderweg zijn, is dit product perfect voor jou.

Raamkattenhangmat Boomkattenhangmat
Veelzijdigheid Geen posee Posee
Schoonmaken Gemakkelijk Moeilijk
Verscheidenheid aan modellen Geen Pose Posee

Hoeveel kost een hangmat?

Een kattenhangmat is een toestel dat ontworpen is om je katachtige rust en geborgenheid te bieden. Dit product heeft een grote verscheidenheid aan modellen, zodat de prijzen voor elk ervan variëren naar gelang de grootte en de accessoires van de hangmat.

Aankoopcriteria

Elk toestel behoudt kenmerken die het onderscheiden van de rest. Deze kenmerken kunnen ook bepalen of een product van hoge kwaliteit is of niet. Daarom moet je elk van deze criteria zorgvuldig evalueren om uit te zoeken welke het beste bij je behoeften past.

 • Gewichtsweerstand
 • Materialen
 • Ontwerp
 • Netheid

Gewichtsbestendigheid

Bij het kiezen van een hangmat voor je katachtige is het van essentieel belang te overwegen of hij al dan niet gewichtsbestendig is. Bedenk dat de levensduur en het comfort van je kat ervan afhangen. Onthoud dat het belangrijkste is dat het aan je eisen voldoet.

Hangmat met zuignappen: Dit model zit meestal als volgt in elkaar: een hangmat wordt op zijn plaats gehouden door vier zuignappen die aan elk soort raam bevestigd worden. Dit product is perfect bestand tegen het gewicht van een gemiddelde kat: 12 kg.

Hangmat met hanger: Dit toestel is ideaal als je meer dan één kat hebt, want hangende hangmatten kunnen maar twee katten van gemiddeld gewicht dragen. Dit toestel heeft ringen die het gemakkelijk maken de hangmat in elke hoek van het huis te plaatsen.

Nylon kattenhangmatten zijn duurzamer. (Foto: Galina Sandalova / 123rf.com)

Materialen

Materialen bepalen het comfort. Dat komt omdat: een hangmat een product is dat aanraking veronderstelt, dus als het materiaal niet comfortabel is, kan je kat het bij het gebruik ervan een beetje warm en ongemakkelijk krijgen.

Hangmatten van katoen: Deze modellen zijn meestal het meest comfortabel op de markt, want ze zijn zacht en geven katten een koel gevoel. Maar omdat katoen zo’n kwetsbaar materiaal is, heeft het de neiging gemakkelijk te verslijten.

Hangmatten gemaakt van nylon en polyester: Zulke hangmatten zijn meestal de beste, want ze zijn ademend en duurzaam. Ze zijn zeker niet zo zacht als katoenen exemplaren, maar je kunt van één ding zeker zijn: ze gaan lang mee.

Ontwerp

Als het om een kattenhangmat gaat, wordt het ontwerp een belangrijk kenmerk. Omdat elk ontwerp bijzonderheden heeft die je kat in staat stellen al dan niet verschillende activiteiten uit te voeren.

Hangmat vast aan oppervlak: In deze categorie vinden we die raam- en wandhangmatten. De meeste bestaan alleen uit een kleine fauteuil die op een vlakke ondergrond bevestigd is, dus ideaal als je je kat er alleen maar in wilt laten rusten.

Trapsgewijze hangmat: Boomvormige kattenhangmatten met standaards vormen deze afdeling. Deze zijn geweldig als je wilt dat je kat niet alleen een dutje doet, maar ook vrijuit kan spelen en klimmen.

Denk eraan dat je er een koopt die het best aan je behoeften beantwoordt. (Foto: Ben Schonewille/123rf.com)

Schoonmaken

Dit apparaat zal voortdurend door je kat bezocht worden, dus je zult het met enige strengheid moeten schoonmaken. Daarom nodigen we je uit een kattenhangmat te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Hoe doe je dat nu?

Het eerste wat je moet doen is controleren of het zitje van de hangmat afneembaar is. Als dat zo is, verzeker ik je dat je het heel gemakkelijk kunt schoonmaken. Vergeet niet het product te kiezen dat het beste bij je levensstijl past.

(Zichtbare foto: Ben Schonewille / 123rf.com)

Reviews