Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

29Products analyzed

61Hours invested

34Studies researched

126Comments collected

Een kattendrinkfontein is een apparaat dat vers, stromend water aan je huisdier geeft. Ze zijn ontworpen om katten aan te moedigen meer te drinken en ze gehydrateerd te houden. Dit kan urineweginfecties (UTI’s) helpen voorkomen, die veel voorkomen bij katten die niet genoeg water krijgen of geen toegang hebben tot schone, verse bronnen ervan.
Katten drinkfontein: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste katten drinkfontein: Onze selectie

De perfecte kattenfontein

Dit product is de perfecte oplossing voor iedereen die van zijn katten houdt en ze het beste wil geven. Dankzij het ingebouwde led-lampje en waterniveau venster kun je op elk moment het waterpeil zien, zodat je niet telkens de kattenfontein hoeft te openen om te controleren of er water bij moet. Het circulatiesysteem wordt geleverd met een vervangingsfilter om het water te reinigen en haar, vuil en voedseldeeltjes te verwijderen, zodat je je geliefde huisdieren de hele dag door gezond en hygiënisch water kunt geven. De grote capaciteit van 2,4 liter betekent dat je niet vaak water hoeft bij te vullen, en je huisdieren zullen genoeg water te drinken hebben, zelfs als je op zakenreis of op reis bent (minstens 3 dagen). De drie verschillende standen – waterval, luchtbel of zachte fontein – komen tegemoet aan de behoeften van verschillende huisdieren, terwijl de vrij stromende stroom en heldere kleur hen aanmoedigt meer te drinken. Het beste van alles is dat deze drinkfontein voor huisdieren superstil is met minder dan 40 decibel – zodat je kunt genieten van het geluid van stromend water zonder gestoord te worden.

5-compartiment kattenwaterdispenser

Deze waterdispenser voor katten met grote capaciteit is perfect voor dierenouders die er zeker van willen zijn dat hun harige vriend altijd toegang heeft tot vers, gefilterd water. De 5 filterelementen werken om haar, bezinksel en vuil uit het water te verwijderen en verwijderen ook geurtjes, zodat het veilig en gezond is voor je kat om te drinken. De 3 soorten waterstromingsstanden (bloemenwaterval, bloemenbubbel en zachte fontein) zijn zo ontworpen dat ze de snor van je kat niet storen tijdens het drinken, en de comfortabele hoogte maakt hem ideaal voor kitten en puppy’s. Het blauw verlichte waterniveau venster laat je weten wanneer het tijd is om meer water toe te voegen, en het eenvoudig te bedienen ontwerp maakt schoonmaken een fluitje van een cent.

De 2 liter automatische waterdispenser: houd je kleine en middelgrote huisdieren gehydrateerd

De 2 liter automatische waterdispenser is de perfecte manier om je kleine en middelgrote huisdieren gehydrateerd te houden. Door het doorzichtige ontwerp kun je het waterniveau snel en gemakkelijk controleren, terwijl het superstille en lage energieverbruik jou of je kat niet in hun slaap stoort (<= 30 db). Drie verschillende waterstromingspatronen moedigen je kat aan meer water te drinken, wat goed is voor hun gezondheid. Blauwe LED lampjes maken het gemakkelijk om het waterniveau te zien, zelfs in het donker, zonder te stimulerend te zijn voor hun ogen. En tenslotte reinigt een viervoudig filtersysteem het water van haren, vuil en voedseldeeltjes om je huisdier gezond, zuurstofrijk water te geven.

Hengu katten waterfontein filter

Dit filter is speciaal ontworpen voor hengu katten drinkfonteinen. Het dubbelwerkend wateronthardingsfilter gebruikt lon exchange hars + actieve kool om vuil, chloor, onzuiverheden en geuren effectief uit het water te verwijderen. De filters houden ook haren en vuil tegen zodat het water in de fontein frisser blijft en een betere smaak heeft. Vervangingsfrequentie: vervang het filter om de 2~4 weken. Afmetingen van elk filter: 8,7cm (lengte) x 5,8cm (breedte) x 1cm (hoogte). Opmerking: spoel het filter grondig met water vóór gebruik. Verwijder overtollig houtskoolstof voor gebruik

Katten drinkfontein: Vaak gestelde vragen

Welke soorten kattendrinkfonteinen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen voor katten verkrijgbaar. Het meest gebruikelijke type is de door zwaartekracht gevoede fontein, die een reservoir heeft dat water bevat en het door een buis in het bakje onderaan laat stromen. Dit ontwerp werkt goed voor katten die graag uit stromend water drinken, maar kan moeilijk te gebruiken zijn voor oudere of gehandicapte katten omdat ze ergens op moeten klimmen om bij hun etensbakje te komen. Een andere optie is een automatische voederbak voor huisdieren met een ingebouwde drinkfontein voor katten; deze toestellen hebben reservoirs die genoeg water bevatten zodat je kat nooit zonder komt te zitten terwijl hij de hele dag (of nacht) zijn maaltijden nuttigt. Deze fonteinen zijn ook voorzien van timers, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het instellen ervan elke ochtend – stel ze gewoon eenmaal in en laat ze de hele dag lopen.

Antwoord: De beste kattendrinkfonteinen zijn die waar je katten uit willen drinken. Vinden ze het niet lekker, dan heeft het helemaal geen zin er een te hebben. Je moet dus een fontein vinden die ontworpen is met de behoeften en voorkeuren van je specifieke huisdier(en) in gedachten. Dit betekent dat je uitzoekt aan welke soort waterstroom ze de voorkeur geven (langzaam of snel), hoeveel lawaai ze kunnen verdragen, of hun bakje van de grond moet staan, enz. Het helpt ook als je meer dan één kat hebt, zodat je verschillende modellen kunt uitproberen voor je tot een definitieve aankoop besluit.

Wie moet een kattendrinkfontein gebruiken?

Katten van alle leeftijden, ook kittens en senioren. Het is vooral nuttig voor katten met nierziekte of problemen met de urinewegen zoals blaasontsteking.

Op basis van welke criteria moet je een Kattendrinkfontein kopen?

De beste Kattendrinkfontein zal goed werken en lang meegaan. Je moet er een kopen die veel positieve recensies heeft, gemaakt is door een gerenommeerde firma, en de functies biedt die je wilt tegen een betaalbare prijs.

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van Kattendrinkfonteinen. Je moet het materiaal, de kosten en de montagemogelijkheden van het artikel vergelijken. Het is ook belangrijk dat je naar de productbesprekingen kijkt voor eventuele extra informatie over de functionaliteit of kwaliteit.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kattendrinkfontein?

Voordelen

Katten zijn erg kieskeurig over de smaak van hun water. Ze verkiezen vers, stromend water boven stilstaand kom-water, elke dag. Een kattendrinkfontein geeft je huisdier een constante stroom koel, schoon en zuurstofrijk water. Het helpt ook tanden en tandvlees gezond te houden door de vorming van tandplak door bacteriën in stilstaande kommen te verminderen. Bovendien vermindert het haarballen, omdat katten bij gebruik van een fontein de neiging hebben niet met vacht in hun bek te drinken (dit is vooral belangrijk als je langharige katten hebt). Tenslotte bieden veel fonteinen beluchting, wat kan helpen om geuren te verminderen die in kraan- of flessenwater aanwezig kunnen zijn, zoals chloor- of zwavelgeuren; dit maakt ze ideaal voor meerdere huisdieren die samenleven en niet altijd goed genoeg met elkaar kunnen opschieten om één bak te delen zonder er om te vechten.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een Kattendrinkfontein is dat hij duurder kan zijn dan andere waterdispensers. Maar het geld dat je aan de gezondheid en het geluk van je kat besteedt zal zich op de lange duur zeker terugbetalen. Ook kunnen sommige katten in het begin niet graag uit fonteinen drinken, dus probeer verschillende soorten uit tot je er een vindt die ze graag gebruiken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • tomxcute
  • Ewilibe
  • catit

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Katten drinkfontein in onze review kost ongeveer 23 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 53 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews