Laatst bijgewerkt: 02-02-2022

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

88Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

134Verzamelde opmerkingen

Een kasverwarming is een systeem dat de lucht binnen in je kas verwarmt. Dit helpt om planten warm te houden en te laten groeien tijdens de koude weermaanden, wat vooral nuttig kan zijn voor wie in koudere klimaten woont of kassen heeft staan in gebieden waar de temperatuur ’s nachts onder het vriespunt daalt. Serreverwarmers worden meestal gebruikt als de nachttemperaturen onder de 50 graden Fahrenheit (10 C) dalen. Ze helpen ook vorstvorming op de ruiten van je constructie voorkomen door de temperatuur boven 32 F (0 C) te brengen, zodat waterdamp er ’s nachts niet op condenseert tot ijskristallen.

Een kasverwarmingssysteem is een gesloten lus van buizen die met water gevuld zijn. De warmte van de zon verwarmt het water in deze buizen en circuleert dan door je kas om hem warm te houden bij koud weer. Dit soort verwarmingssysteem werkt het best als je een geïsoleerde, goed afgedichte constructie voor je kas hebt, zodat zoveel mogelijk warmte binnen kan worden gehouden.
Kasverwarming: Onze selectie

Kasverwarming: Vaak gestelde vragen

Welke soorten kasverwarming zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten kasverwarming. Het eerste is een passief systeem dat de energie van de zon gebruikt om je kas te verwarmen, en het tweede type is een actief verwarmingssysteem dat elektriciteit of gas nodig heeft om te werken. Passieve systemen omvatten zonnepanelen, waterleidingen met circulatiepompen (hydronisch), heteluchtcollectoren en stralingsvloeren. Actieve systemen gebruiken elektrische ventilatoren voor de circulatie, en thermostaten om de temperatuur in elk deel van je kas te regelen.

De kwaliteit van de kasverwarming wordt bepaald door zijn efficiëntie. Een goede kasverwarming moet in staat zijn je kas in korte tijd op te warmen en hem zo lang mogelijk op een passende temperatuur te houden. Ze moet ook voldoende vermogen hebben om je warm te houden tijdens koude nachten, maar niet te veel dat ze de plaats oververhit wanneer er geen behoefte is aan extra warmte.

Wie moet een kasverwarming gebruiken?

Iedereen die planten wil kweken in de winter. Serres zijn geweldig om het hele jaar door groenten, kruiden en bloemen te kweken. Ze kunnen ook gebruikt worden als plaats om tropische planten te laten overwinteren of dieren te huisvesten tijdens de koude weermaanden.

Op basis van welke criteria moet je een Kasverwarming kopen?

De belangrijkste factor is het gebruik. Als je hem vaak gaat gebruiken, kies er dan een met een hoger wattage en temperatuurbereik. Houd ook rekening met de grootte van je kas en met de plaats waar hij staat, voordat je een kasverwarmingssysteem koopt.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van een Serreverwarming. De belangrijkste factor is de kwaliteit van het materiaal waarvan het gemaakt is, en de duurzaamheid en veiligheidskenmerken. Je moet ook de prijs vergelijken met andere soortgelijke producten die bij je plaatselijke winkel of online winkel te koop zijn. Het is altijd goed te weten wat anderen van hun aankoop vinden voordat je er zelf een koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kasverwarming?

Voordelen

De voordelen van een kasverwarming zijn legio. Ten eerste is het heel economisch om de ruimte met aardgas of propaan te verwarmen omdat je je bestaande oven en leidingwerk kunt gebruiken. Ten tweede is er geen extra elektrische leiding nodig, wat betekent dat je geen extra geld hoeft te betalen voor bedrading en vergunningen van de stad. Ten derde, als je in een koud klimaat woont waar de temperatuur tijdens de wintermaanden onder het vriespunt daalt, dan houdt dit type systeem je planten warm genoeg zodat ze niet bevriezen, zelfs niet als de buitentemperatuur tot in de enkele cijfers (Fahrenheit) daalt. Ten vierde – Omdat de meeste kassen bovenop gebouwen staan zonder isolatie eronder, helpt het gebruik van een kasverwarmingssysteem energieverlies door geleiding te verminderen door de vloer warmer te houden dan de omgevingsluchttemperatuur er omheen, waardoor warmteverliezen door geleidende warmteoverdracht tussen vloeren en grond/funderingsmuren beperkt worden en tevens vorstverschijnselen door bevroren grond onder betonnen platen voorkomen worden. Ten vijfde – Als ze goed gebruikt worden kunnen deze systemen in elk soort gebouw geïnstalleerd worden, ook in metalen schuurtjes of houten constructies zoals gazebo’s enz. Ten zesde – Ze zorgen voor bijverwarming tijdens koudere dagen en laten ’s nachts frisse lucht circuleren als de buitentemperatuur onder de 50 graden F zakt.

Nadelen

De nadelen van een kasverwarming zijn dat ze duur is om te installeren en te onderhouden. Ook is er een extra warmtebron voor nodig, zoals gas of elektriciteit.

Heb je extra uitrusting nodig om een Kasverwarming te gebruiken?

De nadelen van een kasverwarming zijn dat ze duur is om te installeren en te onderhouden. Ook is er een extra warmtebron voor nodig, zoals propaan of elektriciteit.

Welke alternatieven voor een Kasverwarming bestaan er?

De nadelen van een kasverwarming zijn dat ze duur is om te installeren en te onderhouden. Ook is er een extra warmtebron voor nodig, zoals gas of elektriciteit.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • N/A
  • N/A
  • Brownell Press

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste kasverwarming in onze review kost ongeveer 3.0 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 47.0 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies