Laatst bijgewerkt: 15-10-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

22Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

58Verzamelde opmerkingen

In dit artikel bespreken we de beste kassa’s die vandaag verkrijgbaar zijn. Met deze machines kun je transacties berekenen en registreren, en daarom zie je ze heel gewoon in winkels en bedrijven in het algemeen.

Kasregisters bestaan uit een lade die onder de elektronische apparatuur bevestigd is om geld in op te slaan en aanvankelijk was hun systeem mechanisch, maar nu zijn ze elektronisch.

Bij ReviewBox willen we je alle nodige informatie geven, zodat je de beste kassa naar je budget en behoeften kunt kopen. We tonen je van de meest elementaire apparatuur tot de meest uitmuntende kassa’s op de markt, en vertellen je alles wat je over deze apparaten moet weten.
Belangrijk om te weten

  • Kassa’s hebben niet alleen tot doel geld van transacties op te slaan, maar geven ook een kwitantie af met een registratie, ter controle van zowel de klant als de winkel.
  • Omdat ze elektronische componenten hebben, kunnen ze geprogrammeerd worden met taken als kortingen, kredieten, of het annuleren van verkoop (steeds door op de juiste toets te drukken), of om de kassa te laten vergrendelen voor het geval iemand binnenkomt om te stelen en hem wil openen.
  • Ze kunnen een scanner of codelezer inbouwen om de prijs te controleren van de produkten die aangeboden worden door de winkel waar hij gevestigd is.

Beste Kassa: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over kassa’s

Kassa’s dienen niet alleen om het geld van transacties op te slaan, maar geven ook een kwitantie af met een registratie, ter controle van zowel de klant als de winkel.
(Foto: Dean Drobot/ 123rf.com)

Wat zijn kassa’s en wat zijn hun voordelen?

Kassa’s zijn apparaten die gebruikt worden om financiële transacties te berekenen. De meeste kasregisters bestaan uit een toetsenbord dat gebruikt wordt om gegevens in te voeren, een kassalade om geld in op te slaan, en een afdrukapparaat voor bonnen. Sommige modellen bevatten ook een soort scanner.

Tegenwoordig kunnen kassa’s allerlei extra functies vervullen, zoals het verwerken van creditcards, het controleren van persoonlijke cheques, en het controleren van de voorraad. Er zijn 2 modellen kassa’s: mechanische en digitale.

Hoewel er een grote verscheidenheid aan merken en modellen op de markt is, varieert de prijs van kassa’s naar gelang hun specificaties.

Voordelen
  • Ze maken nauwkeurige wiskundige berekeningen mogelijk. Dit versnelt de handelingen met de klanten
  • Ze vergemakkelijken de controle over de verkoop
  • Ze zijn veilig omdat het geld in een lade bewaard kan worden
Nadelen
  • Ze zijn meestal erg duur in aanschaf en onderhoud
  • Werknemers moeten een minimum aan opleiding volgen voor ze ze gebruiken

Hoe werken kassa’s?

De eerste bestonden uit verschillende kaarten van onbuigzaam materiaal die voor elke gedane verkoop geponst werden, terwijl digitale kassa’s op een soortgelijke manier werken als een computer en, in tegenstelling tot de mechanische, een bon of ticket afdrukken.

Kassa of kassaterminal Waar moet je op letten?

Tegenwoordig is het heel gewoon dat er naast de kassa van een etablissement, winkel of supermarkt nog een klein apparaatje staat. Dit apparaat is de kassaterminal of POS, naar zijn acroniem, die elektronische transacties mogelijk maakt door het gebruik van creditcards.

Veel winkeliers vragen zich af of het nodig is beide apparaten te hebben of dat één voldoende is voor hun zaak.

Kassa’s POS
Maakt controle mogelijk van verkoop die in het pand plaatsvindt Genereert een registratie van verkoop met credit- en debitcards
Genereert een ticket of bewijs van aankoop voor elke transactie Zij leveren het bewijs van aankoop voor elke transactie
Zij zijn aangesloten op een stroombron en sommige modellen kunnen interne batterijen hebben Naast de stroombron zijn zij aangesloten op het internet om te communiceren met de bank die verantwoordelijk is voor het POS
Zij kunnen worden geprogrammeerd voor andere functies zoals voorraadcontrole of om kortingen toe te passen, onder andere

Hoewel beide controle genereren over de transacties die gedaan worden, heeft elk een andere functie die de andere aanvult.

Genereert een ticket of aankoopbewijs voor Voor je een kassa gaat kopen moet je rekening houden met bepaalde elementen die je uitrusting veel langer zullen doen meegaan.

Ladegrootte

Bij de aankoop van een kassa moet je rekening houden met de grootte van de lade. Dit bepaalt de hoeveelheid bankbiljetten en munten die het kan bevatten. Bovendien bepaalt de lade de ruimte waarin de spullen komen te liggen.

Het meest aan te bevelen is een middelgrote lade, want zo zorgen we ervoor dat we de nodige ruimte hebben om het geld op een comfortabele en veilige manier op te bergen.

Een kleine lade meet 30 CM lang bij 30 CM breed bij 11 CM hoog. Het medium exemplaar is 41 CM lang bij 42,4 CM breed en 11 CM hoog. De grote tenslotte is 43 CM lang bij 44 CM breed en 11 CM hoog.

Ze kunnen een scanner of codelezer bevatten om de prijs te controleren van de producten die worden aangeboden door de winkel waar ze staan.
(Foto: Dean Drobot/ 123rf.com)

Alfanumerieke thermische printer

Elk land heeft specifieke wetgeving voor het gebruik van kassa’s op het gebied van facturering. Een kassa hebben die aan de wetten van het land voldoet is van vitaal belang om boetes van belasting- en consumentenbeschermingsinstanties te vermijden.

Om dit te kunnen doen moeten kassa’s duidelijk belastinggegevens kunnen afdrukken, het aantal gekochte artikelen, de belasting op de aankoop en eventuele kortingen.

Een ander te overwegen punt is de aanschaf van apparatuur die 2 kopieën tegelijk kan afdrukken; zo hebben zowel de klant als de zaak een verslag van de aankoop in geval van een klacht of interne controle

Aantal artikelen

De kassa’s hebben de capaciteit om de artikelen met hun omschrijving, prijzen en belastingen te noteren om correcte facturen uit te reiken. De keuze van de juiste kassa hangt af van de zaak die je bezit en het aantal producten dat je wilt verkopen.

Gemiddeld kunnen kassa’s minstens 24 producten bevatten, maar er zijn modellen waar er meer in kunnen, zoals in grote warenhuizen of supermarkten.

PC software

Bepaalde modellen kassa’s kunnen op een desktop of laptop computer aangesloten worden voor een betere controle van producten en prijzen. Dit maakt het werk ook sneller en gemakkelijker.

Voor wie een kassa nodig heeft, is het heel handig na te gaan welke modellen deze aansluiting toelaten. Het is een extra uitgave, maar het zal de zaak in de toekomst voordeel opleveren.

Gebruiksgemak

Een kassa hebben die een gebruiksvriendelijk systeem biedt, is erg handig bij het programmeren ervan. Bij de keuze van je apparatuur is het belangrijk om te zien of het systeem gemakkelijk te begrijpen is.

Het is ook belangrijk om te weten of de fabrikant een gebruiksaanwijzing in het Engels heeft of dat je die van hun website kunt downloaden. Dit is van cruciaal belang voor wie het Engels niet machtig is en zijn apparatuur moet programmeren. Het lezen van een handleiding in je eigen taal kan fouten in de toekomst voorkomen.

De fabrikant en garantie

Zoals bij elk elektronisch apparaat zijn er meerdere merken en modellen, en het geval van kassa’s vormt daarop geen uitzondering. Je moet de fabrikant kennen en bestuderen als je de apparatuur koopt.

Je moet op zoek gaan naar kwaliteitsapparatuur die ondersteund wordt door garantie en reserve-onderdelen. En het kiezen van een fabrikant die een klantendienst aanbiedt is voor deze apparatuur heel waardevol, waarmee we een overzicht van onze verkoop en winst zullen hebben.

(Uitgelichte afbeelding bron: Olegdudko/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies