Last updated: 21-02-2022

How we pick our products

30Products analyzed

75Hours invested

34Studies researched

73Comments collected

Een huisalarm is een apparaat dat de aanwezigheid van rook, hitte of brand detecteert en automatisch een alarm activeert.

Een huisalarm is een apparaat dat de aanwezigheid van rook of brand detecteert en alarm slaat. Het kan ook gebruikt worden om andere gevaren op te sporen, zoals lekkages van koolmonoxide (CO) gas. Het alarm kan in je huis afgaan als er geen gevaar aanwezig is, maar dat betekent niet dat het systeem heeft gefaald; het betekent eerder dat je het systeem goed hebt ingesteld en nu jezelf moet trainen hoe je gepast kunt reageren als het alarm afgaat terwijl je thuis bent.
Beste Huisalarm: Onze selectie

Huisalarm: Vaak gestelde vragen

Welke soorten huisalarm zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten huisalarmen, het eerste is een bewaakt alarmsysteem. Dit betekent dat wanneer je je beveiligingsbedrijf om hulp roept, ze een operator sturen om je huis te controleren en na te gaan of alles in orde is voor ze de politie bellen. Het tweede type huisalarm heet een zelfbewaakt of onbewaakt systeem. Bij dit type komt er geen bewakingsdienst aan te pas, dus als er iets in je huis gebeurt weet niemand ervan tot er iemand mee in aanraking komt (zoals een inbreker).

Het beste huisalarm is het alarm dat bij je behoeften en levensstijl past. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een huisbeveiligingssysteem, zoals prijs, functies en klantenservice. Een vakman kan je helpen een betaalbare optie te vinden met alle toeters en bellen voor de veiligheid van je gezin.

Wie moet een huisalarm gebruiken?

Iedereen die zijn huis of bedrijf tegen inbraak, vandalisme en diefstal wil beschermen.

Op basis van welke criteria moet je een huisalarm kopen?

Het belangrijkste van allemaal is veiligheid. Beveiligingsalarmen zijn bedoeld om je huis en gezin te beschermen tegen indringers, brand of andere bedreigingen die gevaar kunnen opleveren voor jou en je dierbaren. Je moet een huisalarm kopen op basis van de functies die het biedt en ook van de prijsklasse, zodat je de beste waar voor je geld krijgt.

Zorg ervoor dat je de specificaties van de huisalarminstallatie vergelijkt voor je hem koopt. Kijk ook naar de kwaliteit van het materiaal en de montage. Het moet goed gebouwd zijn voor langdurig gebruik.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een huisalarm?

Voordelen

Een huisalarm is een prima manier om je huis te beschermen. Je kunt het gebruiken als een vroeg waarschuwingssysteem voor brand, koolmonoxide of overstroming, en het waarschuwt je als er iemand inbreekt.

Nadelen

Het grootste nadeel is dat ze niet zo veilig zijn als een bewaakt systeem. Als het alarm afgaat, moet je de plaatselijke politie bellen en uitleggen waarom er een inbraak was. Je kunt ook verantwoordelijk zijn voor vals alarm als dat te vaak gebeurt of op ongepaste tijden (bijvoorbeeld als iemand per ongeluk het alarm laat afgaan).

Heb je extra apparatuur nodig om een huisalarm te gebruiken?

Nee, je hebt geen extra apparatuur nodig. Het huisalarm is een stand-alone apparaat dat op de bestaande telefoonlijn en stroomvoorziening van je huis wordt aangesloten.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Huisalarm?

Ja, er zijn veel alternatieve oplossingen voor Huisalarm. De meest voorkomende zijn de volgende mogelijkheden:

1) Zelfcontrolerende systemen – deze zijn een prima optie voor wie zijn huis in de gaten wil houden maar geen hulp van professionals of wie dan ook nodig heeft in geval van nood. Deze apparaten kun je zelf installeren en ze sturen je waarschuwingen als er iets mis gaat in je huis terwijl je niet in de buurt bent. Sommige zelf-bewakingssystemen werken echter niet zo goed als professionele bewakingsdiensten, dus het is belangrijk dat je grondig onderzoek doet voor je beslist met welke je in zee gaat; 2) Professionele alarmbedrijven – dit is een andere populaire oplossing voor huiseigenaren die gerustgesteld willen zijn als ze hun huis onbeheerd achterlaten. Er zijn tal van gerenommeerde beveiligingsbedrijven die 24/7 bewakingsdiensten aanbieden en andere nuttige functies zoals brandalarmen, videobewakingscamera’s enz.; 3) Domoticasysteem – met deze geavanceerde smart home technologieën kunnen gebruikers verschillende aspecten van hun huis op afstand bedienen via mobiele apps of spraakcommando’s (indien ondersteund). Sommige mensen gebruiken ze in plaats van traditionele alarmsystemen omdat ze extra functionaliteit bieden zoals lichtbeheer, thermostaatbediening enz. 4) Bewakingsdienst

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Ring
  • D1D9
  • ohfruit

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Huisalarm in onze review kost ongeveer 26 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 408 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews