Laatst bijgewerkt: 29-09-2021

Botten zijn waarschijnlijk een van de populairste snacks voor honden, en niet zonder reden.

Het eten van of kauwen op botten heeft een positief effect op de tanden, het tandvlees en de kaakspieren van je harige neus.

Daarom zijn er nu veel verschillende hondenbotten voor je viervoeter verkrijgbaar in alle mogelijke maten, smaken en prijsklassen.

De hoofdbestanddelen zijn meestal gedroogd vlees voor langdurig kauwplezier.

Tussen de vele producten zijn er echter ook zwarte schapen die je hond goed smaken met veel suiker en kunstmatige toevoegingen, maar die erg ongezond zijn en zelfs ziekten kunnen veroorzaken.

Maar maak je geen zorgen, dit artikel vertelt je alles wat je moet weten om een lekker en gezond bot voor je huisdier te vinden.
Beste hondenbotten: Onze selectie

Zoals we al zeiden is het assortiment enorm en zijn er veel verschillende soorten hondenbotten, die verschillen in ingrediënten, maten en smaken.

Om het je gemakkelijker te maken te kiezen, hebben we verschillende producten op hun ingrediëntenlijst gecontroleerd en ze met elkaar vergeleken.

We waren vooral onder de indruk van vier producten, die we hier kort en bondig aan je voorstellen.

Je leert ook de belangrijkste koop- en beoordelingscriteria voor hondenbotten kennen, zodat je zo gemakkelijk mogelijk de ideale keuze voor jou en je harige vriend kunt maken.

Hondenbotten: Koop- en beoordelingscriteria

Hondenbotten zijn er dus in heel verschillende smaken en met verschillende ingrediënten.

Maar wat hoort er in elk gezond tussendoortje voor je viervoeter te zitten en wat hoort idealiter helemaal niet op de ingrediëntenlijst te staan?

Om het je gemakkelijker te maken een goede aankoopbeslissing te nemen, hebben we de drie belangrijkste criteria waarop je je keuze moet baseren samengevat:

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe hondenbotten niet alleen lekker smaken voor je harige neus, maar ook gezond en licht verteerbaar zijn, let je vooral op deze drie punten:

Ingrediënten

Natuurlijk hebben hondenbotten maar een kleine invloed op de algemene voeding van je viervoeter, maar je moet toch altijd de ingrediëntenlijst zorgvuldig bestuderen voor je ze koopt.

Eerst en vooral moeten ze zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk zijn. Dit betekent dat alle ingrediënten gemakkelijk uitspreekbaar zijn en uit natuurlijke producten bestaan.

Vooral te veel suiker kan ongemak en zelfs ziekte veroorzaken bij je harige vriend. Kunstmatige kleur- en smaakstoffen moeten ook zoveel mogelijk vermeden worden.

Grootte

De optimale grootte en het gewicht van de kauwtang hangen af van de grootte van je hond.

Het heeft weinig zin om een enorm bot te kopen voor een poedel of om een mini bot voor de snuit van een Duitse Dog te houden.

Fabrikanten geven daarom altijd een aanbeveling tot welke gewichtsklasse hun product bij uitstek geschikt is voor dieren.

De leeftijd van je viervoeter speelt ook een rol; hij moet zijn tanden al achter de kiezen hebben voor hij hardere hondenbotten krijgt om op te kauwen.

Met of zonder vulling?

Of je hondenbotten met of zonder vulling moet kiezen hangt af van twee belangrijke factoren.

Bijvoorbeeld, als je hond gewoonlijk wat lui is als het op kauwen aankomt, is een smakelijke vulling een goede stimulans om hem zich een weg naar het midden te laten vechten.

Ook bevatten de smaken van de vullingen vaak meer variatie dan producten zonder vullingen hebben.

Maar vullingen bevatten vaak veel calorieën en suiker, dus let vooral op wat er op de ingrediëntenlijst staat.

Hondenbotten: Veel gestelde vragen en antwoorden

Omdat de voeding van onze huisdieren een bijzonder gevoelig onderwerp is, hebben we veel vragen gekregen over hondenbotten.

Om af te ronden willen we daarom de meest gestelde vragen voor je beantwoorden.

Voor wie zijn hondenbotten geschikt?

Hondenbotten zijn geschikt voor iedereen die zijn viervoeter wil belonen met smakelijke snacks die ook een positief effect hebben op zijn tanden, tandvlees en kaakspieren.

Welke soorten hondenbotten zijn er?

Het belangrijkste verschil in hondenbotten heeft natuurlijk te maken met de gebruikte ingrediënten.

Er zijn veel verschillende producten, van hondenbotten met en zonder vulling tot enorme runderbotten uit één stuk, er is een geschikt bot voor elk ras en elke grootte.

Hondenbotten zijn er in verschillende maten en ingrediënten, dus zorg ervoor dat je het juiste product voor je huisdier kiest. (Image source: okeykat / Unsplash)

(Coverfoto: Unsplash/ Aditya Joshi)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies