Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

22Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

De hond is de beste vriend van de mens. Ze vergezellen je vaak lange tijd trouw en maken je dag zoeter door alleen maar naar je te kijken. Om iets goeds voor je huisdier te doen, maak je mooie wandelingen en neem je hem het liefst overal mee naartoe.

Maar soms kan het huisdier het over lange afstanden niet altijd bijhouden. Er is een geweldige oplossing voor in de vorm van een hondenbuggy. Deze buggy’s zijn geweldige hulpmiddelen om de lichamelijke belasting van je hond te verlichten en je kunt je hond nog steeds overal mee naartoe nemen zonder hindernissen.
Belangrijk om te weten

  • Hondenbuggy’s zijn handig voor het vervoer van honden. Dit komt omdat honden, zoals puppies of bejaarden, meestal niet in staat zijn lange afstanden af te leggen.
  • De hondenbuggy’s verschillen in materiaal, grootte en uitrusting. De vele alternatieven variëren sterk in prijs.
  • Bij de keuze van wat te kopen, is het belangrijk rekening te houden met de behoeften van de hond en de eigenaar. Je moet vooral rekening houden met de grootte van je hond en de activiteiten die je met de wandelwagen van plan bent te doen.

Beste Honden buggy: Onze selectie

In het volgende gedeelte stellen we je de beste honden buggy alternatieven voor. In deze selectie vind je een buggy voor elke behoefte om je hond te vervoeren. Bestel snel en je bent klaar om op pad te gaan met je trouwe metgezel.

Koop- en beoordelingscriteria voor hondenbuggy’s

Met de volgende lijst van koopcriteria maken we het je gemakkelijker de ideale hondenbuggy te kiezen:

Hier leggen we alle belangrijke criteria uit, zodat je een weloverwogen aankoopbeslissing kunt nemen.

Materiaal

Bij de keuze van materialen moet je erop letten dat ze duurzaam zijn. Indien mogelijk moeten ze ook waterdicht of tenminste waterafstotend zijn. Deze eigenschap beschermt niet alleen tegen slecht weer, maar ook tegen het speeksel van de hond of iets dergelijks.

Het frame is meestal van metaal. Een zwaarder metaal is meestal stabieler. Een licht metaal is echter gemakkelijker te vervoeren. Je kunt dus het beste beslissen wat het beste bij jou en je hond past om de beste hondenbuggy voor jouw behoeften te vinden.

Draaggewicht

Het draaggewicht van de hondenbuggy is belangrijk voor je aankoopbeslissing. Een kleine Chihuahua zal een andere buggy nodig hebben dan een Golden Retriever. Het is het beste om je hond te wegen voor je hem koopt en precies uit te zoeken hoeveel de buggy kan dragen.

Het is ook goed om te weten dat wandelwagens voor grote honden vaak anders uitgerust zijn. Ze hebben meestal minder bergruimte, maar zijn soms geschikt als fietskarren. Jammer genoeg zijn ze meestal ook een stuk duurder dan buggy’s voor kleinere honden.

Maat

De afmetingen van hondenbuggy’s kunnen sterk variëren. Het hangt meestal af van het ontwerp en het draagvermogen van de buggy. Daarom hebben buggy’s voor grote honden meestal meer ruimte dan die voor kleine honden.

Als je een draagtas of iets dergelijks hebt, kun je misschien inschatten hoe je hond erin zal zitten. Als hij het grootste deel van de tijd ligt, moet je op zoek naar langere lengtes. Als hij vaak in de tas zit, moet je ervoor zorgen dat de trolley hoog genoeg is. Als je meer dan één hond vervoert, moet je extra ruimte laten, zodat beide honden comfortabel kunnen liggen.

Functionaliteit

De meeste hondenbuggy’s hebben extra functionaliteit of functies om aan individuele behoeften te voldoen. De meeste zijn opvouwbaar, zodat ze in de kofferbak van de auto vervoerd kunnen worden. Er is ook vaak een vakje om hondensnoepjes, hondendekens, enz. in op te bergen. Sommige zijn zelfs zo gemaakt dat je het mandgedeelte als zelfstandige transporttas kunt gebruiken.

Liefhebbers van het buitenleven en wandelaars kunnen overwegen buggy’s te kopen die voorzien zijn van luchtbanden en vering. Deze zijn ook schokabsorberend. Zo kun je je hond een comfortabele rit geven.

Speciaal voor grote honden zijn er ook hondenkarren die je als fietskar kunt gebruiken. Zo kun je zelfs genieten van een mooie fietstocht met je hond. Vind de juiste hondenbuggy uitrusting die bij je levensstijl past.

Gids: Veelgestelde vragen over hondenbuggy’s in detail beantwoord

In het volgende deel beantwoorden we de meest gestelde vragen over hondenbuggy’s, zodat je goed geïnformeerd bent voor je een hondenbuggy koopt.

Wat is een hondenbuggy?

Een hondenbuggy is een soort kinderwagen voor honden. Ze stellen je in staat je hond te vervoeren op wandelingen of trektochten zonder dat hij zelf hoeft te lopen. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld om je hond te ontlasten als hij geen lange afstanden kan lopen. Zo kun je je hond meenemen op langere wandelingen of trektochten zonder je zorgen te maken.

Is een hondenbuggy nuttig?

Een hondenbuggy kan heel nuttig zijn omdat hij de lichamelijke belasting van de hond wegneemt. Veel honden zijn lichamelijk nauwelijks in staat om een trap op te lopen, laat staan lange afstanden af te leggen. Dit geldt vooral voor puppy’s, kleinere honden met weinig uithoudingsvermogen of oude of zieke honden. Ondanks de beperking kan de hond met zijn baasje of bazinnetje gaan wandelen en van de frisse lucht genieten. Sporten zoals joggen of fietsen zijn ook mogelijk met de viervoeter.

Welke hondenbuggy past bij mij?

Er zijn veel soorten en variaties hondenbuggy’s, die allemaal aan specifieke behoeften voldoen. Je moet daarom aandacht besteden aan wat jij en je hond nodig hebben. Het belangrijkste is het draagvermogen van de buggy, dat afhangt van het gewicht van de hond.

Hundebuggy

Als je een fervent fietser bent, moet je overwegen een hondenwagen met fietskarfunctie te kopen. (Image source: Jonny Kennaugh/ Unsplash)

Dan moet je weten hoe je de honden wandelwagen zult gebruiken. Als je veel boswandelingen maakt, moet je letten op stabiliteit en schokabsorptie. Voor stadswandelingen kan mobiliteit belangrijker zijn.

Hoeveel kost een hondenbuggy?

De prijs van een hondenbuggy hangt vooral af van de afmetingen en het laadgewicht van de buggy. Daarom is de prijsklasse voor zo’n product heel ruim. In deze tabel vind je de mogelijke prijzen en hun kenmerken.

Prijsklasse Beschikbare producten
Laag geprijsd (50-100 €) laag laadgewicht voor kleinere honden, lichte materialen
Middelmatig geprijsd (100-150 €) laag tot gemiddeld laadgewicht, materialen van hogere kwaliteit
Hoog geprijsd (vanaf 150 €) hoog laadgewicht, sommige met fietskarfunctie

Zoals je ziet is het prijsbereik heel breed en kan het soms oplopen tot enkele honderden euro’s. In principe kun je ook zeggen dat je meer moet betalen naarmate de hond groter is. Ook de kwaliteit van de materialen speelt een grote rol.

Conclusie

Om je hond comfortabel en veilig mee te nemen, is de hondenbuggy een prima optie. Vooral voor de meer opgesloten honden biedt de hondenbuggy een manier om weer wat meer vrijheid te krijgen. Zo hoeven ze niet de hele dag thuis te blijven terwijl jij op stap bent.

De vele verschillende hondenbuggy’s variëren vooral in grootte, materiaal en uitrusting. Dit betekent dat je veel alternatieven hebt die in verschillende behoeften kunnen voorzien. Probeer daarom uit te zoeken wat jij en je hond nodig hebben om een goede aankoopbeslissing te nemen

(Cover foto: Mark Timberlake/ Unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies