Laatst bijgewerkt: 26-10-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

38Verzamelde opmerkingen

Welkom in ReviewBox Brasil! Heb je een groot landgoed op het platteland met plantages of een boerderij waar je kippen kweekt, dan is een machine die je veel kan helpen een grondfrees! We hebben een artikel met alle nodige informatie voor je opgesteld om er alles over te weten te komen!

De grondfrees is een machine die veel helpt, vooral in heuvelachtig terrein, op hellingen of zonder voldoende omvang voor de aanschaf van een tractor. Maar, tenslotte, hoe kan het je zo veel helpen? En hoe kies je er een die het beste bij je behoeften past? Dit zijn enkele van de punten waarover we het zullen hebben!
Belangrijk om te weten

 • Voor wie op boerderijen werkt, vooral met planten en met boerderijen of pluimveestallen, kunnen elektrische grondfrezen een grote hulp zijn.
 • Het grootste voordeel van deze apparatuur is de grote tijdwinst die ze mogelijk maakt, want ze doet in korte tijd klussen die lang en ingewikkeld zouden kunnen zijn.
 • Je kunt kiezen tussen benzine- of dieselmotoren, waarbij elk type geschikt is voor verschillende behoeften aan cultivators. Ook het vermogen varieert sterk.

Dit vindje misschien ookleuk

 • Hoe kies je de beste zeis op 2021?
 • Hoe kies je de beste op 2021?
 • Rugspuit: Hoe kies je de beste op 2021?

Beste Helmstok: Onze selectie

Sommige van de toonaangevende merken in de landbouwmachinesector maken geweldige elektrische grondfrezen. We hebben enkele van de belangrijkste modellen getest en de beste uitgekozen om aan je voor te stellen!

Koopgids

Om je diepgaande informatie over cultivators te geven, hebben we onderzoek gedaan naar de meest gestelde vragen over deze uitrusting.

In onze koopgids vind je gedetailleerde antwoorden op al deze vragen, het resultaat van ons diepgaande onderzoek over dit onderwerp!

Imagem mostra um motocultivador sendo operado por uma pessoa em pé.

Elektrische grondfrezen kunnen door staande of zittende bedieners gebruikt worden. (Bron: LEBLOND Catherine/ 123rf.com)

Wat is een elektrische grondfrees en waarvoor wordt hij gebruikt?

Een elektrische grondfrees is een gemotoriseerd werktuig dat erg nuttig is voor boerderijen, vooral als het gebruikt wordt op klein of ruw terrein. Hij heeft soortgelijke functies als een tractor, maar in een veel kleiner formaat. Hij wordt ook wel een tractorito of microtractor genoemd.

Er zijn veel mogelijke functies die een grondfrees kan vervullen: De grond omwoelen, het land klaarmaken voor beplanting, het pad op het land vrijmaken en openen, het land minder ruw maken, onder andere. Zoals te zien is, is de apparatuur vooral ideaal voor het voorplanten.

Een andere zeer belangrijke functie is die voor gebruik in boerderijen en kippenhokken: Het dient om de kippenbedden te keren of te verwijderen. Sommige modellen zijn er meer op berekend dan andere, en hebben extra weerstand tegen vuil en stof.

Je kunt grondfrezen staand of zittend bedienen, en er zijn modellen die op benzine of diesel lopen.

Wist je dat grondfrezen door de Japanse kolonie naar Brazilië werden gebracht? In 1956 begon een bedrijf dat bekend stond als Marukyu Indústria de Máquinas met de invoer van dit soort werktuigen, maar vier jaar later was het verantwoordelijk voor de eerste die werkelijk op nationale bodem werden vervaardigd.

Niet voor niets hebben veel van de leidende bedrijven op de binnenlandse markt voor elektrische grondfrezen ook nu nog, zoals Toyama, Tobatta en Kawashima, duidelijk Japanse wortels.

Wat zijn de voordelen van een elektrische grondfrees?

Het werk om een stuk grond klaar te maken voor beplanting is immens. Als het een groot gebied is, kan het dagen duren en vragen om meerdere werkers. Als het op oneffen of steil terrein is, kost het ook tijd die de boer vaak niet heeft.

Het belangrijkste voordeel van de grondfrees is dus de tijdwinst die hij oplevert. Werk dat dagen zou duren, kan snel gedaan worden dankzij de kracht van dit gemotoriseerde werktuig.

De grondfrees kan ook verschillende taken uitvoeren, zoals schoonmaken, ploegen, de grond voorbereiden en openen, en natuurlijk ook op boerderijen gebruikt worden. Deze veelzijdigheid maakt hem belangrijk voor de boer.

Omdat hij zittend werken mogelijk maakt, is de grondfrees comfortabel en gemakkelijk te bedienen. Wat zwaar werk zou zijn, wordt veel ontspannender.

De enige nadelen zijn de hoge prijs en het feit dat je, afhankelijk van de grootte van het land en de financiële omstandigheden, misschien beter een tractor kunt kopen.

Kijk in de tabel hieronder voor de voor- en nadelen van de electrische grondfrees:

Voordelen
 • Zorgt voor tijdwinst voor boeren
 • Veelzijdig: Verricht verschillende functies, ook op boerderijen
 • Geweldige oplossing voor landbewerking op steil terrein
 • Comfortabel in de omgang
Nadelen
 • Hoge prijs
 • In bepaalde situaties kun je misschien beter voor een tractor kiezen

Hoe werkt een electrische grondfrees?

De helmstok werkt op brandstof, dus moet hij eerst van brandstof voorzien worden. De motor loopt dan en kan gestart worden. De bediener kan kiezen tussen staand, het werktuig voortduwend, of zittend, het rijdend als een klein voertuig.

Aan de onderkant van de cultivator is plaats voor de toebehoren die erop gezet worden. Dit bepaalt welk soort werk er uitgevoerd zal worden. Om het land voor te bereiden is bijvoorbeeld de set schoffels het meest gebruikelijk, maar er bestaan nog verscheidene andere mogelijkheden.

Onder hen kunnen we diepe schoffels, aardappelrooiers, egaliseerschaven, ploegen, frontale bosmaaiers, bezems, onder andere, naar voren halen. En dan hebben we het nog niet over de toebehoren voor gebruik op boerderijen en pluimveebedrijven.

Met het ideale toebehoren op de grondfrees hoef je er alleen maar mee door het gebied te rijden dat geprepareerd, schoongemaakt, gecultiveerd of een andere activiteit moet worden.

Benzine of diesel grondfrezen?

Je vindt benzine en diesel grondfrezen. Elk heeft zijn voordelen, dus moet je op de hoogte zijn van zaken als gebruiksfrequentie en te bestrijken gebied om te begrijpen welke het best aan je behoeften voldoet.

Benzinemotoren produceren minder lawaai en zijn gemakkelijker te onderhouden. Bovendien zijn ze veel goedkoper. Als je er niet zo voortdurend gebruik van zult maken, kan het een goede optie zijn.

Anderzijds is diesel een goedkopere brandstof dan benzine, wat op de lange duur de prijsverschillen tussen cultivators compenseert.

Merk ook op dat benzine zeer ontvlambaar is, wat extra voorzichtigheid vereist, vooral wat betreft de opslag voor lange perioden van inactiviteit.

Diesel daarentegen veroorzaakt veel meer milieuvervuiling dan andere soorten brandstof.

We hebben een tabel opgesteld waarin de twee soorten motoren vergeleken worden:

Dieselmotor Benzinemotor
Voordelen Brandstof is goedkoper, er is minder kans op brand en ongelukken Uitrusting is goedkoper, geluidsniveau is lager
Nadelen Zeer vervuilend, vrij duur materieel Brandgevaar, duurdere brandstof
Gebruiksaanbevelingen Voor wie de helmstok voortdurend zal gebruiken Voor wie de helmstok slechts sporadisch zal gebruiken

Hoe moet een motorfrees onderhouden worden?

Tot deze zorgen behoren olie verversen, motorfilter vervangen, banden waarnemen, koppelingskabel en meer.

Volg zorgvuldig de aanwijzingen in het instructieboekje van de grondfrees.

Neem zorgvuldig in acht wat het instructieboekje zegt over het vervangen van elk van de onderdelen, vooral die met betrekking tot de motor. Dit is het belangrijkste en duurste onderdeel van de helmstok, daarom kan een probleem erin door gebrek aan onderhoud onomkeerbaar zijn.

Je moet een helmstok echt onderhouden alsof het een voertuig is, steeds oplettend voor elk mogelijk probleem. Doe alleen brandstof van goede herkomst in, let op ongewone geluiden, berg het veilig op. Zo zal hij tientallen jaren je metgezel zijn.

Aankoopcriteria: Factoren voor het kiezen van een elektrische grondfrees

Hoe kies je tenslotte je ideale elektrische grondfrees? Er zijn enkele technische criteria die besproken moeten worden en om je te helpen hebben we er vier uitgekozen:

Op de volgende regels vind je meer informatie over elk van hen!

Motorvermogen

Voor de landbouw in kleine of middelgrote gebieden, voor eenvoudige bewerking van het land en andere meer elementaire functies, is het niet nodig dat de motor van de grondfrees erg veel vermogen heeft. In deze gevallen is tussen 5 en 8 PK aan te bevelen.

Maar als het gaat om grote oppervlakten, heuvelachtig terrein, hellingen en heuvels en nevenactiviteiten zoals maaien en oogsten, is meer vermogen belangrijk. Als je een van deze functies wilt uitvoeren of je grondfrees op zo’n plaats wilt gebruiken, kies dan voor een hoger vermogen.

Het is goed te bedenken dat voor gebruik op pluimveebedrijven ook geen hoog vermogen nodig is.

Imagem mostra um motocultivador em atividade.

Krachtige grondfrezen met een hoger vermogen voeren een breder scala van werkzaamheden uit. (Bron: Ikaika/ Pixabay.com)

Ergonomie

Je kunt een helmstok kiezen met staande, zittende of dubbele bediening. De eerste zijn het meest geschikt voor kleine plaatsen en eenvoudige activiteiten. Als je dit soort materieel koopt, stellen we ons echter voor dat je alle comfort wilt om het te bedienen als een tractor.

De ruimte voor de bestuurder moet niet krap zijn, en goede bewegingsvrijheid bieden.

Maar dan nog moet het materieel een goede ergonomie hebben: De ruimte voor de bestuurder moet voldoende zijn, zonder dat iemand krap moet zitten, en goede bewegingsvrijheid bieden. De hendels en pedalen moeten goed geplaatst zijn en op een veilige en comfortabele afstand van de stoel van de bediener staan.

Kijk ook of alle bedieningsorganen goed getekend zijn, of het stuur van goede kwaliteit is en of er algemeen comfort is bij het bedienen van het werktuig.

Extra artikelen

We vermeldden al dat het werk op elektrische grondfrezen gedaan wordt door een reeks accessoires die steeds verwisseld kunnen worden: sets van kleine schoffels, roterende schoffels, voorste bosmaaiers, accessoires voor pluimveebedrijven, enzovoort. Niets beter dan dat de uitrusting er al verschillende heeft, nietwaar?

Ga, voor je de aankoop definitief maakt, na hoeveel accessoires de gekozen grondfrees biedt. Hoe groter het aantal, hoe beter de kosten-baten verhouding en hoe minder hoofdpijn je later zult hebben bij het zoeken en opnieuw aanschaffen.

Veiligheid

Een ongeluk met een helmstok wil je waarschijnlijk niet hebben. De veiligheid van je gekozen uitrusting moet een prioriteit zijn. Er zijn verschillende zaken die je kunt controleren om te weten dat je hem met een gerust hart kunt bedienen.

Controleer of de brandstoftank geïsoleerd is, of er geen gevaar voor lekken is, of er een onmiddellijke motoruitschakeling is, of de toevoer onmiddellijk gestopt kan worden, of de remmen van goede kwaliteit zijn en of er bescherming is tegen achteruitrijden als sommige accessoires in gebruik zijn.

(Zichtbare foto bron: Akhararat Wathanasing/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies